Hedlo 14

Solgt

2 980 000

Prisantydning

Boligtype

Enebolig

Totalpris

3 084 140

P-rom

115 KVM

Antall rom

3 Soverom

Hedlo 14 (Solgt)

SOLGT - VISNING AVLYST!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Hedlo 14 2 980 000 104 142 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Enebolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
115 / 143 / 0 KVM Eiet tomt, 297 KVM 60220050

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Gang med trapp til 2. etasje, bad/wc/vaskerom, kjøkken og stue/spisestue.

Innhold | 2. etasje:
Mellomgang med plass til kontorpult, bad/wc og 3 soverom. Fra det ene soverommet er det inspeksjonsluke til kaldtloft.

Uteplasser:
Fra stuen er det adkomst til en koselig vinterhage med god størrelse. Fra vinterhagen er det tilkomst til en meget stor terrasse (vendt mot nord/øst), der man har vidunderlig sjøutsikt og morgen-/formiddagssol. På den andre siden (mot vest) er det en markterrasse, der kveldssolen kan nytes til fulle.

Eksterne boder:
Det medfølger 3 eksterne boder. Det er 2 boder med adkomst fra vinterhagen samt en utebod tilknyttet den største terrassen.

Parkering:
Det er plass til 2 biler på tunet utenfor huset. I tillegg disponerer boligen en biloppstillingsplass på felles parkeringsplass like i nærheten av huset.

Primærareal
Følgende rom inngår i boligens primærareal (P-rom):

1. etasje | 65 kvm.:
Entré/gang, bad/vaskerom, kjøkken og stue/spisestue.

2. etasje | 50 kvm.:
Trapperom/gang, bad/wc og 3 soverom.

S-ROM | 28 kvm.:
Bod og overbygd sommerstue/vinterhage.

Nettoareal:
Sommerstue/vinterhage | 1. etasje:
Sommerstue på ca. 22 m² + bod (opplyst med isolerte vegger og tak) på ca. 5,30 m² målbart areal: Skyvedør med isolerglass til terrasse fra sommerstuen. Plastplater m.m på tak, shingel på vedbod og betongtakstein på bod. Vedbod med gulvflate på ca. 5 m².

1. etasje:
- Entre/gang/trappegang ca. 6 m²
- Bad med wc/vaskeplass ca. 5,30 m²
- Kjøkken ca. 13,56 m²
- Stue/spisestue ca. 39,26 m²

Takhøyde på ca. 2,38 meter generelt og skjevhet i dekke er ca. 10 mm på det meste.

2. etasje:
- Trappegang/Gang ca. 13,70 m²
- Soverom 1 ca. 12,38 m² gulvflate
- Soverom 2 ca. 14,66 m² gulvflate
- Soverom 3 ca. 11,70 m² gulvflate
- Bad med wc ca. 9,90 m² gulvflate

Takhøyde på ca. 2,41 meter samt skjevhet i dekke på ca. 10-12 mm på det meste

Kaldtloft:
Loftsluke i det ene soverommet. Kaldt loft, isolert mot boligdelen. Motor for ventilasjon

Samlet primærareal (P-rom) = 115kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 143 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Selveiende enebolig i rekke over 2-plan
- Skjermet terrasse med uvanlig god størrelse
- Vidunderlig sjøutsikt over Gangstøosen
- 3 soverom med god størrelse og 2 bad
- Stilrent og pent Epoq kjøkkeninnredning
- Koselig stue med ildsted
- Innlagt fiberkabel via Telenor
- Nærhet til barnehage og Knappskog barneskole
- Kort gåavstand til gode bussforbindelser
- Rimelig kjøretid til Sartor Storsenter
- Rundt 25 minutters kjøretur til Bergen sentrum

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Erik Alræk presenterer denne koselige eneboligen i rekke på Hedlo (Knappskog) i Øygarden kommune. Boligen ligger i et skjermet og meget barnevennlig område med gåavstand til Knappskog barneskole og nærhet til flere barnehager.

Innholdsrikt | Boligen har en innholdsrik romløsning og egner seg godt for en barnefamilie. Det er blant annet 3 gode soverom, 2 bad med god størrelse og en koselig stue med plass til sittegruppe og spisestuebord. Det er mulig å lage ett ekstra soverom, ved å benytte spisestuen til dette formålet.

Uteplasser | Tilknyttet boligen er det en koselig sommerstue (ikke byggemeldt) samt 2 terrasser med god størrelse, der solen kan nytes til fulle. Fra den største terrassen er det praktfull sjøutsikt og vidstrakt panorama over tilliggende område samt videre mot byfjellene. Solforholdene, som omkranser eiendommen, anses som meget gode.

Parkering | Det er plass til 2 biler på tunet utenfor huset. I tillegg disponerer boligen en biloppstillingsplass på felles parkeringsplass like ved eiendommen. Parkeringsforholdene må derved sies å være tilfredsstillende ivaretatt.

Infrastruktur | De aller fleste ønsker en smidig og effektiv hverdag. Da kan det være greit å vite at det er gåavstand til nærliggende busstopp med hyppige avgangstider samt rimelig kjøretid til Sartor Storsenter. Alt innenfor en fornuftig radius fra området. I tillegg er det rundt 5-6 minutters kjøretid til Ågotnes med Kiwi og Rema 1000.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Samlet sett en arealeffektiv og koselig familiebolig med utmerket beliggenhet i et populært og barnevennlig område. Boligen bør seés og oppleves - velkommen til visning!

Nærområdet

Dette er en koselig enebolig i rekke, som ligger i naturskjønne omgivelser på Hedlo i Øygarden kommune. Fra eiendommen er det vidstrakt sjøutsikt mot Gangstøosen, Geitung, Foldnes og videre mot byfjellene. Huset ligger i en blindvei uten gjennomgangstrafikk. Eiendommen har gode solforhold, der kan solen nytes i fred og ro fra tidlig morgen til sen kveld midtsommers. Tilknyttet eiendommen er det 2 terrasser som vender mot hhv. øst (morgen/formiddagssol) og vest (kveldssol). Fra boligen har man gåavstand til Knappskog barnehage og Knappskog barneskole. Det er trygg skolevei med fortau hele veien. Fjell ungdomsskole ligger på Bildøy hvor det går buss for elevene fram og tilbake. Bussholdeplass med avgang til Straume ligger noen minutters gangavstand fra området. Videre er det rimelig kjøretid til Sartor Storsenter, der man finner alle daglige handels- og
servicetilbud. Stipulert kjøretid med bil til Bergen sentrum utgjør rundt 25-30 minutter. 

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Oppvarming | 1. etasje:
- Gulvvarme i alle rom
- Ildsted i stue

Oppvarming | 2. etasje:
- Gulvvarme på bad

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

- Biloppstillingsplass for inntil 2 biler på tunet utenfor huset
- 1 biloppstillingsplass på felles parkeringsplass

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Eiet og opparbeidet tomt på 297,9 kvm. Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og husets plassering på tomten.

Adkomst

Fra Bergen sentrum kjører man mot Sotra. Kjør gjennom Kolltveitunnelen og ta til høyre i påfølgende rundkjøring. Fortsett videre mot Knappskog. Når man kommer til avkjøring mot Fjæreide tar man til avkjørsel til høyre. Dette er Hedlo. Kjør bakken videre opp og hold til venstre. Følg deretter husnummerering frem til Hedlo 14, som ligger lett tilgjengelig på høyre hånd.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon fram til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Utvendig:
Bindingsverkskonstruksjon fra byggeår og liggende bordkledning. Sperrekonstruksjon med betongtakstein, renner og nedløp i plast. Malte trevinduer med 2-lags glass og div. nyere PVC vinduer med 2-lags glass. Isolerglass sett fra 1995, 2021-22. Gatedør og terrassedør (opprinnelig)

Innvendig:
Gulv: Laminat, belegg/våtromsbelegg og fliser. Vegger: Malt strie/flater, fliser og baderomspanel. Himling: Malte flater og malt panel. Betongdekke mot grunn og trebjelkelag i etasjeskille. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Elementpipe. Boligen har malt tretrapp. Hvite fyllingsdører og dør med glassfelt til stuen.

Tekniske installasjoner:
Vannrør: Kobberrør. Avløpsrør av plast. Mekanisk ventilasjon fra våtrom, motor på loft. 115 liters varmtvannstank type heat injection fra 2014. El-skap med automatsikringer. Røykvarsler og brannslukkingsapparat.

Tomteforhold:
Byggegrunn av fjell. Utvendig drenering fra byggeår. Fyllmasser/stein m.m. Boligen ligger over terreng. Betonggrunnmur og trolig stripefundamenter
av betong under grunnmur. Relativ flatt bebygget eiendom, bratt i forkant ned mot øst. Avløpsrør av plast og vannledning av plast (PEL). Offentlig avløp og vann via private stikkledninger. Felles pumpestasjon på nedsiden (øst).

Opplyst av hjemmelshaver:
- Div. nye isolerglass og vinduer i 2021-22
- Epoq kjøkken fra 2018
- Utvidet terrasse mot vest, beiset terrasse og malt fasade
- Kledd bad/vaskerom med Fibo tresbo veggplater, lagt fliser på eksisterende våtromsbelegg, byttet toalettet og varmtvannsbereder i 2014. Skiftet termostat på varmekabel
- Pusset opp opprinnelig bad i 2. etasje med bl.a. vegghengt klosett, malt overflater og dusjkabinett i 2022
- Asfaltert felles vei i ca. 2012
- Laminatgulv i stuen er fra ca. 2012 samt på 2 av soverommene i 2. etasje fra ca. 2005-06
- Felles kloakkpumpe med Hedlo Sameie og felles gatebelysning
- Huset ble malt utvendig i 2015
- Sommerstue (overbygd) ble laget i ca. 2017
- Terrasse (inngangssiden) er fra ca. 2005

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av bygningssakkyndig/takstmann Øystein Lunde den 23.03.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med bygningssakkyndig, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2) og 3 (TG3). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2 og 3:

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 3 (TG3):

Bad 1. etasje: TG3
Byggeforskrifter fra før 1997 og ingen dokumentasjon. Bad på ca. 5,30 m²: Innfellbart dusjhjørne i glass, plastsluk, møblement med servant, speil
og lysarmatur med stikkontakt. Vegghengt klosett med innebygd sisterne og drenshull under. Vaskeplass med veggfestet avløp, vannuttak og dobbel jordet stikkontakt. Bereder i kasse type heat injection på 115 liter fra 2014. Vindu (opprinnelig) i bad. El- vifte fra bad og tilluft via dør. Varmekabel i bad (opprinnelig). Generelt: Fliser på gulv + sokkelflis samt vegger med baderomsplater og malt i tak. Flatt gulv (plast list på gulv rundt dusjsonen) og flat dørterskel. Opplyst: Bad ble overflateoppusset med fliser lagt direkte på opprinnelig våtromsbelegg, nye baderomsplater + innredning og vegghengt
klosett. Merk: Opprinnelig sluk, røropplegg i vegger og varmekabel i gulv. Badet brukes til wc-rom og vaskerom da det ikke er fall på badegulvet.

Vurdering av avvik:
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

Tiltak:
Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

Kostnadsestimat : Kr. 100 000 - 300 000

Bad 2. etasje: TG3
Byggeforskrifter fra før 1997 og ingen dokumentasjon. Opprinnelig bad med en gulvflate på ca. 9,90 m²: Dusjkabinett, møblement med servant, vegghengt klosett med innebygd sisterne med drenshull under og inspeksjonsluke, badekar, møblement med servant, speil og lysarmatur med stikkontakt. Gulvvarme. Malt opprinnelig våtromsbelegg på gulv, vegger med våtromstapet og malt i tak. Flatt gulv, trebjelkelag.

Vurdering av avvik:
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

Tiltak:
Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

Kostnadsestimat : Kr. 100 000 - 300 000

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 (TG2):

Nedløpg og beslag: TG2
Renner og nedløp i plast. Generelt: Normal tid før utskifting av takrenner/nedløp i plast er 20 - 30 år.

Vurdering av avvik:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke
krav om dette på byggemeldingstidspunktet.

Tiltak:
Det er ikke behov for utbedringstiltak i nær fremtid. Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav.

Balkonger, terrasser og rom under balkonger: TG2
Terrasse på ca. 48 m² inkl. utebod med gulvflate på ca. 1,20 m², rekkverkshøyde på ca. 80 cm. Uplights i terrassedekke. Terrasseplatting mot vest på ca. 14 m² (TG1) fra 2004-05. Frostsikker utekran her.

Vurdering av avvik:
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/tre paneler.

Tiltak:
Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Lokal utbedring/utskiftning bør utføres. Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet.

Radon: TG2
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Vurdering av avvik:
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Tiltak:
Det bør gjennomføres radonmålinger.

Overflater og innredning: TG2
Epoq kjøkken fra 2018 med hvite profilerte fronter og heltre eik benkeplate med kitchen board over. Overskap med glassfelt og led-lys. Led-lys under overskap + 2 doble stikkontakter på vegg. Opplegg for oppvaskmaskin. Ventilator. Bryter for avtrekk fra bad i skap. Feieluke i kjøkken. Vindu fra 2021.

Vurdering av avvik:
Det er ikke montert komfyrvakt i kjøkkenet som er krav på dette kjøkkenet utifra alder. Det er ikke påvist tegn på at det er montert lekkasjedeteksjon ved
oppvaskmaskin/oppvaskkum, dette er et krav på kjøkkenet utifra alder. Generelt: Det er krav til komfyrvakt i alle nye boliger. Kravet kom i 2010 og
gjelder også dersom det legges opp ny kurs til komfyr i eldre boliger. De samme reglene gjelder for fritidsboliger.

Tiltak:
Komfyrvakt bør monteres. Det må foretas nærmere undersøkelse.

Vannledninger: TG2
Kobberrør. Generelt: Vannrør av kobber. Teknisk levetid: 15-50 år. Anbefalt brukstid: 30 år.

Vurdering av avvik:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.

Tiltak:
Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. Det er ikke behov for utbedringstiltak. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Anlegget må sjekkes av fagperson, som må utføre eventuelle tiltak på anlegget. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

Avløpsrør: TG2
Avløpsrør av plast. Generelt: Avløpsrør i plast har teknisk levetid på 25-75 år. Anbefalt levetid er 50 år.

Vurdering av avvik:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

Tiltak:
Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Drenering: TG2
Utvendig drenering fra byggeår. Fyllmasser/stein m.m. Boligen ligger over terreng. Generelt: Normal forventet levetid på drenering er fra 20 til 60 år. Dersom dreneringen nærmer seg en alder på 40 år vil dermed drenssvikt kunne være forventbart.

Vurdering av avvik:
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.

Tiltak:
Det er ikke behov for utbedringstiltak.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Faste årlige kostnader (oppgitt for siste år):
Kostnad til Hedlo Sameie: Kr. 3.600,- per år
Kommunale avgifter: Kr. 15.857,- per år
Bygningsforsikring (IF Forsikring): Kr. 3.532,- per år
Innboforsikring: Ca. kr. 2.000,- per år
Strømforbruk siste 12 måneder: 10.200 kWh

Årlige kostnader er basert på selgers eget forbruk og iht. deres egen forsikringsavtale. Avvik vil følgelig forekomme.

Hvitevarer:
Komfyr og oppvaskmaskin på kjøkken medfølger i handelen. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn. Ingen øvrige hvitevarer følger med i salget.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Øygarden kommune har utstedt følgende attest:

Type: Midlertidig brukstillatelse
Tiltakets art: Nybygg bustadhus
Dato: 25.03.1995

Dvs. at det foreligger ikke ferdigattest på boligen. I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

NB! Oppføring av vinterhagen er ikke omsøkt eller godkjent av Øygarden kommune. Kjøper overtar boligen på bakgrunn av denne situasjonen for egen regning og risiko.

Midlertidig brukstillatelse samt bygningstegninger datert 22.06.1993, følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 775 228,- for inntektsåret 2020.

Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 790 819,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Huset kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen. Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Eiendommen tilhører Hedlo Sameie. Det betales årlig kr. 3.600,- som dekker drift av felles kloakkpumpe, snøbrøyting/salting og felles belysning. Det er pliktig medlemskap i velforeningen/sameiet.

Det er for øvrig solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Tinglyste erklæringer

1993/11617-1/50 
Kjøpekontrakt  
Tinglyst 15.10.1993 
Til Landro Bygg & Eiendom AS på denne eiendom
Overført fra: 4626-30/446
Gjelder denne registerenheten med flere

Denne erklæringen er ikke lenger relevant fordi Landro Bygg & Eiendom AS er oppløst. Ansvarlig megler har prøvd å komme i kontakt med avviklingsstyret slik at erklæringen kan slettes i grunnbok, men har ikke lyktes med dette fremstøtet. Erklæringen vil følgelig fortsatt være tinglyst på eiendommen, men har ikke relevans ettersom selskapet er oppløst. Erklæringen følger som vedlegg til salgsoppgaven.
 
1994/696-1/50 
Erklæring/avtale  
Tinglyst 19.01.1994 
Pliktig medlemskap i velforening m.v.
Medlemmene hefter innbyrdes pro rata for forpliktelser knyttet til felles atkomstveier, snømåking, vann/kloakkanl. m.v.
Gjelder denne registerenheten med flere

Ovennevnte erklæring sier blant annet at alle eiere at tomter utskilt fra gnr. 30, bnr. 446, 457 og 458 har rett og plikt til å være medlemmer i velforeningen. Velforeningens medlemmer hefter for forpliktelser knyttet til felles adkomstveier, snømåking, pumpestasjon samt vann og kloakkanlegg. Erklæringen følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen ligger i et regulert område.

Plannavn: 37-3 UP Hedlo, Knappskoge (30-446)
Planid: 124619930005
Plantype: Bebyggelsesplan iht. kommuneplanens arealdel
Ikrafttredelse: 31.08.1993

Reguleringsformål:
- Byggjeområde for bustader
- Trafikkområder
- Friområder
- Fellesområder

Reguleringssvar fra Øygarden kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at Z Megleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 2 980 000
Omkostninger 104 142
TOTALT 3 084 140

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF