Krybbesmauet 1

Solgt

4 290 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

4 418 310

P-rom

68 KVM

Antall rom

2 Soverom

Krybbesmauet 1 (Solgt)

Klassisk bygårdsleilighet | Nydelig gate | Panoramautsikt | 70 m fra Fløibanen | Takhøyde & lister | Byfjell | Må sees!

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Krybbesmauet 1 4 290 000 128 312 1 500
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 1
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
68 / 68 / 0 KVM Eiet tomt, 103 KVM 60220114

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1.etasje:
Entré/gang (5,5 m²), bad (6,4 m²), soverom (10,8 m²), soverom 2 (10,4 m²) og stue/kjøkken (32 m²).

Lagringsplass:
Leiligheten har tilhørende en bod i underetasjen på 2,5 m² med lagringsmuligheter (ikke medregnet i tabell for areal)

P-rom er:
Alle innvendige rom i leiligheten

Samlet primærareal (P-rom) = 68 m².
Samlet bruksareal (BRA) = 68 m².

Standard

Presentasjon | Det er med glede ZMEGLEREN v/Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne sjarmerende 3-roms eierleiligheten i nydelige Krybbesmauet.

Klassisk bygård | Leiligheten er i underkant av 70 kvadratmeter og det er god planløsning. I tillegg det en generøs takhøyde, ildsted, massivt listverk, dype vinduskarmer og profilerte tredører som kjennertegninger den klassiske bebyggelsen fra denne tidsepoken. En leilighet med karakter som skiller seg ut i mengden.

Noe oppgradering | Leiligheten har vært utleid og bærer preg av å ha slitasje. Spesielt overflater kunne blitt malt opp og en kunne vurdert å bytte gulv. Kjøkkenet har en enkel innredning. Badet ble renovert i 2005 med fliser på gulv og vegg med tidløs innredning og rør i rør vannforsyningsanlegg og i tillegg er flere vinduer byttet i 2011. Leiligheten har potensiale til å bli en fantastisk leilighet dersom en pusser opp delvis eller hele leiligheten. Det er viktig å presisere at leilighet kan brukes som den står.

Utleie | Pga. sin beliggenhet er leiligheten svært egnet for utleie. Gode leiepriser i dette området.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en god mulighet til å sikre seg en flott bygårdsleilighet med utmerket beliggenhet midt mellom Godt Brød i Vetrlidsallmenningen og tidligere Skansen Brannstasjon. Velkommen til visning!

Nærområdet

Leiligheten ligger i en av byens desidert koseligste områder med smitt og smau ligger som perler på en snor. Her avløser den ene sjarmerende gaten den andre og de nydelige husene ligger tett i tett. Her bor en få minutter fra Fisketorget og Bryggen i Bergen samtidig som en er skjermet fra de butikker, utesteder, restauranter etc. Fra leiligheten er det utsikt over deler av Bergen sentrum, deler av Bergensdalen, Solheimslien, Gyldenpris og Løvstakken mm. Området er hovedsakelig bebygd med bygårder og trehusbebyggelse. Kort vei til parkområder, Akvariet og Nordnes Sjøbad. Gode turmuligheter i byfjellene rett utenfor døren og en har Godt Brød og Lille Kaffekompaniet i eget nabolag. For et fantastisk sted å bo.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Oppvarming | 1. etasje:
- Gulvvarme på bad (Ny termostat til varmekabler på bad i 2022).
- Ildsted i stue. Peisovn med glassfront fra Dovre. Peisovn er rentbrennende og av nyere årgang.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Soneparkering evt. undersøke muligheten for å leie parkeringsplass i parkeringshuset ved Skansedammen.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Tomten er felles for sameiet. Andel fellesareal: 21 m² iht. sameiebrøk. Hele tomten består hovedsakelig av eiendommens bygningsmasse

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

Enkel adkomst fra Vetrlidsallmenningen bak Fløibanens nedre stasjon.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/fundamenter i murkonstruksjoner.

Fuktmåling:
Stue/kjøkken - Forhøyede fuktverdier ble registrert i kjøkkenbenken.
Stue/kjøkken - Stor slitasje/fuktutsvelling i kjøkkenbenken(skapbunn).
Våtrom - Det er fuktutsvelling noen steder på baderomsinnredning.
Mur/gulv - I bygninger av denne alder må det påregnes fare for fuktvandring i mur/gulv pga at det ikke var vanlig byggeskikk i aktuell tidsperiode å sikre mur/såle på samme metode som dagens skikk, samt drenering har generelt sett begrenset levetid fra byggedato på mellom 20 til 60 år avhengig av grunnforhold.

Hulltaking:
Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Tilstøtende vegg i dusjsone vender mot kjøkkendel og den andre delen er en yttervegg

Gulv på grunn:
Trebjelkelag.

Yttervegger:
Yttervegger i murkonstruksjoner, pusset og malt. Påforet på innside med bindingsverk/platekledning.

Vinduer:
Isolerglass i hvite trekarmer. Vinduene ble skiftet i 2011, unntatt kjøkkenvindu og badevinduer. Vinduene har normal slitasje, alder tatt i betraktning. Vinduer har en normal brukstid på 20 til 60 år.

Takkonstruksjon/taktekking:
Valmtak. Taksperrer er tekket med sutak, lekter og aluminium/stålpanner. Renner og nedløp i plast. Det er ukjent alder på taktekking. Taktekking er sameiets felles ansvar.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 27.06.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Tegninger:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er utført noen mindre rominndelinger iht. seksjoneringstegning.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

Utvendig | Eldre vinduer: TG2
Avvik: Eldre vinduer bærer preg av elde/slitasje. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.
Tiltak: Overvåk tilstanden, foreta utbedringer v/ behov

Utvendig | Dører: TG2
Avvik: Ytterdør bærer preg av elde/slitasje og er ikke en brann/lyddør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.
Tiltak: Det bør vurderes å bytte ytterdøren til en brann/lyddør.

Innvendig | Overflater: TG2
Avvik: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Det er riss/krakelering i himling flere steder. Det er ujevne veggoverflater flere steder.
Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes.

Innvendig | Radon: TG2
Avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

Innvendig | Pipe og ildsted: TG2
Avvik: Noen riss/sprekker ble observert i brannmur. Noen ujevnheter og tegn til delvis løs puss ble observert på bakside av skorstein i soveromsdel.
Tiltak: Riss/sprekker i brannmur/skorstein bør utbedres.

Innvendig | Innvendige dører: TG2
Avvik: Innerdørene bærer preg av elde/slitasje. Det er slark i flere dørhåndtak. Innerdør med glassfelt er noe skjev og tar i karm.
Tiltak: Generell oppgradering må påregnes.

Våtrom | Overflater vegger og himling | Bad (6,4 m²): TG2
Avvik: Det er noe slitasje/porer i fuger mellom veggfliser i dusjsone.
Tiltak: Overvåk tilstanden.

Våtrom | Overflater Gulv | Bad (6,4 m²): TG2
Avvik: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Bom registrert i flere gulvfliser. Ingen stor risiko forbundet med bom i gulvfliser. Det er en del slitasje i fuger mellom gulvfliser i dusjsone.
Tiltak: Overvåk tilstanden

Våtrom | Sluk, membran og tettesjikt | Bad (6,4 m²): TG2
Avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Membranen bak innebygd sisterne har ukjent utførelse. Det er sannsynligvis ikke membran i kasse bak vegghengt toalett.
Tiltak: Installering av tett dusjkabinett anbefales. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Våtrom | Sanitærutstyr og innredning | Bad (6,4 m²): TG2
Avvik: Det er påvist riss/sprekker i utstyr på våtrommet. Riss/krakelering ble observert i servant. Det er fuktutsvelling noen steder på baderomsinnredning.
Tiltak: Fungerer med dagens tilstand.

Våtrom | Ventilasjon | Bad (6,4 m²): TG2
Avvik: Rommet har kun naturlig ventilasjon.
Tiltak: Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket

Tekniske installasjoner | Felles vann- og avløpsrør: TG2
Avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
Tiltak:  Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Tekniske installasjoner | Varmtvannstank: TG2
Avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.
Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank.

Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 3:

Innvendig | Etasjeskille/gulv mot grunn: TG3
Avvik: Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.
Kostnadsestimat gjelder avretting av gulv om har over 30 mm skjevheter (stuegulv).
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000 kr.

Kjøkken | Overflater og innredning | Stue/kjøkken (32 m²): TG3
Avvik: Kjøkkenet bærer preg av elde/slitasje. Det er tegn til utettheter/lekkasje i kjøkkenbenken. Blandebatteri/kran er delvis løs.
Tiltak: Generell oppgradering/utskiftninger må påregnes.
Kostnadsestimat gjelder utskiftning av kjøkkeninnredning.
Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000 kr.

Kjøkken | Avtrekk | Stue/kjøkken (32 m²): TG3
Avvik: Kjøkkenventilatoren virker ikke.
Tiltak: Ventilatoren må skiftes
Kostnadsestimat : Under 10 000 kr.

Tekniske installasjoner | Elektrisk anlegg: TG3
Avvik: Flere el. ledninger er ikke tilstrekkelig festet. El. anlegg i leiligheten er hovedsakelig av eldre årgang.
Tiltak: Generell oppgradering/utskiftning av eldre el. komponenter må påregnes for å oppnå dagens standard.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000 kr.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har krysset av feil i Egenerklæringsskjemaet vedr. tegning av Boligselgerforsikring ifbm. salget. Det korrekte skal være at selger ønsker å tegne boligselgerforsikring. Dette ble ikke endret da selger ikke hadde anledning til å gjennomføre endringen i skjemaet pga. ferie.

Bekreftelse - Selger har tegnet boligselgerforsikring. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Annet:
Leiligheten er vasket ut i forbindelse med avslutning av et leieforhold. Leiligheten er ikke bebodd siden utflytning og leiligheten vil dermed ikke bli ytterligere vasket før overlevering.

Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan derfor være skader og andre forhold ved eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig undersøkelse av eiendommen, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Bruksendring blokk/bygård/terrassehus
Dato: 19.02.2010

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Installasjon av 5 stk WC
Dato: 16.11.1933

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 72/355

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet
Sameiet Krybbesmauet 1 består av 5 selveiende boligseksjoner. Adkomst leiligheter via trappeoppgang.

Forsikring
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Gjensidige (avtalenummer: 77303207 ). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi
Megler har ikke mottatt informasjon om sameiets økonomi.

Felleskostnad
Felleskostnad utgjør kr. 1.500 ,- pr måned og inkluderer andel felles bygningsforsikring, strøm fellesareal samt avsetning til løpende vedlikehold.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Forkjøpsrett
Det er intern forkjøpsrett i sameiet iht. sameieavtalen. Det tas forbehold om at ingen av internt i bygget benytter seg av forkjøpsrett.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt i sameiet

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning
Styregodkjenning kreves ikke.

Dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt sameiets sameieavtale og svarbrev fra styreleder. Sameieavtalen følger som vedlegg til salgsoppgaven. Regnskap/budsjett er ikke mottatt.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 765 159,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 754 573,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Adkomst eiendom via kommunal vei.
- Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikkledninger.
- Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp via private stikkledninger.

Tinglyste erklæringer

1934/910606-1/106 14.09.1934
ERKLÆRING/AVTALE
Overført fra: KNR: 4601 GNR: 167 BNR: 1410
Vilkår for anbringelse av rensekum
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen omfattes av kommunedelplan (15750000). Formål: Boligområde.
Planid: 15750000.
Saksnr: 200001992.
Planens navn: BERGENHUS. KDP SANDVIKEN - FJELLSIDEN NORD.
Type plan: Kommunedelplan.
Planstatus: Gjeldende plan (Ikrafttrådt).
Vedtak i kraft: 19.02.2001.

Reguleringsplaner under arbeid:
PlanID: 65800000
Plannavn: Bergenhus. Bybanen Fra Sentrum Til Åsane, Delstrekning 1, Kaigaten-Sandbrogaten
Saksnr: 202220561
Dekningsgrad: 100,0 %

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY1 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:

Kulturmiljø:
65270000 - Middelalder bykjernen (100,0 %)
65270000 - Øvregaten/Steinkjelleren (100,0 %)
65270000 - Historisk sentrum (100,0 %)

Faresoner:
65270000 - Brannsmitte (100,0 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (100,0 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15750000 - Boligområder (100,0 %)
15750000 - Veiareal (0,1 %)

Restriksjonsområder i kommunedelplan:
NaN - Annen restriksjon (100,0 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
17490000 - Bergenhus. Sentrum Øst, Fjellsiden, parkeringsanlegg - 200109753
16040000 - Bergenhus. Vågen, Kaiene og Bryggen - 201302469
15780000 - Bergenhus. Kpd Sentrum - 202004102
6900000 - Bergenhus. Reguleringsplan for Vågsbunnen - 201302469
5330000 - Bergenhus. Øvre Blekeveien 1, tidligere Skansen Brannstasjons omgivelser
5200000 - Bergenhus. Fjellsiden Nord Strøk 37, 38 Og 39

Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMEGLEREN kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 4 290 000
Omkostninger 128 312
TOTALT 4 418 310

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF