Nattlandsveien 100H

Solgt

2 540 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

2 895 270

P-rom

67 KVM

Antall rom

2 Soverom

Nattlandsveien 100H (Solgt)

Lys og tiltalende 3-roms andelsleilighet | Nytt bad i 2019 | Sentralvarme/varmtvann/kabel-TV/bredbånd inkludert!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Nattlandsveien 100H 2 540 000 13 876 5 109
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Borettslag 2
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
67 / 67 / 73 KVM Festet fellestomt, 19445 KVM 60220059

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 2. etasje:
Gang, helfliset bad/wc/vaskerom, 2 soverom, kjøkken og stue.

Vestvendt altan:
Med utgang fra stuen er det en vestvendt altan, som kan benyttes på varme soldager.

Eksterne boder:
Tilknyttet leiligheten er det 2 eksterne boder, hvorav 1 på loft (gulvareal 9,3 m²) og 1 i kjeller (areal 4,9 m²). Bodene er ikke besiktiget av ansvarlig megler.

Primærareal
Følgende rom inngår i boligens primærareal (P-rom):

2. etasje | 67 kvm.:
Gang (5,9 m²), bad/vaskerom (3,2 m²), soverom (8 m²), soverom (13 m²), stue (23,1 m²) og kjøkken (10,4 m²).

Samlet primærareal (P-rom) = 67m²
Samlet bruksareal (BRA) = 67 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 73 m²

Standard

Kort oppsummert:
- Flott 3-roms andelsleilighet i populært område
- Koselig stue med bra størrelse
- Nytt og helfliset bad fra 2019 med rør-i-rør system
- IKEA kjøkkeninnredning fra 2010
- 2 soverom som er malt i en moderne fargetone
- Nye vinylgulv er nedlagt i 2019
- Vegger og himlinger nymalt i 2019
- Ákonto sentralvarme, varmtvann og kabel-TV/bredbånd inkludert
- Oppgradert elektrisk anlegg med bl.a. nye jordfeilautomater og nytt overspenningsvern
- Ikke 2,5% dokumentavgift for kjøper
- Gåavstand til skole, flere barnehager og dagligvare
- Rimelig avstand til Haukeland universitetssykehus
- Kort avstand til gode bussforbindelser
- Nærhet til variert turterreng

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Erik Alræk presenterer denne flotte 3-roms (andelsleilighet), beliggende i populære og sentrale omgivelser i Nattlandsveien på Landås. Leiligheten har en gunstig plassering i blokkens 2. etasje.

Tidsriktig | Leiligheten har en arealeffektiv romløsning og er malt i nøytrale og tidsriktige fargetoner. Badet ble renovert i regi av borettslaget i 2019. Det er nytt rør-i-rør system og arbeidet ble utført av Oswald Jørs AS. Elektrisk anlegg ble også oppgradert i 2019 av Kjell Hansen Elektro AS (samsvarserklæring foreligger). I tillegg ble det installert ny kjøkkeninnredning fra IKEA i 2010. Foruten disse oppgraderingene ble det lagt ned nytt vinylgulv i 2019 og vegger samt himlinger ble nymalte i samme periode.

Inkludert | Felleskostnaden inkluderer blant annet ákonto sentralvarme, forbruk av varmtvann og kabel-TV/bredbånd (basispakke) m.m., som gir en forutsigbarhet i forhold til egen økonomi.

Uteplass | Med utgang fra stuen har man en vestvendt altan med et areal på 2,5 kvm. Det følger også med 2 eksterne boder med gode oppbevaringsmuligheter.

Infrastruktur | De aller fleste ønsker en smidig og effektiv hverdag. Da kan det være greit å vite at det er gåavstand til gode bussforbindelser, Rema 1000 og variert turterreng. Alt innenfor en fornuftig radius fra borettslagets område. I tillegg er det rimelig nærhet til Sletten Shoppingsenter med bybanestopp og kort kjøretid med bil til sentrum.

Lave omkostninger | Ved kjøp av andelsbolig betaler man ikke 2,5% dokumentavgift til staten. Ved kjøp til prisantydning ville dokumentavgiften utgjort kr. 67.000,-. Omkostninger for kjøper er derved forholdsvis lave.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Samlet sett en arealeffektiv og koselig 3-roms andelsleilighet med gjennomgående fine brukskvaliteter, nytt helfliset bad og sentral beliggenhet i et populært område på Landås. Velkommen til visning!

Nærområdet

Leiligheten ligger gunstig plassert i 2. etasje, og har en sentral beliggenhet i Nattlandsveien på Landås. Nærhet til barnehage og skole. Daglige servicetilbud ligger innenfor kort radius fra leiligheten. Nærhet til gode bussforbindelser og rimelig avstand til Haukeland universitetssykehus. Gåavstand til Sletten Senter med flere butikker og ulike servicetilbud samt stoppested for Bybanen. Landås kan også by på gode turmuligheter. Det er nærhet til Landåsfjellet, Nattlandsfjellet og Ulriken. Ønsker man heller å ta seg en joggetur er det perfekt å gjøre dette rundt Tveitevannet, som ligger ca. 10 minutter unna. Kort kjøretid med bil til Bergen sentrum. Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

- Gulvvarme på bad
- Sentralvarme med radiator i stue

Det er egen måler til radiatoren. Det innbetales et ákonto beløp pålydende kr. 331,- per måned. Dette blir avregnet mot faktisk forbruk en gang per år. Dersom man har brukt mer til oppvarming enn innbetalt ákonto beløp, må man betale for differansen. Har man innbetalt for mye, blir differansen tilbakebetalt til andelseier. Ubegrenset forbruk av varmtvann er for øvrig inkludert i månedlig felleskostnad.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Borettslaget har god parkeringsdekning (nytt parkeringsanlegg oppført i 2004). Det er både utvendig og innvending parkering. Plass tildeles etter søknad til styret og blir fordelt i henhold til ansiennitet.

Ifølge styrets leder koster utendørs parkering for tiden kr. 260,- per måned og innendørs parkering kr. 360,- per måned. For dem som har elbillader betales det p.t. kr. 200,- per måned for ubegrenset lading.

Ladepunkt el-bil (kilde: borettslaget sin hjemmeside):
Stadig flere beboere ønsker ladepunkt til el-bil. Laget har tilrettelagt en ladeløsning som gjør det mulig å lade opp til 70 elbiler i borettslaget. Borettslaget sørger for felles infrastruktur, mens selve ladepunktet må bekostes av den enkelte andelseier. Installasjon av elbillader koster kr. 18.000,- ifølge styreleder.

For ytterligere informasjon om ladeløsningen som er valgt, kan man gå inn på følgende link: https://zaptec.com/elbillading-borettslag-sameie/

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Felles og festet tomt på 19.445 kvm., som er pent opparbeidet. Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og byggenes plassering på tomten.

Hjemmel til eiendomsrett:
Bergen kommune

Hjemmel til festerett:
Natlandsveien borettslag

Kopi av festeavtalen følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein / grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser.

Gulv på grunn:
Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskille av betong.

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i tre- og betongkonstruksjoner, utvendig er fasadene kledd med fasadeplater og overflatebehandlet med murpuss og maling.

Vinduer:
Vinduer med isolerglass i malte trekarmer.

Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjonen er utført som saltakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Taket er ikke besiktiget på befaringsdagen

Samlet oppsummering om byggemåte:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein / grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskille av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i tre- og betongkonstruksjoner, utvendig er fasadene kledd med fasadeplater og overflatebehandlet med murpuss og maling. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Taket er ikke besiktiget på befaringsdagen. Bygningen anses å være oppført i henhold til datidens byggemetode og vil avvike fra dagens standard.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av bygningssakkyndig Mats Hansen den 10.03.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg. Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Vesentlige endringer etter byggeår:
- IKEA kjøkkeninnredning fra 2010
- Badet ble pusset opp i 2019
- Rør-i-rørsystem fra 2019
- Felles varmtvannsbereder fra 2019
- Lagt nye vinylgulv i 2019
- Malt vegger og himlinger i 2019
- Oppgradert elektrisk anlegg med nye jordfeilautomater og nytt overspenningsvern. Det ble også skiftet stikkontakter, brytere og
dimmere. Alle kurser utenom til stekeovnen ble trukket om i samme periode

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra bygningssakkyndig hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

4.1 Vinduer og ytterdører
Som følge av alder på de eldste vinduene bør disse jevnlig kontrolleres for punkterte vindusruter og råteskader i karm/belistning. Grunnet alder på de eldste vinduene vil restlevetid være vanskelig og anslå. Vinduer bør skiftes ved behov. Vinduet på kjøkkenet har morken pakning.

5.1 Balkonger, verandaer og lignende
Rekkverket på balkongen oppfyller ikke kravet til høyde etter gjeldende forskrifter.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Faste årlige kostnader:
Strømforbruk 2020 = Kr. 6.390,-
Felleskostnad kr. 5.109,-/mnd. = Kr. 61.308,- per år
Innboforsikring = kr. 800,- per år

Årlige kostnader er basert på selgers eget forbruk og iht. hans egen forsikringsavtale. Avvik vil følgelig forekomme.

Hvitevarer:
Selger opplyser at samtlige hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas av kjøper på denne bakgrunn. I tillegg følger vaskemaskinen med (ny i 2019).

Annet:
Ifølge selger er det observert det som antas å være brun pelsbille samt skjeggkre i leiligheten. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende.

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ifølge Bergen kommune foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på boligen.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Borettslag/boliglag

Om borettslaget:
Natlandsveien borettslag (org.nr. 955 205 456) er tilknyttet forretningsfører BOB og består totalt av 148 andelsleiligheter fordelt på 3 blokker.

Styreleder i borettslaget er: Rune Sørum Steinslid
E-post: post@natlandsveien.no
Hjemmeside: www.natlandsveien.no

Vaktmestertjeneste:
Borettslaget har egen vaktmestertjeneste, som er tilgjengelig for alle beboere alle dager fra 08:00 - 12:00 (kilde: lagets hjemmeside).

Forsikring:
Bygningsmassen er forsikret av borettslaget i IF Skadeforsikring NUF (polisenr. SP0003195465). Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 5.109,- og inkluderer; Betjening andel fellesgjeld, andel kommunale avgifter, ákonto sentralvarme, varmtvann, kabel-TV og bredbånd via Telenor (basispakke), strøm i fellesareal, utvendig bygningsforsikring, vaktmestertjeneste, trappevask, dugnad, festeavgift, noe avsetning til løpende vedlikehold og normal drift av borettslaget.

Felleskostnaden fordeles på følgende måte:
- Bomiljøprosjekt kr. 24,-
- Kabel-TV kr. 334,-
- Dugnad kr. 150,-
- Eiendomsskatt kr. 287,-
- Felleskostnader kr. 3.983,-
- Ákonto brensel kr. 331,-

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i boliglaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av borettslagets styre eller lagets generalforsamling.

Økonomi:
Regnskapet for 2020 er gjort opp med et negativt resultat pålydende - kr. 2.224.406,-. Det negative resultatet skyldes i hovedtrekk rehabilitering av bad/rør i borettslaget. Pr. 31.12.2020 hadde laget disponible midler tilsvarende kr. 4.521.566,-. Regnskapet for 2020 følger som vedlegg til salgsoppgaven. Regnskapet for 2021 er ikke mottatt per dags dato.

Andel fellesgjeld per. 31.12.2021: Kr. 341.390,50
Andel felles formue per. 31.12.2021: Kr. 21.087,78
Ajourført andel fellesgjeld per 24.02.2022: Kr. 337.650,52

Borettslaget har følgende lån:
Bank: Husbanken
Lånenr.: 13500278
Lånebeskrivelse: Husbanken
Lånetype: Annuitetslån
Rentesats: 0,73%
Andel av saldo Lån 1: Kr. 3.218,86
Innfrielsesdato: 01.07.2027

Bank: Dnb Bank ASA
Lånenr.: 16362026206
Lånebeskrivelse: DNB Bank ASA
Lånetype: Annuitetslån
Rentesats: 1,94%
Andel av saldo Lån 2: Kr. 334.431,66
Innfrielsesdato: 30.06.2050

Sikringsordning:
Borettslaget er ikke medlem av sikringsordning. Dette kan innebære at andelseier kan holdes økonomisk ansvarlig, dersom noen andre andelseiere ikke betaler sin andel felleskostnad. Det vises for øvrig til punktet om "Legalpant" under.

Dyrehold:
Det må søkes styret om dyrehold. Søknaden skal forelegges samtlige beboere i søkers oppgang, og beboerne må skrive under på at de har sett søknaden og kan sende eventuelle innvendinger til styret. Eget søknadsskjema er tilgjengelig på styrekontoret. Hunder skal til enhver tid holdes i bånd på borettslagets område ref. lagets husordensregler punkt 6.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres forkjøpsrett i borettslaget. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst av eier i regi av BOB, med frist for å melde sin interesse innen torsdag, 10.03.2022 kl. 10:00. Ifølge BOB er det 6 stk. som har meldt sin interessen innen fristens utløp. Det tas forbehold om at ingen benytter seg av forkjøpsretten.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning ny andelseier:
Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.

Diverse dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt lagets vedtekter, husordensregler, innkalling til generalforsamling med regnskap for 2020 samt protokoll fra generalforsamlingen. Dokumentene følger som vedlegg til salgsoppgaven. Det oppfordres at man setter seg grundig inn disse.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 751 512,- for inntektsåret 2020.

Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 705 441,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.

Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått energikarakter: Rød F

Vei, vann og avløp

- Offentlig/kommunal vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vann- og avløpsnett.

Tinglyste erklæringer

Pengeheftelser i festerett:

1957/3425-4/106 
Festekontrakt - vilkår  
Tinglyst 08.04.1957 
Årlig avgift NOK 5.834,-
Bestemmelser om forkjøpsrett for kommunen
Med flere bestemmelser
Pant for forfalt festeavgift
Uoppsigelig
Gjelder feste

Ovennevnte festekontrakt sier blant annet at festeforholdet er uoppsigelig fra begge sider. Den sier også noe om årlig festeavgift samt indeksregulering. I tillegg sier erklæringen at kommunen har forkjøpsrett for salgssum eller etter den verdi som bygningene ansettes til ved lovlig skjønn. Den sier også noe om vilkår for inngjerding, beplanting, trær på tomten, vedlikehold, mislighold, ledninger i og over grunnen, ekspropriasjon, vannsig og ansvar for ledninger i grunn m.m. Kopi av erklæringen/festekontrakten, følger som vedlegg til salgsoppgaven.
 
1989/41523-1/106 
Erklæring/avtale  
Tinglyst 28.11.1989 
Ledningsrett for Bergen kommune m.best.om vedlikehold og reparasjon på ledningsnett. Det må ikke bygges nærmere enn 3 m. fra ledningsnett uten samtykke fra Bergen kommune.
Gjelder feste

2019/774263-1/200 
Bestemmelse om veg  
Tinglyst 04.07.2019 21:00 
Rettighetshaver: Knr: 4601 Gnr: 161 Bnr: 1022  
Gjelder feste

Det gjøres oppmerksom på at erklæringene over (2 stk.) er ikke rekvirert hos Kartverket.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:

Planid: 10890000
Plannavn: Årstad, Bergensdalens sydlige del, distrikt Slettebakken
Ikrafttrådt: 22.05.1950
Dekningsgrad: 67,4%

Planid: 10520000
Plannavn: Årstad, Nattlandsveien, trafikkregulering trolleybusslinje 2, vendesløyfe
Ikrafttrådt: 20.11.1956
Dekningsgrad: < 0,1%

Planid: 10750000
Plannavn: Årstad, Kolstien gård
Ikrafttrådt: 28.01.1954
Dekningsgrad: < 0,1%

I henhold til kommuneplanens arealdel 2018, er området avsatt til:

- Bebyggelse og anlegg / ytre fortettingssone (68,6%)
- Grønnstruktur (31,3%)
- Bebyggelse og anlegg / øvrig byggesone (< 0,1%)

Hensynssoner i kommuneplan:
- Aktsomhetsområder for steinsparng, jord- og flomskred og snøskred (100%)
- Vei støy - gul sone (23,3%)
- Vei støy - rød sone (24,6%)

Kommunedelplan:
Planid: 9730000
Plannavn: Årstad/Fana/Bergenhus. KDP Landås
Ikrafttrådt: 15.01.1996
Dekningsgrad: 100%

Arealformål i kommunedelplan:
- Boligområder (68,4%)
- Friområder (31,5%)
- Byggeområde (0,1%)

Andre opplysninger
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg.

Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Det er ikke mulig for ett selskap å kjøpe en andelsleilighet.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at Z Megleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 2 540 000
Omkostninger 13 876
Fellesgjeld 341 390
TOTALT 2 895 270

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF