Skiparviklia 20

Solgt

3 100 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 184 760

P-rom

42 KVM

Antall rom

1 Soverom

Skiparviklia 20 (Solgt)

Lekker 2-roms leilighet m/arealeffektiv løsning | Privat terrasse på hele 19 m² | Fast garasjeplass m/lader til el. bil

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Skiparviklia 20 3 100 000 84 762 1 849
BOLIGTYPE

EIERFORM
Leilighet Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
42 / 45 / 51 KVM Eiet tomt, 20903 KVM 60220079

Arealer og fordeling pr etasje

Leilighetens innhold |
Gang (6.4 m²), bod/teknisk rom (3.2 m²), bad/wc/vaskerom (4.9 m²), soverom (8.7 m²) og stue/kjøkken (19.7 m²).

Ekstern bod |
Leiligheten har en ekstern bod på 3.3 m²

Terrasse:
Fra stuen er det utgang til terrasse på hele 19 m²

Samlet primærareal (P-rom) = 42 m²
Samlet bruksareal (BRA) =   45 m²
Samlet bruttoareal (BTA) =  51  m²

Standard

Kort oppsummert:
- Bygget ble ferdigstilt i 2021
- Eier har gjort oppgraderinger etter deres overtagelse
- Medfølger fast plass i felles garasjeanlegg
- Stor privat terrasse med overbygg
- Rom med vannbåren gulvvarme
- Fjernvarme fra BKK
- Balansert ventilasjonsanlegg
- Porttelefon med tv-monitor
- Betongskille og seriekoblet brannvarslingsanlegg
- Installert sprinkleranlegg
- Leiligheten har meget arealeffektiv løsning
- Stue og kjøkken har takhøyde på 2.58 meter
- Gode garderobeløsninger
- Meget fine fellesareal
- Gang og trappevask utføres av renholdsfirma

Presentasjon |
Det er med stor glede ZMEGLEREN v/ eiendomsmegler MNEF Dag Jonny Johannessen kan få presentere denne innbydende og arealeffektive 2-roms selveierleiligheten.

Leilighetens standard |
Leiligheten ble i utgangspunktet levert med god standard fra utbygger. For denne leiligheten har eier i tillegg utført noen oppgraderinger i ettertid. Det er smarte og effektive løsninger med lekre detaljer. Vegger er malt med tre lag i varme og tidsriktige farger. Gulvet er lagt med en lekker 1-stavs BOA parkett av lys eik. Leiligheten fremstår som stilsikker og innbydende.

Inneholder gang med gulvvarme, innfelt LED belysning i taket og pen garderobeløsning i sort utførelse, levert fra Amiga. Fra gangen er det tilkomst til opprinnelig bod som av eier er innredet til garderoberom og har samme type overflater som øvrige oppholdsrom. Leiligheten har et meget fint bad med fliselagt gulv og vegger, gulvvarme og innfelt LED belysning i taket. Badet har innfellbare dusjvegger, innredning av typen Korsbakken Merkur med heldekkende servant og overskap med speilfront. Innbydende og praktisk kjøkkeninnredning med god skap- og benkeplass (levert fra Sigdal), Innredningen har god belysning og integrerte hvitevarer fra Siemens som stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Den gode løsningen mellom stue og kjøkken gir optimale lysforhold, god romfølelse i tillegg til fleksibilitet for plassering av møbler. Leiligheten har et romslig soverommet som har praktisk løsning med to dører til rommet og plass til god garderobeløsning.

Tekniske installasjoner |
Sikringsskap og porttelefon med tv-monitor er plassert i gangen. Aggregat for balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning av er plassert i bod/garderoberom. Fordeleskap for rør i rør-system er plassert på badet. Det er montert systemlås som gir deg samme nøkkel til leiligheten, boden, postkassen og felles dører. Ettersom bygget koblet til fjernvarmesystem så unngår du å måtte ha varmtvannsbereder i leiligheten, noe som sparer plass og fjerner risiko for lekkasje fra berederen.


Fellesareal |
Eiendommen er pent oppbygget og godt tilrettelagt for å sosialisere med hyggelige naboer. Styret har fokus på tiltak for å ivareta et godt nabolag med høy trivsel. Sameiet vil også tilrettelegge for å etablere en egen hagegruppe for å på best mulig måte ivareta det fine fellesarealet. Fellesutgiftene dekker innleid arbeidskraft for bl.a. brøyting av felles private veier, plenklipp og renhold av innvendig fellesareal.

Informasjon |
For ytterligere byggeteknisk informasjon henvises til vedlagt tilstandsrapport.

Vedlegg |
I vedlegg til denne salgsoppgaven er bygget hvor denne leiligheten er betegnet som bygg: B2

Nærområdet

Leiligheten har en meget god beliggenhet i sameiet. Tilbaketrukket fra hovedveien og med skjermet terrasse hvor du kan få enkel overgang til sameiets velholdte fellesareal.

Eiendommen er beliggende i et meget attraktivt boligområde med villabebyggelse i kombinasjon med nye leilighetskompleks. Det er vestvendt tomt med store fellesareal og gode solforhold. Her får du gangavstand til Nesttun sentrum med en rekke servicetilbud og butikker samt bybanestopp. Det er bare få minutter å gå ned til Nordåsvannet, Vertshuset Konow Lund og aktivitetspark. Det er også kort kjøreavstand til kjøpesenterområdet Laguneparken og Lagunen handlesenter med et bredt utvalg av butikker. Fra eiendommen er det kort kjørevei til Flesland og større arbeidsplasser på Kokstad/Sandsli.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme i gangen, stuen og badet. Leiligheten har også instalert balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Kombinasjon av vannbåren varme og ventilasjonsanlegget sørger for reduserte energiutgifter og et godt inneklima.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Det medfølger fast plass i felles garasjeanlegg. Denne plassen har en god plassering og en bredde på 2.39 meter. Til orientering ble plassen i sin tid kjøpt for kr 300.000,- + kr 25.000,- for installering av lader til el. bil.

Det er oppmerkede gjesteplasser i sameiets felles garasjeanlegg (garasje B og C).

Garasjen er registrert som et eget sameie. Hver enkelt eier av garasjeplassene betaler pt. kr 1.000,- pr år til sameiet for drift og vedlikehold av garasjeanlegget.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Fellesarealene er meget pent opparbeidet med beplantning, plen og naturstein. Byggene er sakset og rekken i front ligger på et lavere nivå i terrenget enn byggene i bakkant. Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og byggets plassering på tomten.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner.

Drenering:
Forventet levetid for vegg mot terreng av betongvegg eller murt vegg av blokker: 20 - 60 år. Forventet levetid for drenering: 20 - 60 år avhengig av grunnforhold.

Fukt/fuktskader:
Våtrom - Det er ikke påvist fuktskader
Membran, tettesjiktet og sluk - Det er ikke påvist skadelig fukt eller utettheter.
Kjøkken - Det er ikke påvist fukt ved kjøleskap, vaskemaskin, varmtvannsbereder eller andre vanninstallasjoner.
Kjøkken - Det er ikke påvist symptomer på fukt og råte i nabokonstruksjoner. Kjøkken - Det er ikke påvist uktskjolder på gulvet.
Kjøkken -Fuktkontroll som er foretatt med fuktindikator ga ikke unormale fuktverdier i områder der det anses og være fare for fuktvandring. Disse områdene er i hovedsak i underskap under vask, området rundt oppvaskmaskin og på gulv rundt sokkel list.
Ventilasjon - Det er ikke påvist fukt og mugg i filtre.

Hulltaking:
Det ble ikke gjennomført hulltaking. Det gjøres oppmerksom på at det fremdeles er garantitid på badet. Hulltaking er en inspeksjonsmetode hvor det borres et inspeksjonshull på 73mm fra tilstøtende rom for å undersøke for fukt/skader. Det er imidlertid gjennomført fuktkontroll med fuktindikator, denne ga ikke utslag for unormale fuktverdier. Hulltaking vil generelt gi en bedre fuktanalyse

Gulv på grunn:
Gulv mot grunn av betong.

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i betong- og trekonstruksjoner, utvendig er veggene forblendet med teglstein.

Vinduer:
Vinduer med isolerglass i malte trekarmer.

Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjonen er utført som flatkonstruksjon, taket er tekket med folie eller tilsvarende. Taket er ikke besiktiget.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen datert den 03.05.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann som viser at alle bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 1 (TG1).

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har valgt å ikke tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Annet:
Det er tillatt med gass- og elektrisk grill på terrassen.

Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Midlertidig brukstillatelse
Tiltakets art: Nybygg bolig
Dato: 23.11.2021

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 44/9367

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet
Skiparviken Boligsameie er består av 124 selveiende boligseksjoner og 44 næringsseksjoner fordelt på adressene Skiparviklia 5 - 15 og Skiperviklia 18 - 26.

Sameiet har valgt OBOS Eiendomsforvaltning AS som deres forretningsfører og Revisorgruppen Hordaland som deres revisor.

Styreleder i sameiet er: Anne Haugland

Vaktmestertjeneste er innleid av Newsec Basale AS. Brøyting av felles private veier blir utført av Lambach Maskin AS. Renhold av fellesareal utføres av EIR AS. Selskapet OneCo er valg for videre drift/service av brannvarslingsanlegget.

Forsikring:
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Trygg Forsikring polise/avtalenr: 7859161. Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi
Opplysninger fra sameiet viser at de i 2021 hadde driftsinntekter på kr 2.797.281,- og et resultat på kr 1.601.492,-.

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 1.849,-. Denne summen dekker grunnpakke for kabel-tv/bredbånd, vaktmestertjeneste, brøyting av felles private veier, gressklipping, renhold av felles trappeganger, service av tekniske anlegg, bygningsforsikring, strøm til fellesareal, forretningsførsel og avsetting til framtidig vedlikehold. Av de månedlige utgiftene utgjør bl.a. kabel-tv/bredbånd kr 265,- og à konto fjernvarme kr 264,-.

Fellesutgiftene for bygget deles etter sameiebrøken.

Det er et eget garasjesameiet hvor hver av eierne betaler kr 1.000,- pr. år for drift og vedlikehold av garasjeanlegget.

Forkjøpsrett:
Dette er en selveiende seksjon og det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Styregodkjenning:
I følge opplysninger fra forretningsfører kreves det ikke styregodkjennelse av sameiet.

Dyrehold:
Det er tillatt med dyr i boligsameiet under forutsetning av at det leveres signert skriftlig erklæring om dyrehold til sameiets styre, og at eier aksepterer sameiets regler for dyrehold. Søknadsskjema fås hos sameiet. Eventuell klage på dyrehold må skje skriftlig. Styret kan innkalle partene til samtaler i saken. Styret kan pålegge påklaget om å fjerne dyret.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter, husordensregler, svarbrev fra forretningsfører og protokoll og innkalling til årsmøte.

Formuesverdi

Ligningsverdien for boligen vil bli angitt av ligningsmyndighetene, på bakgrunn av gjeldende beregningssystem/regelverk. Normalt vil ligningsverdi for primærbolig beløpe seg til ca 30 % av markedsverdi.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Fra utbygger ble det skissert at leilighetene ville få oransje B eller C. Eiendommen er oppført etter TEK 17 hvor det bl.a. er lagt vekt på energisparende tiltak.

Vei, vann og avløp

- Felles privat vei til offentlig vei
- Felles privat vannledning til offentlig nett
- Felles privat avløp til offentlig nett

I følge veikartet fra Bergen kommune så er det kommunal vei fram til sameiets felles tomt og gjennom deler av fellesarealet. Det er i tillegg felles privat vei. Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett. Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

1898/901138-1/106  Bestemmelse om veg  
15.04.1898 
Overført fra: 4601-41/66
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1898/901137-1/106  Bestemmelse om veg  
08.12.1898 
Overført fra: 4601-41/66
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1900/900087-1/106  Bestemmelse om veg  
24.10.1900 
Overført fra: 4601-41/66
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1907/909025-1/106  Bestemmelse om veg  
20.02.1907 
Vedr. vedlikehold.
Overført fra: 4601-41/66
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1910/900208-2/106  Bestemmelse om gjerde  
23.11.1910 
Forbud mot næringsvirksomhet av visse former
Overført fra: 4601-41/66
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1910/901050-1/106  Bestemmelse om veg  
23.11.1910 
rettighetshaver:Knr:1201 Gnr:41 Bnr:125  
Bestemmelse om vann/kloakkledning
BESTEMMELSE OM NØSTETOMT
Overført fra: 4601-41/66
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1911/900264-1/106  Bestemmelse om vannrett  
15.02.1911 
Med flere bestemmelser
Overført fra: 4601-41/66
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1915/903733-1/106  Bestemmelse om veg  
08.10.1915 
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:41 Bnr:169  
BESTEMMELSE OM NØSTETOMT
Overført fra: 4601-41/66
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1915/903734-1/106  Bestemmelse om veg  
27.10.1915 
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:41 Bnr:170  
Bestemmelse om strandlinje
Overført fra: 4601-41/66
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1918/900699-1/106  Erklæring/avtale  
30.10.1918 
Bestemmelse om veg
Overført fra: 4601-41/66
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1934/900387-2/106  Bestemmelse om gjerde  
 05.06.1934 
Overført fra: 4601-41/66
Gjelder denne registerenheten med flere

1934/905543-1/106  Bestemmelse om veg  
11.09.1934 
Overført fra: 4601-41/66
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1934/905568-1/106  Bestemmelse om bebyggelse  
11.09.1934 
Overført fra: 4601-41/66
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1973/2634-1/106  Bestemmelse om veg  
07.02.1973 
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Med flere bestemmelser
Overført fra: 4601-41/66
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1973/302634-1/106  Best. om vann/kloakkledn.  
07.02.1973 
Overført fra: 4601-41/66
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2020/3286770-1/200  Bruksrett  
05.11.2020 21:00 
Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:41 Bnr:1086
Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:41 Bnr:1187
Bestemmelse om vedlikehold
Overført fra: 4601-41/66
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2021/212495-1/200  Bruksrett  
19.02.2021 21:00 
Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:41 Bnr:1131
Bestemmelse om vedlikehold
Overført fra: 4601-41/66
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2021/260380-1/200  Bestemmelse om vann/kloakk  
03.03.2021 21:00 
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:40 Bnr:224  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:40 Bnr:1193  
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Overført fra: 4601-41/66
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2021/614712-1/200  Bestemmelse om nettstasjon  
26.05.2021 21:00 
Rettighetshaver:BKK NETT AS  
Org.nr: 976944801
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om bebyggelse i nærhet av anlegg
Bestemmelse om (begrensning av) endring i terrenget i nærheten av anlegg
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 18180000
Plannavn: Fana. Gnr 41 Bnr 670 Mfl. Og Gnr 41 Bnr 66 Mfl., Skiparviken Boligomra°de
Ikrafttredelsesdato: 19.10.2016
Dekningsgrad: 97,7 %

PlanID: 6160000
Plannavn: Fana. Gnr 41 Bnr 32, 33-42, Bnr 34, 41-114 Mfl., Troldhaugen
Ikrafttredelsesdato: 27.06.1983
Dekningsgrad: 2,3 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
18180000 - Boligbeb. - blokkbebyggelse (75,5 %)
18180000 - Kjøreveg (8,3 %)
18180000 - Annen veggrunn, tekn. anl. (5,8 %)
18180000 - Grønnstruktur (5,1 %)
18180000 - Gate med fortau (2,8 %)
18180000 - Energianlegg (0,2 %)
18180000 - Boligbeb. - frittliggende sma°husbebyggelse (0,1 %)

Hensynssoner (Reguleringsplaner på grunnen):

18180000 - Bevaring kulturmiljø (5,1 %)
18180000 - Annen fare (4,4 %)
18180000 - Frisiktsone (1,2 %)

Bestemmelsesområder (Reguleringsplaner på grunnen):
18180000 - Trafikk, parkering (7,3 %)
18180000 - Vilka°r, bruk (4,9 %)

Reguleringsplaner under grunnen:
PlanID: 18180000
Plannavn: Fana. Gnr 41 Bnr 670 Mfl. Og Gnr 41 Bnr 66 Mfl., Skiparviken Boligomra°de
Ikrafttredelsesdato: 19.10.2016
Dekningsgrad: 0,7 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner under grunnen):
18180000 - Kjøreveg (0,7 %)

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 6160002
Plannavn: Fana. Gnr 41 Bnr 557 190230543
Ikrafttredelsesdato: 21.09.1992

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Øvrig byggesone ØB (69,4 %)
65270000 - Bebyggelse og anlegg Ytre fortettingssone Y (25,5 %)
65270000 - Grønnstruktur Grønnstruktur G (5,1 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Komponisthjemmene (99,9 %)
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (1,3 %)
Rød støysone:
65270000 - Vei støy - Rød sone (98,7 %)
Landskap:
65270000 - Funksjonell strandsone (11,6 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15700000 - Boligomra°der (100,0 %)
15700000 - Boligomra°der (0,1 %)

Restriksjonsområder i kommunedelplan:
NaN - Krav om reguleringsplan (100,0 %)
NaN - Annen restriksjon (44,4 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
62530000 - Fana. Gnr 40 Bnr 204 Mfl., Skiparvika Friomra°de - 201217539
62530000 - Fana. Gnr 40 Bnr 204 Mfl., Skiparvika Friomra°de - 201217539
62000000 - Ytrebygda/fana. Gnr 119 Mfl., Endring Av Reguleringsplan E 39/Rv 580 Ra°dal - Søra°s - 201912940
17640000 - Fana. Gnr 42 Bnr 11, Sundts Veg - 200400923
17480000 - Fana. Gnr 40 Bnr 6, Ramstad Ga°rd - 200210126
Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsomra°de for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas a° være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert pa° overordnede støyberegninger. Dette vil kunne fa° betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at Z Megleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel. Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 3 100 000
Omkostninger 84 762
TOTALT 3 184 760

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF