Bøneslien 28

Solgt

2 980 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 179 280

P-rom

67 KVM

Antall rom

2 Soverom

Bøneslien 28 (Solgt)

Flott 3-roms eierleilighet | Syd-vestvendt terrasse | Lav felleskostnad | Parkering like ved | Populær beliggenhet!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Bøneslien 28 2 980 000 87 242 1 500
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 1
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
67 / 67 / 0 KVM Fellestomt, 1432 KVM 60220070

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Høy 1. etasje:
Gang, helfliset bad/wc, mellomgang/garderobe, 2 soverom, kjøkken og stue/spisestue.

Syd-vestvendt uteplass:
Fra stuen er det adkomst til en overbygget og syd-vestvendt uteplass med god størrelse, der solen kan nytes i rolige omgivelser (areal ca. 10 m²).

Eksterne boder:
Det medfølger to eksterne boder, hvorav en på loft (ca. 5,60 m² gulvflate) og en bod i kjeller (ca. 4,0 m²).

Fellesareal:
I kjelleren er det felles vaskerom, der man setter inn sin egen vaskemaskin. Det er også et felles kjellerrom for sameierne. I dette rommet står varmtvannsberederen til leiligheten med rørstamme for rør-i-rør system.

Parkering:
Det er avsatt 1 biloppstillingsplass til hver seksjon på felles plassen like ved huset. Plassene er unummererte, men det er gjort en intern avtale om hvor den enkelte skal stå parkert.

Primærareal
Følgende rom inngår i boligens primærareal (P-rom):

Høy 1. etasje | 67 m²:
Entré/stue/kjøkken, bad/wc og 2 soverom.

Nettoareal:
- Entre ca. 4,80 m²
- Kjøkken ca. 11,70 m²
- Stue ca. 23,25 m²
- Helfliset bad ca. 5 m²
- Soverom 1 ca. 13,22 m²
- Soverom 2 ca. 6,95 m²
- Integrert skap/kott med sikringsskap ca. 0,30 m²

Samlet primærareal (P-rom) = 67 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 67 m²

Standard

Kort oppsummert:
- Oppusset og modene 3-roms eierleilighet
- Syd-vestvendt terrasse med god størrelse
- Luftig stue med plass til sittegruppe og spisestuebord
- Moderne høyglanskjøkken med integrerte hvitevarer
- Helfliset og pent baderom med rør-i-rør system
- 2 lyse soverom med bra størrelse
- Parkering like ved huset
- Gåavstand til Fjellsdalen barneskole og flere barnehager
- Få minutters gange til Bønes Senter og Spar dagligvareforretning
- Kort avstand til bussforbindelse
- Nærhet til Kyrkjetangen badeplass
- Kort kjøretid til Sandsli, Kokstad og Flesland via Knappetunnelen

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Erik Alræk presenterer denne flotte 3-roms selveierleiligheten med utmerket beliggenhet i meget barnevennlige omgivelser i Bøneslien på Bønes. Leiligheten har en gunstig plassering i høy 1. etasje med enkel trappeadkomst. Det er parkering på felles biloppstillingsplass like ved huset til sameiet.

Innholdsrikt | Boligen har en funksjonll og god romløsning. Den er malt i lyse fargetoner og har gjennomgående fine brukskvaliteter. Moderne høyglanskjøkken med integrerte hvitevarer og godt med skap-/benkeplass. Helfliset og pent baderom med tidsriktig innredning samt 2 lyse soverom. Hovedsoverommet har sjenerøs størrelse og rikelig med skapplass. Luftig stue med koselig ildsted og plass til sittegruppe samt spisestuebord.

Uteplass | Tilknyttet boligen er det en syd-vestvendt og overbygget terrasse med god størrelse. En herlig uteplass rigget for kos og soling på deilige sommerdager.

Barnevennlig | Området er pent opparbeidet med gode oppvekstkår for barna i familien. Det er blant annet gåavstand til Fjellsdalen barneskole og flere barnehager.

Infrastruktur | De aller fleste ønsker en smidig og effektiv hverdag. Da kan det være greit å vite at det er gåavstand til nærliggende busstopp, Bønes Senter med Spar dagligvareforretning m.m. Alt innenfor en fornuftig radius fra sameiets område. I tillegg er det få minutters kjøretid til Krambua og Oasen Storsenter, der man finner utallige butikker og forskjellige servicetilbud.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Samlet sett en arealeffektiv og koselig 3-roms eierleilighet med utmerket beliggenhet i et meget populært område. Boligen bør seés og oppleves - velkommen til visning!

Nærområdet

Denne selveierleiligheten ligger i et barnevennlig område med begrenset biltrafikk i Bøneslien på Bønes, omtrent midt mellom sentrum og Bergen Lufthavn, Flesland. Her får man nærhet til de fleste daglige fasiliteter. Bønes Senter med blant annet Spar dagligvarebutikk ligger like i nærheten. Her finner du også gode bussforbindelser (linjene 14, 15, 25, 49 og 55). Innen rimelig gåavstand ligger Fjellsdalen skole (1-7 kl.), Bergen Racket Senter og Bøneshallen. Det er for øvrig kort avstand til flere barnehager. For den aktive er det flotte turmuligheter, med Løvstakken og Løvstien som naturlige utgangspunkt. Det er kort kjøretid til Kyrkjetangen offentlige badeplass, flere dagligvareforretninger ved Krambua på Fjøsanger samt Oasen Storsenter, der man finner utallige butikker og ulike servicetilbud. Stipulert kjøretid til Sandsli og Kokstad utgjør ca. 10-12 minutter via Knappetunnelen. Beregnet kjøretid til Bergen sentrum utgjør rundt 15 minutter via Straumevegen. Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

- Gulvvarme på bad
- Ildsted i stuen

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

- 1 biloppstillingsplass på felles parkeringsplass

Biloppstillingsplassen befinner seg like i nærheten av boligen. Dette er en felles parkeringsplass for beboerne i området. Plassene er unummererte, med det er inngått en muntlig avtale mellom husstandene om hvilke parkeringsplasser som disponeres av de ulike bolighusene. Dvs. at det ikke foreligger en skriftlig avtale angående parkeringsplassen. Konferer eventuelt ansvarlig megler for ytterligere informasjon.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Opparbeidet fellestomt på 1.432,8 m², som eies av sameiet. Pent opparbeidet eiendom i lett skrånede terreng opp i bakkant av huset mot nord-øst. Fjell i dagen, plen og diverse beplantninger. Støpt trapp til felles gatedør. (kilde: Tilstandsrapport). Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Grunn og fundamenter:
Bygning er oppført på kultet masse/sprengfylling/fjell med støpt dekke i kjeller. Grunnmur i betongkonstruksjoner og trekonstruksjoner (trolig bindingsverk) med utvendig trekledning. Etasjeskiller i tre.

Yttervegger:
Yttervegger er utført i trekonstruksjoner med utvendig liggende trekledning. I 2017 ble det skiftet ytterkledning på gavlvegg mot sørøst. Samtidig ble det skiftet flere kledningsbord på øvrige fasader (hovedsakelig i nedre del). Fasadene ble malt i 2017.

Vinduer:
Malte trevinduer med 2-lags glass. Isolerglass sett fra 1977 og 2005. Brann og lyddør til felles trappegang (trolig fra 2005). Altandør fra 2018.
 
Takkonstruksjon/taktekking:
Saltak takkonstruksjon og ytre taktekking av  betongtakstein. Merk: I hht. et tidligere prospekt ble takstein skiftet i ca. 1986. Sperretak med sutaksbord.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av bygningssakkyndig/takstmann Øystein Lunde den 18.03.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg. Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2) og 3 (TG3). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2 og 3:

Følgende bygningskomponenter har fått tilstandsgrad 3 (TG3):

TG3:
Etasjeskille/gulv mot grunn:
Avvik: Målt høyforskjell på over 30mm gjennom hele rommet. TG3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik
Tiltak:  For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående
tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

TG3:
Ventilasjon:
Spalteventiler i vinduer. Ventilator i kjøkken og el-vifte på bad
Avvik: Ingen ventilering utover åpning av vindu. I det største soverommet er det kun åpningsvindu
Tiltak: Spalte eller veggventiler for tilluft må lages.
Kostnadsestimat: Under kr. 10.000,-

Følgende bygningskomponenter har fått tilstandsgrad 2 (TG2):

TG2:
Taktekking:
Betongtakstein. Besiktiget fra bakkenivå og ut takvindu på felles kaldt  loft. Merk: Iht. et tidligere prospekt ble takstein skiftet i ca. 1986. Generelt:
Betongtakstein har en antatt levetid på 30-60 år.
Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak
Tiltak: Tidspunkt for utskifting av taktekking nærmer seg. Tidspunkt for utskifting av undertak nærmer seg. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få
tilstandsgrad 0 eller 1 må taktekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

TG2
Vinduer:
Malte trevinduer med 2-lags glass. Isolerglass sett fra 1977:

Generelt:
- Normal garantitid for isolerglass er 5 til 10 år.
- Normal tid før kontroll og justering av vinduer, hengslede er 2 - 8 år.
- Normal tid før utskifting av trevindu er 20 - 60 år.
Vurdering av avvik:
- Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.
- Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass
- Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne
- Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke
Tiltak:
- Kondensering på enkelte glass har medført fuktskader i treverk som kan medføre utskiftningsbehov av enkelte vinduer/dører
- Det bør gjøres tiltak for å bedre ventilering av rommet
- Vinduer med punkterte/sprukne glass må påregnes skiftes ut, enten hele vinduet eller kun selve glassene
- Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut

TG2
Vinduer - 2:
Malte trevinduer med 2-lags glass. Isolerglass sett fra 2005, spalteventil i vinduer
Generelt:
- Normal garantitid for isolerglass er 5 til 10 år.
- Normal tid før kontroll og justering av vinduer, hengslede er 2 - 8 år.
- Normal tid før utskifting av trevindu er 20 - 60 år.
Vurdering av avvik:
- Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke.
Tiltak
- Vinduer må justeres.

TG2
Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Syd-vestvendt altan på ca. 10 kvm. med rekkverkshøyde på ca. 0,90 meter. Eldre terrassebord på dekke:
Vurdering av avvik:
- Det er værslitt/oppsprukket trevirke/tre paneler
- Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder
Tiltak:
- Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav
- Lokal utbedring/utskiftning bør utføres

TG2
Radon:
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Vurdering av avvik:
- Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Tiltak:
- Det bør gjennomføres radonmålinger

TG2
Pipe og ildsted:
Mursteinspipe i huset. Feieluke på loft og i kjeller. Peisovn i stuen.
Vurdering av avvik:
- Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er for liten.
- Pipevanger er ikke synlige.
Tiltak:
- Pipevanger må gjøres tilgjengelig.
- Større avstand til brennbart materiale må lages.

TG2
Overflater vegger og himling bad:
Flis på vegg og malt innvendig tak. Downlights, Led.
Alder: 2005. Kilde: Tidligere salgsoppgave
Vurdering av avvik:
- Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet
Tiltak:
- Uegnede materialer må fuktbeskyttes/utskiftes.

TG2
Overflater gulv bad:
Flislagt gulv og elektriske varmekabler. Tilsvarende flatt gulv med litt motfall mot dør. Det blir liggende vann rundt sluk etter dusjing.
Vurdering av avvik:
- Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk
- Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
- Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp
membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Tiltak:
- Det bør etableres avrenning inn til sluk for hele våtrommet.
- Installering av tett dusjkabinett vil og lukke avviket, og anbefales.

TG2
Sluk, membran og tettesjikt:
Badet har plastsluk med oppsamlerkopp. Badet har smøremembran med ukjent utførelse.
Vurdering av avvik:
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning.
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen
Tiltak:
- Installering av tett dusjkabinett anbefales.
- Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.
- Sluk må jevnlig observeres og rengjøres.

TG2
Sanitærutstyr og innredning:
Helfliset bad på ca. 5 m² med dusjhjørne med tett sokkel (silikonert til gulv), plastsluk med oppsamlerkopp, vegghengt klosett med innebygd
sisterne (ikke drenshull under), møblement med servant, innfliset speil og lys. Vegghengt skap. El- vifte fra bad og åpningsvindu med spalteventil. Det er ikke tilluft via dør. Downlights, Led.
Vurdering av avvik:
- Det er manglende lekkasjesikring fra innebygget sisterne.
- Det er ikke påvist tilfredstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
Tiltak:
- Ved etablering av løsningen var det ikke krav om lekkasjesikring, konstruksjonen bør jevnlig observeres.

TG2
Ventilasjon:
Elektrisk styrt vifte
Vurdering av avvik:
- Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering.
Tiltak:
- Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l.

TG2
Kjøkken - overflater og innredning:
Kjøkkeninnredningen er fra den italienske leverandøren Mobilturi i hvit slett høyglans utførelse med mørk laminat benkeplate med fliser over.
Lys under overskap og strømuttak på vegg. Ventilator med hette i stål/glass utførelse. Integrerte hvitevarer som ovn, keramisk platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel.
Vurdering av avvik:
- Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad.
Tiltak:
- Det må påregnes lokal utbedring/utskiftning

TG2
Vannledninger:
Plastrør (rør i rør), rørstamme i felles kjeller. Generelt: Rør i rør (PEX rør): Teknisk levetid: 25-75 år. Anbefalt brukstid: 50 år.
Felles kjeller: Rørstamme for "rør i rør", ikke i fordelerskap eller sluk i dekke
Vurdering av avvik:
- Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning.
- Det er mistanke om at arbeid på anlegget ikke er utført av fagperson.
Tiltak:
- Det bør foretas tiltak på anlegget som sikrer bedre løsning på eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system.

TG2
Varmtvannstank:
198 liters varmtvannstank fra 2005 i felles kjeller, ikke sluk i dekke.
Vurdering av avvik:
- Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.
Tiltak:
- Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller waterguard system e.l. ved varmtvannstank.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Faste månedlige/årlige kostnader:
Faktura strøm januar 2022 = kr. 4.200,-
Felleskostnad kr. 1.500,-/mnd. = Kr. 18.000,- per år
Innboforsikring ca. kr. 1.600,- per år
Kostnad til velforening kr. 2.500,- per år

Årlige kostnader er basert på selgers eget forbruk og iht. deres egen forsikringsavtale. Avvik vil følgelig forekomme. Oppgitt strømforbruk gjelder for januar måned 2022 (dvs. samlet årsforbruk i forhold til strøm foreligger ikke).

Hvitevarer:
Selger opplyser at det alle integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn av kjøper.

Annet:
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ifølge Bergen kommune foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på boligen.

Ansvarlig megler har mottatt approberte bygningstegninger datert 13.02.1978 i forbindelse med ominnredning av loftsleiligheten i Bøneslien 28 (ifølge kommunen hadde bygget tidligere adresse Bøneslien 31). Denne tegningen følger som vedlegg til salgsoppgaven.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 12/52

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. I henhold til sameiets vedtekter skal denne seksjonen betale 1/5-del av felles strøm, felles forsikring samt felles utstyr og utgifter angående §10 i vedtektene. Seksjonen som selges skal betale 3/13-deler av andre fellesutgifter til vedlikehold, utbedringer og utgifter angående Sameiet Bøneslien 28. Normalt sett blir felleskostnader fordelt iht. sameiebrøken. Vedtektene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Sameie

Om sameiet:
Sameiet Bøneslien 28 (org.nr. 918 860 843) består av 5 selveiende boligseksjoner.

Kontaktperson i sameiet er Anders Hågenvik

Forsikring:
Sameiet har tegnet felles bygningsforsikring i Tryg Forsikring (avtalenr. 6856886). Kjøper må selv tegne innbo- og løsøreforsikring.

Økonomi:
I henhold til sameiets regnskap for 2021 oppnådde sameiet et positivt resultat pålydende kr. 11.096,-. Per 31.12.2021 hadde sameiet innestående kr. 56.378,- på driftskonto. Regnskap for 2021 og budsjett for 2022 følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Felleskostnad:
Det betales en månedlig felleskostnad pålydende kr. 1.500,- til sameiet.

Månedlig felleskostnad inkluderer:
Betjening andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring, strøm i fellesareal, noe avsetning til løpende vedlikehold og normal drift av sameiet.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til prinsippet beskrevet under punktet "Sameiebrøk" (ref. sameiets vedtekter).

Sameiebrøken for seksjon nr. 1 utgjør: 12/52

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at felleskostnaden i sameiet kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av sameiet.

Sameiet har følgende lån:
Långiver: DNB
Lånetype: Annuitetslån
Antall terminer per år: 12
Rentesats: 5,15% p.a.
Andel fellesgjeld per 01.04.2022: Kr. 112.043,-
Lånets totale saldo per 01.04.2022: Kr. 485.519,-
Dato siste termin: 01.06.2041

Vedlikehold:
Ifølge sameiets kontaktperson er det diverse vedlikehold som må gjøres på huset. Det ble i denne forbindelse diskutert om felleskostnaden skal økes. Eventuell økning er ikke vedtatt per dags dato ifølge styreleder.

Fibernett:
Det er innlagt fiberkabel i regi av Bergen Fiber AS (Altibox) i leiligheten. Kjøper må selv inngå en avtale med bredbåndsleverandøren og betale for den løsningen/hastigheten man ønsker. Kontakt Bergen Fiber AS (tlf. 55127200), for ytterligere informasjon.

Fellesplikt:
Det praktiseres fellesplikt med vask av felles trappegang etter rullering mellom beboerne. Det er også felles dugnad i sameiet.

Dyrehold:
Det er tillatt med dyrehold i sameiet.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger. Ifølge mottatt skriv fra sameiet kreves det ikke godkjenning av ny eier.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter, regnskap for 2021 og budsjett for 2022. Det oppfordres særskilt at man setter seg grundig inn i disse dokumentene. Dokumentene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 648 937,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 336 172,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått energikarakter: Oransje G

Energiattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

1998/33483-2/106 
Erklæring/avtale  
Tinglyst 21.12.1998 
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 4220000
Plannavn: Fyllingsdalen. Gnr 20, Bønesområde Felt 3
Ikrafttredelsesdato: 18.01.1980
Dekningsgrad: 3,9 %

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 4235000
Plannavn: Fyllingsdalen. Bønes Planområde 4, B17
Ikrafttredelsesdato: 08.10.1981

PlanID: 4225300
Plannavn: Fyllingsdalen. Gnr 20, Bønes, Planområde 3, Felt B9, Bebyggelsesplan
Ikrafttredelsesdato: 19.06.1980

PlanID: 4225000
Plannavn: Fyllingsdalen. Bønesområdet Planområde 3 B11
Ikrafttredelsesdato: 23.01.1981

PlanID: 4220006
Plannavn: Fyllingsdalen. Bønesområdet Planområde 3, Flytting Av Busslomme 190411253
Ikrafttredelsesdato: 30.01.1986

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg øvrig byggesone ØB (100,0 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
4230000 - Fyllingsdalen. Bønes Vest Planområde 4

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at Z Megleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 2 980 000
Omkostninger 87 242
Fellesgjeld 112 043
TOTALT 3 179 280

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF