Furukollen 13C

Solgt

3 780 000

Prisantydning

Boligtype

Tomannsbolig

Totalpris

3 909 140

P-rom

98 KVM

Antall rom

3 Soverom

Furukollen 13C (Solgt)

Vertikaldelt tomannsbolig | Garasje og solrik uteplass | Nydelig utsikt | Meget populært og barnevennlig område!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Furukollen 13C 3 780 000 129 142 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Tomannsbolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
98 / 106 / 118 KVM Eiet tomt, 330 KVM 60220128

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Entré, gang med speilgarderobe, 2 boder, vaskerom, helfliset bad/wc og 3 soverom.

Innhold | 2. etasje:
Stue/spisestue og kjøkken.

Uteplass:
Fra stuen er det utgang til en nord/nord-vestvendt altan på 8 m² og fra kjøkken er det adkomst til en innglasset sommerstue. Fra sommerstuen er det utgangsdør til hagen og en solrik terrasseplatting over garasjen med et areal på ca. 20 m².

Koffertloft/kaldtloft:
Fra kjøkken er det nedfellbar luke til et kaldtloft med gode lagringsmuligheter (det er lagt gulv + lys).

Parkering:
Tilknyttet huset er det en garasje med elektrisk leddport (ny garasjeport i 2018). Det er også mulig å parkere en bil i forkant av garasjen.

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

1. etasje | 43 m2:
Entré (1 m²), gang/trapperom (10 m²), mellomgang (2 m²), bad (3,3 m²), vaskerom (2,7 m²), soverom (6,9 m²), soverom (6,8 m²), soverom (10,8 m²).

2. etasje | 55 m2:
Stue (42,7 m²) og kjøkken (11,7 m²).

S-ROM:
1. Etasje: Bod (2,8 m²), kott (1,1 m²).
2. Etasje: Innglasset terrasse (4 m²).

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. BTA er beregnet areal. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

Samlet primærareal (P-rom) = 98 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 106 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 118 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Koselig familiebolig med flott beliggenhet
- Vidstrakt utsikt og solrik uteplass
- Selveiende tomt og tilhørende garasje
- Koselig stue med vidunderlig utsikt
- Malt HTH kjøkkeninnredning med takhøye skap
- 3 soverom, helfliset bad og separat vaskerom
- Luft-til-luft varmepumpe og rentbrennende ildsted
- Ny kledning/isolasjon på sydvegg i 2021
- Avløpsrør fornyet av Olimb i 2021-22
- Innlagt fiberkabel via Telenor
- Nærhet til skoler og flere barnehager
- Nært busstopp, dagligvare og turterreng
- Kort kjøretid til Laksevåg Senter
- Få minutters kjøretid til sentrum

Presentasjon | Det er med stor glede ZMEGLEREN ønsker velkommen til Furukollen 13C. Dette er en del av vertikaldelt tomansbolig med suveren beliggenhet i populære Furukollen på Laksevåg. Eiendommen ligger skjermet til i et rolig nabolag uten gjennomgangstrafikk.

Innholdsrikt | Boligen har en innholdsrik romløsning og bør passe for en barnefamilie. Her får man blant annet koselig stue med fenomenal utsikt, romslig kjøkken, 3 soverom, helfliset baderom og separat vaskerom m.m. Noe modernisering må påregnes.

Sol og utsikt | Hagen er pent opparbeidet og eiendommen byr på eminent utsikt. Solrik uteplass med god størrelse. En herlig og avstressende utesone, som gir gode rammer for sosiale sammenkomster, grilling og kos.

Fiber | Det er innlagt fiberkabel i boligen i regi av Telenor. Løsningen sikrer stabil forbindelse for liten og stor. Med stadig mer bruk av hjemmekontor gir dette en forutsigbar jobbsituasjon.

Parkering | Tilknyttet huset er det en enkel garasje med elektrisk leddport (ny garasjeport i 2018). Det er også mulig å parkere en bil i forkant av garasjen.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en koselig familiebolig med ypperlig beliggenhet i barnevennlig og svært populært område på Laksevåg. Det er ikke så ofte det selges boliger i denne delen av Furukollen, så her får man en god mulighet. Velkommen til visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Erik Alræk
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 40 40 16 66
E-post: ea@zmegleren.no

Nærområdet

Boligen har en sentral og populær beliggenhet i et etablert boligområde i Furukollen på Laksevåg. Huset ligger i blindvei uten gjennomgangstrafikk. I denne gaten selges det sjeldent boliger, hvilket er et godt tegn på trivsel. Beliggenheten anses som rolig, barnevennlig og sentrumsnær. Det er rimelig avstand til Laksevåg Senter, Holen skole (1-10 kl.), Nygård barnehage (3-6 år), båtmarina, bademuligheter og Sjøkrigsskolen. I tillegg ligger Rema 1000 og Shell bensinstasjon en kort kjøretur unna. Det er ypperlige og varierte turmuligheter med Kvarven og Lydehorn, som naturlig utgangspunkt. Kort avstand til bussforbindelse ved Nygård kirke (busslinje 6, 20, 49 og 403) og få minutters kjøretid med bil til Bergen sentrum. 

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Oppvarming | 1. etasje:
- Gulvvarme på bad

Oppvarming | 2. etasje:
- Rentbrennende ildsted i stue
- Vegghengt varmepumpe i trappegang (luft-til-luft)

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

- Garasje med elektrisk leddport
- Mulig å parkere 1 bil i forkant av garasje

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Opparbeidet og selveiende tomt på 330 kvm. Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkeler. Gulv mot grunn av betong- og trebjelkelag, krypekjeller under boligen. Grunnmur og fundamenter av mur- og betongkonstruksjoner. Etasjeskiller av trebjelkelag. Fuktvandring i grunnmurer (fuktoppsug via kapillærer i betongen) av denne alder og typen anses normalt. Det ble observert sprekk/riss enkelte steder i grunnmuren, disse anses og være normale og indikerer ikke aktive setningsskader, umiddelbare tiltak vil ikke være nødvendige.

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i mur- og trekonstruksjoner, utvendig er veggene overflatebehandlet med murpuss, maling og trekledning. På befaringsdagen ble det ikke opplyst om kjente feil og mangler ved veggkonstruksjonene, det ble heller ikke observert synlige tegn til avvik på veggkonstruksjonene utover det som kan forventes av yttervegger fra aktuell byggeår. Veggene er oppført etter byggemetode som gjaldt for det aktuelle byggeåret, ytterveggene vil ha noe mindre isolasjon og tetthet enn hva man har etter dagens standard. Generelt sett er utvendig trekledning en risikoutsatt bygningsdel med tanke på klimatiske forhold. Trepanel/utvendig kledning er en bygningsdel som jevnlig behøver vedlikehold. Det er benyttet liggende trekledning og murpuss. Det er observert stedvis riss/sprekker i murpussen. Vedlikehold må påregnes.

Vinduer:
Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. På kjøkkenet har vinduet enkelt koblet glass. Det ene vinduet på hovedsoverommet i 1 etasje er fra 2008. Vinduene på de to andre soverommene er originale. I 2.etasje er vinduene fra 1963, 2005 og 2008. Vinduene har normal brukslitasje i henhold til alder. Altandør med felt av isolerglass, fra 2011. Dørene fremstod med normal brukslitasje i henhold til alder. Det bør påregnes utskiftning av punktert vindusrute (2. etasje) samt vinduer som er fra byggeår.

Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjonen er utført som saltakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein, overbygget ved inngangspartiet er tekket med shingel. Takkonstruksjonen virker ok, det er ingen tegn til synlig svikt som for eksempel svai eller svanker utover det som anses å være normalt i henhold til alderen. Konstruksjonen er fra byggeår, det må derfor påregnes et avvik i forhold til dagens standard. Takkonstruksjonen vil fungere til tross for alder og konstruksjonsmåte.

Garasje:
Garasjen er oppført med støptgulv, vegger av mur- og betongkonstruksjoner og tak av betong. Tilstandsgrader satt for boligen vil være tilsvarende for garasjen. På befaringsdagen ble det observert noe fuktinnsig inne i garasjen. Garasjeporten ble skiftet i 2018.

VESENTLIGE ENDRINGER ETTER BYGGEÅR:
Opplysninger fra hjemmelshaver:
- Overbygget ved inngangspartiet er fra 1981
- Taktekkingen ble skiftet for cirka 20 år siden
- Vestveggen/møneveggen er fra 2002
- Innglasset terrasse fra 2005
- Vedovnen ble installert i 2005
- Badet ble pusset opp i 2009
- Garasjeporten er fra 2018
- Utvendig vannledning ble fornyet i 2010
- Kloakk/avløpsledning ble skiftet i 2021
- Varmepumpen ble installert i 2021
- Skiftet ytterkledning på en fasadevegg i 2021

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av bygningssakkyndig/takstmann Mats Hansen den 20.05.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg. Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2) og 3 (TG3). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2 og 3:

Følgende bygningskomponenter har fått tilstandsgrad 2 (TG2):

1.1 Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet
Det ble observert sprekk/riss enkelte steder i grunnmuren, disse anses og være normale og indikerer ikke aktive setningsskader, umiddelbare tiltak vil ikke være nødvendige. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke benyttet diffusjonstetting mot grunn og fuktsikringen oppfyller ikke krav til sikring etter dagens forskrifter. Dreneringen bør kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. For utbedring av dreneringen må dreneringen skiftes ut, tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si.

1.2 Krypekjeller
Som følge av kjellerens oppbygning vil luftfuktigheten varier ved temperaturforandringer og endringer i utvendig klima, samt at man risikerer avdamping fra grunnen. Relativ luftfuktighet under 60 % anses å være tørt. Relativ luftfuktighet mellom 60-74 % er akseptabelt. I kjelleren vil den relative luftfuktigheten tidvis overstige 74% som indikerer at det vil være fuktighet. Slik kjelleren fremstod på befaringsdagen vil ikke umiddelbare tiltak være nødvendig. Ved endring av krypekjellerens bruk må det gjennomføres tiltak for fuktsikring.

2.1 Yttervegger
Over halve forventete levetid er overskredet på enkelte av kledningsbordene. Enkelte av kledningsbordene har sprekker, disse anses som normale tørkesprekker. Trekledningen bør jevnlig kontrolleres og kledningsbord bør skiftes ved behov. Ved utskiftning av kledningen bør det etableres bedre lufting på baksiden av kledningen. Det er observert stedvis riss/sprekker i murpussen. Vedlikehold må påregnes.

4.1 Takkonstruksjon, taktekking og skorstein over tak
Konstruksjonen er fra byggeår, det må derfor påregnes et avvik i forhold til dagens standard. Takkonstruksjonen vil fungere til tross for alder og konstruksjonsmåte.

5.1 Loft (konstruksjonsoppbygging)
På loftet er det luftekanal som kan inneholde asbest. Asbest ble forbudt å bruke i 1985 og kan utgjøre en helserisiko. Asbestholdig materiale skal kun fjernes av autorisert personell.

6.1 Balkonger, verandaer og lignende
Det har tidligere vært fuktskade i veggene på den innglassete terrassen. Årsaken til skaden er i følge eier utbedret, det gjenstår arbeidet på innsiden.
Rekkverket på terrassen over garasjen oppfyller ikke kravet til høyde etter gjeldende forskrifter. Terrassen har mye slitasje både på rekkverk og gulv, det må påregnes vedlikehold.

7.1.1 Våtrom Overflate vegger og himling
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet.

7.1.2 Våtrom Overflate gulv
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Gulvet på vaskerommet er ikke bygget opp som for et våtrom.

7.1.3 Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning på vaskerommet. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må sluk/avløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres.

8.1 Kjøkken
Både vannforsyningsrør og avløpsrør (støpejern) er av eldre dato. Vannforsyningsrørene bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer.

10.1 WC og innvendige vann- og avløpsrør
Både vannforsyningsrør og sluk er av eldre dato. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. Avløpsrør i støpejern var vanlig på 50-, 60 og 70-tallet, men også tidligere enn dette. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må sluk/avløpsrør skiftes, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Sluk i støpejern må jevnlig kontrolleres og rengjøres, ved tett sluk vil man få høy vannstand i sluket som kan føre til lekkasje i overgangen mellom sluk/gulv.

10.2 Varmtvannsbereder
Det er påvist at varmtvannsberederen er over 20 år. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at tanken fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.

11.1 Elektrisk anlegg og samsvarserklæring
Det elektriske anlegget er av eldre dato. Det bør som et minimum gjennomføres el-kontroll av hele anlegget. Utbedringer på anlegget må påregnes som følge av alder.

Følgende bygningskomponenter har fått tilstandsgrad 3 (TG3):

3.1 Vinduer og ytterdører
Som følge av alder på de eldste vinduene bør disse jevnlig kontrolleres for punkterte vindusruter og råteskader i karm/belistning. Grunnet alder på de eldste vinduene vil restlevetid være vanskelig og anslå. Vinduer bør skiftes ved behov. Det bør påregnes utskiftning av punktert vindusrute samt vinduer som er fra byggeår. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 25.000. - og 50.000.-

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Faste årlige kostnader:
Kommunale avgifter = kr. 13.513,- per år
Avgift til Furukollen velforening = kr. 1.000,- per år
Bygningsforsikring = kr. 12.317,- per år (Tryg Forsikring)
Strømforbruk siste år = 16.806 kWh (oppgitt for 2021)

Årlige kostnader er basert på selgers eget forbruk og iht. deres egen forsikringsavtale. Avvik vil følgelig forekomme.

Hvitevarer:
Selger opplyser at alle hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn av kjøper.

Annet:
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Nybygg bolig
Dato: 27.11.1964

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Trappeoverbygg ved boligen
Dato: 03.09..1981

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Tilbygg bolig (tilbygg veranda)
Dato: 19.11.2012

Ferdigattester og bygningstegninger følger som vedlegg til salgsoppgaven.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 935 258,- for inntektsåret 2020.

Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 366 929,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått energikarakter: Gul F

Energiattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Felles avløpsledning ble fornyet med epoxy i regi av Olimb i perioden 2021-2022.

Ifølge nåværende eier betales det rundt kr. 1.000,- per år til snøbrøyting. Beløpet kan variere fra år til år på bakgrunn av snøfall etc. Det er pliktig medlemskap i Furukollen velforening.

Det er for øvrig solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Tinglyste erklæringer

Ingen tinglyste erklæringer er registrert på eiendommen.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 40260000
Plannavn: Laksevåg. Gnr 149 Og Gnr 150, Nygård - Nygårdsvik - Gledesnes, Regulerings- og bebyggelsesplan
Ikrafttredelsesdato: 24.07.1964
Dekningsgrad: 100,0 %

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 40265101
Plannavn: Laksevåg. Gnr 149 Bnr 63, Nygård - Nygårdsvik - Gledesnes 190140054
Ikrafttredelsesdato: 19.08.1991

PlanID: 40265102
Plannavn: Laksevåg. Gnr 149 Bnr 63 Mfl., Nygård 190430170
Ikrafttredelsesdato: 25.02.1994

PlanID: 40260012
Plannavn: Laksevåg. Gnr 149 Bnr 390, Gangvei Nygårdsvik
Ikrafttredelsesdato: 15.09.1970

PlanID: 40265100
Plannavn: Laksevåg. Gnr 143 Bnr 63, 76, Nygård, Plan For Utbygging 190140054
Ikrafttredelsesdato: 19.06.1991

Kommuneplan:
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Ytre fortettingssone Y (100,0 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
70250000 - Laksevåg. Gnr 150 Bnr 6 Mfl., Johan Berentsens Vei - 202220654
61670000 - Laksevåg. Gnr 149 Bnr 119 Mfl., Nygårdsviken 1 - 201003669

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMEGLEREN kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 3 780 000
Omkostninger 129 142
TOTALT 3 909 140

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF