Gravdalslien 47

Solgt

4 100 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

4 216 940

P-rom

78 KVM

Antall rom

2 Soverom

Gravdalslien 47 (Solgt)

Stilren leilighet med to soverom | Parkering i garasje og heis | Stort privat uteområde | Utsikt

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Gravdalslien 47 4 100 000 116 942 1 701
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 1
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
78 / 81 / 87 KVM Eiet tomt, 0 KVM 60220060

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Gang (7,8m²), bad/vaskerom (6m²), soverom (12,8m²), soverom (10,1m²), stue og kjøkken (38,1m²).

S-rom:
Bod (2,9m²)

Uteplass:
Fra stuen er det utgang til terrasse og uteområdet på 40,1m²

Lagringsplass:
Tilhørende leiligheten er det en bod i 1.etasje på 5,2m²

Samlet primærareal (P-rom) = 78 m².
Samlet bruksareal (BRA) = 81 m².
Samlet bruttoareal (BTA) = 87 m².

Standard

Kort oppsummert:
- Moderne og lys 3-roms selveierleilighet i bygg fra 2017
- Parkering i garasje
- Heis fra garasje til leilighets etasje
- God planløsning med primærareal på 78 m²
- To soverom på 12,8m² og 10,1m²
- Gang- og sykkelavstand til barnehage og skole
- Ca. seks minutters kjøretur til Laksevåg senter
- Tidløs kjøkkeninnredning på 38,1m² med god skap- og benkeplass
- Ca. 10 min kjøring til Bergen sentrum

Presentasjon | Det er med glede Z Megleren v/Erlend Hauglid presenterer denne stilrene 3-roms leiligheten fra 2017.

Moderne | Bygget har moderne fasiliteter og en stilren utforming. Sentral beliggenhet i Laksevåg med kort avstand til de fleste fasiliteter

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en god mulighet til å sikre seg en flott leilighet med to soverom, garasje og enkel adkomst via heis. Velkommen til visning!

Nærområdet

Det er kort avstand til Laksevåg Senter med de fleste fasiliteter/servicetilbud, her er det blant annet to dagligvarebutikker (Rema 1000 og Kiwi), frisør, tannlege, vinmonopol med flere. Vestkanten ligger bare en kort kjøretur unna. Flotte turområder som Ørnafjellet/Lyderhorn starter rett bak huset. Det er også kort vei til Sats treningssenter og Nr1 Fitness, Bergen klatresenter Laksevåg og Nygårdsmyren med sitt idrettsanlegg. Det er fine turområder som bl.a. Nipedalen med badestrand, Kanadaskogen, Damsgårdsfjellet, Lyderhorn og Løvstakken. Meget gode bussforbindelser til Bergen sentrum. Flere barnehager, skoler, Laksevåg videregående skole og Sjøkrigsskolen i nærområdet.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Oppvarming | 1. etasje:
- Vannbårenvarme på badet, viftekonvektor, balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.
Alle servicer og filterbytter er fulgt opp på ventilasjonsanlegget. Sameiet anskaffer filter og bestiller felles service.

Teknisk tilstand på varmekilder er ikke kontrollert.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Det er forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen kommune.

Parkering

Fast parkeringsplass i garasjeanlegg i underetasjen.
Sameiet har i tillegg godt med gjesteparkerkeringer.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner.

Fuktmåling:
Våtrom - Det er ikke påvist fuktskader, spor etter skadedyr. Membran, tettesjiktet og sluk - Det er ikke påvist tegn på feil utførelse, feil materialvalg, skadelig fukt eller utettheter.
Kjøkken - Det er ikke påvist symptomer på fukt og råte i nabokonstruksjoner. Varmtvannsbereder - Det er ikke påvist avdrypp og fuktskjolder ved bereder.
Ventilasjon - Det er ikke påvist fukt og mugg i filtre.

Gulv på grunn:
Gulv mot grunn av betong.

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i betong- og som isolert bindingsverk, utvendig er veggene vindtettet, lektet og kledd med stående trekledning.

Vinduer:
Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Vinduene er fra byggeår. Altandør med felt av isolerglass. Vinduene har normal brukslitasje i henhold til alder.

Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjonen er utført som saltak av tresperrer, taket er tekket med papp eller tilsvarende. Taket er ikke besiktiget på befaringsdagen.

Hulltaking:
Det ble ikke gjennomført hulltaking som følge av rommets plassering, aktuelle vegger for hulltaking vender ut mot fellesarealene/heissjakt i sameiet. Hulltaking er en inspeksjonsmetode hvor det borres et inspeksjonshull på 73mm fra tilstøtende rom for å undersøke for fukt/skader. Det er imidlertid gjennomført fuktkontroll med fuktindikator, denne ga ikke utslag for unormale fuktverdier. Hulltaking vil generelt gi en bedre fuktanalyse.
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 03.03.2022

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Årlige kostnader er basert på selgers eget forbruk og iht. deres egen forsikringsavtale. Avvik vil følgelig forekomme.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Nybygg bolig
Dato: 02.03.2021

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 82/4295

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet
består av 52 selveiende boligseksjoner.

Kontaktpersonen er sameiet er: Stig Morten Bredvei
Epost: sbredvei@me.com

Forsikring
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i  Frende Skadeforsikring As (avtalenummer: 651487 ). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi
Pr  31.12.2021 hadde andelen en fellesformue på kr. 11 448, 85 ,-
Pr 31.12.2021 hadde andelen en fellesgjeld på kr. 936, 86 ,-

Felleskostnad
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 1 701 ,- per måned og inkluderer: Tv og internett, styrehonorar, arbeidgiveravgift, avskrivninger, felles strøm og varme, andel felles bygningsforsikring, forretningsførsel, revisjonshonorar, andre konsulenthonorar samt noe avsetning til løpende vedlikehold.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøk
Sameiebrøken for seksjon nr. 33 utgjør: 82/4295

Dyrehold
Dyrehold er tillatt. Dyreholdet må ikke være til sjenanse for de øvrige brukerne av eiendommen.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger.

Dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter og svarbrev fra forretningsfører. For øvrig har sameiet begrenset organisering. Vedtektene følger som vedlegg til salgsoppgaven. Husordensregler og regnskap/budsjett foreligger ikke.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 908 633,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 271 079,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

2016/279239-1/200  Best. om vann/kloakkledn.  
29.03.2016
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:2  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:3  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:4  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:5  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:6  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:7  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:8  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:9  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:10  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:11  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:12  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:13  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:14  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:15  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:16  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:17  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:18  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:19  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:20  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:21  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:22  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:23  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:24  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:25  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:26  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:27  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:28  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:29  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:30  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:31  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:32  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:33  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:34  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:35  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:36  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:37  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:38  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:39  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:40  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:41  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:42  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:43  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:44  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:45  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:46  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:47  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:48  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:49  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:50  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:51  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:146 Bnr:319 Snr:52  
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

2014/928304-1/200  Erklæring/avtale  
28.10.2014 
Rettighetshaver:BKK NETT AS  
Org.nr: 976944801
Avtalen gjelder bygging, drift, vedlikehold og fornyelse av et jordkabelanlegg
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om adkomstrett
Overført fra: 4601-146/319
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen
PlanID: 17550000
Plantype: 30
Plannavn: LAKSEVÅG. GNR 146 BNR 7, 10 MFL., GRAVDALSFELTET
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 26.05.2008
Saksnr: 200302811
Dekningsgrad: 100,0 %

PlanID: 17550003
Plantype: 31
Plannavn: LAKSEVÅG. GNR 146 BNR 300 MFL., ENDRING VEGTRASE GRAVDALSFELTET
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 28.10.2021
Saksnr: 201918513
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²)

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen)
PlanID: 17550000
Reguleringsformål: 112 - Konsentrert småhusbebyggelse
Dekningsgrad: 88,3 %

PlanID: 17550000
Reguleringsformål: 780 - Felles grøntareal
Dekningsgrad: 6,8 %

PlanID: 17550000
Reguleringsformål: 720 - Felles gangareal
Dekningsgrad: 4,4 %

PlanID: 17550000
Reguleringsformål: 790 - Annet fellesareal
Dekningsgrad: 0,4 %

PlanID: 17550000
Reguleringsformål: 111 - Frittliggende småhusbebyggelse
Dekningsgrad: < 0,1 % (7,5 m²)

PlanID: 17550000
Reguleringsformål: 613 - Friluftsområde
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²)

PlanID: 17550000
Reguleringsformål: 750 - Felles lekeareal
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²)

PlanID: 17550003
Reguleringsformål: 2011 - Kjøreveg
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²)

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom
Kommuneplan
PlanID: 65270000
Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018
Ikrafttrådt: 19.06.2019
Dekningsgrad: 100,0 %

Arealformål i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Arealstatus: 2 - Framtidig
Arealformål: 1001 - Bebyggelse og anlegg
Beskrivelse: Ytre fortettingssone
Områdenavn: Y
Dekningsgrad: 99,5 %

PlanID: 65270000
Arealstatus: 1 - Nåværende
Arealformål: 3001 - Grønnstruktur
Beskrivelse: Grønnstruktur
Områdenavn: G
Dekningsgrad: 0,5 %

Planer i nærheten av eiendommen
PlanID: 17550001
Type: 31
Plannavn: LAKSEVÅG. GNR 146 BNR 187, GRAVDAL, MINDRE ENDRING
Saksnr: 201018973

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen
Eiendom: 146/250
Bygningsnr: 139608402- 1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Enebolig
Status: Enebolig
Dato: 05.08.2010

Eiendom: 146/310
Bygningsnr: 139730615- 1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Enebolig m/hybel/sokkelleil.
Status: Tatt i bruk
Dato: 30.04.1996

Eiendom: 146/322
Bygningsnr: 139607481
Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Bygning godkjent for riving/brenning
Dato: 12.10.2020

Eiendom: 146/61
Bygningsnr: 139606892- 1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Enebolig
Status: Bygging avlyst
Dato: Ukjent

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at Z Megleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon.
Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon.
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 4 100 000
Omkostninger 116 942
TOTALT 4 216 940

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF