Fiolveien 12B

Solgt

2 680 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

2 833 120

P-rom

65 KVM

Antall rom

2 Soverom

Fiolveien 12B (Solgt)

Flott 3-roms endeleilighet | Vestvendt terrasse | Nytt kjøkken og bad i 2018 | Disp. rom på loft | Ikke forkjøpsrett!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Fiolveien 12B 2 680 000 17 244 4 242
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Aksje 1
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
65 / 80 / 87 KVM Fellestomt, 4945 KVM 60220033

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Høy 1. etasje:
Gang med speilgarderobe, helfliset bad/wc, 2 soverom, kjøkken og stue.

Uteplass:
Fra stuen er det adkomst til en vestvendt terrasse med bra størrelse (areal 7,2 m²).

Tilleggsareal på loft:
Tilhørende innredet loftsrom (15,4 m²) følger med leiligheten. Dette rommet er oppgitt som tilleggsareal og er ikke regnet med i boligens primærareal (P-rom). lfølge selger/forretningsfører kan ikke dette rommet leies ut som selvstendig boenhet. Rommet har vært benyttet som gjesteværelse og til oppbevaring. Det er felles toalettrom på loftet.

Eksterne boder:
Det medfølger 2 eksterne boder i kjeller (areal hhv. 8,0 m² og 8,1 m²). Det disponible rommet på loftet kan også benyttes til oppbevaring.

Fellesareal:
Det er felles vaskekjeller og tørkerom samt felles sykkelrom i kjelleren for blokkens beboere. Man setter inn sin egen vaskemaskin og strømforbruk registreres direkte på leilighetens strømmåler.

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

Høy 1. etasje | 65 m²:
Gang (5 m2), bad (2,1 m2), soverom (12,2 m2), soverom (6,7 m2), stue (29 m2), kjøkken (6,6 m2).

S-ROM:
Loft: Innredet loftsrom (15,4 m2).

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. BTA er beregnet areal. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

Samlet primærareal (P-rom) = 65 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 80 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 87 m²

Standard

Kort oppsummert:
- Koselig 3-roms aksjeleilighet i populært område
- Nytt Ikea kjøkken og helfliset bad i 2018
- Innredet gjesteværelse på loft (disponibelt rom)
- Vestvendt terrasse og 2 eksterne boder
- Basispakke kabel-TV/bredbånd inkl. i felleskostnaden
- Ikke forkjøpsrett eller dokumentavgift
- Kort avstand til Sletten Senter og bybanestopp
- Nært Haukeland og Høgskulen på Vestlandet
- Gode bussforbindelser i nærområdet
- Nærhet til turterreng ved Tveitevannet eller byfjellene

Presentasjon | Det er med stor glede ZMEGLEREN presenterer denne koselige 3-roms aksjeleiligheten i populære omgivelser i Fiolveien på Landås. Leiligheten ligger gunstig plassert i høy 1. etasje med enkel tilkomst og med gåavstand til Landåstorget, Sletten Shoppingsenter, bybanestopp og turterreng rundt Tveitevannet.

Arealeffektiv | Leiligheten har en arealeffektiv romløsning og fremstår som koselig innredet. Det ble installert nytt Ikea kjøkken i 2018 og badet inkludert nytt rør-i-rør system ble oppusset av fagfolk i samme periode. Alle innerdører ble også skiftet i 2018.

Loftsrom | Det medfølger ett disponibelt rom (tilleggsareal) på loftet. Rommet har vært benyttet til gjesteværelse og oppbevaring. På loftet er det også et felles toalettrom, som kan benyttes av brukerne. Loftsrommet kan ikke leies ut. Foruten dette rommet er det 2 romslige kjellerboder og felles vaskekjeller.

Uteplass | Med utgang fra stuen har man adkomst til en vestvendt terrasse med bra størrelse. En avstressende sone som kan benyttes på deilige soldager.

Inkludert | Månedlig felleskostnad utgjør kr. 4.242,- per måned. Felleskostnaden inkluderer blant annet kabel-TV og bredbånd via Altibox (basispakke), kommunale avgifter, trappevask m.m.

Omkostninger | Ved kjøp av aksjebolig betaler man ikke 2,5% dokumentavgift til staten. Ved kjøp til prisantydning ville dokumentavgiften utgjort kr. 67.000,-. Omkostninger for kjøper er derved forholdsvis lave. Det praktiseres heller ikke forkjøpsrett i boliglaget.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Samlet sett en koselig 3-roms aksjeleilighet med tilbaketrukket og flott beliggenhet i sentrale omgivelser på Landås. Velkommen til visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Erik Alræk
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 40 40 16 66
E-post: ea@zmegleren.no

Nærområdet

Leiligheten har en sentral og god beliggenhet i Fiolveien på Landås. Gåavstand til Landåstorget, Sletten Senter med utallige butikker og ulike servicetilbud samt stoppested for Bybanen. Få minutters gange til Fridalen skole (1-7 kl.) og kort avstand til flere barnhager. Det er flere dagligvareforretninger i nærområdet med Kiwi i Birkeveien, Matkroken på Landåstorget (søndagsåpen) samt Rema 1000 i Nattlandsveien. Nært fint turterreng rundt Tveitevannet, til trening eller rekreasjon, eller byfjellenes mangfold. Stipulert kjøretid med bil til Bergen sentrum utgjør rundt 10 minutter. Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for ytterligere informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

- Gulvvarme på bad
- Gulvvarme i stue

Termostat for gulvvarme i stue er unøyaktig og vanskelig å stille inn med ønsket temperatur ref. selgers egenerklæringsskjema.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Selger opplyser at tidligere ildsted er fjernet og pipen er murt igjen av fagperson.

Parkering

Boliglaget disponerer 9 utvendige parkeringsplasser. Parkering koster for tiden kr. 175,- per måned (kommer i tillegg til felleskostnaden). Plass blir tildelt etter søknad til styret og fordeles i henhold til ansiennitet.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Felleseiende tomt på 4.945 kvm., som er pent opparbeidet. Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og byggenes plassering på tomten.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Om byggemetoden:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av mur- og betongkonstruksjoner. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i murkonstruksjoner, utvendig er veggene overflatebehandlet med murpuss og fasadeplater. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med skiferstein. Taket er ikke besiktiget.

OVERORDNET FAGLIG VURDERING AV EIENDOMMEN:
Avvik som er funnet på befaringsdagen står nærmere beskrevet under de aktuelle bygningsdelene. Ved avhending av eiendommen gjøres det oppmerksom på selgers opplysningsplikt og kjøpers undersøkelses plikt iht. Lov om avhending. For rapporter som gjelder leilighet i et sameie eller aksje/andelslag (borettslag) er undersøkelsene begrenset til innvendig i leiligheten og dennes tilleggsdel (boder/kott/altan eller lignende).

BESKRIVELSE AV INNVENDIGE OVERFLATER (vegger, tak og gulv):
Gulv: Badet har flislagt gulv, resterende rom har laminat og tregulv.
Vegger: Badet har fliser, resterende rom har tapet og malte flater.
Tak: Malte flater.

VESENTLIGE ENDRINGER ETTER BYGGEÅR:
Opplysninger fra eierr:
- Vinduer og altandør ble skiftet i 2003
- Etterisolert samt oppgradering av fasader ble gjennomført i 2003
- Badet ble pusset opp i 2018
- Kjøkkenet ble montert i 2018
- Helsparklet og malt enkelte av veggflatene samt himlinger i 2018
- Nye innerdører i 2018
- Nytt laminatgulv i gang og kjøkken i 2018

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av bygningssakkyndig Mats Hansen den 09.08.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg. Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

 1.1.3 Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. Sluk i støpejern må jevnlig kontrolleres og rengjøres, ved tett sluk vil man få høy vannstand i sluket som kan føre til lekkasje i overgangen mellom sluk/gulv.

3.1 Andre rom
Det er registrert en del skjevheter/ujevnheter i etasjeskille, dette anses som normalt i henhold til alder og konstruksjonsmåte. Stedvis er det registrert knirk.

6.1 WC og innvendige vann- og avløpsrør
Avløpsrør i støpejern var vanlig på 50-, 60 og 70-tallet, men også tidligere enn dette. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må sluk/avløpsrør skiftes, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Sluk i støpejern må jevnlig kontrolleres og rengjøres, ved tett sluk vil man få høy vannstand i sluket som kan føre til lekkasje i
overgangen mellom sluk/gulv. Det er ikke lokalisert hvor drensåpningen til fordelerskapet ledes. Drensåpning må ledes til sluk eller lekkasjesikring. På vegghengt toalett var det ingen synlig drensåpning/spalte hvor en eventuell lekkasje vil kunne oppdages. Dersom toalettet ikke har innebygget drensløsning, bør det etableres drensåpning.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Salgsfullmektig har ikke bebodd boligen og har derfor ikke fylt ut egenerklæringsskjemaet. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Faste årlige kostnader:
Strømforbruk 2021 = Kr. 19.135,-
Felleskostnad kr. 4.242,-/mnd. = Kr. 50.904,- per år
Innboforsikring = Kr. 1.800,-

Årlige kostnader er basert på selgers eget forbruk og iht. deres egen forsikringsavtale. Avvik vil følgelig forekomme.

Hvitevarer:
Selger opplyser at samtlige hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen. Hvitevarene er bruk (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Annen relevant informasjon:
Ifølge selger er det observert det som antas å være skjeggkre i leiligheten. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende.

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: 2. etasjes beboelseshus i betong med 4 rom på loft
Dato: Udatert

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Vindusendring
Dato: Udatert

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Tilbygg bolig
Dato: 16.06.2004

Ovennevnte ferdigattester følger som vedlegg til salgsoppgaven.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Borettslag/boliglag

Om boliglaget:
AS Landåsleiet Boligselskap I (org.nr. 931 365 371) er tilknyttet forretningsfører Advokat Trine Kronhaug (tlf: 55325590).

Boliglaget består totalt av 32 aksjeleiligheter i lavblokker.

Boliglaget gjennomførte rehabilitering med utvendig etterisolering, utskifting av vinduer/altandører samt utvidelse av altaner i 2004.

Styreleder i laget er Wencke Hystad.

Forsikring:
Bygningsmassen er forsikret i IF Skadeforsikring (polisenr. SP503817). Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 4.242,- og inkluderer følgende: Betjening andel fellesgjeld, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, grunnpakke kabel-TV og bredbånd (basispakke) via Bergen Fiber/Altibox, renhold av fellesareal, gressklipping, vedlikehold av bygninger og normal drift av boliglaget

Ifølge forretningsfører ble månedlig felleskostnad økt fra kr. 4.040,- til kr. 4.242,- med virkning f.o.m. 01.06.2022. På generelt grunnlagt forutsettes det at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i boliglaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av boliglagets styre eller lagets generalforsamling.

Økonomi:
Regnskapet for 2021 er gjort opp med et negativt resultat pålydende - 150.972,-. Per 31.12.2021 hadde boliglaget sum omløpsmidler tilsvarende kr. 279.108,- (kundefordringer/bankinnskudd o.l.).

Andel fellesgjeld pr. 31.12.2021: Kr. 135.881,-
Andel felles formue pr. 31.12.2021: Kr. 5.856,-

Spesifikasjon av boligselskapets lån:
Husbanken
Flytende rente
Serielån som nedbetales over 25 år fra 01.10.2009
Forventes nedbetalt 01.10.2034
Restgjeld per 31.12.2020: Kr. 4.785.000,-
Andel fellesgjeld per 31.12.2021: Kr. 135.881,-

I tillegg til lånet i Husbanken er det gitt fullmakt til nytt låneopptak begrenset oppad til kr. 500.000,-. Ifølge styrets leder er det planlagt å benytte midlene til oppgradering av gavlvegger. Per dags dato har de ikke innhentet pristilbud på denne oppgraderingen. Kjøper må påregne at andel felleskostnad/fellesgjeld vil bli økt som en følge av dette. Konferer eventuelt styret eller forretningsfører for ytterligere informasjon.

Kabel-TV og bredbånd:
Boliglaget har inngått en kabel-TV og bredbåndsavtale med Altibox (Bergen Fiber AS). Basispakke kabel-TV og bredbånd er inkludert i felleskostnaden. Dersom man ønsker høyere hastiget på bredbåndslinjen eller utvidet TV-pakke, må man kontakte Bergen Fiber. Kostnad forbundet med dette dekkes av den enkelte aksjeeier. Kontakt eventuelt Bergen Fiber for ytterligere informasjon.

Dyrehold:
Det må søkes styret om husdyrhold. Varsel skal sendes skriftlig til styret og de andre i oppgangen ved oppslag. Dyrehold skal ikke være til sjenanse/ulempe for øvrige beboere - jf. husordensreglenes § 11.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i boliglaget.

Sikringsordning:
Boliglaget er ikke medlem av sikringsordning/sikringsfond. Dette kan medføre at selskapets aksjonærer kan bli holdt økonomisk ansvarlig, dersom noen ikke betjener sin andel felleskostnad. Se for øvrig punktet "Legalpant" under.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning av ny aksjonær:
Kjøper skal godkjennes av styret i boliglaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av boliglaget som ny aksjonær. Risikoen for å bli godkjent som ny aksjeeier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny aksjeeier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av boligen. Aksjebrevet transporteres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.

Diverse dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt boliglagets vedtekter, husordensregler, innkalling til generalforsamlig med regnskap for 2020, protokoll fra generalforsamling samt årsregnskap for 2021. Dokumentene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Ansvarlig megler har forsøkt å innhente boligens formuesverdi fra Skatteetaten. Vi har imidlertid ikke lyktes med dette.

Boligens boligverdi er lik boligens areal multiplisert med kvadratmeterpris basert på statistikk over omsatte boliger. Beregningen bygger på opplysninger om boligens areal, beliggenhet, alder og type. Formuesverdien er en gitt prosentandel av denne boligverdien. Formuesverdien av primærboliger settes til 25 prosent av boligverdien (90 prosent for sekundærboliger) - kilde: skatteetaten.no.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.

Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått energikarakter: Rød G.

Energiattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

1946/6018-1/106 
Erklæring/avtale  
Tinglyst 10.10.1946 
Bestemmelse om felles vegg
Med flere bestemmelser

Det gjøres oppmerksom på at ovennevnte erklæring er ikke bestilt hos Kartverket.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 20000
Plannavn: Årstad. Bergensdalens Midtre Del
Ikrafttredelsesdato: 03.07.1923
Dekningsgrad: 98,7 %

PlanID: 10520000
Plannavn: Årstad. Bergensdalens Sydlige Del, Distr. Slettebakken
Ikrafttredelsesdato: 22.05.1950
Dekningsgrad: 1,3 %

PlanID: 10890000
Plannavn: Årstad. Nattlandsveien, Traffikkregulering Trolleybusslinje 2, Vendesløyfe
Ikrafttredelsesdato: 20.11.1956
Dekningsgrad: < 0,1 %

Reguleringsplaner under arbeid:
PlanID: 18550000
Plannavn: Årstad. Gnr 160, Nattlandsveien Fra Mannsverk Til Hagerups Vei
Saksnr: 200504252
Dekningsgrad: 3,5 %

PlanID: 70830000
Plannavn: Årstad. Gnr 160 Bnr 191 Mfl., Langhaugen Videregående Skole
Saksnr: 202125823
Dekningsgrad: 2,4 %

Kommuneplan:
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY2 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Landås (100,0 %)
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - rød sone (100,0 %)
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (43,7 %)
Rød støysone:
65270000 - Vei støy - Rød sone (9,1 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
9730000 - Boligområder (100,0 %)
9730000 - Byggeområde (0,1 %)

Restriksjonsområder i kommunedelplan:
NaN - Krav om reguleringsplan (0,1 %)
0 - Område unntatt fra rettsvirkning (0,1 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
60510000 - Årstad. Gnr 161 Bnr 971 Mfl., Erleveien - 200707267
60510000 - Årstad. Gnr 161 Bnr 971 Mfl., Erleveien - 200707267
10720000 - Årstad. Nattlandsveien 52X, Landåsveien 51X Mfl.
10560000 - Årstad. Slettebakken Ved Fridalen Skole
10470000 - Årstad. Nattlandsveien 52 X Landåsveien 51 M/tilstøtende Eiendommer
5040000 - Årstad. Landåsveien 17B
21100 - Årstad. Fiolveien 11 Og 13, Gangpassasje m.m.

Andre opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10.000,- (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Det gjøres oppmerksom på at bare fysiske personer kan være aksjonærer i selskapet ref. vedtektene §3 (dvs. et selskap kan ikke kjøpe denne boligen).

En forutsetning for salget er at aksjebrevene for boligen noteres i aksjeeierboken på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMEGLEREN kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 2 680 000
Omkostninger 17 244
Fellesgjeld 135 881
TOTALT 2 833 120

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF