Granlien 29

Solgt

4 100 000

Prisantydning

Boligtype

Enebolig

Totalpris

4 219 760

P-rom

175 KVM

Antall rom

5 Soverom

Granlien 29 (Solgt)

Innholdsrik enebolig med 3-roms utleiedel | Utsikt og store utearealer | Gåavstand til Eidsvåg skole | Sentrumsnært!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Granlien 29 4 100 000 119 762 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Enebolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
175 / 195 / 0 KVM Festet tomt, 719 KVM 60220124

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold utleiedel | Underetasje:
Entré/gang, helfliset bad/wc, vaskerom, 2 soverom, kjøkken og stue.

Innhold hoveddel | Underetasje:
Trappegang og 2 boder.

Innhold | 1. etasje:
Vindfang, hall, 3 soverom, 2 bad, vaskerom, kjøkken og stue.

Koffertloft/kaldtloft:
Fra entré i 1. etasje er det nedfellbar luke til et kaldtloft med gode lagringsmuligheter.

Uteplass:
Ved inngangspartiet er det et stort terrasseareal mot vest/syd-vest. I tillegg er det adkomst til en nord-østvendt altan med et lite drivhus fra stuen.

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

Underetasje utleiedel | 71 m2:
Gang, bad, vaskerom, 2 soverom, kjøkken og stue.

1. etasje hoveddel | 104 m2:
Vindfang, hall, 3 soverom, 2 bad, vaskerom, kjøkken og stue.

S-ROM | 20 m2:
Underetasje: 2 stk. innvendige boder.

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. BTA er beregnet areal. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

Samlet primærareal (P-rom) = 175 m2
Samlet bruksareal (BRA) = 195 m2

Standard

Kort oppsummert:
- Innholdsrik enebolig i populært område
- Godkjent utleiemulighet i underetasjen
- Utleie genererer skattefri leieinntekt
- Koselig stue med sjenerøs størrelse
- Totalt 5 soverom inkl. utleiedelen
- Stort terrasseareal ved inngangspartiet
- Barnevennlig og etablert område
- Gåavstand til Eidsvåg skole (1-10 kl.)
- Nærhet til flere barnehager
- Umiddelbar nærhet til flott og variert turterreng
- Gåavstand til bussforbindelse
- Få minutters kjøretid til sentrum

Presentasjon | Det er med glede ZMEGLEREN ønsker velkommen til Granlien 29. Dette er en innholdsrik enebolig beliggende i et etablert og barnevennlig område uten gjennomgangstrafikk. I området er det hovedsaklig eneboligbebyggelse.

Innholdsrikt | Boligen har en meget innholdsrik romløsning herunder godkjent 3-roms utleiedel, som genererer skattefri leieinntekt etter dagens regelverk. Denne løsningen gir stor grad av fleksibilitet, både med hensyn til egen bruk og økonomi. Utleieenheten har tidligere vært utleiet for kr. 11.000,- per måned.

Uteplass | Ved inngangspartiet til hoveddelen er det en romslig terrasseplatting, som ligger mot vest/syd-vest. En utesone som gir gode rammer for sosiale sammenkomster, grilling og kos. I tillegg er det en nord-østvendt altan med adkomst via stuen i 1. etasje.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en frittliggende enebolig med innholdsrik romløsning, utleiemulighet og barnevennlig beliggenhet i sentrumsnære omgivelser. Velkommen til visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Erik Alræk
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 40 40 16 66
E-post: ea@zmegleren.no

Nærområdet

Dette huset i Granlien ligger i et etablert nabolag på Eidsvåg med tilsvarende bebyggelse. Det er gåavstand til Eidsvåg skole (1-10 kl.) samt nærhet til flere barnehager. Gode bussforbindelser i Fabrikkvegen (linje 5, 19, 27 og 31) samt kort kjøretid til Rema 1000 på Eidsvåg. For den tur og friluftsinteresserte kan det være verdt å merke seg et nydelig og variert turterreng i umiddelbar nærhet. Turen starter ved inngangsdøren hvor man allerede befinner seg ved "foten" av Eidsvågfjellet. Fra Eidsvågfjellet kan man ta turen videre til Sandviksfjellet, Rundemannen og Fløien. Andre alternativer i nærområdet er Fagerdalsfjellet, Jordalen, Odden badeplass, Helleneset badeplass, Biskophavn, Vollane friluftsområde og badestranden i Tømmervågen. Eiendommen har for øvrig en sentral og sentrumsnær beliggenhet med kort kjøretid via motorvei til sentrum eller nordover i retning mot Åsane.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Oppvarming utleiedel | Underetasje:
- Gulvvarme på bad

Oppvarming | 1. etasje:
- Gulvvarme på begge bad
- Eldre ved/oljeovn i stue (ikke i bruk)

Det er forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen kommune.

Det gjøres også oppmerksom på oljetank i hagen er ikke fjernet/sanert. Eiendommen overtas av kjøper på bakgrunn av denne situasjonen.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Parkering på felles plass like ved boligen.

Tomt

Festet og opparbeidet tomt på 719 kvm.

Årlig festeavgift utgjør kr. 11.700,-
Bortfester: AS Eidsvåg Fabrikker
Neste regulering: 2027 ifølge bortfesters representant
Festkontrakten utløper: 2076
Rett til fornyelse av festekontrakten: Ja
Mulighet for innløsing av tomten: Ja (se eget punkt under)
Kreves det samtykke fra bortfester på skjøtet: Nei

Innløsing av tomten:
Ifølge Harris Advokatfirma AS (selgers representant) vil fester motta et tilbud om innløsning til 40% av tomteverdien på innløsningstidspunktet + omkostninger (2,5% dokumentavgift, tinglysingsgebyr og oppgjørshonorar kr 15.000,- inkl. mva.). I samsvar med områdetakst utarbeidet høsten 2021 vurderes tomten til å ha en tomteverdi på kr 1.800.000,- i dagens marked. Det tas forbehold om avvik ved utsendelse av konkret tilbud om innløsning.

En festetomt er en tomt du leier fra grunneier (bortfester). Når du kjøper en bolig på en festet eiendom, kjøper du samtidig rettigheten til å leie tomten. Denne rettigheten er regulert i festekontrakten og i tomtefesteloven. Kopi av festeavtalen følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Se for øvrig vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Utvendig:
Taktekkingen er av betongtakstein og taket er besiktiget fra bakkenivå. Renner og nedløp i plast. Bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Liggende bordkledning. A-takstoler i tre. Sutaksbord.

Malte trevinduer med 2-lags glass og støyglass på nordside. Støyglassfra 1988. Terrassedør med isolerglass i trekarmer. Kjellerdør i tre. Altan på ca 11 m² som er oppført i imp. tre og rekkverk i tre. Stor terrasse i trekonstruksjoner i underetasjen med rekkverk i trekonstruksjoner. Tretrapper fra adkomstvei og til underetasjen

Innvendig:
Gulvene har laminat. Overflater på innvendige vegger har miljøtapet, panelplater. Himlingene har malte ferdigplater. Etasjeskiller er av trebjelkelag.
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Elementpipe. Laminat på gulv og panel på vegg. Hulltaking er
foretatt, uten å påvise unormale forhold. finèrdører.

Tekniske installasjoner:
Plastrør (rør i rør). er besiktiget i rørskap (2014). Alle vannrør ny i 2014 i utleiedel. Vannrør i kobber og avløp i plast i hovededel. Varmtvannstanken er på ca 200 liter. El. anlegg med automatsikringer. 2 sikringsskap.

Tomteforhold:
Det er byggegrunn av fjell. Etter krav på oppføringstidspunkt. Bygningen har grunnmur i pusset leca. Bygningen har utvendig avløpsrør av plast
vannledning av plast (PEL) offentlig avløp via private stikkledninger og offentlig vannforsyning via private stikkledninger.
 
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av bygningssakkyndig/takstmann Rune Løseth den 18.05.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg. Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2) og 3 (TG3). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2 og 3:

Følgende bygningskomponenter har fått tilstandsgrad 2 (TG2):

Utvendig > Taktekking
Taktekking er ikke besiktiget pga manglende forsvarlig adkomst, alder eller materiale er ukjent, og derfor ikke nærmere vurdert. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Råteskader i Vindskier og dekkbord på tak. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Utvendig > Nedløp og beslag
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Noe råte skader på kledning ved altan. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er påvist avvik rundt gjennomføringer i takflaten. Isolasjon ligger tett mot sutaksbord.

Utvendig > Vinduer
Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Sprekk i glass i underetasje.

Innvendig > Overflater
Det er avvik: Riper og sår i parkett. Skader i tak. Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Pipe og ildsted
Det er avvik: Liten lekkasje ved skorstein ved spesiell vindretting og nedbør, skjer kun av og til.

Innvendig > Innvendige trapper
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Skade i karm.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er påvist sprekker i fliser. Lokalt fall under kar.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen.

Våtrom > Ventilasjon > Bad
Det er avvik: Støy fra avtrekk ved bruk.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det er påvist sprekker i fliser. Sprekk i fliser samt at det er skiftet ut noen fliser.

Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad. Noen hull etter tidligere skruer.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Gjelder eldre kobberrør.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er avvik: Lyd i vifte på loft.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.

Tomteforhold > Drenering
Drenering etter krav på oppføringstidspunkt. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Det er ikke behov for utbedringstiltak.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Det er avvik: Noe flass i maling på grunnmur. Kostnadsestimat : Under 10 000

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt
på utvendige avløpsledninger. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Følgende bygningskomponenter har fått tilstandsgrad 3 (TG3). Store eller alvorlige avvik:

Utvendig > Dører
Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Dører har råteskader. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Dører må justeres. Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte dører må skiftes ut. Andre tiltak: Det må foretas lokal utbedring. Råteskadede dører må skiftes ut. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Våtrom > Generell > Vaskerom
Belegg på gulv, sluk og malte plater på vegger. Skylkekar i plast og bereder på 200 liter fra 2005. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000

Våtrom > Generell > Bad 2
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

Våtrom > Generell > Vaskerom underetasje
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone,
sluk m.m. må dokumenteres. Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Faste årlige kostnader:
Kommunale avgifter = kr. 20.959,- per år
Festeavgift = kr. 11.700,- per år
Bygningsforsikring = kr. 11.460,- per år (Tryg Forsikring)
Strømforbruk siste år = ca. kr. 20.000,- per år

Årlige kostnader er basert på selgers eget forbruk og iht. deres egen forsikringsavtale. Avvik vil følgelig forekomme.

Hvitevarer:
Selger opplyser at alle hvitevarer på begge kjøkken medfølger i handelen. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn av kjøper.

Annen relevant informasjon:
Ifølge eier foreligger det pålegg om å montere stigtrinn på taket ifm. feeing av pipe. Stigtrinnene er ikke montert. Dette må utføres av kjøper for egen kostnad.

Ifølge eier kommer det en gang i blant lukt fra sluken på vaskerommet. Selger tror at vannlåsen i sluken må skiftes.

Det er avløpspumpe fra bad og kjøkken i underetasjen, som kverner/pumper avløpsvannet til avløpsledningen på oppsiden av huset.

Selger opplyser at det er observert sølvkre i våtrom. I denne forbindelse ble det iverksatt tiltak, og selger har ikke observert nye kre de siste tre årene (ref. selgers egenerklæringsskjema). Sølvkre lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet. Sølvkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Bruksendring bolig
Dato: 27.04.2022

Ovennevnte ferdigattest gjelder søknad om bruksendring av underetasjen fra tilleggsdel til hoveddel. Rommene i underetasjen er godkjent slik de fremstår i dag med gang, bad, vaskerom, 2 soverom, kjellerstue og kjøkken. Det er dør fra dette arealet til hoveddelen, som innebærer at man kan leie ut rom i egen bolig og oppnå skattefri leieinntekt. "Utleiedelen" er imidlertid ikke godkjent som egen separat boenhet. Søknad og påfølgende ferdigattest om bruksendring har lagt til grunn at det skal etableres fastmonterte trinn eller møbel for å lette rømning fra soverommene. Dette er ikke gjort. Bygningstegning og ferdigattest følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Type: Midlertidig brukstillatelse
Tiltakets art: Nybygg bolig
Dato: 26.08.1978

Det er gitt midlertidig brukstillatelse av Bergen kommune når boligen ble oppført. Den midlertidige brukstillatelsen og opprinnelige bygningstegninger følger som vedlegg til salgsoppgaven.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 174 459,- for inntektsåret 2020.

Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 914 862,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått energikarakter: Rød G

Energiattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

Gnr. 216, bnr. 987 i Bergen kommune:

Pengeheftelser i eiendomsrett:

1977/21556-3/106 
Erklæring/avtale  
Tinglyst 10.10.1977 
Diverse rettigheter og plikter iflg. festekontrakt.
 
1977/21556-4/106 
Festekontrakt - vilkår  
Tinglyst 10.10.1977 
Festetid: 99 år
Årlig avgift NOK 759,-
Bestemmelser om regulering av leien
Pant for forfalt festeavgift
Med flere bestemmelser
Bestemmelse om overdragelse

2019/777047-2/200 
Pantedokument  
Tinglyst 04.07.2019 21:00 
Beløp: NOK 240.000.000
Panthaver: Nordea Bank ABP  
Org.nr: 920058817
Gjelder denne registerenheten med flere

Det gjøres oppmerksom på at ovennevnte pantedokument pålydende kr. 240.000.000,-, er et "flåtepant" som hefter i eiendomsrett og vil følge eiendommen ved salg.

Pengeheftelser i festerett:

1977/21556-4/106 
Festekontrakt - vilkår  
Tinglyst 10.10.1977 
Festetid: 99 år
Årlig avgift NOK 759,-
Bestemmelser om regulering av leien
Pant for forfalt festeavgift
Med flere bestemmelser
Bestemmelse om overdragelse
Gjelder feste

Ovennevnte erklæring er festekontrakten. Denne sier blant annet at eiendommen er bortfestet for 99 år. Festeren får også andel i fellesarealer som er beregnet til ca. 200 kvm. Festeavgiften kan reguleres hvert 10 år iht. komsunprisindeksen. Grunneieren har 1. prioritets pant i festeretten samt all på parsellen nåværende og fremtidig bebyggelse. Avtalen sier også noe om konsekvensen dersom festeavgiften ikke blir betalt. Fester har rett til å fornye kontrakten for nye 99 år ved festetidens kontraktsmessige utløp. Festekontrakten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 3610000
Plannavn: Åsane. Del Av Gnr 116 Bnr 24 Mfl., Eidsvåg, Granlias forlengelse
Ikrafttredelsesdato: 26.10.1973
Dekningsgrad: 100,0 %

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 3610001
Plannavn: Åsane. Gnr 216 Bnr 24, Eidsvåg
Ikrafttredelsesdato: 13.01.1975

Reguleringsplaner under arbeid:
PlanID: 65820000
Plannavn: Åsane/Bergenhus. Bybanen Fra Sentrum Til Åsane, Delstrekning 3, Eidsvågtunnelen-Tertneskrysset
Saksnr: 202220563
Dekningsgrad: 100,0 %

VIKTIG INFORMASJON:
Den planlagte bybanetraséen fra sentrum til Åsane skal gå via Eidsvågtunnelen. Film som viser status per november 2020 for bybanetraséen til Åsane, kan ses på følgende link: https://www.youtube.com/watch?v=mL3BRAaGi6w

Kommuneplan:
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Øvrig byggesone ØB (99,9 %)
65270000 - LNF (0,1 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (35,9 %)
Rød støysone:
65270000 - Vei støy - Rød sone (64,1 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
50790000 - Åsane/Bergenhus. Gnr 216, Eidsvåg
50790000 - Åsane/Bergenhus. Gnr 216, Eidsvåg
5800000 - Åsane. Nordre Innfartsåre Til Bergen - 190611155

Andre opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMEGLEREN kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 4 100 000
Omkostninger 119 762
TOTALT 4 219 760

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF