Eidsnesvegen 126

Solgt

1 590 000

Prisantydning

Boligtype

Fritidseiendom

Totalpris

1 635 760

P-rom

49 KVM

Antall rom

3 Soverom

Eidsnesvegen 126 (Solgt)

Velholdt fritidsbolig på utsiktstomt | Nærhet til flotte turområder og sjø

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Eidsnesvegen 126 1 590 000 45 757 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Fritidseiendom Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
49 / 55 / 61 KVM Eiet tomt, 477 KVM 60220037

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Gang(1,7m²), bad(2,1m²), soverom(5,1m²), soverom(4,1m²), soverom(7m²), stue og kjøkken(28,5m²).

Uteplass:
Terrasse ved inngangspartiet på 15,2m².
Terrasseplatting på 17,6m² og 15m².

Lagringsplass:
Bod med utvendig inngang(6,1m²).

Samlet primærareal (P-rom) = 49 m².
Samlet bruksareal (BRA) = 55 m².
Samlet bruttoareal (BTA) = 61 m².

Standard

Kort oppsummert:
- Koselig hytte med tre soverom
- Hytten er godt vedlikeholdt
- Mulighet for båtfeste
- Ny kledning på pumpehus i 2022
- Påbygd, nye vinduer, kledning og takkonstruksjon i 2015
- Takvann med tank på 1800 l
- Vakuumtoalett med avløp til tett tank på 900 l
- Vedovn i stue
-  Nærhet til flotte turområder


Presentasjon | Det er med glede ZMEGLEREN v/Erlend Hauglid presenterer denne koselige fritidsboligen. Hytten er påbygd og og fremstår som godt vedlikeholdt.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en god mulighet til å sikre seg en flott fritidseiendom med kort avstand fra Bergen.

Nærområdet

Fra eiendommen er det en liten kjøretur til Knarvik Senter med butikker, cafèer og de fleste servicetilbud. Flott turterreng i nærområdet. Ni minutter å kjøre til Ostereidet, med matvarebutikk, kirke, barnehage og skoler. Eiendommen ligger i landlige omgivelser med nærhet til natur.
7 minutter å kjøre til badeplass ved Kvernhusvika friluftsområde på Eknes (Bergen og Omland Friluftsråd). Merkede turstier fra E39 like før avkjørsel til Eknes.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Vedovn i stuen, ellers elektrisk oppvarming. Teknisk tilstand på varmekilder er ikke kontrollert.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

To parkeringsplasser like utenfor tomtegrensen.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Utsiktstomt som er opparbeidet med terrasseplattinger, trapper, gruslagte partier og noe beplantning. Store deler av eiendommen er naturtomt.
Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen. Det er veg helt fram til tomtegrense.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Fundamentert på antatt faste masser av fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot krypekjeller av trebjelkelag, i krypekjelleren er det åpent mot grunn. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med stålplater.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 26.04.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Oppgraderinger i Eidsnesvegen 126, perioden 1999 - 2022
2022:
Skiftet vannpumpe og varmtvannsbereder. Utført av: Lindås Rør&Sanitær AS v/ Stig Vidar Engesæter. Helland Elektro AS v/ Eirik Skuggedal.
Skiftet kledning og dør, isolert vegger og grunnmur på pumpehus. Montert ny grind ved tomtegrense. Utført som egeninnsats.

2021:
Utbedret veg til hytta og etablert snu- og parkeringsplass ved tomtegrense. Utført av:     Bjørn Ingvar Eidsheim

2018 - 2020:
Bygget terrasser og gruset sti rundt/ved hytta. Utført som egeninnsats.

2017:
Montert dusj på bad. Utført av Lindås Rør&Sanitær AS v/Johan Helland.
Montert baderomspanel i dusjhjørne og oppheng for dusjforheng. Utført som egeninnsats.

2015 - 2016:
Påbygg og rehabilitering av hytta, inkludert kledning, vinduer og ny takkonstruksjon.
Tømrer: Kålås og Sønn AS v/ Svein Jarle Haukås og Kenneth Torsheim.
Elektro: Helland Elektro AS v/ Kjetil Hindenes.
Egeninnsats: Utvendig kledning og montering av stålplatetak, stigetrinn på tak, takrenner og nedløp. All innredning inkl. montering av IKEA kjøkken, ventilator, ILD-7 peisovn og JØTUL stålpipe.

2011:
Montert DEFA "ring hytta varm". Utført som egeninnsats.

2009:
Installert JETS vakuumtoalett, vask, mekanisk vifte, varmekabler og sluk i gulv på bad. Montert ny vannledning (Elvestadrør) og el-kabel i grøft til pumpehus. Utført av:
Lindås Rør&Sanitær AS v/ Stig Vidar Engesæter.        Helland Elektro AS v/ Øyvind S. Digranes.
Støpt og flislagt gulv på bad. Montert tett kloakktank (900 l) ute. Utført som egeninnsats.

2000:
Skiftet stort vindu i stue (sørvegg). Forsikringssak. Utført av If.

1999:
Pumpehus: Montert plasttank (1800 l) med sandfilter fra Arna Plast AS, for takvann. Utført som egeninnsats.
Skiftet vindu i østvegg (flyttet til nordvegg i 2015). Utført som egeninnsats.
Bygget veg fra grunneiers hus til tomtegrense (siste del som utbedring av skogsveg). Utført av Edvin Høyland.


Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.
Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

 Takstmannens vurdering ved TG2:
1.1 Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet
Det ble observert sprekk/riss enkelte steder i grunnmuren, disse anses og være normale og indikerer ikke aktive setningsskader, umiddelbare tiltak vil ikke være nødvendige. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke benyttet diffusjonstetting mot grunn og fuktsikringen oppfyller ikke krav til sikring etter dagens forskrifter. Dreneringen bør kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. For utbedring av dreneringen må dreneringen skiftes ut, tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si.

1.2 Krypekjeller
Som følge av kjellerens oppbygning vil luftfuktigheten varier ved temperaturforandringer og endringer i utvendig klima, samt at man risikerer avdamping fra grunnen. Relativ luftfuktighet under 60 % anses å være tørt. Relativ luftfuktighet mellom 60-74 % er akseptabelt. I kjelleren vil den relative luftfuktigheten tidvis overstige 74% som indikerer at det vil være fuktighet. Slik kjelleren fremstod på befaringsdagen vil ikke umiddelbare tiltak være nødvendig. Ved endring av krypekjellerens bruk må det gjennomføres tiltak for fuktsikring.

7.1.1 Våtrom Overflate vegger og himling
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Badet er ikke bygget opp som et våtrom, men vil fungere slik det fremstod på befaringsdagen.

7.1.2 Våtrom Overflate gulv
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Det ble ikke målt tilstrekkelig fall i henhold til gjeldende forskrifter, badet vil fungere med dette avviket.

7.1.3 Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk
Rommet er ikke bygget opp som et våtrom. Det er ikke påført membran/tettesjikt i våtsoner slik det anbefales. Rommet vil fungere slik det fremstod på befaringsdagen.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at kun integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Båtplass:
Selger har leid båtplass på åremål som nå blir ledig for kjøper. Båtplassen ligger 12 minutters gange fra hytten. Parkering for en bil, Fortøyningsbøye for liten båt medfølger.

Landstedsbåt: 13 fots Pioner Maxi med 10 hk Mercury Viking påhengsmotor kan medfølge.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Alver kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest for tilbygg til fritidsbustad
Tiltakets art: Tilbygg
Dato: 14.12.2016

Angående ferdigattest på vakuumtoalett gir Alver kommune følgende svar.
Utslippstillatelsen som ble gitt av Klagenemda den 15.06.09 gjelder gyldig som utslippstillatelse etter forurensingsloven i dag. Det gis ikke ferdigmelding på utslippstillatelser.
Det skulle vært søkt om byggetillatelse etter plan- og bygningslova også, noe vi ikke kan se er gjort. Dersom vi skal gi ferdigattest for anlegget må først selve anlegget søkes og godkjennes. Mangel av byggetillatelse er en ulovlighet i dag. Ulovligheter etter plan- og bygningsloven, som dette er, har ikke foreldelsesfrist. Derimot er en slik ulovlighet definert som en PRI 3 eller PRI 4-sak etter dagens politiske vedtatte tilsynsstrategi.

Kjøper overtar eiendommen basert på denne situasjonen og overtar risikoen for eventuelle pålegg fra kommunen.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 228 859,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Det er ikke kjent at der foreligger restriksjoner mot at boligen kan leies ut.

Energimerking

Selger har utarbeidet energiattest. Energikarakter: Oransje F.

Vei, vann og avløp

Eigedomen er ikkje tilknytta offentleg nett for vatn. Eigedomen har ikkje avløp. Adkomst til eigedomen er ukjent for Alver kommune.
Takvann.
Avløp til tett tank.

Veiavgift for vedlikehold av vei fram til grunneiers hus Eidsnesvegen 132: kr 1000,- pr år.

Erfsringsmessig har selger betalt ca kr 5.000,- per tømming av septikktankt. Siste tømming var april 2022.

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er regulert til: LNF

Reguleringssvar fra Alver kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMEGLEREN kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon.
Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon.
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 1 590 000
Omkostninger 45 757
TOTALT 1 635 760

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF