Ortustranden 4

Solgt

2 950 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 077 680

P-rom

69 KVM

Antall rom

2 Soverom

Ortustranden 4 (Solgt)

Nyoppusset og usedvanlig lekker 3-roms | Vestvendt og solrik altan | Sentralvarme/varmtvann/kabel-TV/bredbånd inkl.!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Ortustranden 4 2 950 000 13 876 5 770
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Borettslag 2
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
69 / 69 / 0 KVM Fellestomt, 39087 KVM 60220063

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 2. etasje:
Entré/gang, 2 soverom, bad/wc/vaskerom, kjøkken og stue/spisestue.

Vestvendt altan:
Med utgang fra stue er det adkomst til en vestvendt og romslig altan, med plass til utemøblement (areal 12,5 m²).

Lagringsplass:
Det medfølger 2 boder i kjeller, med et areal på hhv. 3,0 og 4,5 m2 (begge bodene er merket nr. 9.2).

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

2. etasje | 69 kvm.:
Entré/gang (6,20 m2), soverom (11,40 m2), soverom (11,20 m2), bad/vaskerom (5,20 m2), kjøkken (7,80 m2) og stue (25,70 m2).

Samlet primærareal (P-rom) = 69 m2
Samlet bruksareal (BRA) = 69 m2

Standard

Kort oppsummert:
- Nydelig 3-roms andelsleilighet
- Lekkert Ikea kjøkken med integrerte hvitevarer
- Nytt helfliset bad med rør-i-rør system
- Oppgradert elektrisk anlegg v/Rutledal Elektro AS
- Vestvendt altan med god størrelse
- Sentralvarme, varmtvann og kabel-TV/bredbånd inkl.
- 2 eksterne boder med gode lagringsmuligheter
- Populært og barnevennlig borettslag
- Ikke 2,5% dokumentavgift for kjøper
- Gåavstand til barne-, ungdoms- og videregående skole
- Nærhet til flere barnehager
- Flotte turmuligheter rundt Ortuvannet
- Få minutters gange til Oasen Storsenter og fremtidig bybanestopp

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Erik Alræk kan presentere denne flotte 3-roms andelsleiligheten, med utmerket og sentral beliggenhet i hjertet av Fyllingsdalen. Leiligheten har en gunstig beliggenhet i 2. etasje med enkel trappeadkomst. Den bør derved passe for alle aldersgrupper.

Oppgradert | Boligen har en innholdsrik planløsning og var gjenstand for full oppussing i 2019-2020. Nytt og svært lekkert Ikea kjøkken med tilhørende hvitevarer, nytt helfliset bad med rør-i-rør system og oppgradert elektrisk anlegg. Bad og elektrisk anlegg er utført av fagfolk.

Uteplass | Tilknyttet leiligheten er det en vestvendt altan med god størrelse, fri utsikt og meget gode solforhold (areal på 12,5 m2). Det er god plass til utemøblement på altanen. Det er også 2 eksterne boder med gode lagringsmuligheter.

Inkludert | Månedlig felleskostnad inkluderer blant annet sentralvarme, forbruk av varmtvann samt grunnpakke kabel-TV og bredbånd m.m. Det aller meste er således inkludert og gir et forutsigbart økonomisk bilde.

Infrastruktur | De aller fleste ønsker en smidig og effektiv hverdag. Da kan det være greit å vite at det er kort avstand til skoler, bussforbindelse, Oasen Storsenter med et bredt utvalg av butikker og servicetilbud samt fremtidig stoppested for Bybanen. Alt innenfor en rimelig radius fra borettslagets område.

Omkostninger | Kjøper betaler ikke 2,5% i dokumentavgift til staten. Dokumentavgift ved kjøp til prisantydning ville utgjort kr. 73.750,-. Omkostningene for kjøper er følgelig forholdsvis lav.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte takst og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Samlet sett en særs tiltalende og gjennomført 3-roms andelsleilighet med innholdsrik planløsning og flott beliggenhet i et barnevennlig og populært område. Denne bør så definitivt ses og oppleves - velkommen til visning!

Nærområdet

Leiligheten har en sentral og flott beliggenhet på Ortustranden i Fyllingsdalen. Boligen ligger gunstig plassert i 2. etasje med enkel trappeadkomst.

Her har man blant annet Oasen Senter innen kort radius. På senteret finner man alt det man måtte ønske seg av servicetilbud herunder; legesenter, dagligvare, apotek, tannlege, treningssenter og vinmonopol m.m.

Det er kort vei til Lyshovden barneskole, Ortun ungdomsskole og Fyllingsdalen videregående skole, samt flere barnehager.

Gode og varierte turmuligheter i Kanadaskogen, Løvstakken eller rundt idylliske Ortuvannet. Ellers er det kort avstand til bussforbindelse med linjene 5, 28 og 48. Bybanen, som er under arbeid og vil ha endestopp ved Oasen Storsenter, vil gå gjennom Løvstakken, innom Haukeland og videre til Sentrum.

Få minutters kjøretid med bil til sentrum via Løvstakktunnelen og Kokstad/Sandsli/Flesland via Knappetunnelen.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

- Gulvvarme på flislagt areal i gang
- Gulvvarme på bad
- Radiator i stue (sentralvarme)

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Borettslaget disponerer 196 parkeringsplasser for andelseierne og 16 gjesteparkeringsplasser. Det må søkes styret om parkeringsplass.

Gjesteparkering.
Parkeringsplasser for gjester er merket «Gjest». Gjester forplikter seg å sette seg inn i parkeringsreglementet før de parkerer bilen. Andelseier er pliktig å informere sine gjester hvor de kan parkere og gi dem gjesteoblat. Eget gjesteoblat (p.t. blå) skal legges synlig i bilen før bilen forlates (kilde: ortvuvann.no).

Tomt

Opparbeidet, fellestomt på 39.087 m², som eies av borettslaget. Pent opparbeidet med interne gangveier, veier/ parkeringsplasser, lekeplasser, murer, skifer, bed og grøntarealer.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og blokkenes plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Grunn:
Fundamentert på antatt faste masser. Grunnmur og fundamenter av betong.

Konstruksjoner/fasader:
Bærende konstruksjoner, skillevegger/trappehus og etasjeskillere av betong. Fasade av Stenex fasadeplater, samt mindre parti med trekledning ved altaner.

Takkonstruksjon:
Flat takkonstruksjon av betong. Tekket med Sanafil eller tilsvarende membrantekking. Isolert.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av bygningssakkyndig Knut Farestvedt den 15.03.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg. Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra bygningssakkyndig/takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Altan på 12,5 m2 av betong/stål konstruksjoner, rekkverk av fasadeplater. Belysning i tak, varmeovner og støpsel.

Vurdering av avvik:
- Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.

Tiltak:
- Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.

Radon:
Iflg nasjonalt aktsomhetskart for radon viser Ortustranden 4 - Høy aktsomhet. Kartet er basert på inneluftmålinger av radon og på kunnskap om
geologiske forhold. Kartet kan ikke benyttes til å forutsi radon-konsentrasjonen i enkeltbygninger. Den eneste måten å få sikker kunnskap om radon i en bygning, er å gjennomføre en måling. Radon i inneluft avhenger ikke bare av geologiske forhold, men også av bygningens konstruksjon og drift, samt kvaliteten av radonforebyggende tiltak.

Vurdering av avvik:
- Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Tiltak
- Det bør gjennomføres radonmålinger

Avtrekk:
Kjøkkenventilator med kullfilter.

Vurdering av avvik:
- Kjøkken har ventilator med omluft (kullfilter). Norsk Standard 3600 har lagt til grunn fra Norsk Takst at det kreves at ventilator skal føre luft og eventuell fuktig luft ut av bolig.

Tiltak
- Det er ikke behov for utbedringstiltak.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Faste årlige kostnader:
Strømforbruk 2021 (2.793 kWh) = Kr. 4.756,-
Felleskostnad (kr. 5.770,-/mnd.) = Kr. 69.240,- per år
Innboforsikring = Kr. 881,- per år

Årlige kostnader er basert på selgers eget forbruk og iht. deres egen forsikringsavtale. Avvik vil følgelig forekomme.

Hvitevarer:
Selger opplyser at samtlige hvitevarer på kjøkkenet samt vaskemaskin (frontmatet med bredde på 45 cm.) på badet medfølger i handelen. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn av kjøper.

Annet:
Ifølge selger er det obsertvert skjeggkre i kjellerbod. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende.

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: 3. etasjes boligblokk med beboelse i kjeller
Dato: 19.01.1968

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Endring blokk
Dato: 19.07.2000

Ferdigattestene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Borettslag/boliglag

Om borettslaget:
Ortuvann borettslag (org.nr. 953 459 272) er tilknyttet forretningsfører BOB.

Borettslaget ble stiftet den 19.01.1965, bygget og etablert i perioden 1967-1968. Laget består totalt av 266 andelsleiligheter fordelt på 6 blokker.

Styreleder i borettslaget: Henning Ommedal
E-post: styret@ortuvann.no
Hjemmeside: www.ortuvann.no

Borettslaget har felles vaskeri i Ortustranden 20, der vaktmesterkontor, styrelokale og festlokale også befinner seg.

I tillegg til egne boder har hver oppgang felles bod i underetasjen til oppbevaring av sykler, barnevogner etc.

Like ved borettslaget ligger Ortuvannet, som er ett ferskvann med ett yrende fisk, plante og fugleliv. Rundt vannet er det opparbeidede turstier og parkområder.

Fra lagets område har man nærhet til utallige turstier opp Gullsteinen, Løvstakken og idylliske Kanadaskogen. Her finner man varierte turløyper til trening eller rekreasjon.

Utleielokale:
Ortuvann borettslag har ett flott møte/selskapslokal som kan leies til dåp, bursdagsselskaper, konfirmasjon og konferanser m.m.

Lokalet er beregnet for 20/25 personer og inkluderer kjøkken, kjøleskap, komfyr og fryser beregnet for enkel servering. Lokalet har også trådløst bredbånd samt stor flatskjerm med GET´s totale kanalpakke.

Selskapslokalet har adresse: Ortustranden 20, 5143 Fyllingsdalen.

For beboerne koster leie av lokalet kr. 500,- eks. utvasking. Utvask kan bestilles på forhånd og koster kr 450,- ifølge lagets hjemmeside.

Vaktmestertjeneste:
Borettslaget har egen vaktmestertjeneste. Vaktmesteren er tilgjengelig for alle våre beboerne i arbeidstiden og ivaretar beboernes interesserer. Herunder vedlikehold av bygningsmassen, infrastruktur, utearealer og sikkerhet.

Forsikring:
Bygningsmassen er forsikret i If Skadeforsikring (polisenummer: SP0003235229). Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 5.770,- og inkluderer; Betjening andel fellesgjeld, andel kommunale avgifter, bygningsforsikring, trappevask, sentralvarme, forbruk av varmtvann, grunnpakke kabel-TV og bredbånd (basispakke) via Telia, strøm i fellesareal, vaktmestertjeneste, dugnad, noe avsetning til løpende vedlikehold og normal drift av borettslaget.

Felleskostnaden fordeles på følgende måte:
- Tilleggsleie altaner kr. 250,-
- Kabel-TV kr. 268,-
- Dugnad kr. 150,-
- Brensel kr. 1.133,-
- Felleskostnader kr. 3.969,-

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i boliglaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av borettslagets styre eller lagets generalforsamling.

Økonomi:
Regnskapet for 2020 er gjort opp med et positivt resultat pålydende kr. 1.173.351,-. Pr. 31.12.2020 hadde laget disponible midler tilsvarende kr. 3.804.939,-. Regnskapet for 2021 er ikke mottatt.

Andel fellesgjeld per. 31.12.2021: Kr. 113.803,-
Andel felles formue per. 31.12.2021: Kr. 45.087,-
Ajourført andel fellesgjeld per. 07.03.2021: Kr. 113.803,-

Borettslaget har følgende lån:
Bank: Husbanken
Lånenr.: 13529679
Lånebeskrivelse: Husbanken, altanlån
Lånetype: Annuitetslån
Rentesats: 0,73%
Andel av saldo 13 752,49
Innfrielsesdato: 31.12.2030

Bank: Sparebanken Vest
Lånenr.: 3622.62.69465
Lånebeskrivelse: Spareb.Vest, rehab
Lånetype: Serielån
Rentesats: 2,00%
Andel av saldo 100 050,36
Innfrielsesdato: 15.05.2051

Pågående rehabilitering:
Borettslaget skal rehabilitere alle rør, undersentraler, radiatorer og våtrom. Borettslaget har valgt Unik VVS til denne oppgraderingen. Styret har fått fullmakt til å foreta et låneopptak med en ramme pålydende kr. 130.000.000,- jf. ekstraordinær generalforsamling 23.0.2022. Denne oppgraderingen vil innebære at andel felleskostnad og - fellesgjeld vil stige. Det er beregnet at andel fellesgjelden vil stige med kr. 477.000,- per leilighet ifølge forretningsfører. Styreleder opplyser at det kommer mest sannsynlig en økning av felleskostnaden i 2023, men de vet ikke hvor mye per dags dato. Det oppfordres at man konfererer styret for ytterligere informasjon om status i saken.

Varmtvann og sentralvarme:
Ortuvann borettslag er sammen med Smiberget og Lyshovden borettslag eiere av Fyrsentralen SOL, som leverer varmtvann og varme til leilighetene i borettslagene. Forbruk av varmtvann og sentralvarme med radiator i stue er inkludert i felleskostnaden. Resultatregnskapet for Sameiet Fyrsentralen Sol for 2020 viser et positivt resultat pålydende kr. 1.001.753,-.

Kabel-tv og bredbånd:
Ortuvann borettslag har inngått felles avtale med Telia om leveranse av TV og internett. Kabel-TV og bredbånd (basispakke) er inkludert i felleskostnaden. Dersom man ønsker høyere hastighet på bredbåndslinjen må dette avtales direkte med Telia og bekostes av den enkelte andelseier.

Avtale om forskutterte felleskostnader og sikringsordning:
Boligselskapet har inngått avtale om forskutterte felleskostnader med Klare Finans AS. Borettslaget er dekket av Klare Finans AS (www.klarefinans.no). Laget er sikret mot tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, etter gjeldende vilkår. Avtalen
om sikring er gyldig til den sies opp av en av partene.

Dyrehold:
Det er et generelt forbud om dyrehold i borettslaget. jf. vedtektene 4-1 pkt. 6 om styrets samtykke til dyrehold på visse betingelser. Det skal alltid klareres med beboere i oppgangen og innhentes samtykke med underskrift før søknad sendes til styret. Andelseier skal sørge for at dyrehold ikke er til sjenanse for de andre andelseierne. Hunder skal alltid holdes i bånd i borettslaget. Hunder skal ikke luftes på plenene utenfor inngangene jf. lagets husordensregler.

Forkjøpsrett:
Vedtektsfestet forkjøpsrett er forhåndsutlyst via forretningsfører BOB. Frist for å melde sin interesse utløper torsdag, 17.03.2022 kl. 10:00. Det tas forbehold om at ingen benytter seg av forkjøpsretten.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning ny andelseier:
Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger. Innmeldingsavgift og årlig kontingent til BOB betales av kjøper.

Diverse dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt lagets vedtekter, husordensregler, innkalling til ordinær generalforsamling med regnskap for 2020, protokoll fra ordinær generalforsamling samt innkalling til ekstraordinær generalforsamling med tilhørende protokoll. Dokumentene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Skatteetaten er tilskrevet for boligens formuesverdi. Svar på vår forespørsel foreligger ikke per dags dato.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.

Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått energikarakter: Grønn F

Energiattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

Gnr. 22, bnr. 246 i Bergen kommune (borettslaget sin eiendom):

1967/306553-1/106
Bestemmelse om gjerde
Tinglyst 09.10.1967
Med flere bestemmelser

1969/305355-1/106
Erklæring/avtale
Tinglyst 05.07.1969
Bestemmelse om varmesentral på bnr. 193
Gjelder denne registerenheten med flere

Det gjøres oppmerksom på at ovennevnte erklæringer er ikke rekvirert hos Kartverket.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 11420000
Plannavn: Fyllingsdalen. Reguleringsplan For Boligfelt Vi
Ikrafttredelsesdato: 23.03.1966
Dekningsgrad: 97,4 %

PlanID: 11430000
Plannavn: Fyllingsdalen. Fyllingsdalen Sentrale Deler, Friarealer M.v., Skoletomter, Kirke
Ikrafttredelsesdato: 24.03.1966
Dekningsgrad: 2,6 %

Reguleringsplaner under arbeid:
PlanID: 63860000
Plannavn: Fyllingsdalen. Gnr 22, 23 Og 24, Fyllingsdalen Sentrale Deler
Saksnr: 201206435
Dekningsgrad: 100,0 %

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY (99,7 %)
65270000 - Grønnstruktur Grønnstruktur G (0,3 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (7,9 %)
Rød støysone:
65270000 - Vei støy - Rød sone (2,3 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
11770200 - Fyllingsdalen. Gnr 22 Bnr 405 Og 567, Lillehatten 1 Og 3, Torgny Segerstedts vei - 200207225
11770000 - Fyllingsdalen. Sentrale Deler, Gravlund, Skoletomt

Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Et selskap kan ikke kjøpe en andelsbolig.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument for boligen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at Z Megleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 2 950 000
Omkostninger 13 876
Fellesgjeld 113 803
TOTALT 3 077 680

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF