Camilla Colletts gate 5C

Solgt

6 900 000

Prisantydning

Boligtype

Tomannsbolig

Totalpris

7 100 390

P-rom

164 KVM

Antall rom

0 Soverom

Camilla Colletts gate 5C (Solgt)

Meget spennende investeringsobjekt med utviklingspotensiale | Bygget går over fire etasjer | Svært attraktiv beliggenhet

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Camilla Colletts gate 5C 6 900 000 200 392 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Tomannsbolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
164 / 200 / 230 KVM Eiet tomt, 145 KVM 60220016

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Underetasje:
Gang (4,3 m2), bad (3,4 m2), kjøkken (7 m2) og stue (11 m2). Fellesareal i u. etasjen som boder, gang/trappesats og vaskerom utgjør 25 m2.

Innhold | Leilighet 1. etasje:
Gang (2,1 m2), bad (3,4 m2), kontor (4,8 m2), soverom (9,4 m2) og stue/kjøkken (23,4 m2).

Innhold | Leilighet 2. etasje:
Gang (2,3 m2), bad/vaskerom (3,3 m2), soverom (7,8 m2), kontor (4,4 m2) og stue/kjøkken (29,6 m2).

Innhold | Loftsetasje:
Gang (7,7 m2), bad (3,7 m2), soverom (7,3 m2) og stue/kjøkken (16,1 m2).

Uteplasser:
Tilhørende bygget er det inngjerdet uteplass ved inngangspartiet med nye terrassebord på gulvet, samt vestvendt hage med plen og hellelagt uteplass på baksiden av bygget. Fra leilighet i 2. etasje er det utgang til vestvendt balkong på 1,9 m2.

Byggets lagringsmuligheter:
I byggets underetasje er det en kjellergang med 3 tilhørende boder. Her finner man også felles vaskekjeller. Fra loftsetasjen er det tilkomst til koffertloft.

Primærareal:
I hht. vedlagt tilstandsrapport inngår følgende rom i boligens primærareal:

U. etasje | 28 m2:
Gang, bad, kjøkken og stue/soverom.

1. etasje | 49 m2:
Gang, bad, kontor/gjesterom, stue, kjøkken og soverom.

2. etasje | 51 m2:
Gang, bad, kontor/gjesterom, stue, kjøkken og soverom. Fra felles trappegang i denne etasjen er det også interntrapp (4 m2) til loftsetasjen.

Loft etasje | 36 m2:
Gang, bad, stue/kjøkken og soverom.

Sum bygning |
Samlet primærareal (P-rom) = 164 m2
Samlet bruksareal (BRA) = 200 m2
Samlet bruttoareal (BTA) = 230 m2

Standard

Kort oppsummert |
- Bygget går over fire etasjer
- Det er to leiligheter, en i 1. og en i 2. etasje
- Loftsetasjen er innredet, ikke byggemeldt
- Deler av kjeller er innredet, ikke byggemeldt
- Innlagt fiber til hver etasje
- Eiendommen har svært attraktiv beliggenhet
- Bygget har seksjoneringspotensial
- Mulig potensiale for økt leieinntekt
- Alternativ bruk som egen bolig med utleie
- Forhage og skjermet hage bak huset

Innholdsrikt |
Bygget går over fire etasjer med felles trappegang og felles boder og vaskerom i deler av underetasjen. Det er i tillegg forhage/terrasse og terrasse/hage på vestsiden av huset.

Boligen Camilla Colletts gate 5c |
Dette er en hel tomannsbolig med leilighet i 1. etasje og 2. etasje. Bygget ble opprinnelig oppført med to leiligheter og felles loftsetasje og felles kjelleretasje. Loftsetasjen og deler av underetasjen er i senere tid innredet. Dette arealet er ikke byggemeldt eller godkjent til beboelse eller som egen boenhet.

Skifertak, beslag, renner/nedløp, snøfanger og innvendig røykrør i teglstein pipe ble oppgradert/fornyet i 2012. Flere av vinduene ble fornyet i 2005. og fasader er oppgradert i senere tid. Det er også montert rømningsstige. Det er fiber fra Altibox og eget nettverk til hver etasje. Det er felles vaskerom i underetasjen hvor bl.a. leilighetene 1. og 2. etasje har hver sin 200 liters varmtvannsbereder. Det er en 120 liters varmtvannsbereder som er lagt til forbruket for underetasjen. Det er egen varmtvannsbereder som dekker forbruket for loftsetasjen, denne er plassert i loftsetasjen. Det er separate sikringsskap og målere til hver av de fire etasjene i bygget.

Underetasjen:
Inneholder rom som tidligere har vært anvendt som stue/soverom med stort vindu ut mot solrik og skjermet hage. Areal som er innredet til kjøkken har funksjonell innredning, plass til spisebord og tilsvarende like stort vindu som stue/soverom. Areal innredet som baderom med fliselagt gulv og fliselagte vegger i dusjsonen. Fra etasjen er det utgang til stor terrasse og hage. Det er to alternative tilkomster til underetasjen, trappegang fra byggets hovedinngang eller egen inngang med tilkomst fra forhagen.

Leilighet i 1. etasje:
Denne leiligheten har lys og fin stue med peisovn. Soverom + kontor med stort vindu. Det er åpen løsning mellom stue og kjøkken. Kjøkken har stilfull innredning og rikelig med skap- og benkeplass. Innredningen har integrert stekeovn, steketopp, mikro og kjøleskap. Funksjonelt bad med forholdsvis enkel standard. Det er soverom på 9,4 m2 og kontor/gjesterom på 4.8 m2. Vindfang med speilskyvedørsgarderobe.

Leilighet i 2. etasje:
Moderne og innbydende leilighet. Romslig stue med klebersteinsovn, utgang til solrik altan og fin overgang til kjøkkenet. Innredningen på kjøkkenet har integrert stekeovn, steketopp, oppvaskmaskin og kjøleskap. Rommet har god plass til spisebord og stor vindu som gir rikelig med dagslys. Baderommet har fliselagt gulv og vegger, varmekabler og downlightsbelysning samt opplegg til vaskemaskin og dusjhjørne med innfellbare dusjvegger. Soverommet er 7.8 m2 og kontor/gjesterom er 4,4 m2. Det er garderobeplass i gangen som også har downlightsbelysning.

Loftsetasjen:
Arealet som er innredet starter med egen trappesats fra 2. etasje. Rommet som tidligere var anvendt som stue har to store veluxvinduer (m/utgang til brannstige), downlightsbelysning og plass til både sittegruppe og spisebord. Det er åpen løsning mot arealet som er innredet med kjøkkeninnredning som har integrert stekeovn, steketopp og kjøleskap. Det er også plass og opplegg til oppvaskmaskin. Pent baderom med fliselagt gulv og vegger, varmekabler og downlightsbelysning. Arealet som tidligere var brukt som soverommet har innebygde garderobeskap, downlightsbelysning og stort veluxvindu. Fra gangen er det tilkomst til koffertloft.

Leieforhold |
Leiligheten i 1. etasje er utleid for kr 12.000,- pr. mnd. Leien er eks strøm og inkludert grunnpakke for internett. Leiligheten er utleid delvis møbler (eiers møbler/hvitevarer medfølger i handelen). Leiekontrakten startet den 01.09.2019 og opphører uten oppsigelse den 31.08.2022. Oppsigelsestiden i dette leieforholdet er 3. mnd. for begge parter. Det er eier selv som administrerer denne leiekontrakten.

Leiligheten i 2. etasje er utleid for brutto kr 13.000,- pr. mnd. Leien er eks strøm og inkludert grunnpakke for internett. Leiligheten er utleid delvis møbler (eiers møbler/hvitevarer medfølger i handelen). Leiekontrakten startet den 01.10.2020 og opphører uten oppsigelse den 30.09.2023. Oppsigelsestiden i dette leieforholdet er 3. mnd. for begge parter. Det er Utleiemegleren som administrerer dette leieforholdet for eier.

Utgifter |
Dagens eier opplyser om følgende årlige utgifter pt. Kr. 20.502,- for kommunale avgifter, kr 14.585,- for forsikring (boligbygg og innbo) og kr 9.828,- for fiber. Lignes dette ned pr. mnd. så gir det en månedlig utgift på kr 3.743,- med dagens løsning.

Eier opplyser at det har vært mange søkere ved annonsering av leilighetene og dagens eier har i hele sin eiertid hatt begge leilighetene utleid til en hver tid.

Potensial |
Boligen har god fleksibilitet for ny eier. Her kan en fortsette å leie leilighetene ut i sin helhet som dagens eier gjør. Det kan være mulig potensial for å lage en stor toppleilighet som går over 2. etasje og loftsetasjen for så å leie ut det resterende arealet. Det bør også være potensial for å seksjonere bygget for videresalg pr. leilighet. Nærområdet har vært gjennom en meget positiv utvikling og det utvikles videre i en retning som vi mener vil skape en merverdi for boenhetene i dette nærområdet når dagens prosjekter er fullført.

Boligpriser og seksjonering i nabolaget |
Boligrekken Camilla Colletts gate 5 a til og med 5 f ble oppført i samme tid og i samme stil. I denne husrekken er vi kjent med at hus nr 5b er seksjonert til tre separate seksjoner og hus nr 5f er seksjonert til fire separat seksjoner. De siste leilighetene som har blitt solgt i denne husrekken har oppnådd summer på mellom kr 60.000,- og kr 66.000,- pr. kvadratmeter. Til tross for situasjonen i nabobygget som er seksjonert til fire enheter så kan det ikke beregnes å kunne få dette huset seksjonert til tilsvarende antall enheter.

Oppsummering fra dagens eier |
Når dagens eier kjøpte boligen så var det av en person som hadde eid huset i 25 år og som selv hadde bodd vekselsvis i loftsleiligheten og leiligheten i 2. etasje. Huset har vært jevnlig vedlikeholdt. Dagens eier har ikke selv bodd i huset og selger huset med dette som utgangspunkt. Den sentrale beliggenheten og løsning har gjort at det har vært enkelt å leie ut leilighetene.

Eiendommen ble kjøpt i august 2016, da markedsført som et utleieobjekt med fire separate leiligheter godkjent for varig opphold. I ettertid ble det avdekket at leilighetene hhv på loft og i kjeller ikke var godkjent til sitt formål. Det er årsaken til forskjellen på verdivurderingen fra mars 2020 som var kr 8.300.000,- og prisantydningen ved dette salget - kr 6.900.000,-.

Nærområdet |
Nærområdet har vært og er fortsatt i en svært positiv utvikling. Tiltak som er iverksatt med tanke på oppføring av nye bygg, både for bolig og næring vil gi en meget god infrastruktur og løfte områdets attraktivitet ytterligere. Nybyggene fører til økt antall arbeidsplasser i nærområdet samt flere nye leiligheter med kvadratmeterpriser i øvre prissjiktet. I kombinasjon med dette kommer det bl.a. flere butikker og restauranter. Fra Camilla Colletts gate får du også nærhet til bl.a. Høyskolen, Haukeland Sykehus, den nye helseklyngen, bybanestopp for dagens bybane i sørlig retning og til sentrum samt den kommende linjen til Fyllingsdalen.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til vedlegg til denne salgsoppgaven, som bl.a. tilstandsrapport utarbeidet av byggmester Mats Hansen.

Visning vil bli annonsert på følgende markedskanaler:
- zmegleren.no
- finn.no/eiendom
- Algoritmestyrt annonsering på facebook
- Algoritmestyrt annonsering på alle Schibsted sine kanaler, som bt.no, vg.no, m.fl.

ANSVARLIG MEGLER:
Dag Jonny Johannessen
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 970 51 555
E-post: djj@zmegleren.no

Nærområdet

Camilla Colletts gate har en fin og sentral beliggenhet på Kronstad. Dette nærområdet har fått seg et betydelig løft i løpet av de siste årene og framstår i dag som et meget ettertraktet boligområdet. Her er det umiddelbar nærhet til det meste av servicetilbud. Fra bygget er det gangavstand til bl.a. butikker, Høyskolen, BI, spisesteder, treningssentre og flotte turmuligheter. Det er også nærhet til store arbeidsplasser som DNB i Solheimsviken og Haukeland Sykehus. Samt kort avstand og enkel tilkomst til Bergen sentrum med to bybanestopp like ved eiendommen (Kronstad og Danmarksplass). Gaten er også godt skjermet for biltrafikk. Det vises ellers til vedlagt nabolagsprorfil med detaljert beskrivelse av nabolaget og avstand til diverse servicetilbud.

Oppvarming

- Leilighetene i 1. og 2. etasje har peisovn i stuen. Etter kontroll er det notert at peisovn i 1. etasje ikke er rentbrennende. Peisovn i 2. etasje er rentbrennende.
- Det er lagt varmekabler i gulvet på baderommene.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Parkering langs offentlig vei i henhold til områdets bestemmelser (soneparkering).

Camilla Colletts gate ligger i boligsone 26 (Kronstad-Sør). Søknad om sonekort må sendes til kommunen.

Tomt

Eiendommen ligger i flatt terreng med tomt på 144,9 m². Inngjerdet uteplass ved inngangspartiet med nye terrassebord på gulvet. Vestvendt hage med plen og hellelagt uteplass. Se vedlagt basiskart for tomtegrenser og byggets plassering på tomten.

Adkomst

Følg Fjøsangerveien ut av Bergen sentrum. Ved Esso bensinstasjon i Kanalveien, ta til venstre inn i Fabrikkgaten. Følg veien frem til bybanesporet, og ta så til venstre. Ta umiddelbart til høyre inn på Bjørnsons gate. Ta her første til venstre inn på Arne Garborgs gate, og igjen første til venstre inn i Hulda Garborgs gate. Følg gaten inn i Camilla Colletts gate til høyre. Camilla Colletts gate 5C ligger da lett tilgjengelig på venstre hånd.

Gå inn på zmegleren.no eller finn.no/eiendom og søk opp leiligheten. Da får du tilgang til kart som gir en detaljert adkomst beskrivelse fra ditt utgangspunkt. For øvrig henstiller vi interessenter å følge Z Meglerens skilting på visningsdagen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Grunnmur og fundamenter av naturstein, murt i betong. Gulv mot grunn av betong i fellesarealene, leiligheten i underetasjen har oppforet tregulv. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i murkonstruksjoner, utvendig er veggene overflatebehandlet med murpuss og maling. Vinduer med isolerglass og enkle glass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med sutaksbord og skiferstein.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hanse hvor befaring ble gjennomført den 25.01.2022 og tilstandsrapport signert den 10.02.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret. Vurdering mot byggeår: Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering samt rommenes lovlighet i forhold til bruk og betengelse. Planskissen er ikke målbar, noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

1.1 - Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet:
Det ble observert sprekk/riss enkelte steder i grunnmuren, disse anses og være normale og indikerer ikke aktive setningsskader, umiddelbare tiltak vil ikke være nødvendige. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke benyttet diffusjonstetting mot grunn og fuktsikringen oppfyller ikke krav til sikring etter dagens forskrifter. Dreneringen bør kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. For utbedring av dreneringen må dreneringen skiftes ut, tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si. Det ble observert saltutslag i murene i underetasjen. Saltutslag forekommer som følge av for høy fuktighet i murene. Saltutslag i murer av denne alderen anses som normalt. Det anbefales bedre ventilering av vaskekjelleren, luftfuktigheten i rommet vil tidvis være for høy og påvirker murene.

2.1 - Yttervegger:
Det ble observert riss og sprekker i murpussen. Rissene og sprekkene er stedvis lokalisert på ulike områder på veggene. Riss og sprekker av slikt omfang anses som normalt, vedlikehold av murpussen må påregnes.

3.1 - Vinduer og ytterdører:
Som følge av alder på de eldste vinduene bør disse jevnlig kontrolleres for punkterte vindusruter og råteskader i karm/belistning. Grunnet alder på de eldste vinduene vil restlevetid være vanskelig og anslå. Vinduer bør skiftes ved behov. Enkelte av de nyere vinduene har noe slitasje i karmer og på pakninger. 4.1 - Takkonstruksjon, taktekking og skorstein over tak:
Konstruksjonen er fra byggeår, det må derfor påregnes et avvik i forhold til dagens standard. Isolering av skråtaket er feil utført fordi det mangler lufting mellom isolasjon og sutaksbord. Dette medfører risiko for kondensproblemer i konstruksjonen. Ved mistanke om kondens bør derfor innvendig
platekledning i skråtakene demonteres og det bør etableres lufting. Det er usikkert når loftet ble isolert. Når problemstillingen rundt luftingen mellom sutak og isolasjonen oppstod er uvisst.

6.1 - Balkonger, verandaer og lignende:
Over halve forventete brukstid på type balkong er oppbrukt. Balkongen vil fungere slik den fremstod på befaringsdagen.

7.1.1 - Overflate gulv:
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Det ble ikke målt tilstrekkelig fall i henhold til gjeldende forskrifter, våtrommene vil fungere med dette avvike. Det ble registrert bom i enkelte fliser. Når ikke hele flisen har kontakt med underlaget, vil det oppstå luftlommer. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning. Det ble observert mest bom i underetasjen.

7.1.3 - Membran, tettesjiktet og sluk:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres.

10.1 - WC og innvendige vann- og avløpsrør:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukene t skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. Det er ekstra viktig å påse at støpejernsluk ikke går tett, ved for høy vannstand i sluket risikerer man lekkasje i overgangen gulv/sluk. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. På vegghengttoalett var det ingen synlig drensåpning/spalte hvor en eventuell lekkasje vil kunne oppdages. Dersom toalettet ikke har innebygget drensløsning, bør det etableres drensåpning.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har valgt å tegne boligselgerforsikring. Det betyr at kjøper ved eventuelle klager retter dette mot selger via forsikringsselskap. Kjøper plikter å lese alle relevante opplysninger samt vedlegg i salgsoppgaven og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10. Selger har selv ikke bodd i bygget og har av den grunn begrenset kjennskap til husets tilstand og ikke grunnlag for å besvare spørsmålene i det vedlagte egenerklæringsskjema. Det oppfordres av den grunn til å kontrollere bygget grundig og gjerne sammen med byggekyndig person.

Antall boenheter:
Det presiseres at det ikke er godkjent med beboelse i byggets loftsetasje og underetasje. Eier har dog selv ikke søkt om godkjenning for en slik bruksendring.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på bygget. I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1.055.094,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3.798.339,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som fritt kan leies ut til normalregler til dette formålet.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Boligen har direkte adkomst til kommunal vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

1931/990354-1/106  Bestemmelse iflg. skjøte  
17.03.1931 
Forbud mot visse former for næringsvirksomhet
 
1931/990355-1/106  Bestemmelse om vannledn.  
30.06.1931 
Solidarisk ansvar for reperasjon og vedlikehold av
fellesledninger m.v.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 70000
Plannavn: Årstad/bergenhus. Midtre Årstad
Ikrafttredelsesdato: 08.07.1938
Dekningsgrad: 100,0 %

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY2 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Danmarksplass-Kronstad (100,0 %)
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - rød sone (100,0 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
90011000 - Årstad. Elsters Gate Og Camilla Colletts Gate, Reguleringsendring
90011000 - Årstad. Elsters Gate Og Camilla Colletts Gate, Reguleringsendring
70550000 - Årstad. Gnr 162 Bnr 555, Bjørnsons Gate, Næringsbygg - 202101282
64480000 - Årstad. Gnr 159 Bnr 88 Mfl., Kronstadparken Felt N3 - 201413753
64480000 - Årstad. Gnr 159 Bnr 88 Mfl., Kronstadparken Felt N3 - 201413753
63800000 - Årstad. Gnr 162 Bnr 551 Mfl., Bjørnsons Gate - 201319978
63800000 - Årstad. Gnr 162 Bnr 551 Mfl., Bjørnsons Gate - 201319978
61850000 - Årstad. Gnr 159 Bnr 11 Mfl., Kronstadparken, Felt N2 - 201018091
61850000 - Årstad. Gnr 159 Bnr 11 Mfl., Kronstadparken, Felt N2 - 201018091
16980000 - Årstad. Bybane I Bergen, Delstrekning 3 - Edvard Griegs Vei - Wergeland - 201014884
10170000 - Årstad. Ibsens Gate Nr 69X, Lekeplass
Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at Z Megleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel. Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 6 900 000
Omkostninger 200 392
TOTALT 7 100 390

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF