Eikåslia 22

Solgt

6 100 000

Prisantydning

Boligtype

Enebolig

Totalpris

6 264 140

P-rom

214 KVM

Antall rom

5 Soverom

Eikåslia 22 (Solgt)

Enebolig med godkjent utleieleilighet | Garasje + 4 bilplasser | Solrikt | Fin utsikt | Lettstelt eiendom

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Eikåslia 22 6 100 000 164 142 290
BOLIGTYPE

EIERFORM
Enebolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
214 / 233 / 256 KVM Eiet tomt, 541 KVM 60220226

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Hageleilighet i underetasjen:
Entré (2 m²), gang (5,7 m²), bad/vaskerom (4,9 m²), soverom (14,1 m²), kontor (5,2 m²), bod (3,5 m²) og stue/kjøkken (31,2 m²).

Innhold | 1. etasje:
Hall (11.6 m²), wc (1.9 m²), vaskerom (4.4 m²), soverom/tv-stue (16.6 m²), soverom/kontor (10 m²), stue (38.6 m²) og kjøkken (15.2 m²).

Innhold | 2. etasje:
Gang inkludert trappesats (9.1 m²), bad/wc (7.9 m²), to soverom (hhv. 11.7 m² og 15.3 m²) og bod (1.4 m²), Fra boden er det dør til kott. Det er i tillegg flere luker til kneloft. Ett av soverommene i denne etasjen var opprinnelig to separate rom.

Terrasser |
Ved inngangspartiet til huset og med skyvedør fra kontor/treningsrom er det tilkomst til terrasse på 43.6 m²

Garasje |
Garasje like ved husets inngangsparti er målt til 21 m². Dette arealet er ikke inkludert i det oppsummerte areal for boligen.

Lagringsplass |
Det er stor bod i underetasjen under tilbygget. Boden er på 13.9 m²

Samlet primærareal (P-rom) = 214 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 233 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 256 m²

Standard

Kort oppsummert |
- Skattefri inntekt fra godkjent utleieleilighet
- Betongskille mellom utleie og hovedbolig
- Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning
- Lys og innbydende stue på 38.6 m2
- Stort kjøkken på hele 15.2 m2
- Fire store soverom
- Rikelig med bod og garderobeplass
- Garasje på 21 m2 med ny lader til el. bil
- Fire p-plasser på egen tomt

Hovedboligen |
Dette er en pen og innbydende bolig med arealeffektive og gjennomtenkte løsninger. Det er store rom og det har vært en betydelig oppgradering av overflater i løpet av de siste tre år.

Boligen har stor hall med speilskyvedørsgarderobe og hoveddør med kodelås. Det er eget gjestetoalett med ny vask og wc. Huset har stort baderom med fliselagt gulv og varmekabler, badekar og dusjkabinett samt ny og fin innredning. Det er separat vaskerom med innredning og utslagsvask. Stuen har god størrelse og gode lysforhold. Det er rikelig med plass til sittegruppe ved peisovnen og stort spisebord ved karnappen som er ved dobbeltdør inn til kjøkkenet. Det store soverommet i tilbygget kan også brukes som tv-stue. Kjøkkener er på hele 15.2 m2 og har innredning med rikelig skap- og benkeplass. Det er i tillegg god plass til spisebord på kjøkkenet. Soverommene har en størrelse og løsning som gir god plass til stor seng og gode garderobeløsninger. Ett av soverommene i 2. etasje var opprinnelig to separat soverom, dette kan med enkelhet tilbakeføres om ønskelig. Det er godt med bod og garderobeplass i boligen.

Tilbygg |
Tilbygget som ble gjennomført i 2013 har gjort dette til en meget effektiv og funksjonell bolig. Tilbygget er bestående av stort soverom (alt. stue med sovealkove) samt kontor/treningsrom med utgang til terrasse. Begge rommene i tilbygget er koblet til det balanserte ventilasjonsanlegget og det er lagt varmekabler i gulvet og uttak til parabol i begge rommene. Rommene er malt og tapetsert i 2019.

Utleieleilighet |
Utleieleiligheten går over husets underetasje og har et bruksareal på 69 m2. Det er egen inngang på gavlesiden av huset som er adskilt fra hovedboligens inngangsparti. Hageleiligheten har egen varmtvannsbereder, sikringsskap og strømmåler samt eget aggregat for balansert ventilasjonsanlegg og uttak til sentralstøvsuger. Det er lagt varmekabler i alle rom med unntak av boden. Hageleiligheten har en god arealutnyttelse og inneholder gang med plass til yttertøy. Baderom med opplegg til vaskemaskin. Det er åpen løsning mellom stue og kjøkken som gir god romfølelse og fleksibilitet for plassering av møbler. Hovedsoverommet er hele 14.1 m2. I hht. tegningene var det to innvendige boder. Den største boden er 5.2 m2 og har stort vindu, dette rommet er av oss definert som kontor/gjesterom. Det er i tillegg innvendig bod på 3.5 m2. Overflater i leiligheten ble oppusset i 2019 og hvitevarer (komfyr, kombiskap med kjøl og frys, oppvaskmaskin og mikro samt vaskemaskin) ble fornyet i 2019. Hvitevarer medfølger i handelen. Dusjkabinett og toalett ble også fornyet i 2019.

Oppgraderinger i senere tid |
2022:
Det er nylig montert lader til el. bil i garasjen samt ny kurs til garasjen med overspenningsvern. Lader er kjøpt av Elektroimportøren og montert av Spoton. Faktura foreligger.

2022:
Det ble montert nytt feieplatå og ny utvendig pipekledning. Arbeidet ble utført av Robert Slettmo AS. Faktura foreligger.

2021:
Det ble montert ny peisovn i stue (Westfire Uniq 37). Peisovnen ble kjøpt av Bergen Varmesenter AS og installert av Fyllingen Flis & Mur AS. Faktura og meldingsskjema foreligger.


2021:
Det ble gjennomført kanalrens og balansering på ventilasjonsanlegg for utleieleiligheten og hovedboligen. Arbeidet ble utført av Alver Ventclen AS. Faktura foreligger.

2021:
Det ble lagt nytt gulv i hall, toalettrom, stue og kjøkken. Dette er et meget fint bred 1-stavs gulv av merket BerryAlloc Majestic Katla Natural. Faktura foreligger.

2018:
Det ble utført kontroll på det elektriske anlegget hvor det var en kommentar på en stikkontakt. Dette ble umiddelbart utbedret av elektriker fra Pettersson & Gjellesvik AS. Faktura foreligger.

2017:
Det ble montert ny elektriskstyrt garasjeport av typen Harmonie RV Linje leddport. Faktura foreligger.

Tekniske installasjoner |
Det er lagt inn fiber til huset samt at det medfølger parabolantenne med fire tv-tunere. Det er lagt inn uttak til parabol i utleieleiligheten, i tillegg til stue og to soverom i hovedboligen. Sikringsskap er plassert i hallen. 200 liters varmtvannsbereder er plassert på vaskerommet. Det er installert kodelås til hoveddøren. Montert brann- og tyverialarm. Aggregat for balansert ventilasjonsanlegg er plasser i kott med tilkomst fra bod i 2. etasje.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen |
Totalt sett en meget innbydende bolig med fine og moderne løsninger. Velkommen til visning!

Nærområdet

Eiendommen er beliggende mot enden av boligfeltet. Det er ingen gjennomgangstrafikk i feltet og enkle tilkomst til boligen. Det er fin utsikt over Haukåsvatnet og Kipevatnet og videre mot naturskjønne omgivelser. Sommerstid kan solen kan nytes fra morgen til kveld på den skjermede terrassen.

Fra Eikåslia får du kort avstand til store kjøpesentre og idrettsanlegg med en rekke tilbud for store og små i familien. Det er gode rekreasjonsmuligheter enten du velger innendørs aktiviteter eller du vil benytte deg av de fine turmulighetene like ved eiendommen.

Det er kort avstand til bussholdeplass og ca 14-15 minutters kjøretid til Bergen sentrum.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud som bl.a. skoler og barnehager.

Oppvarming

Det er varmekabler i hele underetasjen med unntak av bod. I hovedboligen er det varmekabler i rommene i tilbygget (to soverom) og baderom i 2. etasje i tillegg til peisovn fra 2021 i stuen.

Strømforbruk i 2021 var 24 981 Kwh og i 2022 (fram til og med medio oktober) har forbruket vært 17 654 Kwh.

Parkering

Det er egen garasje like ved inngangspartiet til huset. I tillegg er det fire p-plasser på egen tomt.

Garasjen har automatisk portåpner, innlagt strøm og el. uttak. Det er installert ny lader til el. bil i garasjen.

Det er oppmerket gjesteparkering på fellesarealet.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Tomten er godt utnyttet og pent opparbeidet, myntet på enkelt vedlikehold.

Belegningsstein i front av huset ved inngangsparti og innkjørsel til garasjen. Plankelagt dekke mot huset og ny trappesats til inngangsdøren. Inngjerdet terrasse som har plankelagt dekke.

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Etasjeskille av betong mellom underetasjen og 1.etasje, øvrig etasjeskille av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført som isolert bindingsverk, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen datert den 22.10.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg. Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

1.1 - Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Dreneringen bør kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. For utbedring av dreneringen må dreneringen skiftes ut, tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si. Umiddelbare tiltak er ikke nødvendig.

4-2 - Undertak, lekter og yttertekking (taktekkingen): Over halve forventete levetid for taktekkingen er oppbrukt. Taktekkingen må jevnlig kontrolleres. Som følge av alder på taktekkingen må det påregnes at denne må skiftes innen rimelig tid, ved regelmessig vedlikehold vil taktekkingen holde lenger enn forventet levetid.

7.1.1 - Våtrom Overflate vegger og himling: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om.

7.1.2 - Våtrom Overflate gulv: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Det ble ikke målt tilstrekkelig fall mot sluk i henhold til gjeldende forskrifter, badene vil fungere med dette avviket.

7.1.3 - Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. Som følge av alder på våtrommene anbefales det videre bruk av dusjkabinett og badekar for å unngå fritt vann på overflatene.

10.1 - WC og innvendige vann- og avløpsrør: Slukene er av eldre dato. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. Rør-i-rørsystemet ledes ikke til fordelerskap, men er synlig i boden i underetasjen. Det er viktig å påse at eventuelt lekkasjevann ledes til rom med sluk.

10.2 - Varmtvannsbereder: Det er påvist at varmtvannsberederne er over 20 år. Det er ikke behov for utbedringstiltak ut i fra at tankene fungerer i dag, men ut i fra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det er i dag innført krav om at varmtvannsberedere av denne størrelsen ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Da vil du unngå risiko for varmgang og brann. På tidspunktet varmtvannsberederen ble montert var det ikke krav om fast tilkobling.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Pliktig medlemskap i veilaget:
Boligfeltet i Eikåslia og Vikaleitet har felles private veier. I denne forbindelse er det etabler et veilag for å organisere drift og vedlikehold av de felles private veiene. Det betales pt. kr 3.000,- pr. år for hver av boligene. Dette dekker brøyting og og avsetting til vedlikehold. Det er nylig (2021) asfaltert de private veiene.

Frivillig medlemskap i velforeningen:
Det betaler pt. kr 500,- pr. år til velforeningen som dekker omkostninger for vedlikehold og oppgradering av lekeplasser, postkassestiv, etc.

Hvitevarer:
Selger opplyser at hvitevarer på kjøkken i hovedboligen medfølger i salget samt hvitevarene i hageleiligheten. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Nettløsning:
Det er innlagt fiber til huset i tillegg til parabolantenne.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg eller brann/feievesen.

Det medfølger ekstra dør til garasjen dersom ny eier på sikt ønsker å installere dør på siden av garasjen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Nybygg
Dato: 27. april 2000

Type: Melding og mindre byggearbeid
Tiltakets art: Nybygg garasje/carport
Dato: 09. juli 2001

Type: Tillatelse til tiltak
Tiltakets art: Tilbygg bolig
Dato: 30. oktober 2012

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 473 214,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 5 303 571,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen er bygget med godkjent hageleilighet som i dag leies ut til kr 9.500,- pr. mnd. eks. strøm. Leieforholdet startet den 01. juli 2022 og opphører den 01.juli 2023. Det er gjensidig 2. mnd. oppsigelsestid i leieperioden. Leien betales forskuddsvis den 01. hver mnd.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Felles privat vei til offentlig vei
- Felles privat vannledning til offentlig nett
- Felles privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

2016/898326-1/200  Best. om vann/kloakkledn.   03.10.2016 
 rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:202 Bnr:121  
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 8890004
Plannavn: Åsane. Gnr 202 Bnr 85, Eikås, Deling
Ikrafttredelsesdato: 12.11.1998
Dekningsgrad: 100,0 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
8890004 - Boliger (93,0 %)
8890004 - Felles avkjørsel (7,0 %)

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Øvrig byggesone ØB (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (49,1 %)
Rød støysone:
65270000 - Vei støy - Rød sone (50,9 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan Arna og Åsane. E16/E39 ArnaVågsbotn-Klauvaneset, Ringveg øst.er eiendommen avsatt til:
61200000 - Bebyggelse og anlegg jfr. bestemmelser og retningslinjer (90,6 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
66140000 - Åsane. Gnr 199 Bnr 10 Mfl., Områdereguleringsplan Haukåsmyrane Og Haukåsvassdraget - 202220550
8897000 - Åsane. Gnr 202 Bnr 85 Og 86 Mfl., Eikås, Endring/plan For Utbygging - 190530454
8897000 - Åsane. Gnr 202 Bnr 85 Og 86 Mfl., Eikås, Endring/plan For Utbygging - 190530454
8890060 - Åsane. Gnr 202 Bnr 85, Vikaleitet, Plan For Utbygging - 200206044
8890001 - Åsane. Gnr 202, Vikaleitet, Endring - 190840036
8890000 - Åsane. Gnr 202, Vikaleitet - 190840036
8890000 - Åsane. Gnr 202, Vikaleitet - 190840036
8890000 - Åsane. Gnr 202, Vikaleitet - 190840036

Andre Opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMEGLEREN kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel. ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 6 100 000
Omkostninger 164 142
TOTALT 6 264 140

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF