Håkonshellaveien 129D

Solgt

3 200 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 296 940

P-rom

76 KVM

Antall rom

2 Soverom

Håkonshellaveien 129D (Solgt)

Lekker 3-roms toppleilighet i populært og barnevennlig område | Solrik terrasse | Fast parkering med elbillader!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Håkonshellaveien 129D 3 200 000 96 942 1 703
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 2
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
76 / 84 / 90 KVM Eiet tomt, 12549 KVM 60220028

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold: 2. etasje:
Gang, mellomgang med nedfellbar luke til kaldtloft, toalettrom, helfliset bad/wc/vaskerom, innvendig bod med adkomst fra bad, 2 soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

Vestvendt terrasse:
Med utgang fra stue/kjøkken er det en vestvendt terrasse med gode solforhold. Terrassen har et areal på 10,3 kvm.

Eksterne boder:
Rett utenfor inngangsdøren til leiligheten er det en bod med gode oppbevaringsmuligheter (areal 5 kvm.). I tillegg er det en utebod under trappen til 2. etasje med plass til bildekk etc. (areal ca. 2 kvm.).

Primærareal
Følgende rom inngår i boligens primærareal (P-rom):

2. etasje | 76 kvm.:
Entré (6,7m²), gang (4,7m²), bad/vaskerom (7m²), toalett (2m²), soverom (11,4m²), soverom (8,2m²), stue og kjøkken (31,9m²).

S-ROM:
Innvendig bod (3,2m²) og bod med utvendig inngang (5m²).

Samlet primærareal (P-rom) = 76 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 84 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 90 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Nyere og lekker 3-roms eierleilighet
- Vestvendt og solrik terrasse
- Fast parkering med elbillader
- Helfliset bad og separat gjestetoalett
- Moderne Sigdal kjøkken med integrerte hvitevarer
- Rør-i-rør system, balansert ventilasjon og varmepumpe
- Pipeløp med mulighet for peisovn
- 2 utvendige boder med lagringsplass
- Kort avstand til barnehage og bussforbindelse
- Gåavstand til badeplass på Håkonshella
- Nydelig turterreng i Alvøskogen
- Kort kjøretid til dagligvare og Vestkanten Senter
- Ca. 20 minutters kjøretid til sentrum

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Erik Alræk presenterer denne lekre 3-roms toppleiligheten (selveier), med utmerket beliggenhet i Håkonshellaveien 129D (Sameiet Fjordglimt). Det medfølger fast parkeringsplass med elbillader og 2 utvendige boder.

Tidløst | Bygget stod ferdigstilt i 2014 og boligen har gjennomgående fine kvaliteter på utstyr og innredning. Leiligheten fremstår som innflytningsklar.

Uteplass | Tilknyttet leiligheten er det en deilig vestvendt terrasse på 10,3 kvm., der solen kan nytes til fulle i flotte omgivelser. Det er god plass til utemøblement på terrassen.

Båtplass | Selger leier en båtplass på Håkonshella med en bredde på 3 meter. Ifølge selger kan det være mulig å overta båtplassen. Årlig leie utgjør kr. 11.400,-. Selger har også en 14 fots Yamarin med 40 hk. Yamaha (denne ligger i båsen), som vurderes solgt for kr. 35.000,-. Avtale om kjøp av båt og overtagelse av båtplass må foretas mellom kjøper og selger.

Infrastruktur | De aller fleste ønsker en smidig og effektiv hverdag. Da kan det være greit å vite at det er kort avstand til FUS Håkonshella barnehage, nærliggende busstopp, sjøen og ypperlig turområde i Alvøskogen. Alt innenfor en kort radius fra sameiets område. For øvrig er det rimelig kjøretid til dagligvare og Vestkanten Senter.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Samlet sett en god mulighet til å sikre seg en moderne og innbydende selveierleilighet med moderne fasiliteter, fast parkeringsplass med elbillader samt flott beliggenhet i et populært område. Denne bør så absolutt ses og oppleves - velkommen til visning!

Nærområdet

Dette er en tiltalende 3-roms toppleilighet (selveier) i Sameiet Fjordglimt på Håkonshella i Bergen Vest. Et nyere og veletablert boligområde med i hovedsak tilsvarende bebyggelse. Herfra har man gåavstand til offentlig badeplass ytterst på Håkonshella og variert turterreng i Alvøskogen. Fra leiligheten er det rimelig avstand til barnehage, nærliggende bussforbindelse, Mathopen skole og daglige fasiliteter. Rundt 20 minutter fra Bergen sentrum kan stillheten nytes i din nye bolig. Likevel er det få minutters kjøring i retning Godvik, der man finner Drotningsvik senter, Plantasjen, Rema 1000 og Kiwi samt flere aktivitetstilbud i Alvøparken. I motsatt retning mot Mathopen ligger Coop Extra dagligvareforretning og NR1 Fitness treningssenten. Vestkanten Storsenter er kun ti minutters kjøretur unna. Her finner man utallige butikker og ulike servicetilbud samt Vannkanten med badeland, ishall, bowling og SATS treningssenter.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

- Gulvvarme på bad
- Vegghengt varmepumpe i stue/kjøkken
- Balansert ventilasjonsanlegg

Det er pipeløp i boligen med mulighet for installasjon av ildsted (kilde: forretningsfører).

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

- Fast parkering med elbillader (type: Easee)

Sameiet disponerer også noen gjesteparkeringsplasser.

Tomt

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av kopmrimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser.

Gulv mot grunn:
Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Etasjeskiller av trebjelkelag.

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene vindtettet, lektet og kledd med liggende trekledning.

Vinduer:
Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Vinduene er fra byggeår. Vinduene har normal brukslitasje i henhold til alder. Det er ikke påvist punkterte glass. Det er ikke påvist avvik ved beslag, vannbord, omramming, karm eller ytre tetting.
 
Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjonen er utført som saltak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Taket er ikke besiktiget.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av bygningssakkyndig Mats Hansen den 27.01.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg. Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Bygningssakkyndig vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med bygningssakkyndig, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann der ingen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2) eller høyere. Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i tilstandsrapporten fra bygningssakkyndig samt selgers egenerklæringsskjema.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Faste årlige kostnader (oppgitt for siste år):
Felleskostnad kr. 1.703,-/mnd. = Kr. 20.436,- per år
Kommunale avgifter: Kr. 11.245,- per år
Innboforsikring: Kr. 1.415,- per år

Strømforbruket siste år har variert fra kr. 800,- til kr. 2.500,- per måned. Forbruket varierer fra måned til måned og er avhengig av løpende strømpris.

Hvitevarer:
Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn. Frittstående kjøleskap følger ikke med i salget.

Annet:
Ifølge selger ble det observert skjeggkre i en annen seksjon for ca. 3 år siden. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende.

Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Nybygg bolig
Dato: 24.10.2016

Bygningstegninger og ferdigattest følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 780/21000

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet:
Sameiet Fjordglimt består av 25 selveiende boligseksjoner på eiendommen gnr. 129, bnr. 400 i Bergen kommune.

Sameiet har engasjert Vestbo som forretningsfører.

Styrets leder er Jørgen Gullhav Westvik.

Forsikring:
Sameiet har tegnet felles bygningsforsikring i IF Skadeforsikring (avtalenr. SP0000830586). Kjøper må selv tegne innbo- og løsøreforsikring.

Økonomi:
Regnskapet for 2020 er gjort opp med et positivt resultat pålydende kr. 66.173,-. Per 31.12.2020 hadde sameiet disponible midler tilsvarende kr. 169.870,-. Regnskapet følger som vedlegg til salgsoppgaven. Regnskapet for 2021 er ikke mottatt eller godkjent per dags dato.

Andel fellesformue for seksjon 7 = Kr. 6.606,- per 31.12.2020

Felleskostnad:
Det betales en månedlig felleskostnad pålydende kr. 1.703,- til sameiet.

Felleskostnaden inkluderer følgende:
Felles bygningsforsikring, strøm i fellesareal, kabel-tv og bredbånd via Telenor (basispakke), dugnad, noe avsetning til løpende vedlikehold og normal drift av sameiet.

Felleskostnaden fordeles på følgende måte:
- Sameieavgift kr. 1.003,-
- Kabel-TV kr. 600,-
- Dugnad kr. 100

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 7 utgjør: 780/21000

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at felleskostnaden i sameiet kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av sameiet.

Rammelån:
Sameiet har opptatt et byggelån i Vestbo Finans fra 30.04.2018 med en ramme på kr. 500.000,-. Ifølge styrets leder er deler av beløpet tiltenkt løpende vedlikehold (blant annet maling av fasade). Styreleder sier at ingen av midlene er brukt per dags dato. Planen til sameiet er å benytte ca. kr. 150.000,- av rammen. Dette vil medføre at månedlig felleskostnad vil bli økt med ca. 5-10%.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Dyrehold:
Det er tillatt med husdyr, men man må søke styret på forhånd.

Styregodkjenning:
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter, innkalling til årsmøte med regnskap for 2020 samt protokoll fra årsmøtet. Dokumentene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 879 112,- for inntektsåret 2020.

Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 164 804,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. I henhold til sameiets vedtekter §2-1 har den enkelte sameier full rettslig råderett over sin egen seksjon, herunder utleie. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle leieforhold.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått energikarakter: Rød B

Energiattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

1971/403954-1/106 
Erklæring/avtale
Tinglyst 22.06.1971 
Bestemmelse ang. tilfluktsrom
Overført fra: 4601-129/400
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1972/401016-1/106 
Best. om vann/kloakkledning
Tinglyst 16.02.1972 
Rettighetshaver: Knr: 4601 Gnr: 129 Bnr: 235  
Overført fra: 4601-129/400
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1981/7722-2/106 
Erklæring/avtale  
Tinglyst 01.04.1981 
Adgang til trafokiosk på bnr. 508 over denne eiendom
Rettighetshaver: Bergen Lysverker
Overført fra: 4601-129/400
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1994/21002-1/106 
Best. om vann/kloakkledning
Tinglyst 12.08.1994 
Rettighetshaver: Bergen kommune
Best. om repr. og vedlikehold m.v..
Overført fra: 4601-129/400
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2014/781197-1/200 
Bestemmelse om vannledning
Tinglyst 16.09.2014 
Rettighetshaver: Bergen kommune
Org.nr: 964338531
Bestemmelse om spillvannsledninger
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om bebyggelse
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Overført fra: 4601-129/400
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2014/827207-1/200 
Bestemmelse om vannledning 
Tinglyst 29.09.2014 
Rettighetshaver: Bergen kommune
Org.nr: 964338531
VA-etaten må varsles ved fremtidig arbeid på den private overvannsledningen.
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 16050000
Plannavn: Laksevåg. Gnr 129 Bnr 2, 4, 5, 7,19, 24,26, 400 Mfl., Håkonshella
Ikrafttredelsesdato: 24.10.2005
Dekningsgrad: 50,0 %

PlanID: 16050001
Plannavn: Laksevåg. Gnr 129 Bnr 400, Håkonshella
Ikrafttredelsesdato: 01.10.2009
Dekningsgrad: 45,2 %

PlanID: 62520000
Plannavn: Laksevåg. Gnr 129 Bnr 2 Mfl., Håkonshella, Endring/utvidelse Av Veiareal
Ikrafttredelsesdato: 30.10.2013
Dekningsgrad: 0,5 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
16050001 - Konsentrert småhusbebyggelse (34,7 %)
16050000 - Felles grøntareal (19,5 %)
16050000 - Felles lekeareal (10,9 %)
16050000 - Felles avkjørsel (9,8 %)
16050000 - Kjørevei (7,2 %)
16050001 - Felles parkeringsplass (6,4 %)
16050001 - Felles grøntareal (3,2 %)
16050000 - Gangvei (0,9 %)
16050001 - Felles gangareal (0,9 %)
16050000 - Industri (0,7 %)
16050000 - Frittliggende småhusbebyggelse (0,6 %)
62520000 - Kjøreveg (0,3 %)
16050000 - Felles gangareal (0,2 %)
16050000 - Almennyttig formål - barnehage (0,1 %)
62520000 - Gate med fortau (0,1 %)
62520000 - Industri/lager (0,1 %)
0 - Boliger (0,1 %)
0 - Annen veigrunn (0,1 %)
0 - Annen veggrunn, tekn. anl. (0,1 %)
0 - Energianlegg (0,1 %)

Begrensninger (Reguleringsplaner på grunnen):
16050000 - Frisiktsone (0,4 %)

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Øvrig byggesone ØB (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Gul støysone:
65270000 - Flystøy gul sone iht. T1442: 2028 og 2060 prognose (96,7 %)
65270000 - Vei støy - gul sone (6,9 %)

Landskap:
65270000 - Funksjonell strandsone (100,0 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
60590000 - Laksevåg. Gnr 129 Bnr 1, 4, 625 Mfl., Myren Barnehage - 200818019
18090000 - Laksevåg. Fv 197 Hillerenvegen, Myraskjenet - Hillratjønnvegen - 200110909
16050002 - Laksevåg. Gnr 129 Bnr 5 Mfl., Håkonshella, Reguleringsendring - 200914839

Andre Opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at Z Megleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 3 200 000
Omkostninger 96 942
TOTALT 3 296 940

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF