Erdalsneset 41

Solgt

3 780 000

Prisantydning

Boligtype

Enebolig

Totalpris

3 895 890

P-rom

160 KVM

Antall rom

4 Soverom

Erdalsneset 41 (Solgt)

Enebolig med godkjent utleiedel | Oppussingsobjekt | Praktfull beliggenhet og nydelig sjøutsikt | Garasje i felles rekke

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Erdalsneset 41 3 780 000 115 892 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Enebolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
160 / 187 / 207 KVM Eiet tomt, 672 KVM 60220087

Arealer og fordeling pr etasje

Utleiedel | underetasje:
Entré, bad, soverom, kjøkken, stue og disponibelt rom.

Hoveddel | underetasje:
Mellomgang, vaskerom og diverse boder.

Hoveddel | 1. etasje:
Vindfang, hall, toalettrom, bad, 2(3) soverom (vegg til det ene soverommet er fjernet, slik at hovedsoverommet har blitt mye større. Vegg og tilkomst kan reetableres ved å sette opp ny vegg/dør, slik at man får tilbakeført opprinnelig løsning med 3 soverom), kjøkken, dagligstue og tv-stue.

Uteplass:
Fra tv-stuen er det utgang til en koselig uteplass på 23 m², med nydelig sjøutsikt. I tillegg er det adkomst til en nord-østvendt luftealtan fra hovedsoverommet (areal 8,4 m²).

Eksterne boder / lagringsplass:
Utover bodene i kjeller er det et kaldtloft med gulv på midten, der man har ytterligere lagringsmuligheter (adkomstluke via soverom). Under terrassen er det også en snekkerbod med utvendig adkomst. Det er også en liten lekehytte på tunet utenfor huset.

Parkering:
Tilhørende garasjeplass i felles garasjerekke. Foruten garasjen er det også noen biloppstillingsplasser i bakken opp til huset og utenfor huset.

Primærareal
Følgende rom inngår i boligens primærareal (P-rom):

Utleiedel - underetasje:
Entré (6,6 m²), bad (2,7 m²), soverom (10,8 m²), innredet rom (10m²), stue og kjøkken (23,4 m²).

Hoveddel - underetasje:
Mellomgang (4,8 m²).

Hoveddel - 1. etasje:
Entré (1,9 m²), trappegang (1,4 m²), gang (5,9 m²), mellomgang (4,2 m²), bad (3,4 m²), toalett (1,3 m²), soverom (9,3 m²), soverom (11,5 m²), soverom (6,7 m²), stue (26,5 m²), spisestue (10,2 m²) og kjøkken (10,8 m²).

S-ROM:
Underetasje: Kjellergang (17,6 m²), bod (1,4m²), bod (2,4 m²) og vaskekjeller (4,5 m²).

Samlet primærareal (P-rom) = 160 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 187 m²

Standard

Kort oppsummert:
- Selveiende enebolig med innholdsrik romløsning
- Godkjent utleiedel i underetasjen
- Skattefri leieinntekt ved utleie etter dagens regelverk
- Herlig sjøutsikt over Byfjorden og tilliggende område
- Taktekking fra 2019 med nye lekter/feder og takstein
- Generell oppussing/modernisering anses nødvendig
- Nærhet til barnehage og Erdal barneskole
- Få minutters gåavstand til bussforbindelse
- Rimelig kjøretid til Kleppestø Senter
- Hurtigbåtforbindelse til Bergen (Kleppestø båtkai)
- Rundt 25 minutters kjøretid til Bergen sentrum

Presentasjon | Det er med stor glede ZMEGLEREN presenterer denne koselige eneboligen, med fenomenal beliggenhet ved sjøen på Erdalsneset (Askøy). Vidunderlig sjøutsikt over byfjorden og tilliggende område med et yrende liv på fjorden, som stadig endrer seg. Beliggenheten anses som svært god.

Innholdsrikt | Boligen har en innholdsrik romløsning, men har behov for generell modernisering. I boligens underetasje er det også en godkjent utleieenhet, som genererer skattefrie leieinntekter etter dagens regelverk. Med de rette grepene kan man få en svært pen familiebolig med en uvanlig flott beliggenhet.

Uteplasser | Tilknyttet boligen er det en koselig terrasse/uteplass, der solen kan nytes fra tidlig morgen. En herlig utesone, som er rigget for soling, kos og sosiale sammenkomster (areal 23,2 m²).

Parkering | Det er fast garasjeplass i felles rekke, like nedenfor huset. I tillegg er det mulig å parkere i bakken opp til huset og på gårdstunet.

Infrastruktur | De aller fleste ønsker en smidig og effektiv hverdag. Da kan det være greit å vite at det er gåavstand til nærliggende busstopp med hyppige avgangstider samt rimelig kjøretid til Kleppestø sentrum med hurtigbåtforbindelse til Bergen. Alt innenfor en fornuftig radius fra området. I tillegg er det få minutters kjøretid til Bunnpris og Kiwi på Florvåg.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Samlet sett en koselig familiebolig med godkjent utleiedel samt utmerket beliggenhet ved sjøen i et populært og barnevennlig område. Eiendommen bør oppleves - velkommen til visning!

Nærområdet

Eiendommen har en særdeles fin beliggenhet i et etablert boligområde på Erdalsneset. Eiendommen ligger et stenkast fra sjøen med fenomenal utsikt over innseilingsleden til Bergen og omkringliggende område.

Det er få minutters gåavstand til bussforbindelse på Erdal med linjene 480, 484, 485, 495 og 499 (rundt 400m i luftlinje).

Området anses som barnevennlig med rimelig avstand til barnehage, Erdal barneskole og Erdal ungdomskole. I løpet av få minutters kjøretid kommer man til idrettsanlegg som Myrane Idrettsbane og Askøyhallen.

Det er rundt 8 minutters kjøretid til Kleppestø Senter, der man finner flerfoldige butikker og forskjellige servicetilbud. På Kleppestø båtkai finner man også hurtigbåtforbindelse som bringer deg videre til Strandkaien i Bergen sentrum. I rushtiden har båten avgang hver halvtime.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Oppvarming hoveddel:
- Gulvvarme på bad
- Eldre ildsted/gruepeis i stue
- Vegghengt varmepumpe i stue (ny i 2021)

Oppvarming utleiedel:
- Eldre vedkamin
- Gulvvarme på bad

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

- Garasjeplass i felles garasjerekke (manuell garasjeport)

I tillegg er det mulig å parkere i bakken opp til boligen og på tunet utenfor huset.

Den gjøres oppmerksom på at den ene garasjeplassen i rekken ligger inne på denne eiendommen (det er totalt 4 garasjeplasser).

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Fundament:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Videre grunnforhold er ikke kjent. Fundament, søyler og pilarer under terreng var ikke tilgjengelige for inspeksjon.

Gulv mot grunn:
Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av leca- og betongkonstruksjoner. Etasjeskiller av trebjelkelag.

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende og stående trekledning.

Vinduer:
Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Vinduene er i hovedsak fra byggeår. Vinduene har normal brukslitasje i henhold til alder.

Takkonstruksjon:
Takkonstruksjonen er utført som saltakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein.

Garasje/uthus:
Garasjen er oppført med støpt grunn, leca- og betongvegger samt støpt dekke til tak. Tilstandsgrader satt for boligen vil gjelde garasjen. Garasjen er av eldre dato og vedlikehold må påregnes.

Overordnet faglig vurdering av eiendommen:
Avvik som er funnet på befaringsdagen står nærmere beskrevet under de aktuelle bygningsdelene. Ved avhending av eiendommen gjøres
det oppmerksom på selgers opplysningsplikt og kjøpers undersøkelses plikt iht. Lov om avhending. Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at boligens alder tilsier at det ved ombygning/ modernisering kan fremkomme feil og mangler. En må være klar over at boligen opprinnelig er fra 1973 og at bygningsdeler som ikke er skiftet kan være på slutten av sin levetid. Det er viktig å påpeke at bygningen anses å være oppført i henhold til de forskrifter som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor påregnes et avvik i forhold til dagens standard.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av bygningssakkyndig/takstmann Mats Hansen den 22.04.2022.

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. BTA er beregnet areal. Boligen har en ikke måleverdig (grunnet takhøyde) redskapsbod på 8,6m². Rom omtalt som innredet rom er i originale bygningstegninger en del av boligens hoveddel. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Salgsfullmektig har ikke bebodd boligen, og har derved svært begrenset kunnskap om boligen og eiendommen. Det oppfordres derfor særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med bygningssakkyndig, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2) og 3 (TG3). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2 og 3:

Takstmannens vurdering ved TG2:

1.1 Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet
Det ble observert sprekk/riss enkelte steder i grunnmuren, disse anses og være normale og indikerer ikke aktive setningsskader, umiddelbare tiltak vil ikke være nødvendige. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke benyttet diffusjonstetting mot grunn og fuktsikringen oppfyller ikke krav til sikring etter dagens forskrifter. Dreneringen bør kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. For utbedring av dreneringen må dreneringen skiftes ut, tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si.

2.1 Yttervegger
Over halve forventete levetid er overskredet på trekledningen. Enkelte av kledningsbordene har sprekker. På enkelte kledningsbord har malingen begynt å "svelle/boble seg". Trekledningen bør jevnlig kontrolleres og kledningsbord bør skiftes ved behov. Ved utskiftning av trekledningen bør det tas høyde for at det etableres bedre lufting enkelte steder. Det bør påregnes vedlikehold/utskiftning av enkelte bord.

4.1 Takkonstruksjon, taktekking og skorstein over tak
Konstruksjonen er fra byggeår, det må derfor påregnes et avvik i forhold til dagens standard. Takkonstruksjonen vil fungere til tross for alder og konstruksjonsmåte.

6.1 Balkonger, verandaer og lignende
Rekkverket på terrassen med adkomst fra soverom oppfyller ikke krav til rekkverkshøyde. Terrassen med adkomst fra spisestuen har store skjevheter og mye slitasje på konstruksjonen. Det må påregnes utbedringer av terrassen. Terrassen bør rettes opp og en del av konstruksjonen bør skiftes ut.

8.1 Kjøkken
Kjøkkeninnredninger av eldre dato. Vann- og avløpsrør er av eldre dato. Vedlikehold må påregnes.

10.1 WC og innvendige vann- og avløpsrør
Både vannforsyningsrør og sluk er av eldre dato. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. Avløpsrør i støpejern var vanlig på 50-, 60 og 70-tallet, men også tidligere enn dette. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må sluk/avløpsrør skiftes, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Sluk i støpejern må jevnlig kontrolleres og rengjøres, ved tett sluk vil man få høy vannstand i sluket som kan føre til lekkasje i overgangen mellom sluk/gulv.

10.5 Ventilasjon
Ved oppgradering av våtrom må det etableres bedre ventilering av rommene.

11.1 Elektrisk anlegg og samsvarserklæring
Deler av det elektriske anlegget er av eldre dato. Det bør som et minimum gjennomføres el-kontroll av hele anlegget. Utbedringer på anlegget må påregnes som følge av alder.

Takstmannens vurdering ved TG3:

3.1 Vinduer og ytterdører
Som følge av alder på de eldste vinduene bør disse jevnlig kontrolleres for punkterte vindusruter og råteskader i karm/belistning. På befaringsdagen ble det observert en del skader/slitasje på vinduene. Som følge av alder på disse må det påregnes utskiftning av de fleste vinduene.

Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 100 000,- og 300.000,-.

7.1.1 Våtrom Overflate vegger og himling
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Våtrommene er av eldre dato og det må påregnes utbedring av våtrommene. Dette gjør seg mest gjeldende på våtrommet i 1.etasje.

Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 50.000,- og 100.000,-.

7.1.2 Våtrom overflate gulv
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Våtrommene er av eldre dato og det må påregnes utbedring av våtrommene. Dette gjør seg mest gjeldende på våtrommet i 1.etasje. Det ble registrert bom i enkelte fliser. Når ikke hele flisen har kontakt med underlaget, vil det oppstå luftlommer. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning. Grunnet størrelse på flisene og antall fliser med "bom" vurderes avviket som normalt og tiltak trengs ikke iverksettes.

Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 50.000,- og 100.000,-.

7.1.3 Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk
Over halve forvente levetid for sluk og membran er oppbrukt. Støpejernsluk er av eldre dato og anses som utdatert. Som følge av alder og type sluk er ikke tettingen i overgangen mellom gulv/sluk tilstrekkelig. Ved høy vannstand i sluket risikerer man lekkasje. Det må påregnes at sluk og membran må skiftes ut.

Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 50.000,- og 100.000,-.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Faste årlige kostnader (oppgitt for siste år):
- Kommunale avgifter: Kr. 20.000,- per år
- Bygningsforsikring inkl. innbo: Kr. 6.933,- per år
- Strømkostnad (feb 21 - jan 22): Kr. 23.754,- per år

Årlige kostnader er basert på selgers eget forbruk og iht. deres egen forsikringsavtale. Avvik vil følgelig forekomme.

Hvitevarer:
Samtlige hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn. Ingen øvrige hvitevarer følger med i salget.

Skjeggkre:
En av arvingene observerte nylig det som antas å være skjeggkre på kjøkkenet i utleiedelen.  Det er også sett noen skrukketroll i boligen. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Askøy kommune har utstedt følgende attester:

Type: Midlertidig brukstillatelse
Tiltakets art: Nyoppført bolighus
Dato: 12.12.1973

Type: Midlertidig brukstillatelse
Tiltakets art: Nyoppført bolighus med hageleilighet
Dato: 03.09.1974

Det gjøres særskilt oppmerksom på at ved gjennomgang av godkjente bygningstegninger er hobbyrom i kjeller (opprinnelig tilhørende hoveddel), innlemmet som en del av hageleiligheten. Det foreligger ikke dokumentasjon på at denne endringer er omsøkt. Boligens overtas av kjøper på denne bakgrunn for egen regning og risiko.

Ingen øvrige attester foreligger ifølge kommunen. I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

I tillegg har ansvarlig megler mottatt følgende dokumenter fra kommunen:

1. Godkjent søknad om byggetillatelse for bakkemur/forstøtningsmur - datert 27.09.1974.

2. Godkjent søknad om byggetillatelse for garasje - datert 05.07.1979.

3. Tillatelse (ett-trinns behandling) om opparbeidelse av adkomstvei til eiendommen - datert 03.04.2007.

Samtlige attester og bygningstegninger etc., følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 908 009,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 268 831,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.

I boligens underetasje er det en godkjent utleiedel, som kan leies ut skattefritt etter dagens regelverk.

Hele boligen leveres ledig for kjøper ved overtagelse.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått energikarakter: Oransje F

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat slamavskiller/septiktank

Ifølge Askøy kommune v/vann- og avløpsetaten, må kjøper påregne at det vil komme fremtidig pålegg om å koble seg til offentlig avløpsledning.

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

2019/390526-1/200 
Erklæring/avtale  
Tinglyst 02.04.2019 21:00 
Rettighetshaver: Knr: 4627 Gnr: 5 Bnr: 426  
Bestemmelse om siktlinje mot vei

Ovennevnte erklæring sier at Erdalsneset 41 (eiendommen som selges) aldri skal bygge / sette opp noe som kan ta vekk eller skjerme for siktlinjen mot den kommunale veien, fra kommende utkjørsel til eiendommen Erdalsneset 43 (tilstøtende nabo). Erklæringen følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen ligger i et regulert område.

Reguleringsplan:
Planid: 27
Plannavn: Alvheim, Søre Erdal
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 08.10.1971
Delarealer:
Delareal 641 kvm. - Formål: Boliger
Delareal 31 kvm. - Formål: Garasjer

I henhold til kommuneplanens arealdel 2012-2023 er arealbruken avsatt til:
- Boligbebyggelse, nåværende (delareal: 673 kvm.)

Ifølge Askøy kommune er det igangsatt planlegging av kommuneplanens arealdel 2018-2030. Kommunen opplyser også at ingen reguleringsplaner er under arbeid innenfor 50 meter fra eiendommen.

Reguleringssvar fra Askøy kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMEGLEREN kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 3 780 000
Omkostninger 115 892
TOTALT 3 895 890

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF