Amalie Skrams vei 6

Solgt

3 690 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 771 950

P-rom

50 KVM

Antall rom

1 Soverom

Amalie Skrams vei 6 (Solgt)

Lys og innbydende ende/- toppleilighet (opprinnelig 3-roms) | Praktfull utsikt | Solrik og usjenert altan

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Amalie Skrams vei 6 3 690 000 6 232 3 397
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Borettslag 3
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
50 / 50 / 56 KVM Festet fellestomt, 849 KVM 60220118

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Leiligheten:
Gang, bad/wc, soverom, stue og kjøkken. Til orientering så har dette opprinnelig vært en 3-roms leilighet. 

Altan |
Fra stuen er det utgang til altan på 7.6 m2.

Boder til leiligheten |
Leiligheten har to boder i kjelleretasjen på hhv. 4 m2 og 4.4 m2. Det er i tillegg en stor loftsbod med gulvareal på 8.5 m2.

Fellesboder |
Det er ikke oppmålt areal for fellesboder. Men det er tilgang til fells vaskerom og sykkelbod.

Samlet primærareal (P-rom) = 50 m2
Samlet bruksareal (BRA) = 50 m2
Samlet bruttoareal (BTA) = 56 m2

Standard

Kort oppsummert:
- Altan på hele 7.6 m2
- Stue med store vindusflater og takhøyde på 2.5 meter
- Nymalte overflater
- Rentbrennende peisovn (2009) i stuen
- Arealeffektiv planløsning
- Rikelig med bodplass
- Tilgang til velholdte fellesareal
- Det er ingen dok. avgift ved kjøp av leilighet i borettslag

Leiligheten |
Etter vår vurdering er dette en av de best beliggende leilighetene i borettslaget. Lys og innbydende, beliggende på enden i byggets toppetasje. Praktfull utsikt både fra leiligheten og altanen. Her kan solen nytes til sent på kveld i usjenerte omgivelser.

Leiligheten har en arealeffektiv løsning. Nymalte overflater i varme og tidsriktige farger. Gulvet er lagt med fin 1-stavs laminat. Dette var opprinnelig en 3-roms leilighet. Lettvegg mellom stue og soverom nr. 2 ble fjernet til fordel for større stue. Dette kan om ønskelig tilbakeføres.

Leiligheten inneholder gang med plass til garderobeløsning. Lys og romslig stue med plass til både sittegruppe og spisebord. Stuen har store vindusflater, takhøyde på 2.5 meter og utgang til solrik og usjenert altan. I 2009 ble det installert ny peisovn i stuen som gir fin stemning til rommet og god oppvarming til leiligheten. Kjøkkenet har innredning med god skap- og benkeplass. Det er ny benkeplate og ny vask på kjøkkenet. Baderommet har fliselagt gulv og vegger, innfellbare dusjvegger og innredning med god skapplass. Romslig soverom med plass til gode garderobeløsninger.

Omkostninger |
Ved kjøp av andelsbolig betaler man ikke 2,5 % dokumentavgift til staten. Ved kjøp til prisantydning ville dokumentavgiften ved selveiende bolig utgjort kr. 92.250,-.

Borettslaget |
Dette er et rolig og veldrevet borettslag med god økonomi. Velholdte fellesareal med bl.a. enkel tilgang til sykkel bod og vaskerom med effektive industrimaskiner.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Nærområdet

Dette er trolig en av byggets best beliggende leiligheter - på enden i byggets toppetasje. Vestvendt altan med meget gode solforhold. Her kan du nyte solen i usjenerte omgivelser fra tidlig til sent på kveld. Det er en praktfull utsikt både fra leiligheten og altanen.

Denne boligen er beliggende i et meget attraktivt boligområde i Bergen. Her får du en optimal beliggenhet mellom byfjorden og byfjellene. Det er kort avstand til det praktfulle turterrenget i byfjellene og få minutter å gå ned til sjøen med offentlig torg, bryggeanlegg og kafe/restaurant. Her er det lagt til rette for bading og fin rekreasjon i maritime omgivelser.

Det er enkel tilkomst til boligen og bussholdeplass like ved bygget. Du får umiddelbar nærhet til lokalbutikken i Sandviken som også holder søndagsåpent. Det er bare 20. minutter å gå til Bergen sentrum og ca 12 - 13 minutter på sykkel i motsatt retning til NHH.

Blir Bybanen mot Bergen-nord gjennomført slik den er regulert nå vil denne eiendommen få gangavstand til bybanestopp. Tilsvarende er det kort avstand til Mulebanen hvor det snarlig starter med oppgradering til flerbrukshall som etter vår vurdering vil styrke idrettstilbudet ytterligere og være positivt for beboere i nærområdet.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Nyere panelovn i stuen og kjøkken. Det er varmekabler på baderommet. Stuen har rentbrennende peisovn som ble fornyet i 2009.

Parkering

Borettslaget har 4 garasjeplasser som blir tildelt etter ansiennitet. Det er ellers soneparkering ved offentlig gate. Området er beliggende innenfor sone 8 hvor det pt. betales kr 506,- pr. mnd. for sonekort til beboere. El. bileiere betaler 1/2 pris.

Bildeleringen har en av sine baser i Amalie Skrams vei som gjør det lett tilgjengelig for å benytte seg av denne gunstige leietjenesten.

Tomt

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger i mur- og betongkonstruksjoner, etasjeskiller av betong.  Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i mur- og betongkonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med fasadeplater. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Taket er ikke besiktiget.
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen hvor befaring ble gjennomført den 31.08.2022 og rapporten datert den 02.09.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

1.1.1 - Våtrom Overflate vegger og himling:
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Det ble observert skruehull på veggflatene. Det er usikkert hvorvidt skruehullene har skadet membranen på baksiden. Det bør tas høyde for at membranen kan være skadet.

1.1.2 - Våtrom Overflate gulv:
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Det ble ikke målt tilstrekkelig fall mot sluk i henhold til gjeldende forskrifter, badet vil fungere med dette avviket. Det ble registrert bom i enkelte fliser. Når ikke hele flisen har kontakt med underlaget, vil det oppstå luftlommer. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning. Grunnet størrelse på flisene og antall fliser med "bom" vurderes avviket som normalt og tiltak trengs ikke iverksettes.

1.1.3 - Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres.

4.1 - Vinduer og ytterdører:
Som følge av alder på de eldste vinduene bør disse jevnlig kontrolleres for punkterte vindusruter og råteskader i karm/belistning. Grunnet alder på de eldste vinduene vil restlevetid være vanskelig og anslå. Vinduer bør skiftes ved behov.

6.1 - WC og innvendige vann- og avløpsrør:
Både vannforsyningsrør og sluk er av eldre dato. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. Avløpsrør i støpejern var vanlig på 50-, 60 og 70-tallet, men også tidligere enn dette. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må sluk/avløpsrør skiftes, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Sluk i støpejern må jevnlig kontrolleres og rengjøres, ved tett sluk vil man få høy vannstand i sluket som kan føre til lekkasje i overgangen mellom sluk/gulv.

6.2 - Varmtvannsbereder:
Det er påvist at varmtvannsberederen er over 20 år. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at tanken fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Varmtvannsberederen er ikke lekkasjesikret, som et minimum bør det installeres lekkasjestopper.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at til tross for at hvitevarer på kjøkken ikke er integrerte så medfølger de i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Oppføring av 3-etasjes murbygning
Dato: 15.10.1962

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Endring blokk/bygård (montering av altaner)
Dato: 18.01.2001

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Borettslag/boliglag

Om borettslaget
Amalie skramsvei 6 borettslaget (Orgnr: 947060112) er et tilknyttet borettslag som har engasjert BOB BBL som forretningsfører. Borettslagets revisoer er KPMG AS. Borettslaget består av i alt 36 andeler.

Styreleder i laget er Barbro Matre
Styrets e-post: borettslagetamalieskramsvei6@gmail.com

Forsikring:
Bygningsmassen er forsikret i If Skadeforsikring NUF. (SP0003231454)

Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Økonomi:
Regnskapet for 2021 er gjort opp med et positivt resultat pålydende kr. 241.183. Pr. 31/12-21 hadde laget disponible midler tilsvarende kr. 770.533,-. Egenkapitalen til laget er positivt med kr 2.449.655,-.

Spesifikasjon av lån
Bank: Dnb Bank ASA
Lånenr.: 12134507096
Lånebeskrivelse: Dnb, annuitet, flytende rente
Lånetype: Annuitetslån
Rentesats: 2,15%
Andel av saldo 75 714,72
Innfrielsesdato: 31.12.2043
(Opplysningene er hentet i mai 2022)

Felleskostnad:
Felleskostnaden utgjør kr. 3.397,- per måned og inkluderer: Vask av fellesgang, grunnpakke for TV- og bredbåndsløsning (Telia), vaktmestertjeneste, betjening andel fellesgjeld med renter og avdrag, bygningsforsikring, strøm i fellesareal, kommunale avgifter og eiendomsskatt, sikringsfond, festeavgift, avsetning til løpende vedlikehold og normal drift av borettslaget.

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i borettslaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av borettslagets styre eller lagets generalforsamling.

IN-ordning:
Ingen IN-ordning i borettslaget.

Sikringsordning:
Borettslaget har avtale om sikring- og forskuttering av felleskostnader hos Klare Finans AS. Avtalen kan sies opp av hver av partene med en frist på 6 måneder.

Dyrehold:
Det må søkes til styret om dyrehold. Styret kan samtykke i at brukeren av boligen holder dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.

Forkjøpsrett:
Det er vedtektsfestet forkjøpsrett i borettslaget. Dette er et privat borettslag som bare har intern forkjøpsrett (totalt 36 andelseiere). Beboerne må melde sin interesse innen søndag den 11. september kl 23:59. Ved budaksept tas det forbehold om at ingen benytter seg av forkjøpsretten.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning av ny andelseier:
Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.

Generelt:
Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Det er tillatt å bruke elektrisk og gassgrill på altanen.

Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Herunder vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Relevante dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt lagets vedtekter, husordensregler, innkalling til generalforsamling med årsberetning og regnskap for 2020 samt protokoll fra generalforsamlingen. Dokumentene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 765 159,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 754 573,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.
Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Grenser til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.


1989/4214-1/106  Rettighet - 10.02.1989
Rettighetshaver:EUROFINS CHEMLAB AS  
Org.nr: 916448791
LEIEAVTALE
KAN IKKE OVERDRAS/FREMLEIES UTEN SAMTYKKE FRA
HJEMMELSHAVER/UTLEIER-LEIEN KAN REGULERES
LEIE-TID: FRA JANUAR 1976 MED 4 MNDS
GJENSIDIG OPPSIGELSE
MED FLERE BESTEMMELSER - Gjelder feste


1959/8632-1/106  Bestemmelse om veg -  14.10.1959 
 Rettighetshaver Amalie Skramsvei 8, 10, 12, 14, 16 og 18 og
Sandviksveien 49A, B, C, D og E.


1961/5555-3/106  Bestemmelse om bebyggelse - 08.07.1961 
Diverse rettigheter og plikter iflg. festekontrakt.


1961/5555-4/106  Festekontrakt - vilkår -  08.07.1961 
 ÅRLIG AVGIFT NOK 683
FORKJØPSRETT FOR KOMMUNEN
MED FLERE BESTEMMELSER
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT-UOPPSIGELIG

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner under arbeid:
PlanID: 61690000
Plannavn: Bergenhus. Gnr 168, Områdereguleringsplan For Kristianholm, Sandvikstorget Og Rosegrenden
Saksnr: 202220436
Dekningsgrad: 100,0 %

PlanID: 65810000
Plannavn: Bergenhus. Bybanen Fra Sentrum Til Åsane, Delstrekning 2, Sandbrogaten-eidsvågtunnelen
Saksnr: 202220562
Dekningsgrad: 4,5 %

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Grendene (100,0 %)
65270000 - Historisk sentrum (100,0 %)
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (36,4 %)
Rød støysone:
65270000 - Vei støy - Rød sone (8,9 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (100,0 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15750000 - Boligområder (99,8 %)
15750000 - Veiareal (0,2 %)

Restriksjonsområder i kommunedelplan:
NaN - Annen restriksjon (30,4 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
65790000 - Bergenhus. Bybanen Fra Sentrum Til Åsane, Hovedsykkelrute Bradbenkenmunkebotstunnelen - 202220560
9900000 - Bergenhus. Fjæregrenden, Byplanvedtekter
Andre Opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMEGLEREN kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon.
Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon.
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel. ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 3 690 000
Omkostninger 6 232
Fellesgjeld 75 715
TOTALT 3 771 950

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF