Kalfarveien 80

Solgt

6 700 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

6 713 880

P-rom

104 KVM

Antall rom

3 Soverom

Kalfarveien 80 (Solgt)

4-roms endeleilighet med solrik altan og fin utsikt | Heis | 108 m² på ett plan | Felles takterrasse

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Kalfarveien 80 6 700 000 13 876 5 803
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Borettslag 2
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
104 / 108 / 118 KVM Fellestomt, 1283 KVM 60220119

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 2. etasje:
Gang, vaskerom, kontor/arbeidsrom, bad/wc, spisestue, tv-stue/dagligstue og kjøkken med spiseplass.

Privat altan:
Fra stuen er det utganng til altan på 10 m2. Altanen har overbygg.

Felles takterrasse:
Det er i nabobygget tilgang til stor felles takterrasse

Lagringsplass:
I kjelleren er det en medfølgende bod på 5 m2

Samlet primærareal (P-rom) = 104 m2
Samlet bruksareal (BRA) = 108 m2
Samlet bruttoareal (BTA) = 118 m2

Standard

Kort oppsummert:
- Innbydende 4-roms endeleilighet i attraktive Mineralen Borettslag
- Privat altan med gode solforhold
- Borettslaget har stor felles takterrasse i nabobygning
- Heis og flotte fellesarealer
- Det kan søkes om leie av fast garasjeplass i nabobygget
- Vannforsyningsrør av pex rør (rør i rør system)
- Felles varmtvannsystem via fjernvarme
- Etasjeskille utført i betong
- Installert sprinkleranlegg og brannvarslingsanlegg
- Leiligheten har balansert ventilasjon med varmegjenvinning
- Porttelefon med automatisk åpner til byggets hoveddør
- Det er utvendig bossavsug
- Ingen dok. avgift ved kjøp av leilighet i borettslag
- Det er ingen dugnadsplikt i borettslaget
- Få minutter å gå til fremtidig bybanestopp og ny Bystrand
- Kort vei til Haukeland sykehus, Odontologen og helseklynge ved Årstadveien

Presentasjon |
Det er med glede ZMEGLEREN v/Dag Jonny Johannessen presenterer denne store 4-roms endeligheten i attraktive Mineralen Borettslag.

Leiligheten |
Dette er en stilsikker og innbydende leilighet med en meget god plassering i bygget. Leiligheten er beliggende på enden mot sør i byggets 2. etasje. Her får du fin utsikt og gode solforhold. Leiligheten har privat altan med overbygg som gjør den brukervennlig også på regnfulle dager. Beliggenheten på enden gir leiligheten fleksibilitet for planløsning med ekstra mange vinduer. Leiligheten har en arealeffektiv og god løsning med alt på ett plan. Her er det romslig inngangsparti med god garderobeplass. Det er eget gjestetoalett ved inngangspartiet i tillegg til stort bad. Fra badet er det dør til leilighetens innvendige bod. Den åpne løsningen mellom stue og kjøkken har et areal på hele 46 m2. Dette gir en god romfølelse og fleksibilitet for plassering av møbler. Det er et naturlig og fint skille mellom sone for kjøkken og stue. Leiligheten har tre soverom med areal på hhv. 9.1 m2, 9.8 m2 og 17 m2.

Bygget |
Bygget har en fin arkitektonisk utforming. Det ble foretatt en ombygging og omfattende oppgradering av bygget i 2005. Fasaden ble igjen oppusset og malt høsten 2019. Bygget har koblet seg til fjernvarmeanlegg. Dette fører bl.a. til at leiligheten slipper å ha egen varmtvannsbereder plassert i leiligheten.

Omkostninger |
Ved kjøp av andelsbolig betaler man ikke 2,5% dokumentavgift til staten. Ved kjøp til prisantydning ville dokumentavgiften utgjort kr. 167.500,-.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen |
Totalt sett en god mulighet til å sikre seg en innbydende og særegen leilighet med utmerket beliggenhet på Kalfaret. Velkommen til visning!

Nærområdet

Sentral og attraktiv beliggenhet i et etablert boligområde på Kalfaret. Fra leilighetens private altan er det fin utsikt og gode solforhold. I tillegg er det stor felles takterrasse med praktfull utsikt og meget gode solforhold.

Området er primært bebygd med leilighetskompleks og villaeiendommer, samt noe næring. Det er gang og sykkelavstand til Bergen Sentrum med alle fasiliteter/servicetilbud, samt dagligvarebutikk i nabobygget (Coop Prix). Fine turmuligheter med blant annet Isdalen, Fløien, Fjellveien og Ulriken. Mange idrettsanlegg/fritidstilbud som bla Bergen Klatreklubb (Buldrehall i fjellhall), ADO Arena, Amalie Skram videregående skole, Kunst- og Design Høgskolen, Møllendal Fetevare, Kalfaret bryggehus, solplatting innerst i Møllendal. Kort avstand til Haukeland sykehus og Odontologen. Gode bussforbindelser med kort avstand/reisetid til Bergen sentrum.

Det er pågående arbeid for å ferdigstille den nye sykkel- og gangstien, Bystranden og Bybanen som vi tror vil øke attraktiviteten ytterligere for dette nærområdet.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

- Varmekabler på bad.
- Varmeradiator i stuen med varmtvann
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Det er installert nyere strømmålere slik at hver av beboerne kan selv velge strømleverandør. Det er egen måler til forbruk for varmtvann.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Parkering i offentlig vei i henhold til gjeldende bestemmelser. Mulighet for å leie fast garasjeplass i fjellhall under nabobygget. Gjesteparkering i parkeringsanlegg og langs vei med betalingsautomat. Det er felles sykkelbod i fjellhall.

Dagens eier leier plass i garasjeanlegget og betaler pt. kr 1.360,- pr. mnd. Leieavtale organiseres via Apcoa Parkering.

Tomt

Eiet tomt som er felles for beboerne i borettslaget. Arealet er 1.283 m². Tomten består av eiendommens bygningsmasse, gangveier og lekeplass. I 6 etasje i nabobygning er det opparbeidet felles takterrasse med belegningsstein, interne veier, beplantning og grøntareal.

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

Fra sentrum følger man forbi Byporten og oppover Kalfaret. Sving av ved avkjørsel til Hansaparken og følg veien 250-300 meter ned. Sving deretter til venstre og Kalfarveien 80 har inngang på baksiden.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

 

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Etasjeskille av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i murkonstruksjoner, utvendig er veggene overflatebehandlet med murpuss og maling. Vinduer med isolerglass i pvc- og trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltak av tresperrer, taket er tekket med Sanarfil eller tilsvarende membrantekking. Taket er ikke besiktiget. Bygningen anses å være oppført i henhold til datidens byggemetode og vil avvike fra dagens standard.
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen datert den 13.05.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.
Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

1.1.1 - Våtrom Overflate vegger og himling:
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Overflatene vil fungere tilfredsstillende.

1.1.2 - Våtrom Overflate gulv:
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Overflatene vil fungere tilfredsstillende.

1.1.3 - Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres.

6.1 - WC og innvendige vann- og avløpsrør:
På vegghengttoalett var det ingen synlig drensåpning/spalte hvor en eventuell lekkasje vil kunne oppdages. Dersom toalettet ikke har innebygget drensløsning, bør det etableres drensåpning.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at hvitevarer (med unntak av frys i boden) medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Det er ikke montert blandebatteri til badekar og det er ikke montert oppvaskmaskin.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest for bruksendring fra industri til boliger, datert 29.12.2005.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Borettslag/boliglag

Om borettslaget
Mineralen Borettslag (Orgnr: 986753052) er bestående av 61 andelsleiligheter. I tillegg eier borettslaget bodseksjon i Kalfarveien 74A

Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Revisor er Revisorgruppen Hordaland AS.

Styreleder i laget er Ali Mekki.

Forsikring:
Bygningsmassen er forsikret i TRYG FORSIKRING polisenr: 6603176. Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Økonomi:
Regnskapet for 2021 er gjort opp med et positivt resultat pålydende - kr.71.896,-. Pr. 31/12-21 hadde laget disponible midler tilsvarende kr. 228.375,-.

Felleskostnad:
Felleskostnaden utgjør kr. 5.803,- per måned og inkluderer: Grunnpakke for kabel-tv/bredbånd, renhold av fellesareal, kommunale avgifter/eiendomsskatt, bygningsforsikring, strøm til fellesareal, avsetting til vedlikehold av fellesareal, service av ventilasjonsanlegg, sprinkleranlegg og brannvarslingsanlegg.

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i borettslaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av borettslagets styre eller lagets generalforsamling.

IN-ordning:
Borettslaget har etablert en ordning med mulighet for individuell nedbetaling av borettslagets fellesgjeld. Individuelle nedbetalinger fra andelseierne er behandlet etter egenkapitalløsningen. Egenkapitalløsningen innebærer at individuelle nedbetalinger fra andelseierne side inntektsføres i selskapet det året nedbetalingen finner sted, og føres via balansen som egenkapital. Laget har IN-avtale på hovedlånet i Handelsbanken. Det opplyses om at for denne leiligheten er andel fellesgjeld nedbetalt.

Sikringsordning:
Borettslaget har avtale om sikring- og forskuttering av felleskostnader hos OBOS Factoring AS.

Dyrehold:
Det må søkes til styret om dyrehold.

Forkjøpsrett:
Det er vedtektsfestet forkjøpsrett i borettslaget. Det tas forbehold om at ingen benytter seg av forkjøpsretten. Fristen for å melde seg på listen til forretningsfører for forkjøpsretten gikk ut den 12. mai 2022, kl 23:59.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning av ny andelseier:
Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.

Generelt:
Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Herunder vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Relevante dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt lagets vedtekter, husordensregler, innkalling til generalforsamling med årsberetning og regnskap for 2020 samt protokoll fra generalforsamlingen. Dokumentene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 376 348,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 4 954 853,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.
Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Grenser til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 11070100
Plannavn: Bergenhus. Gnr 166 Bnr 1156, Hansaga°rdene
Ikrafttredelsesdato: 26.04.2004
Dekningsgrad: 100,0 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
11070100 - Bolig/Forretning/Kontor (98,1 %)
11070100 - Felles avkjørsel (1,7 %)
11070100 - Felles grøntareal (0,2 %)
11070100 - Annet kombinert forma°l (0,1 %)

Begrensninger (Reguleringsplaner på grunnen):
11070100 - Bevaringsomra°der (100,0 %)

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsforma°l Byfortettingssone BY2 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Kalfaret (100,0 %)
65270000 - Historisk sentrum (100,0 %)
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - gul sone (100,0 %)
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (32,3 %)
Rød støysone:
65270000 - Vei støy - Rød sone (18,5 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (100,0 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15590000 - Annet byggeomra°de (100,0 %)
15590000 - Veiareal (0,1 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
65500000 - Bergenhus. Gnr 166 Bnr 1157 Mfl., Kalfarveien - 201628584
61860000 - Bergenhus. Gnr 166 Bnr 1154, 1155, Kalfarveien 75 - 201016226
11070102 - Bergenhus. Gnr 166 Bnr 1156, Hansaga°rdene - 202220698
11070101 - Bergenhus. Gnr 166 Bnr 1156, Hansaga°rdene - 201904154
5470000 - Bergenhus. Gamle Kalvedalsveien - 190001233
5410000 - Bergenhus. Gamle Kalvedalsveien 12
Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsomra°de for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas a° være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert pa° overordnede støyberegninger. Dette vil kunne fa° betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMEGLEREN kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon.
Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon.
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel. ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 6 700 000
Omkostninger 13 876
TOTALT 6 713 880

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF