Haugeveien 27

Solgt

5 490 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

5 626 940

P-rom

69 KVM

Antall rom

2 Soverom

Haugeveien 27 (Solgt)

Nyoppusset 3(4)-roms eierleilighet | Takrosetter og god takhøyde | Stort kjellerareal medfølger | Sentrumsnært!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Haugeveien 27 5 490 000 136 942 2 000
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 1
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
69 / 104 / 115 KVM Eiet tomt, 157 KVM 60220042

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Entré/gang, gjestetoalett, mellomgang, helfliset bad/wc, soverom, bod/disponibelt rom (har vært benyttet til gjesterom av nåværende eier), kjøkken, spisestue og dagligstue.

Tilleggsareal i kjeller:
Tilhørende seksjonen er det et tilleggsareal i underetasjen bestående av vaskerom og 2 kjellerrom mot Observatoriegaten (det er dør fra kjøkken med trappeadkomst til kjelleren).

Eksterne boder:
Seksjonen disponerer en mindre bod rett utenfor inngangsdøren (denne boden ligger på sameiets fellesareal iht. tinglyst seksjonering), samt en nettingbod i kjelleren (areal: 4,9 m²).

Fellesareal i kjeller:
Det er felles sykkelrom for sameiets beboere i kjelleren.

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

1. etasje | 69 m²:
Gang (5,2 m²), mellomgang (5 m²), bad (3,3 m²), toalett (1,3 m²), soverom (11,8 m²), stue (16,8 m²), spisestue (10,4 m²) og kjøkken (11,1 m²).

S-rom:
1. Etasje: Bod (6,3 m2). Rommet benyttes i dag som soverom.
Underetasje: Gang/bod (6,3 m²), vaskerom (3,8 m²), innredet rom (18,2 m²).

Samlet primærareal (P-rom) = 69 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 104 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 115 m²

Standard

Kort oppsummert:
- Nyoppusset og lekker selveierleilighet
- Boligen ligger gunstig plassert i 1. etasje
- Enkel og trappefri adkomst
- Leiligheten egner seg også godt for den voksne kjøpergruppen
- Tiltalende fasade med flotte utsmykninger og ornamenter
- God romfølelse med luftig takhøyde og takrosetter
- Lekkert Epoq kjøkken med tilhørende hvitevarer
- Nytt helfliset bad i 2021 med rør-i-rør system
- Mulig å lage ekstra soverom (spisestue)
- Stort kjellerareal medfølger seksjonen
- Svært populært område på beste Nordnes
- Kun få minutter til skole og flere barnehager
- Flere dagligvareforretning i nærområdet
- Søndagsåpen Bunnpris butikk i nærheten
- Nordnesbussen (nr. 11) stopper rett utenfor bygget
- Nært idylliske Nordnesparken
- Nært Nordnes Sjøbad med oppvarmet basseng
- Koselig rusletur til Torgalmenningen og byens mangfold

Presentasjon | Det er med stor glede og ydmykhet ZMEGLEREN presenterer denne nydelige selveierleiligheten med enestående beliggenhet i Haugeveien på Nordnes.

Inspirasjon| Dette er leiligheten for deg som drømmer om en gjennomført og flott leilighet på beste Nordnes. Her får man en moderne bygårdsleilighet som er nyoppusset i 2021-2022. Generøs takhøyde og originale detaljer fra bygårdens byggeperiode er bevart, og skaper det klassiske uttrykket som ofte er forbundet med vakre bygårdsleiligheter fra denne tidsepoken.

Stilsikkert | Leiligheten er malt i duse og moderne fargetoner. Lekkert Epoq kjøkken med sorte skapfronter og integrerte hvitevarer samt et nytt bad som ble oppusset av Murmester Tor Pedersen AS i 2021 (nytt rør-i-rør system). Kort fortalt en spesiell leilighet med sofistikert eleganse.

Mulighet | Dersom man har behov for flere soverom er det mulig å lage ett ekstra soveværelse, ved å benytte spisestuen til dette formålet. Denne løsningen gir økt fleksibilitet i forhold til den enkeltes behov. Bruk av spisestue til soverom samsvarer med godkjente bygningstegninger.

Tilleggsareal | I kjelleren er det et tilleggsareal som disponeres av leiligheten som selges. Arealet inneholder vaskerom og 2 kjellerrom. Nåværende eier har blant annet benyttet det ene rommet som tv-stue. Det gjøres særskilt oppmerksom på at rommene i kjelleren er ikke godkjente som varige oppholdsrom.

Beliggenhet | Haugeveien er et av Bergens mest populære områder. Primært fordi folk trives så godt her. Med skole, barnehage, butikk, idrettshall og fotballbane like ved , ligger mye til rette for en praktisk hverdag - der tilfredshet preger den enkelte. Torgallmenningen og byens mangfold finner man en koselig spasertur unna.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Denne eierleiligheten må betegnes som en sjelden "godbit". Her kjøper en ikke kun en leilighet, men like mye en urban livsstil som så mange søker etter. Kom på visning, føl den gode atmosfæren og nyt omgivelsene.

ANSVARLIG MEGLER:
Erik Alræk
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 40 40 16 66
E-post: ea@zmegleren.no

Nærområdet

Haugeveien er en velkjent adresse på Nordnes og består primært av klassiske bygårder fra slutten av 1800-tallet. Haugeveien 27 er en flott hjørnebygård like i nærheten av Nordnes skole.

Nordnes er et lite lokalsamfunn i "hjertet" av Bergen, med blant annet lokale restauranter, kaféer, kaffebarer og nydelige parkområder. Kun få minutters gange unna ligger Nordnes sjøbad med badeplass, stupebrett og utendørs basseng. For alle som ønsker å bo sentralt, men likevel tilbaketrukket, er området "prima".

Barnevennlig område med gode oppvekstkår og foreldre vil spare mye tid ved å ha "alt" rundt seg i nabolaget. I nabolaget ligger Klosteret barnehage, Nykirken barnehage og Haugeveien barnehage. I tillegg ligger Nordnes skole like ved. Av fritidstilbud er det aktiviteter i Nordneshallen, Nordnesbanen eller dansing/konserter på Verftet. Videre er det gategym, utekino, nabofester, 17-mai tog, fotballbane, idrettshall, kirke, eget buekorps, idrettslag, lokalavis,

Akvariet i Bergen samt flere lekeplasser i nærmeste omkrets. I nærområdet finner man også flere dagligvareforretninger som Kiwi, Rema 1000 og Bunnpris (søndagsåpen) innen et par minutters radius.

Fra sentrumskjernen er hjemveien kort, og busslinje nr. 11 stopper like utenfor bygget. Kort oppsummert er Nordnes å anse som et at byens mest attraktive boligstrøk med masse historie i gatene og god atmosfære - året rundt!

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Oppvarming | 1. etasje:
- Gulvvarme i entré
- Gulvvarme på gjestetoalett
- Gulvvarme på bad
- Gulvvarme på kjøkken
- Gulvvarme i stue og spisestue

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Gateparkering i henhold til områdets bestemmelser (soneparkering).

Haugeveien ligger i boligsone 5. Sonekort koster for tiden kr. 3.036,- per halvår, som tilsvarer kr. 506,- per måned. Bil nummer to koster kr. 4.554,-. Kortet gjelder hele døgnet på reserverte plasser for beboerne.

Beboerparkering:
Nordnes beboerparkering er lokalisert i eget garasjeanlegg ved Akvariet.

Hvis det er ledig plass i beboeranlegget i din boligsone og du oppfyller kriteriene for å få plass, vil du få tildelt en fast plass i parkeringshuset. For å høre om det er ledig kapasitet i beboeranlegget i din boligsone kan du sende e-post til boligsone@bergen.kommune.no eller ringe til Bymiljøetatens kundesenter på telefon 55 56 56 90.

Besøksparkering:
- Pris per døgn kr. 100,-
- Pris per uke kr. 400,-

Du kan kjøpe midlertidig parkeringstillatelse for besøkende i sone 2-7 på automat ved sykkelparkeringshuset på Nøstetorget. Her må du minimum betale for ett døgn, men du kan også kjøpe billett for to og tre døgn, eller for en uke. Billetten er gyldig fra det tidspunktet den blir kjøpt. Billetten kan ikke brukes på parkometer- og automatplasser.

NB! 14. februar 2020 trådte revidert forskrift om boligsoneparkering i kraft, og tilbudet om midlertidig besøksparkering i sone 2 - 7 vil bli fjernet. Som følge av koronapandemien har byrådet vedtatt å utsette iverksettelsen av dette, og tilbudet vil derfor bestå fram til 1. oktober 2022. Automaten på Nøstetorget blir dermed stående til samme tidspunkt.

Du kan også parkere på avgiftsplasser (ved automat/parkometer) enkelte plasser i sonen, men da må du betale med appen "P i Bergen" eller på automat/parkering i gaten. Da er det en maks parkeringstid på 2 timer.

Tomt

Opparbeidet og felles tomt på 157,9 kvm., som eies av sameiet. Bygget opptar mesteparten av tomtens areal.

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

Kjør eller gå til Klosteret i retning Nordnes. Fra Klosteret følger man veien videre over i Haugeveien. Gå igjennom alléen, forbi Nordnes skole og følg husnummerering frem til Haugeveien 27, som ligger lett tilgjengelig på høyre hånd. Den aktuelle leiligheten ligger i byggets 1. etasje med trappefri adkomst.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser.

Gulv mot grunn:
Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av naturstein, murt i betong. Etasjeskillere av trebjelkelag.

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i murkonstruksjoner, utvendig er veggene overflatebehandlet med murpuss og maling.

Vinduer:
Vinduer med isolerglass i malte trekarmer.

Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjonen er utført som valmtakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Taket er ikke besiktiget.

MERKNADER OM AREAL:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. BTA er beregnet areal. Høyeste målte takhøyde ble målt til 2,7 m. Takhøyden i underetasjen ble målt til cirka 2 m. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940)
medregnes i totalarealet.

Hulltaking på bad:
Eier ønsket ikke hulltaking. Eier informerer at det fremdeles er garantitid på badet (badet er fra 2020). Hulltaking er en inspeksjonsmetode hvor det borres et inspeksjonshull på 73mm fra tilstøtende rom for å undersøke for fukt/skader. Det er imidlertid gjennomført fuktkontroll med fuktindikator, denne ga ikke utslag for unormale fuktverdier. Hulltaking vil generelt gi en bedre fuktanalyse.

VESENTLIGE ENDRINGER ETTER BYGGEÅR:
Opplysninger fra hjemmelshaver, leiligheten ble oppgradert i perioden 2020-2021 med blant annet (kilde: Tilstandsrapport):

- Nytt bad og toalettrom
- Nytt kjøkken fra Epoq med integrerte hvitevarer
- Nytt rør-i-rør system
- Nye gulver (laminatgulv og fliser)
- Montert nye plater på veggflatene
- Montert nye plater i himlingsflatene. I stuen ble eksisterende nedsenking fjernet og det ble lektet ned på nytt
- Montert nytt listverk
- To av vinduene på kjøkkenet er fra 2021, i underetasjen er vinduene fra 2008
- Varmtvannsberederne er fra 2020 og 2007
- Etablert tilluft via ventilasjonsvifte på soverommene

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av bygningssakkyndig Mats Hansen den 16.03.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg. Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Bygningssakkyndig vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med bygningssakkyndig, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

4.1 Vinduer og ytterdører
Vinduene er fra 1990 på soverommene, i stuen og spisestuen fra 1985 og på kjøkkenet fra 1985 og 2021. Vinduene i underetasjen er fra 2008.
Vinduene har normal brukslitasje i henhold til alder. Dørene fremstod med normal brukslitasje i henhold til alder. Det ble ikke oppdaget punkterte glass eller andre avvik under befaringen. Punkterte glass kan tidvis være vanskelig og observere.

Vurdering av avvik:
Som følge av alder på de eldste vinduene bør disse jevnlig kontrolleres for punkterte vindusruter og råteskader i karm/belistning. Grunnet alder på de eldste vinduene vil restlevetid være vanskelig å anslå. Vinduer bør skiftes ved behov. Det minste vinduet på kjøkkenet lar seg ikke åpne i full åpen stilling.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Faste årlige kostnader (oppgitt for siste år):
Felleskostnad kr. 2.000,-/mnd. = Kr. 24.000,- per år
Kommunale avgifter = Kr. 13.045,- per år
Innboforsikring = Ca. kr. 1.500,- per år

Siste års strømforbruk er ikke oppgitt.

Hvitevarer:
Integrerte hvitevarer samt frittstående kjøleskap på kjøkken medfølger i handelen. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn. Ingen andre hvitevarer følger med i salget.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Bruksendring bolig fra bodareal til 4-roms boenhet på loft + 2 nye takvinduer på fasade mot sør-øst samt utvidelse av eksisterende takvindu på fasade mot sør-vest
Dato: 31.08.2007

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Installasjon av 4 stk. bad
Dato: 01.09.1959

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Installasjon av 5 stk. wc
Dato: 17.12.1934

Ingen andre attester foreligger ifølge kommunen.

Ferdigattester og bygningstegninger m.m., følger som vedlegg til salgsoppgaven.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

VIKTIG INFORMASJON:
Det fremgår av tinglyst seksjonering at det minste soverommet er avsatt til bod. Dette rommet har vært benyttet til soveværelse av nåværende eier, men er ikke godkjent til dette formålet. Det er også tegnet inn ett soverom, som i dag benyttes til spisestue av eier. Veggen mot stuen er fjernet. Opprinnelig løsning kan reetableres ved å sette opp en vegg mellom stue og spisestue. Boligen overtas av kjøper på denne bakgrunn for egen regning og risiko. Seksjoneringen følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 71/395

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet:
Sameiet Haugeveien 27 består av 5 selveiende boligseksjoner.

Kontaktperson i sameiet er Kristian Severin Johannessen.

Forsikring:
Sameiet har tegnet felles bygningsforsikring i Gjensidige (avtalenr. 79215901). Kjøper må selv tegne innbo- og løsøreforsikring.

Økonomi:
Det foreligger ikke regnskap for 2021. Ifølge sameiets kontaktperson har sameiet innestående kr. 57.528,65 på driftskonto per 07.03.2022.

Felleskostnad:
Det betales en månedlig felleskostnad pålydende kr. 2.000,- til sameiet.

Månedlig felleskostnad inkluderer:
Felles bygningsforsikring, strøm i fellesareal, kabel-TV/bredbånd (basispakke), noe avsetning til vedlikehold og normal drift av sameiet.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 1 utgjør: 71/395

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at felleskostnaden i sameiet kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av sameiet.

Tilleggsdel til seksjon 1:
I henhold til sameiets vedtekter §8 står følgende anført: "Stort disponibelt rom i kjeller med 3 stk. vinduer mot Observatoriegaten disponeres av seksjon 1. Dette gjelder for nåværende eiere og alle fremtidige eiere av seksjon 1 i Haugeveien 27." Dette innebærer at seksjon disponerer dette arealet som tilleggsdel.

Planlagt arbeid:
Sameiet planlegger arbeid av fasaden ved balkongene på hjørnet av bygget grunnet lekkasje tilknyttet leiligheten i 2. etasje (kilde: styreleder). Arbeidet er planlagt igangsatt i 2022. Sameiet har ikke mottatt noen konkrete priser på arbeidet per dags dato. Det skal innhentes tilbud fra 3 forskjellige selskap. Kostnad i forbindelse med dette arbeidet blir fordelt likt mellom de 5 seksjonene i bygget. Dette innebærer at kjøper av leiligheten (seksjon nr. 1), må dekke sin forholdsmessige andel av denne utbedringen.

Nye balkonger mot nord:
Ifølge sameiets kontaktperson planlegger sameiet å søke/bygge nye balkonger på nordsiden av bygget. Dette ble vedtatt under avstemming på et sameiermøte, men er ikke fastsatt per dags dato. Kostnader vedrørende søknad og bygging av nye balkonger må dekkes av den enkelte seksjonseier, dersom tiltaket blir igangsatt.

Dyrehold:
Det er tillatt med dyrehold i sameiet.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger. Ifølge mottatt skriv fra sameiet kreves det ikke godkjenning av ny eier.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt vedtekter og svarbrev fra sameiet. Dokumentene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 203 847,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 4 333 849,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Offentlig/kommunal vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vann- og avløpsnett.

Tinglyste erklæringer

Ingen tinglyste erklæringer er registrert på seksjonen.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 10090000
Plannavn: Bergenhus. Nordnes, Østre del av Nordneshalvøya
Ikrafttredelsesdato: 24.09.1946
Dekningsgrad: 100,0 %

Kommuneplan:
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY1 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Trehusbebyggelse fra Nordnes til Sydnes (100,0 %)
65270000 - Historisk sentrum (100,0 %)

Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - gul sone (100,0 %)

Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (40,6 %)

Rød støysone:
65270000 - Vei støy - Rød sone (18,7 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (100,0 %)

Kommunedelplan:
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15780000 - Boligområder (100,0 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
62020000 - Bergenhus. Gnr 165 Bnr 450, Nordnes Oppveksttun - 201015772
11690100 - Bergenhus. Gnr 165 Bnr 363, Nordneshallen Og Bretterne, Vesentlig Reguleringsendring - 199703458
11690000 - Bergenhus. Nordnes, Reguleringsendring Mellom Nordnesveien - Nordnesbakken, Nordnesgaten Og Fritznersmauet
11690000 - Bergenhus. Nordnes, Reguleringsendring Mellom Nordnesveien - Nordnesbakken, Nordnesgaten Og Fritznersmauet
10330000 - Bergenhus. Nøstet - Vestre Nordnes
9025000 - Bergenhus. Gnr 165 Bnr 561 Mfl., Georgernes Verft 4A - 199616832

Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg.

Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at Z Megleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 5 490 000
Omkostninger 136 942
TOTALT 5 626 940

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF