Tyriveien 6

Solgt

4 900 000

Prisantydning

Boligtype

Enebolig

Totalpris

5 046 060

P-rom

194 KVM

Antall rom

4 Soverom

Tyriveien 6 (Solgt)

Frittliggende og koselig enebolig med innredet underetasje | Super beliggenhet med panorama over sjøen | Barnevennlig!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Tyriveien 6 4 900 000 146 057 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Enebolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
194 / 194 / 212 KVM Eiet tomt, 695 KVM 60220018

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold utleiedel I | Underetasje:
Entré, kjøkken, stue/soverom, mellomgang og bad (bad har tilkomst fra felles kjeller).

Innhold utleiedel II | Underetasje:
Entré, disponibelt rom/tv-stue, bad, kjøkken og stue/soverom.

Innhold hoveddel | Underetasje:
Gang/trapperom og felles vaskerom. Fra vaskerommet er det dør til blindkjeller.

Innhold hoveddel | 1. etasje:
Entré med garderobenisje, hall med trapp til underetasje, bad/wc, 2 soverom, kjøkken og stue/spisestue.

Parkering:
Enkel garasje med manuell garasjeport (trenger utbedring). I tillegg er det mulig å parkere en bil foran garasjen (noe bratt tilkomst).

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

Underetasje | Utleiedel I:
Entré (1,3m2), mellomgang (2,3m2), bad (3m2),, stue/soverom (10,4m2) og kjøkken (8,1m2).

Underetasje | Utleiedel I:
Entré (3,3 m2), disponibelt rom/tv-stue (10,8 m2), bad (2,5 m2), kjøkken (3,2 m2) og stue/soverom (21,4 m2).

Hoveddel underetasje | 83 kvm.:
Gang/trapperom (3,9 m2) og felles vaskerom (7,1 m2).

Hoveddel 1. etasje | 111 kvm.:
Entré (8,3 m2), gang/hall (8,3 m2), trappegang (1,8 m2), bad (2,8 m2), soverom (8,9 m2), soverom (10,5 m2), stue (60,7 m2) og kjøkken (8,1 m2).

Samlet primærareal (P-rom) = 194 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 194 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 212 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Innholdsrik enebolig med populær beliggenhet
- 2 utleieenheter i underetasjen (ikke godkjent av kommunen)
- Generell modernisering må påregnes
- Lys og luftig stue med sjenerøs størrelse
- Flott sjøutsikt over Eidsvågen og tilliggende område
- Opparbeidet og selveiende tomt
- Gåavstand til Eidsvåg skole (1-10 kl.)
- Nærhet til flere barnehager
- Gåavstand til bussforbindelse
- Få minutter til Tømmervågen badeplass
- Kort kjøretid til sentrum

Innledning | Det er med stor glede Z Megleren v/Erik Alræk presenterer denne innholdsrike eneboligen med flott beliggenhet i Tyriveien på Eidsvåg. I husets underetasje er det blant annet 2 utleieenheter (ikke godkjent av kommunen).

Innholdsrikt | Boligen har en spennende og innholdsrik planløsning med gode muligheter for individuelle tilpasninger. Romslig og luftig stue med ulike innredningsmuligheter og vidstrakt panorama. Huset har imidlertid eldre kvaliteter og trenger generell modernisering.

Tomten | Selveiende og pent opparbeidet tomt med et areal på 695 kvm. Det er enestående sjøutsikt fra eiendommen, som kan nytes til fulle hver dag - hele året!

Barnevennlig | Området betegnes som meget barnevennlig og boligen bør følgelig passe ypperlig for en barnefamilie. Det er kort avstand til Eidsvåg skole, barnehage og daglige fasiliteter.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en innholdsrik og romslig familiebolig med oppussingsbehov og sentral beliggenhet i populære omgivelser. Velkommen til visning!

Nærområdet

Dette huset i Tyriveien har en flott beliggenhet i gate med lav trafikkbelastning. Meget familietilpasset og etablert nabolag med tilsvarende bebyggelse. Det er gåavstand til Eidsvåg skole (1 - 10 kl.) samt nærhet til flere barnehager. Gode bussforbindelser i Fabrikkvegen ca. 4 minutters rusletur unna (linje 5, 19, 27 og 31). Kort kjøretid til en stor Rema 1000 butikk på Eidsvåg. Videre har området nærhet til flott turterreng med blant annet Munkebotn, Sandviksfjellet eller innover mot Jordal, som naturlige utgangspunkt. Eiendommen har en sentral plassering med få minutters kjøretur via motorvei til sentrum eller nordover i retning mot Åsane. Stipulert kjøretid til sentrum utgjør rundt 10 minutter og til Åsane Storsenter tar det rundt 8 minutter.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

- Varmepumpe i stue (type: luft-til-luft)
- Åpen peisovn i stue (ikke rentbrennende)
- Gulvvarme på bad

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Det er forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen kommune.

Parkering

- Enkel garasje med manuell garasjeport (garasjen trenger utbedring)

I tillegg er det mulig å parkere en mindre bil foran garasjen (noe bratt tilkomst).

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Eiet tomt på 695 kvm., som er pent opparbeidet. Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Grunnmur og
fundamenter av mur- og betongkonstruksjoner

Gulv på grunn:
Gulv mot grunn av betong og trebjelkelag

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er
oppført i murkonstruksjoner, utvendig er veggene overflatebehandlet med murpuss og maling, øverst i gavlveggene er det benyttet liggende trekledning.

Vinduer:
Vinduer med isolerglass i trekarmer.

Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjonen er utført som saltak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 06.02.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg. Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Selger/salgsfullmektig har ikke bebodd boligen, og har derfor svært begrenset kunnskap om dens standard og kvaliteter. Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2) og 3 (TG3). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2 og 3:

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2:

1.1 Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet
Det ble observert sprekk/riss enkelte steder i grunnmuren, disse anses og være normale og indikerer ikke aktive setningsskader, umiddelbare tiltak vil ikke være nødvendige. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke benyttet diffusjonstetting mot grunn og fuktsikringen oppfyller ikke krav til sikring etter dagens forskrifter. Dreneringen bør kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. For utbedring av dreneringen må dreneringen skiftes ut, tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si.

1.2 Krypekjeller
Som følge av kjellerens oppbygning vil luftfuktigheten varier ved temperaturforandringer og endringer i utvendig klima, samt at man risikerer avdamping fra grunnen. Relativ luftfuktighet under 60 % anses å være tørt. Relativ luftfuktighet mellom 60-74 % er akseptabelt. I kjelleren vil den relative luftfuktigheten tidvis overstige 74% som indikerer at det vil være fuktighet. Slik kjelleren fremstod på befaringsdagen vil ikke umiddelbare tiltak være nødvendig. Ved endring av krypekjellerens bruk må det gjennomføres tiltak for fuktsikring.

2.1 Yttervegger
Det ble observert riss og sprekker i murpussen. Rissene og sprekkene er stedvis lokalisert på ulike områder på veggene. Riss og sprekker av slikt omfang anses som normalt, vedlikehold av murpussen må påregnes. Det må påregnes vedlikehold av kledningsbordene.

3.1 Vinduer og ytterdører
I underetasjen er det observert en del kondens i vinduskarmene. Enkelte av vriderne på vinduene er harde/sitter fast på enkelte av vinduene. Vinduet på kjøkkenet i 1.etasje på høyere side har større skader i foringen. I 2.etasje er det registrert et punktert vindu på et av soverommene. Enkelte av stuevinduene i 2.etasje har en del slitasje på karmene.

Som følge av alder på de eldste vinduene bør disse jevnlig kontrolleres for punkterte vindusruter og råteskader i karm/belistning. Grunnet alder på de eldste vinduene vil restlevetid være vanskelig og anslå. Vinduer bør skiftes ved behov. Altandøren i 2.etasje er av eldre dato og glassruten er punktert. Utskiftning av døren må påregnes.

4.1 Takkonstruksjon, taktekking og skorstein over tak
Konstruksjonen er fra byggeår, det må derfor påregnes et avvik i forhold til dagens standard. Takkonstruksjonen vil fungere til tross for alder og konstruksjonsmåte.

4.2 Undertak, lekter og yttertekking (taktekkingen)
Over halve forventete levetid for taktekkingen er oppbrukt. Taktekkingen må jevnlig kontrolleres, det må påregnes utskiftning av enkelte takstein. Som følge av alder på taktekkingen må det påregnes at denne må skiftes innen rimelig tid.

5.1 Loft (konstruksjonsoppbygging)
Som følge av alder på konstruksjonen samt taktekkingen bør loftet jevnlig inspiseres for å avdekke eventuelle lekkasjer.

8.1 Kjøkken
Kjøkkeninnredningen bærer preg av slitasje på selve innredningen. Innredningene vil fungere slik de fremstod på befaringsdagen.

10.1 WC og innvendige vann- og avløpsrør
Både vannforsyningsrør og sluk er av eldre dato. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. Avløpsrør i støpejern var vanlig på 50-, 60 og 70-tallet, men også tidligere enn dette. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må sluk/avløpsrør skiftes, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Sluk i støpejern må jevnlig kontrolleres og rengjøres, ved tett sluk vil man få høy vannstand i sluket som kan føre til lekkasje i overgangen mellom sluk/gulv.

10.2 Varmtvannsbereder
Det er påvist at varmtvannsberederne er over 20 år. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at tankene fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.

10.5 Ventilasjon
Det bør etableres bedre ventilering av 1.etasje. På det ene kjøkkenet i 1.etasje er det ikke montert ventilator, dette bør monteres.

11.1 Elektrisk anlegg og samsvarserklæring
Det elektriske anlegget er av eldre dato. Det bør som et minimum gjennomføres el-kontroll av hele anlegget. Utbedringer på anlegget må påregnes som følge av alder.

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 3:

7.1.1 Overflate vegger og himling
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Det ble observert noe misfarging i enkelte av fugene, dette anses som normalt.
Det ble observert en del skruehull på veggflatene på et av badene i 1.etasje. Det er usikkert hvorvidt skruehullene har skadet membranen på baksiden, i dusjsonen bør det tas høyde for at membranen kan være skadet. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas å være mellom Kr. 50.000,- og 100.000,-.

7.1.2 Overflate gulv
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Det ble ikke målt tilstrekkelig fall i henhold til gjeldende forskrifter, våtrommene vil fungere med dette avvike. Det ble registrert bom i enkelte fliser. Når ikke hele flisen har kontakt med underlaget, vil det oppstå luftlommer. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning. Grunnet størrelse på flisene og antall fliser med "bom" vurderes avviket som normalt og tiltak trengs ikke iverksettes. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas å være mellom Kr. 50.000,- og 100.000,-.

7.1.3 Membran, tettesjiktet og sluk
Over halve forvente levetid for sluk og membran er oppbrukt. Støpejernsluk er av eldre dato og anses som utdatert. Som følge av alder og type sluk er ikke tettingen i overgangen mellom gulv/sluk tilstrekkelig. Ved høy vannstand i sluket risikerer man lekkasje. Det må påregnes at sluk og membran må skiftes ut. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas å være mellom Kr. 50.000,- og 100.000,-.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger v/salgsfullmektig har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at samtlige hvitevarer på kjøkkenene medfølger i handelen. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på bakgrunn av dette.

Strømforbruk:
Selger v/salgsfullmektig har ikke bebodd boligen og har derfor ikke kunnskap om årlig strømforbruk.

Annet:
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest/Innflyttingsløyve
Datert: 01.03.1961

I henhold til mottatte bygningstegninger datert 11.12.1958 fremgår det at underetasjen er godkjent med arbeidsrom, matbod, vedbod og vaskerom. I ettertid er underetasjen innredet til varige oppholdsrom med blant annet sokkelleilighet. Ansvarlig megler har ikke mottatt dokumentasjon som tilsier at det er søkt om bruksendring av dette arealet. Utleiedelen og øvrig areal som er innredet, er derved ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar boligen på bakgrunn av denne situasjonen for egen regning og risiko.

Type: Godkjenning oppføring av garasje
Datert: 14.09.1964

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Tilbygg bolig (utvidelse av stue)
Datert: 09.05.1977

Type: Byggesøknad
Tiltakets art: Oppføring av ny terrasse i front av underetasje
Datert: 18.09.1992

Søknad om oppføring av ny terrasse er stemplet av kommunen 18.09.1992. Det er ikke mottatt ferdigattest av kommunen i forbindelse med dette tiltaket.

Samtlige attester og tegninger følger som vedlegg til salgsoppgaven.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1.230.844,- for inntektsåret 2020.

Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 4.431.038,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.

Hele huset leveres ledig for kjøper ved overtagelse.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått energikarakter: Gul F

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

1959/500263-7/106 
Erklæring/avtale  
Tinglyst 20.01.1959 
Diverse rettigheter og plikter iflg. festekontrakt.
Forbud mot næringsvirksomhet

Ovennevnte erklæring er opprinnelig festekontrakt. Tomten er nå innløst og deler av erklæringen angående festeforholdet er ikke lenger relevant. Erklæringen sier imidlertid at man har rett til "Myravegen" mot å delta sammen med de andre brukere i vedlikehold av samme. Man får rett til å ta vann fra grunneierens vannverk etter de for vannverket til enhver tid gjeldende bestemmelser. Man får også rett til å anlegge en gangsti fra parsellen og ned til riksveien på nærmere anvist sted, men må finne seg i å måtte forandre denne om den er til hinder for fremtidig utnyttelse av det nedenforliggende området. Kopi av erklæringen følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 50790000
Plannavn: Åsane/Bergenhus. Gnr 216, Eidsvåg
Ikrafttredelsesdato: 27.10.1961
Dekningsgrad: 100,0 %

Reguleringsplaner under arbeid:
PlanID: 65820000
Plannavn: Åsane/Bergenhus. Bybanen Fra Sentrum Til Åsane, Delstrekning 3, Eidsvågtunnelen-Tertneskrysset
Saksnr: 201807500
Dekningsgrad: 100,0 %

PlanID: 64380000
Plannavn: Åsane. Gnr 216, Fylkesvei 267, Eidsvågveien, Eidsvåg - Eidsvågsskogen
Saksnr: 201311036
Dekningsgrad: 2,1 %

Kommuneplan:
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Eidsvåg (100,0 %)

Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (100,0 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
66040000 - Åsane. Gnr 216 Bnr 1273, Eidsvågbakken - 201813136
60470000 - Åsane. Gnr 216 Bnr 170 M.fl., Eidsvåg, Eidsvåg Fabrikker, Lokalsenter - 200805047

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Gnr. 216, bnr. 11. Garasjeuthus. Status: Rammetillatelse. Dato: 14.10.2020. Saksnr.: 202018631
Gnr. 216, bnr. 286. Enebolig m/hybel. Status: Rammetillatelse. Dato: 19.03.2021. Saksnr.: 202106488

Andre Opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at Z Megleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 4 900 000
Omkostninger 146 057
TOTALT 5 046 060

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF