Nansens vei 34

Solgt

9 900 000

Prisantydning

Boligtype

Tomannsbolig

Totalpris

10 172 300

P-rom

209 KVM

Antall rom

5 Soverom

Nansens vei 34 (Solgt)

Townhouse anno 1928 | Drømmehage | Nydelig utsikt | Sol | Skoler/bhg. | Barnevennl. | Bybane | Helse Bergen | Sentralt

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Nansens vei 34 9 900 000 272 262 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Tomannsbolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
209 / 213 / 0 KVM Eiet tomt, 493 KVM 60220073

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | underetasje:
Entré/gang/trapperom (10,7 m²), bad (3,2 m²), vaskerom (5,9 m²), soverom (11,7 m²), tv-stue (11,2 m²), soverom (7,5 m²) og bod (4,1 m²)

Vedr. innredning av underetasje, se avsnitt 6 under punktet viktig informasjon.

Innhold | 1.etasje:
Entré/gang/trapperom (12,5 m²), wc-rom (1,7 m²), stue (16,5 m²) og spisestue/kjøkken (28,6 m²)

Innhold | 2.etasje:
Gang/trapperom (12,3 m²), bad (9,1 m²), soverom (18,1 m²), soverom 2 (11,1 m²) og soverom 3 (8 m²)

Innhold | Loft:
Gang/trapperom (1,3 m²), kontor (4,9 m²) og loftstue (23,8 m²). Gulvareal i loft-etg inkl. trappeåpning utgjør 39 m².

Uteplasser/hage:
En herlig hage i bakkant av huset og pent opparbeidete hagearealer rundt eiendommen. I tillegg er det en nordvendt balkong på 2,1 m² med utgang fra soverom samt sørvendt terrasse på 17 m² med utgang fra spisestue/kjøkken.

Lagringsplass:
Tilhørende utvendig bod på eiendommen, bygget i 1999 samt innvendig bod i underetasjen.

P-rom er:
Alle rom i boligen med unntak av boden i underetasjen.

Samlet primærareal (P-rom) = 209 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 213 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Townhouse anno 1928. Et hjem med karakter.
- Særdeles populært nabolag i grønne omgivelser
- Kort gåavstand til bybane og busstopp
- Gåavstand til "hele" Helse Bergen
- Nydelig utsikt fra boligen
- Meget flott tomt på ca. 500 kvm.
- Gode solforhold på eiendommen
- Innholdsrikt og god boltreplass
- Vannbåren varme
- Fibernett i huset
- Underetasje med egen inngang
- Fine klassiske detaljer i huset
- Ildsted på kjøkkenet
- Mange soverom og flere bad
- Fine utesoner og en fantastisk hage
- Et hyggelig nabolag hvor folk trives
- Kort vei til store arbeidsplasser.
- Kort vei til barnehager og populære skoler
- Stor butikk, treningssenter og restauranter på Wergeland

Presentasjon | Det er med stor glede ZMEGLEREN v/ Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne flotte eiendommen like ved Brann Stadion og Christieparken. Her får en heldig kjøper en innholdsrik bolig, hage, nydelig utsikt, masse sol og sentral beliggenhet.

Familie | Huset har en godt utnyttet planløsning og en nydelig hage (barnevennlig tomt) og bør derved passe utmerket for en barnefamilie.

Innholdsrikt | Boligen har et bruksareal på 213 kvm. (BRA) fordelt over fire plan. Med tv-stue, stue, spisestue, loftstue, stort kjøkken, flere soverom, kontor m.m bør det være mer enn nok boltreplass for både store og små.

Oppgradert i 1999 og 2006 | Boligen ble kjøpt i 1998 gikk den gang igjennom omfattende renoveringsarbeider, hovedsakelig i 1999 og sist for 16 år siden 2006. De siste årene er det kun utført vedlikehold og ikke større arbeider på huset. Huset er opprinnelig fra 1928 og bygget etter datidens forskrfter. Kjøper må påregne vedlikeholdskostnader og evt. fornying av enkelte bygningsdeler dersom dagens standard ønskes.

Stor hage | Boligen er omkranset av flotte utearealer, der solen og den flotte utsikten kan nytes til fulle. Perfekt tilrettelagt for sosiale tilstelninger med grilling og kos i fokus. I bakkant av huset er det terrasse og videre tilkomst til en nydelig hage. Her kan det spilles fotball, cricket, badminton og det er rikelig plass til trampoline. En hage barna vil elske.

Sentralt | Fra huset er det kort gåavstand til Kronstad skole, Fridalen skole, Gimle skole, Haukeland sykehus, Haraldsplass Diakonale Sykehus, Odontologen, Kvinneklinikken etc. samt kort gåavstand bybane og busstopp med hyppige avganger mot Bergen sentrum. Det er også flere dagligvarebutikker innenfor rekkevidde på Wergeland. Få minutter å gå til din faste plass på Brann Stadion.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema

Velkommen | Totalt sett et hjem med karakter og svært populær beliggenhet i et etablert boligområde. Boligen bør seés - Hjertelig velkommen på visning!

Nærområdet

Sentral og særdeles populær beliggenhet i etablert boligområde like ved Brann Stadion. Fra boligen er det nydelig utsikt over Bergensdalen, byfjellene og nedover mot sentrum. Området er hovedsakelig bebygd med eneboliger og bolighus. Kort vei til Bergen Sentrum med alle servicetilbud/fasiliteter, samt flere dagligvarebutikker i gangavstand. Fine turmuligheter med bla Nattland, Ulriken, Isdalen og Tveitevannet. Mange idrettsanlegg/fritidstilbud som bla Fysak hallen, Bergenshallen, Turnkassen, Gimlehallen, Brann Stadion, Nymarkanlegget og Haukelandshallen, samt skoler som Fridalen skole, Slettebakken skole, Landås skole, Gimle skole, Langhaugen skole og Høgskolen i Bergen. Kort gåavstand til Haukeland sykehus, Haraldsplass Diakonale Sykehus, Odontologen, Alrek Helseklynge mm. med mange arbeidsplasser innenfor helsesektoren. Kort gangavstand til holdeplass for bybanestopp i Inndalsveien samt kort vei til Wergeland med stor butikk, treningssenter, restauranter mm.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Vannbåren varme:
Boligen har vannbåren gulvvarme i hele underetasjen, unntatt bod. Vannbåren varmesystem oppvarmes via Wirsbo el. kjel/varmesentral i bod. Vannbåren varmesentral er plassert på vaskerom. Vannbåren varme ble tillaget i 2006. Det er klargjort med rør til stue dersom radiatorovn skal monteres.

El. oppvarming:
Varmekabler i entré/gang/trapperom i 1.etasje, wc-rom og bad i 2.etasje.
To vegghengte panelovner

Skorstein og ildsted:
Skorstein i murkonstruksjoner (teglsteinspipe).
Ildsted på kjøkken. Peisovn med glassfront. Jøtul fra 2000. Peisovn er rentbrennende.

Parkering

Soneparkering i gaten.

Tomt

Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse meget pent opparbeidet med flat, plen, terrassedekke, gruset oppholdsplass, murer/bed og diverse prydbusker/beplantning og flotte trær. Solrik tomt.

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

Enkel adkomst fra Nansens vei.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport. Bygget var opprinnelig bygget som to leiligheter. Én leilighet i hhv. 1.etasje og én leilighet 2.etasje samt felles kjeller og felles loft.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Det er ikke gjort geotekniske undersøkelser av byggegrunn.

Drenering:
Det er tilfylte masse og steinsatt inntil deler av grunnmur i u-etg.
 
Gulv mot grunn:
Gulv ble kontrollert med laser. Det ble ikke registrert vesentlige skjevheter som kan ha konstruksjonsmessige negative avvik. Mindre ujevnheter/ skjevheter er normalt iht. byggeår/ alder.  Ca 05-12 mm skjevheter registrert v/ kontroll. I 2006 ble det støpt nye gulv i u-etg, unntatt bod.

Etasjeskillere:
Etasjeskiller av trebjelkelag. Gulv ble kontrollert med laser. Det ble ikke registrert vesentlige skjevheter som kan ha konstruksjonsmessige negative avvik. Mindre ujevnheter/ skjevheter er normalt iht. byggeår/ alder. Ca 05-35 mm skjevheter registrert v/ kontroll. Det er stedvis knirk i gulv.

Yttervegger:
Yttervegger er utført i trekonstruksjoner med utvendig liggende trekledning. Ytterkledning er opprinnelig fra byggeår. Fasadene ble malt i 2017.

Vinduer og dører:
Isolerglass i trekarmer. Fem Velux takvinduer.
Ytterdør u-etg: Malt tredør med felt av isolerglass.
Ytterdør: Malt tredør med felt av glass.
Balkongdør: To fløyet dør. Hvite tredører med felt av isolerglass.
Terrassedør kjøkken: To fløyet dør. Hvite tredører med felt av isolerglass.
Vinduene ble skiftet i 1991, unntatt takvinduer som hovedsakelig er fra 1999.
Hovedytterdør er av eldre årgang. Ytterdør i u-etg, balkongdør og terrassedør ble skiftet i 1991.
 
Takkonstruksjon/taktekking:
Taksperrer er tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Renner og nedløp i plast. Beslag/takhetter i aluminium/stål. Taktekking er av eldre årgang, sannsynligvis fra 1980-tallet (erfaringsmessig pga taksteintype, slitasje).

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 30.03.2022

Viktig informasjon
Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det er framlagt godkjente/stemplede byggetegninger. Rominndeling er endret i forhold til byggetegninger.

Det er bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet defineres som P-ROM eller S-ROM. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og manglende godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

I dette konkrete tilfellet er det ikke søkt om bruksendring ved innredning av u-etg for ca. 16 år siden i 2006. U-etg er opprinnelig inntegnet med boder, gang og vaskerom. Å innrede et kjellerareal til varig opphold krever godkjenning fra kommunen. Det betyr at det ikke er godkjent å benytte de to rommene i underetasjen som soverom/varig opphold selv om det er de er benyttet som.

Det foreligger tillatelse å innrede tørkeloft til loftstue og kontor, datert 11.05.1999 som stemmer med dagens bruk. Det er gjensidig rømningsvei gjennom branndør på loft mellom Nansens vei 34 og 32.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger av utvendig bod som stemmer med dagens bruk.

Vinduene i u-etg tilfredsstiller ikke dagens forskrifter med hensyn til vindusstørrelse og krav til dagslys. Takhøyden i underetasjen er under 2,20 m.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres på generelt grunnlag at man sjekker boligen nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2 og tilstandsgrad 3:

TG3
Utvendig > Dører
Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader. Balkongdør og terrassedør har råte i utvendig trevirke/panel. Kostnadsestimat gjelder utskiftning av terrassedør og balkongdør.
Tiltak: Døren(e) står foran utskiftning.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 30mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Kostnadsestimat gjelder avretting av gulv i rom hvor nivåforskjell er over 30 mm.
Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Våtrom > Overflater Gulv > Bad (9,1 m²)
Det er målt at det ikke er fall til sluk (motfall). Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Bom registrert i flere gulvfliser. Ingen stor risiko forbundet med bom i gulvfliser. Kostnadsestimat gjelder utbedring av badegulv pga. motfall til slukene. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt  som et enkeltstående tiltak å foreta utbedring av badegulv/fallforhold på ett bad som er eldre enn 20 år.
Tiltak:  Sluk må jevnlig observeres og rengjøres. Overvåk tilstanden.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Tomteforhold > Forstøtningsmurer
Det er påvist større sprekker og/eller skjevheter i muren. Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav. Det er påvist større sprekker og/eller skjevheter i muren (gjelder mur i front v/ utvendig trapp). Kostnadsestimat gjelder utbedring av sprekk/skjevhet i mur og montering av rekkverk på forstøtningsmur v/ terrasse.
Tiltak: Rekkverk/annen sikring på forstøtningsmur må settes opp/utbedres
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

TG2
Utvendig > Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak.
Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Utvendig > Nedløp og beslag
Takrenner har punktvise lekkasjer. Det er rust på innfestingen av takrenner/nedløp. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag.
Tiltak: Lokal utbedring må utføres.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon.
Tiltak: Råteskadet trekledning må skiftes ut.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er liten/ingen lufting i nedre del av takkonstruksjon.
Tiltak: Overvåk tilstanden. Pga. takkonstruksjonens alder kan det ikke utelukkes av det er avvik i skjult konstruksjon.

Utvendig > Sørvendt terrasse
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Terrassen fremstår med eldre standard og har en del væroppsprukket/slitt trevirke. Det er noen provisoriske søyler under terrassen.
Tiltak:  Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Vedlikehold/generell oppgradering må påregnes.

Utvendig > Utvendige trapper
Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler.
Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av åpninger i rekkverk til dagens forskriftskrav.

Innvendig > Eldre overflater/påpekte punkter
Eldre furugulv har en del slitasje/striper. Bom registrert i flere gulvfliser i u-etg. Ingen stor risiko forbundet med bom i gulvfliser.
Tiltak: Fungerer med dagens tilstand.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger

Innvendig > Pipe og ildsted
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er for liten.
Tiltak: Det bør foretas nærmere undersøkelser av pipeløp.

Innvendig > Rom under Terreng
Eldre drenering kombinert med påforede kjellervegger anses å være en risikokonstruksjon. Det er soppdannelse i nedre del av grunnmur under trapp og i nedre del v/ ytterdør i u-etg. Forhøyede fuktverdier ble registrert i det aktuelle området. Det kan skyldes fuktvandring i grunnmur, ev. kapilæroppsug fra grunn.
Tiltak: Overvåk tilstanden.

Innvendig > Innvendige trapper
Det er stedvis knirk i trappene. Rekkverkshøyden er under 0,90 m. Åpninger i rekkverk er over 10 cm. Det mangler håndløper i trappeløp. Det er lav frihøyde i deler av trappeløp i loft-etg. Det er ikke sikkerhetsglass i vindu v/trapp.
Tiltak: Det bør monteres håndløper på vegger og ev. foreta utbedringer av overnevnte forhold.

Innvendig > Innvendige dører
Eldre innerdører bærer preg av elde/slitasje. Enkelte innerdører tar i karm og bør justeres.
Tiltak: Enkelte dører bør justeres.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad (3,2 m²)
Det er noe slitasje/misfarging i fuger mellom i fliser i dusjsone. Det er sår/skade i enkelte fliser.
Tiltak: Overvåk tilstanden.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad (3,2 m²)
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Bom registrert i flere gulvfliser. Ingen stor risiko forbundet med bom i gulvfliser.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad (3,2 m²)
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
Tiltak: Installering av tett dusjkabinett anbefales. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Våtrom > Ventilasjon > Bad (3,2 m²)
Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering. Rommet har kun naturlig ventilasjon.
Tiltak: Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket. Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad (9,1 m²)
Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet (gjelder vindu v/badekar).
Tiltak: Overvåk tilstanden. Man bør være forsiktig med vannsøl v/ bruk av badekar.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad (9,1 m²)
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
Tiltak: Installering av tett dusjkabinett anbefales. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Våtrom > Ventilasjon > Bad (9,1 m²)
Rommet har kun naturlig ventilasjon.
Tiltak: Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Vaskerom  (5,9 m²)
Det er noe misfarging på murvegger.
Tiltak: Overvåk tilstanden.

Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom (5,9 m²)
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom (5,9 m²)
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom (5,9 m²)
Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering. Rommet har kun naturlig ventilasjon.
Tiltak: Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket. Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc-rom (1,7 m²)
Rommet har kun naturlig ventilasjon.
Tiltak: Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger (gjelder kobberrør).
Tiltak: Rørkurser på rør-i-rør system bør merkes. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning.
Tiltak: Bedre ventilering må etableres. Det bør monteres el. avtrekksventil på våtrommene, ev. mekanisk avtrekk.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak ut ifra at tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller waterguard system e.l. ved varmtvannstank. Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller waterguard system e.l. ved varmtvannstank (gjelder varmtvannstank i knevegg i loft-etg).

Tekniske installasjoner > Vannbåren varme
Mer enn halvparten av forventet brukstid på anlegg for vannbåren varme er oppbrukt. Det har ikke vært avholdt service på anlegget senere år.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak ut ifra at anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Det er variabel alder på el.anlegg. Det har ikke vært utført BKK el. kontroll de senere årene. Forskrift om elektrisk lavspenningsanlegg anbefaler at det blir foretatt regelmessig ettersyn av det elektriske anlegget hvert tiende år. På bakgrunnav overnevnte forhold anbefaler takstmann en gjennomgang av det
elektriske anlegget.

Tomteforhold > Drenering
Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak ut ifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Internett:
Det er to innlagte fiberkabler i boligen fra hhv. Telenor og Altibox

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

For ordens skyld informeres det om at selger er meglers kone sin onkel og tante.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger Ekspeditionsdokument datert 1927, stemplet av Bergen kommune.

Foreligger tillatelse til tiltak, datert 11.05.1999
Gjelder: Innredning av loftet til loftstue og kontor.

Det foreligger melding om mindre byggearbeid på boligeiendom, datert 22.04.199
Gjelder: Oppføring av bod

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 531 108,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 5 511 988,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Adkomst eiendom via kommunal vei.
- Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikkledninger.
- Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp via private stikkledninger.

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Tinglyste erklæringer

1927/901530-1/106 25.10.1927
BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
Diverse rettigheter og plikter iflg. festekontrakt.

1928/901555-1/106 27.03.1928
BESTEMMELSE OM KLOAKKLEDNING
Solidarisk ansvar for reparasjon og vedlikehold av
fellesledninger m.v.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen omfattes av reguleringsplan (20000). Formål: Bolig.
Planid: 20000.
Saksnr: 199938317.
Planens navn: ÅRSTAD. BERGENSDALENS MIDTRE DEL.
Type plan: Eldre reguleringsplan.
Planstatus: Gjeldende plan.
Vedtak i kraft: 03.07.1923

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMEGLEREN kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 9 900 000
Omkostninger 272 262
TOTALT 10 172 300

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF