Øvre Sædalsvegen 12

Solgt

2 880 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

2 953 340

P-rom

55 KVM

Antall rom

1 Soverom

Øvre Sædalsvegen 12 (Solgt)

Moderne og nyere 2-roms eierleilighet | Lav felleskostnad | Fast garasjeplass | Nært buss, dagligvare og turterreng!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Øvre Sædalsvegen 12 2 880 000 73 342 1 517
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 1
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
55 / 59 / 0 KVM Eiet tomt, 3804 KVM 60220058

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Sokkeletasje:
Gang med skyvedørsgarderobe, bod/teknisk rom, helfliset bad/wc/vaskerom, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

Uteplass:
Med utgang fra stue er det en støpt platting med plass til utemøblement etc. Markterrassen ligger syd-østvendt og har et areal på ca. 18 m2.

Parkering:
Tilknyttet leiligheten er det fast garasjeplass i lukket garasjeanlegg (merket nr. C-0.3). Det er enkelt adkomst direkte fra garasjeanlegget til leiligheten. Sameiet disponerer også noen utvendige gjesteplasser.

Ekstern bod:
Det medfølger ekstern bod (gitterbod) like i nærheten av leilighetens inngangsdør. Boden har et areal på ca. 5 m2.

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

Sokkeletasje | 55 m2:
Stue/kjøkken med terrassedør, Helfliset bad med wc/vaskeplass, Soverom, entré/gang med skyvedørsgarderobe

S-rom | 4 m2:
Innvendig bod/teknisk rom.

Nettoareal:
- Entre/gang er på ca. 6,85 m2
- Bod/teknisk-rom er på ca. 3,65 m2
- Helfliset bad med wc er på ca. 5,96 m2
- Soverom er på ca. 9,66 m2
- Stue/kjøkken er på ca. 31 m2

Samlet primærareal (P-rom) = 55 m2
Samlet bruksareal (BRA) = 59 m2

Standard

Kort oppsummert:
- Tiltalende og lys 2-roms eierleilighet
- Lav månedlig felleskostnad kr. 1.517,-
- Moderne og fine kvaliteter
- Flott Sigdal kjøkken med tilhørende hvitevarer
- Helfliset og lekkert baderom
- Soverom med god størrelse
- Sydvendt uteplass og ekstern bod
- Fast garasjeplass i lukket anlegg
- Få minutters gange til bussforbindelse
- Nærhet til Kiwi og Coop Extra dagligvare
- Få minutters kjøretid til Sletten Shoppingsenter
- Rimelig kjøretid til sentrum
- Nært variert og fint turterreng

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Erik Alræk presenterer denne flotte 2-roms selveierleiligheten, med fin beliggenhet i naturskjønne omgivelser i Sædalen. Det medfølger fast garasjeplass med enkel adkomst til leiligheten.

Tidløst | Bygget stod ferdigstilt i 2018 og leiligheten har en arealeffektiv og god romløsning. Leiligheten har tidsriktige og moderne kvaliteter. Flott Sigdal kjøkken med integrerte hvitevarer og godt med skap-/benkeplass. Helfliset og pent baderom med innfelte downlights og opplegg for tilkobling av vaskemaskin.

Uteplass | Tilknyttet leiligheten er det en syd-østvendt uteplass i støpt betong med god plass til utemøblement. En avstressende sone som kan nytes på deilige dager. Likeledes er det en ekstern bod med lagringsmuligheter, som ligger like i nærheten av leiligheten.

Infrastruktur | De aller fleste ønsker en smidig og effektiv hverdag. Da kan det være greit å vite at det er rimelig avstand til bussforbindelse, Kiwi ved Birkelundstoppen, Coop Extra i Sædalen og fine turmuligheter. Alt innenfor en fornuftig radius fra sameiets område.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Samlet sett en god mulighet til å kjøpe en nyere 2-roms eierleilighet med moderne fasiliteter og fast garasjeplass i Sædalen. Velkommen til visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Erik Alræk
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 40 40 16 66
E-post: ea@zmegleren.no

Nærområdet

Leiligheten har fin beliggenhet i et rolig og naturskjønt område i Sædalen. Her bor man landlig, men likevel sentrumsnært. Området byr på flott og varieret turterreng med blant annet Nubben, Nattlandsfjellet og Ulriken som naturlige utgangspunkt. Nærmeste dagligvarebutikk er enten Kiwi ved Birkelundstoppen eller Coop Extra i Sædalen. Ellers er det flere dagligvarebutikker i rimelig nærhet. Det er rundt 5-7 minutters kjøretid til Landås og Sletten Shoppingsenter, der man finner flerfoldige butikker og ulike servicetilbud. Nærmeste busstopp finner man i Øvre Sædalsvegen (busslinje 16E). Stipulert kjøretid til Bergen sentrum utgjør ca. 15 minutter med bil. Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

- Gulvvarme i gang
- Gulvvarme på bad
- Gulvvarme i stue/kjøkken
- Varmekonvektor i stue
- Balansert ventilasjonsanlegg

NIBE F470 er en komplett avtrekksvarmepumpe som dekker behovet for varme, ventilasjon, varmegjenvinning og varmtvann på en effektiv, enkel og økonomisk måte. Med flott, stilren design og kompakt format er varmepumpen lett å plassere og installere. Med innebygd varmtvannstank, el-kolbe, sirkulasjonspumpe, vifter og styresystem får du driftssikker og økonomisk varmeproduksjon (kilde: Tilstandsrapport).

Faktura i forhold til faktisk forbruk av varmtvann og oppvarming m.m., sendes direkte til seksjonseier hver måned fra BKK Varme AS.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

- Fast garasjeplass i lukket garasjeanlegg (plassen er merket C-0.3)

En seksjonseier kan med samtykke fra styret anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider i tilknytning til en parkeringsplass seksjonen disponerer, eller andre steder som styret anviser. Styret kan bare nekte samtykke dersom det foreligger en saklig grunn. Kostnader til etablering av ladepunkt, vedlikehold og strøm dekkes av den enkelte sameier jf. sameiets vedtekter.

Sameiet disponerer også noen utvendige gjesteparkeringsplasser.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Opparbeidet og felles tomt på 3.804 kvm., som eies av sameiet. Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og byggenes plassering på tomten.

Adkomst

Fra Bergen sentrum kjører man i retning Landås og Natlandsfjellet. Ta avkjørsel til venstre ved Birkelundstoppen. Dette er Nye Sædalsvegen. Følg veien videre gjennom tunnelen, fortsett rett fram et stykke og ta av til venstre skiltet Øvre Sædalsvei. Kjør veien opp til svingen og ta inn til venstre. Nye Sædalsvegen 12 ligger da lett tilgjengelig på venstre hånd. Parker på gjesteparkering like ved innkjørselen til garasjeanlegget (første avkjørsel til venstre).

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Utvendig:
Flate tak, pulttak. Isolert konstruksjon med papptekking eller lignende. Bygget er oppført i betongkonstruksjoner og bindingsverk med utvendig trekledning (stående og liggende).

Malte trevinduer med 2-lags glass med utvendig alu-beslag. Lamellgardiner i stuen. Brann og lyddør til fellesareal og terrassedør fra stuen. Solplatting (betongdekke) på ca. 18 m2 med utelys og dobbel jordet stikkontakt. Føler for NIBE.

Innvendig:
Gulv: Hvitpigmentert eikeparkett og keramiske fliser
Vegger: Malte flater og keramiske fliser
Tak: Malte flater. Downlights (Led)
Dører: Hvite slette innerdører og skyvedør til stue/kjøkken

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av bygningssakkyndig/takstmann Øystein Lunde den 01.03.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg. Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra bygningssakkyndig der ingen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2) eller høyere. Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn takstmannens rapport og selgers egenerklæringsskjema:

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Faste årlige kostnader:
Innboforsikring = Kr. 768,- per år
Strømforbruk 2021 = 10.130 kWh
Felleskostnad kr. 1.517,-/mnd = Kr. 18.204,- per år
Kommunale avgifter = Kr. 11.341,- per år

Årlige kostnader er basert på selgers forbruk og iht. hans egen forsikringsavtale. Avvik vil følgelig forekomme.

Hvitevarer:
Selger opplyser at samtlige hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn. Ingen øvrige hvitevarer følger med i salget.

Annet:
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann-/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Nybygg, 2 boligblokker sammenbundet med felles garasjekjeller
Dato: 08.10.2018

Ferdigattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 581/21195

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet:
Sameiet Furerinden 2 (org.nr.  921 047 207) består totalt av 28 selveiende boligseksjoner.

Sameiet har engasjert Vestbo som forretningsfører.

Sameiets kontaktperson: Tor Mario Auran

Forsikring:
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i IF Skadeforsikring (avtalenr. SP0002068267). Kjøper må selv tegne innbo- og løsøreforsikring.

Økonomi:
Regnskapet for 2020 er gjort opp med et positivt resultat pålydende kr. 30.596,-. Per 31.12.2020 hadde sameiet disponible midler tilsvarende kr. 196.955,-. Regnskapet for 2021 er ikke mottatt.

Andel formue per 31.12.2021 = kr. 1.914,-

Felleskostnad:
Det betales en månedlig felleskostnad pålydende kr. 1.517,- til sameiet.

Felleskostnaden inkluderer følgende:
Andel utvendig bygningsforsikring, kabel-tv og bredbånd (basispakke) via Altibox, strøm i fellesareal, noe avsetning til løpende vedlikehold og normal drift av sameiet.

Felleskostnaden fordeles på følgende måte ifølge forretningsfører:
- Sameieavgift kr. 1.110,-
- Kabel-TV kr. 407,-

Felleskostnaden ble økt med 3% med virkning fra 01.01.2022.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 3 utgjør: 581/21195

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at felleskostnaden i sameiet kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av sameiet.

Vedlikeholdsplan:
Ifølge styrets leder planlegger sameiet å innføre en vedlikeholdsplan. Planen skal fremlegges for årsmøtet i april 2022, og har til hensikt å ivareta fremtidige vedlikeholdsoppgaver. Dersom planen blir godkjent av sameierne/årsmøtet, vil dette føre til at månedlig felleskostnad vil bli økt. Styrets leder kunne ikke si konkret hvilken økning man snakker om. Kontakt eventuelt styret i sameiet for ytterligere informasjon.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Dyrehold:
Det må søkes styret om husdyrhold.

Styregodkjenning:
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger. Ifølge forretningsfører kreves det ikke styregodkjennelse av kjøper.

Ikke sikringsordning:
Sameiet er ikke tilknyttet sikkerhetsordning for tap av felleskostnader. Sameierne hefter for felleskostnader etter sin sameiebrøk. Herav hefter man ikke for andre sameieres ubetalte fellesutgifter, men man kan likviditetsmessig måtte legge ut for nødvendige kostnader som sameiet pådrar seg for å opprettholde forsvarlig drift. Slike utlegg vil i så fall være sikret ved 1. prioritetspant i slik seksjon, som tilhører den som ikke har betalt sin andel av felleskostnaden (ref. punktet under "Legalpant").

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter, innkalling til ordinært årsmøte med regnskap for 2020 samt protokoll fra årsmøtet. Dokumentene følger som vedlegg til salgsoppgaven. Det oppfordres særskilt at man setter seg grundig inn i disse dokumentene.

Formuesverdi

Ansvarlig megler har rekvirert boligens formuesverdi. Svar på vår forespørsel foreligger imidlertid ikke per dags dato.

Boligens boligverdi er lik boligens areal multiplisert med kvadratmeterpris basert på statistikk over omsatte boliger. Beregningen bygger på opplysninger om boligens areal, beliggenhet, alder og type. Formuesverdien er en gitt prosentandel av denne boligverdien (kilde: skatteetaten.no).

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. I henhold til sameiets vedtekter har den enkelte sameier full rettslig rådighet over sin seksjon, herunder rett til salg, bortleie og pantsettelse. Utleie skal meldes skriftlig til styret med opplysning om hvem som er leietaker.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått energikarakter: Rød C

Vei, vann og avløp

- Offentlig/kommunal vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

2007/269478-2/200 
Bestemmelse iflg. skjøte  
Tinglyst 19.03.2007 
Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening
Overført fra: 4601-10/817
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2007/269478-3/200 
Bestemmelse iflg. skjøte  
Tinglyst 19.03.2007 
Bestemmelse om privat fellesanlegg
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 4601-10/817
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2007/269478-4/200 
Bestemmelse iflg. skjøte  
Tinglyst 19.03.2007 
Rettighetshaver: Bergen Tomteselskap AS
Org.nr: 928655547
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Med flere bestemmelser
Overført fra: 4601-10/817
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2007/269478-5/200 
Bestemmelse iflg. skjøte  
Tinglyst 19.03.2007 
Rettighetshaver: Bergen kommune
Org.nr: 964338531
Rettighetshaver: Bergen Tomteselskap AS
Org.nr: 928655547
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Overført fra: 4601-10/817
Gjelder denne registerenheten med flere

Ovennevnte tinglyste erklæringer er en og samme erklæring (dgnbr. 2007/269478-5/200). Erklæringen sier blant annet at eiere av eiendommene plikter å delta i huseierlag med ansvar for drift og vedlikehold av den private veien og ledningsanlegg som brukes av eiendommene. Det er solidarisk ansvar for drift og vedlikehold av private fellesanlegg. Bergen Tomteselskap AS har vederlagsfri tilknytningsrett til eiendommenes private vei- og ledningsanlegg både ved nåværende og fremtidig utbygging. Bergen Tomteselskap AS har også krav på refusjonsbeløpet dersom nye eiendommer tilknyttes anlegget. Det samme selskapet har også vederlagsfri rett til å plassere og vedlikeholde anlegg for vann og avløp i eiendommenes vei og til å plassere hydranter og sluk på eiendommene gnr. 10, bnr. 816 og 817 i Bergen. Kopi av den tinglyste erklæringen kan fås ved henvendelse til ansvarlig megler.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 16870000
Plannavn: Fana/Årstad. Del av gnr 7 gg 10, Øvre Sædal
Ikrafttredelsesdato: 20.06.2005
Dekningsgrad: 100,0 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
16870000 - Blokkbebyggelse (98,5 %)
16870000 - Gang-/sykkelvei (1,2 %)
16870000 - Felles avkjørsel (0,3 %)
16870000 - Friluftsomra°de (0,1 %)

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 16870007
Plannavn: Fana. Gnr 10 Bnr 819, Furerinden 201701509
Ikrafttredelsesdato: 25.01.2017

PlanID: 16870007
Plannavn: Fana. Gnr 10 Bnr 819, Furerinden 201701509
Ikrafttredelsesdato: 25.01.2017

Kommuneplan:
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Øvrig byggesone ØB (100,0 %)
65270000 - Grønnstruktur Grønnstruktur G (0,1 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Historiske veifar (7,1 %)

Faresoner:
65270000 - Aktsomhetsområder for steinsprang, jord- og flomskred og snøskred (0,1 %)

Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (0,9 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
30700000 - Fana. Gnr 10 Bnr 50, Nedre Nattland
18020000 - Fana. Gnr 10 Bnr 428 Mfl., Øvre Nattland, Sædalslien Boligfelt - 200211574
16870004 - Fana. Gnr 7 Og 10, Mindre Reguleringsendring - 200913068
9480000 - Fana/a°rstad. Sandal/Sædal/Nattland, Veg 1, Sædal - Birkelundstoppen - 199702877

Andre opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10.000,- (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at Z Megleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 2 880 000
Omkostninger 73 342
TOTALT 2 953 340

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF