Sælsvegen 139

Solgt

2 300 000

Prisantydning

Boligtype

Fritidseiendom

Totalpris

2 384 140

P-rom

106 KVM

Antall rom

3 Soverom

Sælsvegen 139 (Solgt)

Modernisert hytte | 3. min. å gå til sjøen med badeplass og kaianlegg | Skjermet og solrik tomt | Kjørbar vei til hytten

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Sælsvegen 139 2 300 000 84 142 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Fritidseiendom Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
106 / 117 / 0 KVM Eiet tomt, 819 KVM 60220089

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Underetasje:
Gang, bad/wc og bod/teknisk rom.

Innhold | 1. etasje:
Gang, soverom og kjøkken/stue.

Innhold | 2. etasje:
Loftstue med oppgang til hems, to soverom og wc.

Terrasse:
Med utgang fra stue er det adkomst til stor terrasse på hele 40 m²

Samlet primærareal (P-rom) = 106 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 117 m²

Takstmannen har ikke beregnet bruttoareal (BTA)

Standard

I perioden 2016 til 2019 ble følgende fornyet/oppgradert:
- Ny taktekking ble lagt
(utført av Lucas Construction AS)
- Nye takrenner og nedløp
(utført av Lucas Construction AS)
- Ny kledning og tilleggsisolering
(utført av Lucas Construction AS)
- Ny terrasse + utvendig skifertrapp
(utført av Lucas Construction AS)
- Nye PVC vinduer med 2-lags glass
- Nytt elektrisk anlegg (utført av Elsti AS)
- Nytt innvendig røropplegg (utført av VVS Paradis)
- Ny pumpe til brønnen
- Nytt avløp til hytten
- Nytt bad og kjøkken
- Nytt kjøkken
- Nye overflater på gulv, vegger og tak
- Nye dører
- Ny innvendig eiketrapp mellom etasjene
- Installert ny peisovn
- Lagt inn fiber fra Altiboks (Bergen fiber)
- Lagt trekkerør for lader til el. bil

Utørt i 2021
- Nytt borehull utført av Vestnorsk brønnboring.

Båtplass |
Dagens eier leier båtplass i havnen like ved hytten. Det betales pt. en leiepris på kr 10.000,- pr. år til grunneier (Nils Magnar Sæle). Det er i forkant avklart med grunneier at denne leieretten kan føres videre til kommende eier av Sælsvegen 139. Dagens eier har betalt leie fram til den 30. april 2023.

Generelt |
Dette er en meget innbydende hytte hvor det er foretatt omfattende oppgraderinger i løpet av de 5 - 6 siste årene. Det e klart å beholde hyttepreget i kombinasjon med moderne og funksjonelle løsninger. Hytten går over tre med og har meget god arealbruk med åpne og sosiale løsninger. Praktisk med utgang til hagen fra underetasjen, samt terrassedør fra stuen og videre tilkomst fra terrassen til hagen. Stort baderom i underetasjen i tillegg til ekstra wc i 2. etasjen.

Hytten inneholder stor og åpen hall med fliselagt gulv med varmekabler og god garderobeplass. Det er åpen løsning mellom stue og kjøkken, noe som gir fleksibilitet for plassering av møbler, gode lysforhold og god romfølelse. Det er stilfullt kjøkken med god plass til spisebord. Innredningen har rikelig med skap- og benkeplass. Det er integrert stekeovn, steketopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Stue og kjøkken har innfelt downllightsbelysning i taket, gulvet er lagt med bred 1-stavs Pergo laminat og varmefolie. Det er stort og lekkert bad i underetasjen med fliselagt gulv og vegger, stilsikker innredning med god skapplass. Det er lagt varmekabler i gulvet og innfelt downlightsbelysning i taket. Stor dusjnisje og innfliset badekar. Det er i tillegg ekstra wc i hyttens 2. etasje. Det er stor vaskerom/teknisk rom med fliselagt gulv og varmekabler. Hytten har tre soverom med god størrelse + hems. Hovedsoverommet er på hele 14.3 m2 med stor skyvedørsgarderobe.

Tekniske løsninger |
Sikringsskap er plassert i gangen i underetasjen. 200 liters varmtvannsbereder, fordelerskap for rør i rør-system, trykktank til brønnen og egen renseenhet for vannet er plassert i teknisk rom.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Nærområdet

Eiendommen har meget fin beliggenhet i naturskjønne omgivelser. Det er bare 250 - 300 meter til sjøen med gode bademuligheter og marina hvor eier leier sin faste båtplass. Det er enkel tilgang til meget fin skjærgård hvor hvor du kan nyte båtlivet. Eiendommen er beliggende i et terreng hvor du kan finne lune plasser der solen kan nytes i usjenerte omgivelser.

Det er få minutter å kjøre til dagligvarebutikk (Spar på Steinsland) samt kort avstand til Sund Senter. Kjøretid fra Bergen sentrum til hytten er ca 50 minutter.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Det er lagt varmekabler i rommene i underetasjen samt gang i 1. etasje og wc i 2. etasje. Det er lagt varmefolie i gulvet til stue/kjøkken. Peisovn (rentbrennende) i stue/kjøkken.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Det er gode parkeringsforhold på egen tomt. Dagens eier har også benyttet arealet under terrassen som plass til bilen. Til dette arealet er det også lagt trekkerør for lader til el. bil.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Eiendommen ligger i hovedsak i flatt terreng med enkel tilkomst og gruselagt areal ved innkjørsel til hytten. Deler av arealet er opparbeidet med plen og godt skjermet med trær ved tomtegrensen. Det er hellelagt areal for bålplass. Deler av arealet er naturtomt. Opparbeidelsen av tomten er myntet på enkelt vedlikehold, god utnyttelse og brukervennlig areal for store og små i familien.

Se vedlagte fra Øygarden kommune med tomtegrense og hyttens plassering på tomten.

Adkomst

Følg Sundvegen mot Tofterøy/Tofterøyvegen og passer Hummelsund. Følg Sælsvgen mot endes så er eiendommen beliggende på høyre side av veien like før du kommer ned til sjøen og kaianlegget.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Grunnmur av gråsteinsmur. Utvendig pusset og malt.

Drenering:
Dreneringen er antatt utført med selvdrenerende masser rundt og under boligen.

Yttervegger:
Yttervegger av trekonstruksjon med utvendig liggende kledning. Vannbord mot grunnmur. Original yttervegg er antatt utført av heltre. Yttervegger er oppgradert i 2016 med bl.a innvendig avretting og plater, utvendig tilleggsisolering, plater, vindsperre, lekter og liggende kledning.

Vinduer:
PVC vinduer med 2-lags glass. Datert 2014. Vinduer har normal slitasje, alder tatt i betraktning. Normal tid før kontroll og justering av vinduer, hengslede er 2 - 8 år.

Dører:
Ytterdører i malt utførelse med isolert glass. Terrassedør i karm av pvc med isolert glass. Dører er datert 2016.

Takkonstruksjon/taktekking:
Taket er tekket med betongstein. Undertak av sutaksbord med overliggende papp, feder og lekter. Undertaket, fedre og lekter er ikke kontrollert. Lukket konstruksjon uten mulighet for kontroll. Taktekking, lekter, feder og papp mot undertaket er montert i 2016.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Frode Støldal Edvardsen den 02.05.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler. Lysåpning mellom spiler er målt til 12 cm. Krav til maksimal avstand er 10 cm.

Innvendig - Gulv mot grunn:
Gulvet er antatt ikke isolert eller fuktsikret.

Innvendig - Rado:
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig - Pipe og ildsted:
Pipevanger er ikke synlige. Flere av pipeløpets sider er tildekket. Utvendig tekking (wakaflex) er noe ujevn.

Innvendig - Rom under terreng:
Det er avvik: Ved fuktmålinger ble det ikke registrer unormale RF målinger eller registrert misfarging på baksiden av vegg. Oppbygging av påforet innervegg mot grunnmur er utført med isolert bindingsverk (stål) med dampsperre. Det er montert knotteplast mellom innvendig vegg og grunnmur.
Denne type konstruksjon regnes som rissikokonstruksjon ettersom grunnmur er eldre og det ikke er registrert fullverdig utvendig fuktsikring av mur. Innvendig dampsperre mot grunnmur med tilstøtende masser kan føre til kondensering. Det samme gjelder innvendig knotteplast som antatt er montert som et sjikt for å hindre fuktintrenging fra original grunnmur.

Innvendig - Innvendige trappe:
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Manglende rekkverk i 1 etasje mot trapp.

Våtrom - Overflater Gulv - Bad (13,5 m2):
Det er avvik: Det er i hovedsak flatt gulv i delen av rommet med toalett og servant mot dør. Funksjonelt gulvfall i dusjsone. Det er registrert «bom» hulrom under flere gulvfliser.

Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Bad (13,5 m2):
Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll". Begrenset kontroll under badekar. Det er ikke registrert tilfredsstillende løsning for tetthet rundt avløp i gulv fra badekar. Badekaret er innfliset og har manglende ventilering.

Våtrom - Sanitærutstyr og innredning - Bad (13,5 m2):
Det er avvik: Det er ikke drenshull for synliggjøring av lekkasjevann fra sisternen. Innfliset badekar har inspeksjonsluke. Manglende lufting under karet.

Tomteforhold - Drenering:
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Begrenset fuktsikring mot grunnmur.

Tomteforhold - Grunnmur og fundamente:
Det er avvik: TG er i hovedsak satt på grunnlag av alder. Det er ikke registrert setninger eller riss i grunnmur som tilsier at boligen er fundamentert på ustabile masser

TG3:
Utvendig - Snøfangere:
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Kostnadsestimat : kr 10 000,- / 50 000,-.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Bredbånd:
Det er innlagt fiberkabel til hytten (Altiboks). Kontakt eventuelt leverandør for ytterligere informasjon.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest/midlertidig brukstillatelse.

Etter svar fra Øygarden kommune får vi opplyst at det ikke foreligg byggemeldinger eller bygningstegninger i deres arkiv på denne eiendommen. Deres arkiv går tilbake til ca 1967. Det antas at denne hytten var oppført første gang før 1967.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.
 

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 229 497,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Hytten kan leies ut i hht. normalregler til dette formålet.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen. Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Det presiseres at det er utført oppgraderinger for energisparende tiltak, bl.a. etterisolering og nye vinduer.

Vei, vann og avløp

- Felles privat vei til offentlig vei
- Privat vann / borehull
- Privat anlegg / septiktank

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Kommuneplaner
Id: 124520110006
Navn: Kommuneplan for Sund kommune
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 04.10.2011
Delareal: 820 m²
Arealbruk: Spredt boligbebyggelse,Nåværende
Områdenavn: LSB

Planopplysninger fra Øygarden kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMEGLEREN kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon.
Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon.
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel. ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 2 300 000
Omkostninger 84 142
TOTALT 2 384 140

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF