Storms gate 4

Solgt

5 800 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

6 011 310

P-rom

83 KVM

Antall rom

3 Soverom

Storms gate 4 (Solgt)

Lekker 4-roms leilighet i klassisk hjørnebygård | Bad fra 2020 og kjøkken fra 2015 | Altan | 5. min. å gå til Bystranden

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Storms gate 4 5 800 000 19 565 3 984
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Aksje 3
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
83 / 83 / 90 KVM Fellestomt, 362 KVM 60220108

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 3. etasje:
Gang (5,9 m2), bad/vaskerom (5,1 m2), soverom (6,1 m2), soverom (10,5 m2), tv-stue/soverom (19 m2), stue og kjøkken (32,9 m2).

Altan |
Fra et av soverommene er det utgang til altan på 8.2 m2 som vender mot bakplass (sør/- vestvendt). Denne altanen er felles med naboleilighet i samme etasje og skal også kunne anvendes som rømningsvei.

Lagringsplass |
Leiligheten disponerer tre boder fordelt med en loftsbod som har gulvareal på 6.2 m2 (mindre målbart areal pga. skråtak) + to kjellerboder på hhv. 4,3 m2 og 4.1 m2.

Fellesareal |
Det er felles vaskerom i kjelleretasjen og loftsetasjen. Det er to store tørkerom på loftet i tillegg til felles bod. Det er enkel tilgang til kjelleretasjen fra gaten i tillegg til intern tilkomst i bygget. Det er også tilkomst til koselig bakgård fra byggets felles trappegang.

Samlet primærareal (P-rom) = 83 m2
Samlet bruksareal (BRA) = 83 m2
Samlet bruttoareal (BTA) = 90 m2

Standard

Kort oppsummert:
- Lys og luftig leilighet med fine detaljer
- God takhøyde og store vindusflater
- Helfliset baderom oppusset høsten 2020
- Rør i rør-system
- Pent kjøkken fra 2015 med integrerte hvitevarer
- Stue/kjøkken på 32.9 m2 med takhøyde på 2.6 meter
- Veggfestet peisovn i stuen som gir god oppvarming
- Peisovnen ble installert i 2015 og er rentbrennende
- Fint tregulv som ble slipt og behandlet i 2015
- Ny himling og etterisolering i 2015
- Rikelig med bod og lagringsplass
- Ingen dok. avgift ved kjøp av aksjeleilighet
- Ingen dugnadsplikt / inkl. trappevask

Leiligheten |
Lys og innbydende leilighet med fine detaljer, pent listverk, rom med god takhøyde og store vindusflater. Leiligheten ble omfattende oppusset i 2015. I arbeidet med oppussingen ble det lagt vekt på at leiligheten skulle ivareta dens historiske bygårdsatmosfære i kombinasjon med moderne og funksjonelle løsninger.

Inneholder gang med plassbygget garderobeløsning utført i eik. Her er det plass yttertøy og hylleseksjon for sko. Lekkert kjøkken med god plass til stort spisebord. Innredningen har rikelig med skap- og benkeplass samt fliser mellom overskap og benkeplate (kompositt benkeplate). Det er integrert induksjonstopp, stekeovn, kjøleskap og oppvaskmaskin. Det er åpen løsning mot stuen som har god plass til stor sittegruppe, dette rommet er totalt 32.9 m2. Fra stuen er det dobbel skyvedør mot tv-stue/alternativt soverom nr 3. Dette rommet har god størrelse og stor karnapp. Løsningen gir fine overganger og når du åpner opp dobbeltdør mellom stuene får du en optimal romfølelse med rikelig lys og luft. Baderommet ble oppusset av fagfolk høsten 2020 og framstår som innbydende og tidsriktig. Gulv og vegger er fliselagt (med unntak av en vegg). Det er lagt varmekabler i gulvet og innfelt downlightsbelysning i taket. Badet har stor dusjnisje og skyvedør til sone for plassering av vaskemaskin, her er det også hylleplass. Begge soverommene har god plass til seng og garderobeløsninger. Ett av soverommene har eget garderoberom og utgang til altan med god plass til sittegruppe. Det er også en av leilighetens to stuer som tidligere har vært anvendt som soverom.

Oppgraderinger i senere år |
Baderommet ble omfattende oppgradert i 2020, arbeidet ble utført av Bergen Murerservice AS. Veggfestet peisovn i stuen ble installert i 2015. Kjøkkenet ble fornyet og ombygget i 2015 med stilfull innredning som har god skap- og benkeplass samt integrerte hvitevarer. Varmtvannsbereder ble fornyet i 2020 og er plassert i rom med sluk. Sikringsskapet ble fornyet til automatsikringer i 2015 (arbeid utført av Proten Elektro AS). Det ble også foretatt noe oppgradering av det elektrisk anlegget i 2020 (arbeid utført av Star Elektro AS). Alle tregulv ble slipt og behandlet i 2015 samt at vegger og tak ble malt. Det ble lagt ny himling i rommene i leiligheten hvor det ble lagt lydbøyler og dobbel gipsing. Badet fikk ny himling ved oppussingen i 2020.

Bygget |
Porttelefonsystemet i bygget ble fornyet i 2021. Det er bare få år siden altanene ble fornyet og etablert som rømningsvei. Bygget har installert seriekoblet brannvarslingsanlegg. I en periode for de kommende 2 til 4 år så vurderer beboerne å fornye vinduene mot bakplassen og male fasaden mot Storms gate og Welhanvens gate. Aksjelaget har noe oppsparte midler til denne jobben men må ta opp nytt lån for å dekke totalomkostningene.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til bl.a. bildepresentasjon, vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Nærområdet

Dette er en klassisk hjørnebygård ved overgang mellom Welhavens gate og Storms gate. Eiendommen er beliggende i rolige omgivelser. Denne leiligheten ligger i bygget 3. etasje (4. etasje sett fra inngangspartiet) med gode lysforhold. Flere av gatene i nærområdet er opparbeidet med brostein, beplantning og sittegrupper.

Som beboer i Storms gate får du dagligvarebutikk og koselige kafeer i umiddelbar nærhet. Det er bare få minutter å gå til den attraktive Bystranden og Vilvite - Bergen Vitensenter. Tilsvarende kort avstand til Nygårdshøyden med bl.a. UiB, Naturhistorisk museum og Botanisk hage. Herfra er det bare få minutter å gå til pulserende Bergen sentrum. Man har også enkel adkomst med rundt 5 minutters gange til bybanestoppet ved Gamle Nygårdsbro og tilsvarende til Puddefjordsbroen, der man har meget gode bussforbindelser.

Møhlenpris har de senere år blitt en svært attraktiv plass å bo for alle aldersgrupper i alle livets faser. Her er det godt tilrettelagt for barnefamilier med nærhet til skole og barnehage, ballbane og praktfullt parkanlegg. For yngre med nærhet til Handelshøyskolen BI, UiB og Bergen sentrum. Det er godt tilrettelagt for at beboerne kan sosialisere ved sittegrupper som er opparbeidet som en del av gatetunene. Boligstrukturen har også en god miks med alt fra små leiligheter og opp til store leiligheter tilpasset bl.a. barnefamilier.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Det er rentbrennende peisovn i stuen som gir god oppvarming samt panelovn i stuen. Det er lagt varmekabler i baderomsgulvet.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

På generelt grunnlag orienteres det om at det er forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen kommune. Ildsted i denne leiligheten er rentbrennende.

Parkering

Eiendommen er innenfor sone 4. hvor det pt betales kr 506,- pr. mnd. (parkeringstillatelse gjelder for seks mnd.). For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Eiendommen har opparbeidet og beplantet forhage som vender mot Welhavens gate. Hagen er inngjerdet og pent beplantet. Det er også skjermet bakhage hvor deler av arealet er til felles bruk for beboerne i Storms gate 4. Til dette arealet er det kjøpt inn felles møbler og grill. Deler av arealet i bakgården benyttes av leiligheten i underetasjen.

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Fundamentert på antatt faste av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av naturstein, murt i betong. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i murkonstruksjoner, utvendig er veggene overflatebehandlet med murpuss og maling. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som valmtakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Taket er ikke besiktiget.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 26.04.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

4.1 - Vinduer og ytterdører:
Som følge av alder på de eldste vinduene bør disse jevnlig kontrolleres for punkterte vindusruter og råteskader i karm/belistning. Grunnet alder på de eldste vinduene vil restlevetid være vanskelig og anslå. Vinduer bør skiftes ved behov. Vinduet på det ene soverommet er punktert. Vinduet er vanskelig å lukke/åpne.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Annet:
I forbindelse med ombygging av kjøkken i 2015 så ble kjøkkenet flyttet fra rom som i dag er hovedsoverom til den åpne løsningen mellom stue og kjøkken. Arbeidet ble utført av fagfolk. Til orientering så var det to andre leiligheter i bygget som utførte tilsvarende samme løsning i denne perioden..

Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Midlertidig brukstillatelse
Tiltakets art: Fasadeendring bolig
Dato: 10.12.2012.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Borettslag/boliglag

Om boliglaget
AS Stormsgate 4 (Orgnr: 933069931) er et frittstående boliglag bestående av ni aksjonærer.

Revisor:
Ernst & Young AS

Forretningsfører:
Vestbo

Styreleder i laget er
Tor Fitje

Forsikring:
Bygningsmassen er forsikret i If Skadeforsikring (SP616017). Denne forsikringen dekkes av fellesutgiftene. Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Økonomi:
Regnskapet for 2020 er gjort opp med følgende tall:
Selskapets balanse viser en positiv egenkapital på kr 2.447.320,- pr 31.12.2020.
Omløpsmidler er på kr 172.943,-.
Regnskapet for 2020 ble avsluttet med årsunderskudd på kr 158.067,-. Beløpet ble belastet med annen egenkapital.
Lagets disponible midler tilsvarende kr. 169 543,- pr 31.12.2020.

Spesifikasjon av lån boligselskapets felles lån:
Lånenummer: 95217444412, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 17.03.2022: 2.44% pa.
Antall terminer til innfrielse: 80
Saldo per 17.03.2022: 1 949 276
Andel av saldo: 193 688
Første termin/første avdrag: 30.03.2017 ( siste termin 30.12.2041 )

Felleskostnad
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 3 984 ,- dekker følgende:
Grunnpakke for kabel-TV/bredbånd (Telenor), vask av felles trappegang, dugnad (ingen dugnadsplikt), kommunale avgifter og eiendomsskatt, betjening av andel fellesgjeld med renter og avdrag, bygningsforsikring, strøm til fellesarealer, forretningsfører, revisor, avsetning til løpende vedlikehold og normal drift av aksjelaget.

Pt. fordeles fellesutgiftene som følger: 24 % av fellesutgiftene går til betjening av lagets fellesgjeld (renter og avdrag), 29 % går til kommunale avgifter/eiendomsskatt, 10 % til vedlikehold og resterende for fellesstrøm, driftskostnader, forretningsførsel, revisjon og forsikring.

I forbindelse med kommende arbeid for utskifting av vinduer mot bakplass og maling av frontfasade vil aksjelaget ta opp nytt lån. I følge styreleder er det  stipulert at dette kan beløpe seg til ca kr 500.000,- for hele aksjelaget. Det vil da påvirke fellesutgiftene noe for å betjene det ekstra låneopptaket.

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i borettslaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av borettslagets styre eller lagets generalforsamling.

Dyrehold
Det må søkes til styret om dyrehold.

Forkjøpsrett
Boligselskapet har intern forkjøpsrett: Henvendelser om salget er sendt til styret. Dersom leiligheten er utlyst internt i forkant av salget så skal det ihht. vedtektene gis endelig svar innen fem virkedager etter salget dersom noen av de øvrige eierne i bygget ønsker å benytte sin forkjøpsrett. Ved budaksept tas det forbehold om at ingen benytter seg av forkjøpsretten.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning av ny andelseier
Kjøper skal godkjennes av styret i aksjelaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.

Relevante dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt lagets vedtekter, husordensregler, innkalling til generalforsamling med årsberetning og regnskap for 2020 samt protokoll fra generalforsamlingen. Dokumentene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 072 109,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 859 592,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.
Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagt besvarelse fra eier. Leiligheten har fått karakteren oransje F.

Vei, vann og avløp

- Fellestomt grenser til offentlig vei/gate
- Felles privat vannledning til offentlig nett
- Felles privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 8930000
Plannavn: Bergenhus. Møhlenpris, Kvartal N
Ikrafttredelsesdato: 24.04.1989
Dekningsgrad: 100,0 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
8930000 - Boliger (65,7 %)
8930000 - Fellesomra°der (34,3 %)

Begrensninger (Reguleringsplaner på grunnen):
8930000 - Fornyelsesomra°der (100,0 %)

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsforma°l Byfortettingssone BY1 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Møhlenpris (100,0 %)
65270000 - Historisk sentrum (100,0 %)
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - rød sone (100,0 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (100,0 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15780000 - Boligomra°der (99,9 %)
15780000 - Fotgjengerstrøk (0,1 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
8940000 - Bergenhus. Møhlenpris, Kvartal O - 190930049
8210000 - Bergenhus. Møhlenpris, Del Av Kvartal G - 190710467
8180000 - Bergenhus. Gnr 164 Bnr 373, Møhlenpris Kvartal M - 190710209
Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsomra°de for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas a° være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert pa° overordnede støyberegninger. Dette vil kunne fa° betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMEGLEREN kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon.
Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon.
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel. ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 5 800 000
Omkostninger 19 565
Fellesgjeld 191 748
TOTALT 6 011 310

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF