Kronstadveien 23A

Solgt

4 650 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

4 669 770

P-rom

89 KVM

Antall rom

2 Soverom

Kronstadveien 23A (Solgt)

Skap din drømmeleilighet | Garasje | Altan | Utsikt | Sol | Kan etablere soverom nr. 3 | Bybane | Helse Brg. | Sentrum

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Kronstadveien 23A 4 650 000 6 232 4 474
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Borettslag 3
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
89 / 89 / 0 KVM Fellestomt, 7639 KVM 60220054

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 3. etasje:
Stue/kjøkken (45,8 m²), bad (4,9 m²), vaskerom (4,1 m²), soverom (11,6 m²), soverom 2 (8,6 m²) og entré/gang (11,1 m²)

Uteplass:
Med utgang fra stue er det adkomst til en koselig altan på  9 m².

Lagringsplass:
Leiligheten disponerer en bod i 1.etasje på 4,8 m² og en bod i loftetasje på 9,6 m² (ikke medregnet i tabell for areal).

Samlet primærareal (P-rom) = 89 m².
Samlet bruksareal (BRA) = 89 m².
Samlet bruttoareal (BTA) = 98 m².

Standard

Kort oppsummert:
- Attraktiv og innholdsrik endeleilighet i 3.etasje.
- Flott internbeliggenhet i bygget. Som endeleilighet får en masse lys og luft. Usjenert.
- Sørvestvendt altan på 9 m² med utgang fra stue. Altanen er overbygd.
- Leiligheten har balansert ventilasjonsanlegg. Motor er defekt og må byttes.
- Meget flott utsikt og gode solforhold
- Barnevennlig og rolig nabolag
- Fast garasjeplass merket med nr. 65 (Det er ladestasjoner i BRL)
- To boder med god lagringsplass (merket med nr. 65)
- Gåavstand til Danmarksplass, bybanestopp og sentrum for øvrig.
- Romslig areal på 89 kvm.
- Kan enkelt etableres soverom nr. 3
- God planløsning
- Oppussing er påbegynt.
- Lav andel fellesgjeld
 
Presentasjon | Det er med glede Z Megleren v/Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne 3-roms endeleiligheten med sentral og attraktiv beliggenhet i et etablert boligområdet på Kronstad, solsiden i Bergen.

Skap din drømmeleilighet | Leiligheten er nylig kjøpt/overtatt av eiere og oppussing/rivning er påbegynt. Ettersom kjøpere har ombestemt seg og ønsker å selge, så fremstår leilighetens nå som er påbegynnende oppussingsobjekt. Det må påregnes generell oppgradering av leiligheten. Se under de enkelte punkter i vedlagt tilstandsrapport for beskrivelse og anbefalte tiltak.

Kan få 3 soverom | Leiligheten er opprinnelig inntegnet med tre soverom, men er omgjort i forhold til opprinnelig planløsning for å få større stue. Det er ansees som en smal sak å tilbakeføre planløsning til opprinnelig løsning, dersom man ønsker ett ekstra soverom.

Altan, sol og utsikt | Med utgang fra stuen har man en sørvestvendt uteplass med gode solforhold. En avstressende sone med god plass til sittegruppe der man kan nyte solen og den fine utsikten. Utsikt strekker seg over nærområde, deler av Bergensdalen, Minde og Løvstakken. Leiligheten ligger godt over bakkeplan i enden av 3.etasje hvilket mye lys og luft. Meget god internbeliggenhet i bygget.

Fast garasjeplass | Det er fast garasjeplass tilhørende leiligheten. Denne kan leies ut internt i borettslaget om en ikke har bruk for den selv. Det er mulighet for å lade el-bil i borettslaget.

Nært "hele"  Helse Bergen | Kort gåavtand til Haukeland sykehus, Kvinneklinikken, Alrek Helseklynge, Odontologen og Haraldsplass Diakonale Sykehus med mange arbeidsplasser/studieplasser innenfor helsesektoren.

Byggeprosjekt - Kronstad oppveksttun | Prosjektet er estimert ferdigstilt august 2022 og ligger et par hundre meter fra leiligheten. Kronstad oppveksttun vil bestå av barnehage og barneskole. I tillegg skal byggene knyttes sammen med en lukket gangbro som vil gå over Jonas Lies vei. Mellombygget på Kronstad skal rives og erstattes av et nytt mellombygg i tre etasjer. Den midtre paviljongen på Hunstad skal rives og erstattes av en ny paviljong i tre etasjer. Nåværende gymsal på Hunstad siden skal erstattes av en større gymsal og et nytt svømmebasseng. Informasjon er hentet fra Bergen kommune. Dette blir et stort løft for nabolaget.

Kommunikasjon | Kiwi Kronstad og SATS treningssenter ligger i umiddelbar nærhet. I tillegg er det kort avstand til gode bussforbindelser, bybanen, Handelshøyskolen BI og UiB på Nygårdshøyden. En urban og god lokasjon med nærhet til de fleste fasiliteter.

Omkostninger | Når man kjøper andelsbolig er det forholdsvis lave omkostninger for kjøper, idet man ikke betaler 2,5% dokumentavgift til staten.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Velkommen

Nærområdet

Sentral og attraktiv beliggenhet i et etablert boligområde på Kronstad. Fra leiligheten er det utsikt over nærområde, deler av Bergensdalen, Minde og Løvstakken. Området er hovedsakelig bebygd med blokkbebyggelse, eneboliger og bolighus. Gang og sykkelavstand til Bergen Sentrum med alle fasiliteter/servicetilbud, samt dagligvare butikker i nærområde. Få minutters gange til Kronstad oppveksttun som er under oppføring. Kort vei til bybanestopp. Fine turmuligheter med bla. Isdalen, Fløien, Fjellveien og Ulriken. Mange idrettsanlegg/fritidstilbud som bla Fysak hallen, Bergenshallen, Turnkassen, Gimlehallen, Brann stadion, Nymarkanlegget, Haukelandshallen, Krohnsminde Idrettsplass i området, samt skoler som Møllebakken Skole, Årstad Videregående Skole, Landås skole, Kronstad Skole, Haukeland Skole, Langhaugen skole og Høgskolen i Bergen. Gangavstand til Haukeland sykehus, Kvinneklinikken, Alrek Helseklynge, Odontologen og Haraldsplass Diakonale Sykehus med mange arbeidsplasser innenfor helsesektoren.

Kronstad:
Kronstad er et boligområde i Årstad bydel i Bergen like sør for byens sentrum, som strekker seg fra Store Lungegårdsvann i nord og over Kronstadhøyden til Nymark ved Brann Stadion i sør, og fra Haukeland Universitetssykehus og Møllendal kirkegård i øst til Danmarks plass (tidligere Kronstadtorget) og Solheimsvannet i vest. Kronstad har et areal på 0,99 km² hvorav 0,01 km² er ferskvann, fordelt på grunnkretsene Gimleveien, Kronstad, Jørgen Moes gate, Grønneviken, Hunstad, Pinnelien, Krohnsminde, Bjørnsons gate, Garborgs gate og Fabrikkgaten.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Varmekabler i éntre/gang og stue/kjøkken. Det er også varmekabler på bad. For øvrig elektrisk oppvarming.

Parkering

Garasjeplassen tilhører leiligheten.

Man kan ikke selge garasjeplassen, men en kan leie den ut internt til andre beboere i borettslaget.

Tomt

Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med interne veier, lekeplass, grøntarealer og diverse prydbusker/beplantning.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/fundamenter av betong

Gulv på grunn:
I bygninger av denne alder må det påregnes fare for fuktvandring i mur/gulv pga at det ikke var vanligbyggeskikk i aktuell tidsperiode å sikre mur/såle på samme metode som dagens skikk, samt drenering har generelt sett begrenset levetid fra bygge dato på mellom 20 til 60 år avhengig av grunnforhold.

Vinduer og dører:
Vinduer: Isolerglass i trekarmer. Utv. beslag på tre vinduer.
Altandør: Panelt dørblad med felt av isolerglass.
Ytterdør: Finert dørblad i B-30. Kikkhull. Dørtelefon i entré/gang.
Innerdører: Formpressete profilerte dørblad. Skyvedør med glassfelt mellom entre/gang - stue. To stuevinduer i endevegg ble skiftet i 2014. Kjøkkenvindu ble skiftet i 2008.
Ellers er øvrige vinduer, altandør, ytterdør og innerdører hovedsakelig fra byggeår

Yttervegger:
Ytterveggene er utført som bindingsverk. Ytterkledning av fasadeplater og felt av liggende trekledning. Ytterveggene har begrenset isoleringsevne iht. dagens standard. Fasadene er fra byggeår. Utvendige fasader er Brls ansvar

Takkonstruksjon/taktekking:
Saltak. Konstruksjon av taksperrer, tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Renner og nedløp i plast. Taktekking fra byggeår. Taktekking er Brls ansvar.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 22.02.22.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt iht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2 og 3:

STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK

Innvendig > Overflater
Overflater har sterk slitasjegrad.
Oppussingsarbeid/riving av listverk etc. er påbegynt. Det er delvis avrevet strie/tapet noen steder. Kostnadsestimat gjelder oppgradering av overflater til tilsvarende standard.
Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000

Våtrom > Generell > Vaskerom (4,1 m²)
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Vedr. standard formulering: Det er IKKE konstatert fuktskade på vaskerom, men pga vaskerommets alder/tilstand så kan det være fare for avvik som fører til fukt i gulv/vegger. Det er kun demontering av overflater og tettesjiikt som kan avdekke vaskerommets faktiske tilstand. Hulltaking er ikke utført ettersom vaskerommet er utdatert/eller fremstår i en slik forfatning at videre undersøkelse ikke er nødvendig.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken (45,8 m²)
Det er påvist at overflater/kjøkkeninnredning har omfattende skader. Kjøkkeninnredning er fjernet i forbindelse med oppussing. Kostnadsestimat gjelder montering av ny kjøkkeninnredning.
Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Motorenhet på mekanisk avtrekksanlegg fungerer ikke. Det er påvist mangelfull ventilasjon fra balansert ventilasjonsanlegg på ett eller flere rom i boligen. Rotor i ventilasjonsaggregat er ødelagt. Blåser bare inn kald luft. Kostnadsestimat gjelder utskiftning av ventilasjonsaggregat.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK

Utvendig > Vinduer
Det er påvist andre avvik:
Noen eldre vinduer tar i karm. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på eldre vinduer.

Utvendig > Dører
Det er påvist andre avvik:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.

Utvendig > Balkonger, terasser og rom under balkonger og terasser
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad (4,9 m²)
Det er påvist andre avvik: Det er sår i en veggflis. Det er noe porer/slitasje i noen fuger i dusjsone.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad (4,9 m²)
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under) Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Bunnlist/oppkant ved sluk er høyere enn topp membran ved dør. Bom/hullyd ble registrert i noen gulvfliser. Ingen stor risiko forbundet med bom i gulvfliser.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad (4,9 m²)
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad (4,9 m²)
Det er påvist skader på innredning. Det er riss v/innfesting til toalett. Det er riss/krakelering på kant av servant. Det er fuktutsvelling noen steder på baderomsinnredning.

Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken (45,8 m²)
Det er påvist andre avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år

Fukt i tilliggende konstruksjoner
Hulltaking er foretatt på vaskerom, uten å påvise unormale forhold. Relativ luftfuktighet ble målt med lang probe. Den viste relativ luftfuktighet på 35,7 % ved en temperatur på 18,1 grader. Relativ luftfuktighet under 60 % anses å være tørt

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Inventar:
Leiligheten leveres som den står på visning. Inkl. innkjøpt gulv.

Utvask:
Det blir ikke foretatt utvask av leiligheten pga. oppussingsarbeider.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Selger har ikke bebodd leiligheten og derfor ingen kunnskap om leilighetens/byggets beskaffenhet og tilstand, ut over det tilstandsrapporten beskriver.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 01.03.1988
Gjelder: Nybygg Boligbygg

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 05.11.2021
Gjelder: Nybygg bod

Borettslag/boliglag

Om borettslaget
Kronstadveien borettslag (Orgnr: 953221705) er et tilknyttet borettslag som har engasjert BOB BBL som forretningsfører. Adkomst leiligheter via trappeoppgang. Felles sykkelbod v/inngangsparti. Hver andelseier må være medlem i Bob, hvis flere må alle ha medlemskap.

Forsikring:
Bygningsmassen er forsikret i If Skadeforsikring (SP0003233787). Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Økonomi:
Regnskapet for 2020 er gjort opp med et negativt resultat pålydende kr. 127 657. Pr. 31.12.20 12:00 hadde laget disponible midler tilsvarende kr. 1 088 425 ,-

Felleskostnad:
Felleskostnaden utgjør kr. 4.474,- per måned og inkluderer: Betjening andel fellesgjeld, andel kommunale avgifter, eiendomsskatt, bygningsforsikring, kabel-tv, trappevask, strøm i fellesareal, noe avsetning til løpende vedlikehold og normal drift av borettslaget.

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i borettslaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av borettslagets styre eller lagets generalforsamling.

Fellesgjeld
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 60048037715, Nordea Bank Norge Asa
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 10.11.2021: 2.15% pa.
Antall terminer til innfrielse: 20
Saldo per 10.11.2021: kr. 1 131 449,-
Andel av saldo: kr. 13 534,-
Neste termin/avdrag: 30.12.2021 ( siste termin 30.06.2031 )
Flytende rente

Andel fellesgjeld er kr. 13.534,- for denne leiligheten.

Sikringsordning:
Borettslaget er dekket av Klare Finans AS, www.klarefinans.no. Laget er sikret mot tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, etter gjeldende vilkår. Avtalen om sikring er gyldig til den sies opp av en av partene

Dyrehold:
Det må søkes til styret om dyrehold.

Ladestasjoner
Det er montert ladestasjoner for elbiler ved parkeringsplass.

Fremtidig vedlikehold
Borettslaget er i en prosess med å vurdere oppgradering av rørsystemet. Evt. beboere som ønsker å pusse bad eller oppgradere bad/våtrom bør derfor ta kontakt med styret i forkant. Borettslaget har utarbeidet en vedlikeholdsplan for 2021 til 2027. Det er ikke vedtatt i hvilket år arbeidet skal starte, men styret informerer at kjøper må ta høyde for dette i løpet av perioden 2021-2027. Taket har en forventet levetid på 1-5 år igjen og yttervegger har en forventet levetid på 6-12 år igjen. Kjøper må ta høyde for at fellesgjeld og husleie vil økes når borettslaget starter med prosjekter i fremtiden.

Pelsbiller i borettslaget
Det har tidligere vært pelsbiller på loftet i bygget for ca. 2,5-3 år siden. Det ble da iverksatt tiltak på loftet av saneringsfirma i regi av borettslaget. I etterkant er det observert pelsbiller i andre leiligheter inkludert den aktuelle leiligheten som selges. I denne forbindelse har borettslaget inngått avtale med NOKAS for sanering/bekjempelse av leilighetene i borettslaget. I aktuell leilighete er gulvet i stuen, kjøkken og entré fjernet. Det er rengjort og støvsuget. Kjøkkenet er fjernet, rengjort og støvsuget. En forventer at pelsbilleproblematikken er over pga. jobben som er utført, men det kan ikke gis garanti for dette.

Forkjøpsrett:
Det er vedtektsfestet forkjøpsrett i borettslaget. Det tas forbehold om at ingen benytter seg av forkjøpsretten.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning av ny andelseier:
Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.

Generelt:
Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Generelt:
Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Herunder vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Relevante dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt lagets vedtekter, husordenssregler, innkalling til generalforsamling med årsberetning og regnskap for 2020 samt protokoll fra generalforsamlingen. Dokumentene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 846 439,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 047 180,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.
Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen omfattes av reguleringsplan (70000).
Planid: 70000.
Saksnr: 199938318.
Planens navn: ÅRSTAD/BERGENHUS. MIDTRE ÅRSTAD.
Type plan: Eldre reguleringsplan.
Planstatus: Gjeldende plan.
Vedtak i kraft: 08.07.1938.
I følge kommunedelplanen ligger eiendommen i et boligområde.
KRONSTAD OPPVEKSTTUN
PlanID: 65430000
Plantype: 35
Plannavn: ÅRSTAD. GNR 162 BNR 470 MFL., KRONSTAD OPPVEKSTTUN
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 29.01.2020
Saksnr: 201606690
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²)

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen)
PlanID: 65430000
Reguleringsformål: 2011 - Kjøreveg
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²)

PlanID: 65430000
Reguleringsformål: 2080 - Parkering
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²)

PlanID: 65430000
Reguleringsformål: 3001 - Grønnstruktur
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²)

Hensynssoner (Reguleringsplaner på grunnen)
PlanID: 65430000
Sonetype: 570 - Bevaring kulturmiljø
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²)

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom
Ingen planendringer er markert innenfor - eller i umiddelbar nærhet til den aktuelle eiendommen.

Kommuneplan
PlanID: 65270000
Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018
Ikrafttrådt: 19.06.2019
Dekningsgrad: 100,0 %

Arealformål i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Arealstatus: 1 - Nåværende
Arealformål: 1130 - Sentrumsformål
Beskrivelse: Byfortettingssone
Områdenavn: BY2
Dekningsgrad: 100,0 %

Hensynssoner Angitt hensyn - kulturmiljø i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Hensynssonetype: KpAngittHensynSone
Hensynssonenavn: H570_3
Beskrivelse: Danmarksplass-Kronstad
Dekningsgrad: 100,0 %

Hensynssoner Faresone i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Hensynssonetype: KpFareSone
Hensynssonenavn: H390_1
Beskrivelse: Luftkvalitet - rød sone
Dekningsgrad: 100,0 %

Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Hensynssonetype: KpStøySone
Hensynssonenavn: H220_3
Beskrivelse: Vei støy - gul sone
Dekningsgrad: 36,3 %

Hensynssoner Rød støy i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Hensynssonetype: KpStøySone
Hensynssonenavn: H210_3
Beskrivelse: Vei støy - Rød sone
Dekningsgrad: 0,2 %

Planer i nærheten av eiendommen
PlanID: 90011200
Type: 30
Plannavn: ÅRSTAD. OLE LANDMARKS VEI 2 OG KRONSTADVEIEN 6C, ENDRING AV REGULERINGSPLAN
Saksnr: -

PlanID: 64060000
Type: 35
Plannavn: ÅRSTAD. GNR 162 BNR 1364 MFL., KROHNSMINDE
Saksnr: 201327459

PlanID: 16850000
Type: 21
Plannavn: BERGENHUS. KDP STORE LUNGEGÅRDSVANN SØNDRE DEL
Saksnr: 200102477

PlanID: 10660000
Type: 30
Plannavn: ÅRSTAD. IBSENS GATE 2A, LEKEPLASS-PARKERINGSPLASS
Saksnr: -

PlanID: 71400
Type: 30
Plannavn: ÅRSTAD. GNR 162 BNR 39, KROHNSMINDE IDRETTPLASS
Saksnr: 200305686

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at Z Megleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 4 650 000
Omkostninger 6 232
Fellesgjeld 13 534
TOTALT 4 669 770

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF