Nordbø 5

Solgt

3 880 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 986 440

P-rom

59 KVM

Antall rom

2 Soverom

Nordbø 5 (Solgt)

Oppgradert 3-roms | Egen altan | Townhouse | Eierandel i DRØMMEBAKGÅRD på 2,1 mål | Lademulighet | Helse Brg. | Sentrum

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Nordbø 5 3 880 000 106 442 398
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 2
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
59 / 59 / 0 KVM Eiet tomt, 121 KVM 60220080

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 2. etasje:
Entré/gang (3,8 m²), bad (2,3 m²), soverom (12,1 m²), soverom 2 (6,1 m²) og stue/kjøkken (30,8 m²)

Uteplass:
Sørøstvendt altan på 2,1 m² med utgang fra soverom.

Lagringsplass:
Leiligheten har en tilhørende bod i u-etg på 1,4 m² (ikke medregnet i tabell for areal). Felles bod i u-etg er på 17,7 m².

Samlet primærareal (P-rom) = 59 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 59 kvm.

Standard

- Nydelig eierleilighet i ark. tegnet Townhouse på Årstad
- Særdeles trivelig nabolag med "hageby-preg"
- Solrik balkong og eierandel i atrium/bakgård på over 2,1 mål.
- Lademulighet på Zaptec-lader
- Nytt, lekkert kjøkken fra 2017
- Sikringsskap ble oppgradert i 2017.
- 2 soverom hvor hovedsoverom har utgang til altan
- Haukeland skole, Haraldsplass og Haukeland sykehus i nabolaget
- Barnevennlig og rolig boligstrøk
- Kunstgressbane like ved.
- Byfjellene i umiddelbar nærhet
- Skiløyper i nærområdene på vinteren
- Gangavstand til sentrum via Kalfaret.
- Kort vei til offentlig kommunikasjon.
- Bybanetrasé planlegges i området. (Haraldsplass/Haukeland)
- Kort vei til Møllendal med bryggeanlegg, restauranter og kommende bystrand! 

Presentasjon | Det er med stor glede ZMegleren v/Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne attraktive eierleiligheten ved Svartediket. Leiligheten ligger 1 km. fra Haukeland sykehus ved foten av Ulriken og ca. 5 minutter fra sentrum med buss. (Ca. 2 km. til sentrum)

Arkitekten | Townhousene med adresse Nordbø, Lappen og Stemmeveien ble tegnet av arkitekt Olaf Jahnsen. Omkring 1920 var Jahnsen byens mest benyttede arkitekt for sosial boligbygging og arbeidet bl.a. med videre planer for en "hageby" med egne butikker i området Lappen/Bjørndalen. I Lappen ble dette realisert, men nedgangstider og omstendighetene ellers satte etterhvert stopper for hans større prosjekter. Arkitekten har i høyeste grad satt sitt preg på nærområdet ved Svartediket, samt en rekke villaer på Kalfaret, Kalvedalsveien og Fløen. Han er også kjent for Trikkebyen på Møhlenpris og Typebyen i Gutenbergsvei. Kilde: "En bygd i byen" utarbeidet av Svartediket vel i samarbeid med Bergenhus og Årstad kulturkontor og Byantikvaren.

Leiligheten | Leiligheten fremstår som velholdt og med liten bruksslitasje byggets alder tatt i betraktning. Leiligheten har i perioden 2017 og 2019 vært gjenstand for oppussingsarbeid og resultatet er svært bra. Her er det moderne overflater, et lekkert kjøkken med myk overgang til stuen, store vinduer med sprosser som slipper lyset inn, to soverom, bad og egen vaskeromnisje. Det er enstavs eikeparkett, lekker belysning og en generelt sett flott finish. Her kommer ny eier til "duk og dekket bord". Soverommet har utgang til balkong med utsikt sørover mot Haukeland sykehus, Ulriken og nabolaget.

Bakgård med "Hageby"-preg | Sameie Nordbø 5 har en eierandel på 1/25 av den over 2,1 mål store bakgården/atriumet mellom husene i Nordbø, Stemmeveien og Lappen. (Gnr. 163 bnr. 339). I Bergensammenheng er dette en sjelden vare og bakgården med murbebyggelsen rundt fremstår som en idyllisk "hageby" som en hovedsakelig finner i hovedstaden. Her bak kan en grille og slappe av. Sol fra morgen til ca.18.00 tiden. Veldig kjekt om sommeren.

Oppgraderinger | Leiligheten har vært igjennom omfattende oppussing i 2017 og 2019. Følgende kan nevnes: Sikringsskap ble oppgradert i 2017. Nytt el.anlegg i mesteparten av leiligheten i 2017 og 2019, foruten bad. Arbeidet ble utført av Kvassheim Elektro AS. Oppussing av entré/gang og stue/kjøkken i 2017. Oppussing av begge soverom i 2019. Nytt listverk i leiligheten i 2017/2019. Byggmester Kraavik utførte arbeidet med å erstatte murvegg som skilte kjøkken og stue med en limtredrager i sommeren 2017. Innebygd garderobeskap i entré/gang fra 2017. Innebygd garderobeskap på hovedsoverom fra 2019. Garderobeskap og skyvedørsgarderobe på ett soverom fra 2019. Ny kjøkkeninnredning i 2017. Entré/gang og stue/kjøkken ble avrettet sommeren 2017 i forbindelse med oppussing. Arbeidet ble utført av Hummervoll AS. Himling er nedsenket og isolert i forbindelse med oppussing. Det miste soverommet er pusset opp i ca. 2021 med nye overflater, nytt gulv og ny belysning. Arbeid utført av byggefirma. I tillegg er leiligheten malt på nytt i varme, duse fargetoner, det er montert ny garderobe og det er nye gardiner/persienner fra Vest Markise. (innvebygget).

Påbegynte planer | Dette er et området hvor det er iverksatt storstilte endringer med særdeles positivt fortegn. Alrek Helseklynge og området betegnes av mediene som Norges mest komplette Helseklynge og et kraftsentrum innen helseforskning, utdanning og behandling. I området ligger Haukeland Universitetssykehus, Haraldsplass Diakonale Sykehus, fakulteter fra Universitetet i Bergen, Odontologen m.m. I området er bygging av ny bybanetrasé godt i gang og etter planen snart ferdig. Estimert ca. 5 minutter  til bybanestoppet ved Haukeland Universitetssykehus. Parallelt med dette har kommunen kommet i gang (i forbindelse med bybanebygging) med planene rundt Store Lungegårdsvann. Her skal det etter komme bystrand og ny park(!). Den planlagte Bystranden ligger ca. 1 kilometer fra leiligheten hvor en spankulerer via Blaauws vei og Nubbebakken.

Kjøpergruppe | Leiligheten passer utmerket for personer som ønsker en urban livsstil med nærhet til de meste.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av leilighetens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Samlet sett er dette en kjempefin leilighet i et av byens triveligste strøk!

Nærområdet

Området ansees som et av byens aller triveligste nærmiljøer og et barnevennlig boligområde uten særlig gjennomgangstrafikk. Det er kort og trygg gangavstand til Haukeland skole ca. 170 meter fra leiligheten hvor det også er busstopp i Årstadveien. Store arbeidsplasser som Haukeland sykehus og Haraldsplass Diakonale sykehus, Statsarkivet, Odontologen ligger en liten rusletur unna. (ca. 1 km.) Det kan også nevnes at det planlegges bybane med stopp i området rundt Haraldsplass Diakonale Sykehus og Haukeland sykehus med tiden. For de turglade er strøket et eldorado og et perfekt utgangspunkt for søndagsturen. Turveien innover Isdalen mot Fløyen og Vidden ligger "rett utenfor døren". I tillegg er det turvei fra Bjørndalen opp Ulriken for de sprekeste. Badevann og kanoutleie i Skomakerdiket eller en spasertur i Fjellveien er også populære søndagsturer. Om vinteren er det bare å spenne fast turskiene og sette kursen oppover byfjellene når været tillater det.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

El. oppvarming
Varmekabler på bad.
Tre vegghengte panelovner. Fra 2017.

Parkering

Sameiet har etablert en ladeplass på tomten som brukes til lading av bil. (Passer til mindre elbiler). Når bilen er fulladet parkerer en bilen i gaten iht. gjeldende regler (soneparkering).

Det er leiligheten i 2.etasje (aktuell leilighet) og leiligheten 3.etasje som har bekostet ladestasjonen og som er brukere av denne. Kjøper kan opprette bruker i appen Zaptec. Zaptec-appen har en historisk oversikt over de ulike brukeres kilowatt-forbruk og brukere betaler i henhold til dette og i henhold til gjeldende strømpris.

Tomt

Tomt er pent opparbeidet med granittstein ved inngangsparti samt terrassedekke i tre. Tomten i front er inngjerdet med stakittgjerde. Gjerdet kan åpnes opp for å gjøre plass til en bil som kan lades. Eiendommen i bakkant grenser ut mot felles hage.

Bakgården
Sameiet Lappen 32 X er et sameie hvor alle de 25 townhousene eier 1/25. Dette er en fantastisk bakgård en ikke finner mange av i Bergen. Her ute er det stor plen, benker, sandkasse og tørkestativ. Sameiet Lappen 32 X kun gjelder bakgården (hagen) og ikke bygningsmassen/eiendommene rundt. Nordbø 5 er et eget sameie.

Tilleggsopplysninger om bakgården - Sameie Lappen 32 X
Bakgården er opparbeidet med flat gressplen, flaggstang, sittegrupper, sandkasse, plantekasser og interne veier. Bakgården er inngjerdet. Parkering med bil er ikke tillatt, men kortere stopp for av og pålessing er tillatt i bakgården. Bakgården driftes som et sameie og beboerne har felles ansvar for vedlikehold. En nabo har tatt på seg ansvar for gressklipping. Dugnad avsluttes med sosialt lag i bakgården normalt sett i tiden før 17 mai. Denne leiligheten betaler kr. 500,- pr. år i felleskostnad til sameiet som skal dekke drift og vedlikehold av fellesareal.

Det er frivillig velforening i strøket. Se www.svartediketvel.no

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

Adkomst til Nordbø via Svartediksveien eller ved avkjørsel fra Årstadveien ved Haukeland skole og Stemmeveien. 

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Det er ikke gjort geotekniske undersøkelser av byggegrunn. Grunnmur er oppført i murkonstruksjoner, pusset og malt. Deler av grunnmur ligger under terreng, slik at deler av grunnmur ikke er besiktiget/tilstandsvurdert.

Drenering:
Det er tilfylte masse og steinsatt inntil deler av grunnmur i u-etg. Drenering er ikke mulig å vurdere med sikkerhet vedr. funksjonalitet ut fra visuell besiktigelse. Det kan være flere forhold under bakkenivå som kan ha negativ betyding (eks. vannårer i fjell/terreng, tilsig av fukt etc). Forbehold taes vedr. dette

Yttervegger:
Yttervegger i murkonstruksjoner, pusset og malt. Påforet på innside med bindingsverk/platekledning. Yttervegger er etterisolert med 5 cm isolasjon i forbindelse med oppussing.

Vinduer og dører:
Isolerglass i malte trekarmer. Ytterdør: Hvit dørblad. Eldre glassfelt over dør. Dørtelefon i entré/gang. Altandør: Malt tredør med felt av isolerglass. Vinduene ble skiftet i 1986. Ytterdør har vært skiftet, ukjent når. Altandør ble skiftet i 1986.
 
Takkonstruksjon/taktekking:
Saltak. Taksperrer er tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Gesims og vindskier av trekledning. Renner og nedløp i plast. Beslag/takhetter i aluminium/stål. Taktekking er av eldre årgang, sannsynligvis fra 1980-tallet (erfaringsmessig pga taksteintype/slitasje). Renner, nedløp og beslag er av eldre årgang.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 04.10.2022

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Tegninger/lovlighet
Det er fremlagt godkjente/stemplede bygningstegninger. Rominndeling er endret iht. seksjoneringstegninger.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2 og 3:

Store eller alvorlige avvik - TG3

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger og terrasser
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Balkong/terrasse ligger over innredede boligrom, usikker konstruksjon. Konstruksjonsutforming gir økt fare for skader. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på tettesjikt/membran. Altanen bærer preg av elde/slitasje og tettesjiikt må anses å være utdatert. Det er noe malingsflass på altangulv.
Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av tettesjikt/membran nærmer seg ut ifra alder på dagens tekking. Generell oppgradering og utbedringer må påregnes. Rekkverk er så pass lavt at rekkverkshøyde bør økes. Kostnadsestimat gjelder generell oppgradering av altan. Eventuelle følgeskader er ikke inkludert i estimat.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. Fordelerskap mangler avløp til rom med sluk.
Manglende avløp til sluk gjelder fra rør i rør skap på soverom. Manglende merking gjelder rør i rør skap på bad. Kostnadsestimat gjelder montering av avløp/drensrør fra fordelerskap/rør i rør skap på soverom.
Tiltak: Rørkurser på rør-i-rør system bør merkes. Fordelerskap på soverom må få avløp/drensrør til rom med sluk. Ev. bør rør i rør system bygges om slik at det kun er ett rør i rør skap i leiligheten.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Avvik som kan kreve tiltak - TG2

Utvendig > Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak.
Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Utvendig > Nedløp og beslag
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag.
Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er noen riss og stedvis malingsflass på murfasade.
Tiltak: Fasadene bør vedlikeholdes og riss bør tettes.

Utvendig > Vinduer
Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det mangler tetting/fuge utvendig. Vinduene bærer preg av elde/slitasje. Enkelte isolerglass virker å være punkterte. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.
Tiltak: Det bør fuges/tettes rundt vinduer. Flere vinduer har begrenset levetid. Overvåk tilstanden, foreta utskiftninger v/ behov.

Utvendig > Dører
Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Altandør har tregt håndtak og er vanskelig å lukke helt igjen. Vindu over altandør har punktert isolerglass. Altandør bærer preg av elde/slitasje. Ytterdør er ikke klassifisert som en brann/lyddør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt (gjelder altandør).
Tiltak: Altandør har begrenset levetid. Det bør foretas lokal utbedring, ev. utskifning av dør

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

Innvendig > Pipe og ildsted
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe.
Tiltak: Pga skorsteinens alder bør det foretas jevnlig kontroll av pipeløp og det bør foretas piperehabilitering v/behov.

Innvendig > Innvendige dører
Innerdør til hovedsoverom tar litt i karm. Eldre dører bærer preg av elde/slitasje.
Tiltak: Innerdør til hovedsoverom bør ev. justeres litt.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad (2,3 m²)
Det er noe slitasje/riss og porer noen steder mellom veggfliser i dusjsone.
Tiltak: Overvåk tilstanden

Våtrom > Overflater Gulv > Bad (2,3 m²)
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Bom registrert i flere gulvfliser. Ingen stor risiko forbundet med bom i gulvfliser. Enkelte gulvfliser virker å ha delvis løsnet fra underlaget.
Tiltak: Overvåk tilstanden, foreta utbedringer v/ behov.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad (2,3 m²)
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen
Tiltak: Installering av tett dusjkabinett anbefales. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad (2,3 m²)
Overskapene er skjevt montert. Det er noe avskalling av folie på kant av høyskap.
Tiltak: Overskapene bør demonteres og monteres på nytt.

Våtrom > Ventilasjon > Bad (2,3 m²)
Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Det er benyttet standard dørterskel på bad. På bad skal det benyttes flat dørterskel for å få tilluft slik at ventilering av badet fungerer
Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Dørterskel bør skiftes slik at det blir tilluftspalte under dør.

Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken (30,8 m²)
Oppvaskmaskin er vanskelig å åpne opp.
Tiltak: Justering av oppvaskmaskin/front må påregnes.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger (Gjelder eldre avløpsrør).
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning. Det er ingen ventilering på hovedsoverom utover mulighet for å åpne altandør.
Tiltak: Bedre ventilering må etableres. Det bør monteres ventil i yttervegg på hovedsoverom.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Det er en el.ledning i kjøkkenskap som ikke har beskyttelse i enden. Det mangler lokk på ett punkt i himling og på vegg på det minste soverommet. Må utbedres. Det har ikke vært utført BKK el-kontroll de senere årene. Forskrift om elektrisk lavspenningsanlegg anbefaler at det blir foretatt regelmessig ettersyn av det elektriske anlegget hvert tiende år. På bakgrunn av overnevnte forhold anbefaler takstmann en gjennomgang av det elektriske anlegget.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Det er noen riss i grunnmur og saltutslag flere steder på innside, spesielt mot hage. Skjevheter i etasjeskiller kan ha sammenheng med eventuelle skjevheter i fundament. For å kartlegge om det er pågående problemer må det foretas undersøkelser over tid. Dette faller utenfor rapportens mandat, og er  derfor ikke utført.
Tiltak: Grunnmuren bør vedlikeholdes og riss/sprekker bør utbedres.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Tomteforhold > Drenering
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring.
Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn..

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg eller brann/feievesen.

Det er lagt trekkerør med strømkabler i for lys i taket i stuen. Denne kabelen er koblet til den nederste dimmebryteren i stuen.

Solforhold (tidspunkt) er estimert og basert på midtsommer. Avvik kan forekomme.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse fra 1921 i kommunens arkiver. Noe som ikke er unormalt.

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 22.11.1995 i forbindelse med endring boligbygg.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 70/318

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir normalt sett fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet:
Sameiet Nordbø 5 består av til sammen 3 eierseksjoner. Adkomst leiligheter via trappeoppgang.

Felleskostnad:
Felleskostnad utgjør kr. 398 ,- per måned og inkluderer andel av forsikring av bygget.

Styregodkjenning:
Det kreves ikke styregodkjenning ved eierskifte.

Dyrehold:
Dyrehold er tillatt.

Kabel-tv og internett
Det ble lagt inn fiber i leiligheten via Altibox september 2019. Kjøper ordner med eget abonnement.

Forsikring:
Sameiets bygningsmasse er forsikret i Gjensidige med polisenummer 76080534

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Dokumenter:
Megler har mottatt vedtekter. Dette er et lite sameie som ikke er regnskapspliktig og hvor ordensregler er sunn fornuft.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 868 255,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 125 718,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Området har gode leiepriser.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Adkomst eiendom via kommunal vei.
- Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikkledninger.
- Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp via private stikkledninger.

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vann- og avløpsnett.

Tinglyste erklæringer

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen omfattes av kommuneplan (15590000). Formål: Bolig.
Planid: 15590000.
Saksnr: 199703283.
Planens navn: BERGENHUS. KDP FJELLSIDEN SØR.
Type plan: Kommunedelplan.
Planstatus: Gjeldende plan (ikrafttrådt).
Vedtak i kraft: 19.02.2001.

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMegleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMegleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMegleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 3 880 000
Omkostninger 106 442
TOTALT 3 986 440

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF