Helleveien 217

Solgt

2 680 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

2 742 190

P-rom

56 KVM

Antall rom

1 Soverom

Helleveien 217 (Solgt)

Stor 2-roms endeleilighet | Solrik altan på hele 19 m² | Fin utsikt | Kort gangavstand til badeplass, buss og butikk

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Helleveien 217 2 680 000 6 232 2 824
BOLIGTYPE

EIERFORM
Leilighet Borettslag
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
56 / 56 / 61 KVM Festet fellestomt, 4544 KVM 60220005

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Leilighet beliggende i underetasjen:
Gang (7 m²), bad/wc (3 m²), soverom (13.1 m²), stue (22.3 m²) og kjøkken 9.2 m²) .

Altan |
Altanen har overbygg og er på hele 19 m²

Boder |
Leiligheten disponerer to boder i byggets underetasje på hhv. 3.1 m² og 3.8 m². Disse bodene er ikke med i den oppsummerte arealberegningen.

Fellesareal i bygget |
Bygget har velholdte fellesareal med bl.a. stort felles vaskerom med industrimaskiner som er effektive og enkel i bruk. For de som ønsker tilgang til felles vaskerom så betales det pt. kr 5,- pr halvtime, da kan både vaskemaskin og tørketrommel brukes på samme tid.

Parkeringsforhold |
Det er parkeringsplasser på borettslagets fellestomt. Her kan du søke om leie av plass. Plassene tildeles etter ansiennitet. Borettslaget jobber også med å tilrettelegg for plasser med lader til el. bil.

Primærareal |
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

Underetasjen | 56 m²
Gang, bad, soverom, stue og kjøkken.

Samlet primærareal (P-rom) = 56 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 56 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 61 m²

Standard

Kort oppsummert |
- Usjenert og solrik altan på hele 19 m2
- Fra altan samt stue, kjøkken og soverom er det fin sjøutsikt
- Endeleilighet som grenser til grøntareal
- Leiligheten har meget god arealutnyttelse med store lyse rom
- Med til leiligheten følger bruksrett til to boder
- Bygget har velholdte fellesareal
- Kort gangavstand til buss og butikk
- Enkelt tilgang til fine tur- og bademuligheter
- Få minutter å kjøre til Bergen sentrum
- 6 - 7 minutter på sykkel til NHH

Presentasjon |
Det er med glede Z Megleren v/ Dag Jonny Johannessen kan få presentere denne arealeffektive 2-roms endeleiligheten sentralt beliggende i Ytre Sandviken.

Leiligheten |
Dette er en lys og innbydende 2-roms endeleilighet. Det er god størrelse på rommene, store vindusflater og god takhøyde. Gangen har plass til gode garderobeløsninger. Baderommet er helfliset og har varmekabler i gulvet. Badet har også fin innredning med heldekkende servant og stort speil med overlys. Kjøkkenet har eldre men funksjonell innredning med god skap- og benkeplass. Her er det også laget egen plass for hjemmekontorløsning. Stuen har god størrelse med plass til både spisebord og sittegruppe. Fra stuen er det utgang til leilighetens store altan hvor sol og utsikt kan nytes i usjenerte omgivelser. Leiligheten deponerer to boder med enkel tilkomst fra leiligheten. Det er i tillegg fine fellesareal med bl.a. vaskerom med industrimaskin og tilhørende tørkerom.

Oppgraderinger i leiligheten |
Lysbryter og termostat til varmekabler på badet ble skiftet i 2019
Ytterdør ble malt og terrassebordene ble beiset i 2020
Det ble montert ny baderomsinnredning, servant, toalett og speil i 2021

Oppgraderinger av bygg |
Fasadeplater på endevegger og baksiden ble skiftet i 1992. Ny Icopal taktekking ble utført i 1999. Frontsiden, endevegg og grunnmur ble oppgradert i 2004. I 2009 ble altanfronter skiftet med bl.a. innfelt glass. Det er installert tidsinnstilt lys i felles trappegang. Det er installert systemlås (samme nøkkel til byggets hoveddør, til leiligheten, postkassen og dør til fellesareal).

Leilighetens plassering i bygget |
Leiligheten er beliggende på enden av bygget med enkel tilkomst, trapp en halv etasje ned fra byggets inngangsparti. Bygget ligger på en høyde i terrenget slik at selv fra denne etasjen i bygget får du en høy og fri beliggenhet. På altanen kan solen nytes til sent på kveld i usjenerte omgivelser. Det er videre enkel tilkomst til leilighetens to boder og felles vaskerom og tørkerom. Felles vaskerom har store industrimaskiner og egne tørkerom.

Fellesutgiftene |
Fellesutgiftene dekker grunnpakke for kabel-TV og bredbånd (tilknyttet Telenor), vaktmester og gartnertjeneste, dugnad (det er ingen dugnadsplikt), betjening av andel fellesgjeld med renter og avdrag, kommunale avgifter og eiendomsskatt, bygningsforsikring, strøm til fellesarealer, avgift for sikringsfond, festeavgift til grunneier av tomt, forretningsfører, revisor, avsetning til løpende vedlikehold og normal drift av borettslaget.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport fra byggmester Mats Hansen.

Visning vil bli annonsert på følgende markedskanaler:
- zmegleren.no
- finn.no/eiendom
- Digital markedsføring på sosiale medier (Facebook og Instagram)
- Digital markedsføring på vg.no, bt.no og aktuelle lokalaviser
- Boligannonse i Bergens Tidende sin fredagsutgave

Nærområdet

Eiendommen har en sentral og meget attraktiv beliggenhet. Du kan spasere ned til en av byens fineste offentlige badeplasser, Helleneset. Her finner du bl.a. barnebasseng, stupebrett, sittegrupper og toalettanlegg. I motsatt retning fra bygget er det gangavstand til turstier som fører deg opp til Hellen festning og Munkebotn som gir deg de fineste turmuligheter videre i Byfjellene. Som beboer i dette bygget har du det beste utgangspunkt for fine rekreasjonsmuligheter. Det er også kort avstand til treningssentre. Det er butikk/post og bussholdeplass, barnehage og skole i umiddelbar nærhet. Det er hyppige bussavganger og bare 13-14. minutter til Bergen sentrum. Med bil tar det ca 7 - 8 minutter å kjøre. Nedre del av tomten grenser til sykkelvei. Det tar ca 6 - 7 minutter på sykkel til NHH.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Det er lagt varmekabler på badet samt panelovn i stue og kjøkken.

Parkering

Det kan søkes til styret om leie av parkeringsplass på borettslagets felles tomt. Plassene tildeles etter ansiennitet. Det er for øvrig gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og borettslagets to byggs plassering på tomten (kilde: Bergen kommune). Det er skjermet og fint inngangsparti på baksiden av bygget med utebelysning og fin beplantning. I front av huset er det skrånet terreng opparbeidet med plen og forstøtningsmur på nedre del av tomten.

Grunneier for tomten er Bergen Kommune.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i betong- og trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med fasadeplater. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som flatkonstruksjon, taket er tekket med papp eller tilsvarende. Taket er ikke besiktiget på befaringsdagen. Bygningen anses å være oppført etter datidens byggemetode og vil avvike fra dagens standard.
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen datert den 17.01.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg. Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

1.1.1 - Overflate vegger og himling: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på overflatene. Over halve forventete levetid er overskredet.
1.1.2 - Overflate gulv: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på overflatene. Over halve forventete levetid er overskredet. Det ble ikke målt tilstrekkelig fall mot sluk i henhold til gjeldende forskrifter. Det ble målt fall mot sluket og badet vil fungere med fallet som er i dag. Det ble registrert bom i enkelte fliser. Når ikke hele flisen har kontakt med underlaget, vil det oppstå luftlommer. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning. Grunnet størrelse på flisene og antall fliser med "bom" vurderes avviket som normalt og tiltak trengs ikke iverksettes.
1.1.3 - Membran, tettesjiktet og sluk: Sluket på badet er plassert i lukket dusjhjørne, eventuelt lekkasjevann vil ikke ledes direkte i sluk. Det anbefales å etablere en åpning inn i dusjsonen.
2.1 - Kjøkken: Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, noe elde og slitasje må påregnes. Det antas at vannforsyningsrørene eller deler av dem er fra byggeår. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer.
6.1 - WC og innvendige vann- og avløpsrør: Både vannforsyningsrør og sluk er av eldre dato. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. Avløpsrør i støpejern var vanlig på 60- og 70-tallet, men også tidligere enn dette. Grunnet alder på avløpsrørene bør det påregnes at disse innen rimelig tid må utbedres. En vanlig utbedringsmetode er fornying av gamle rør ved hjelp av strømpeforing.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Strømforbruk:
Årlige kostnader er basert på selgers eget forbruk og iht. deres egen forsikringsavtale. Avvik vil følgelig forekomme.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Blandebatteri på kjøkkenet bør kontrolleres da det av og til kan dryppe litt etter at det har vært i bruk.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest datert den 22.02.1996 etter fasadeendring og ferdigattest datert den 20.01.2010 etter nye fronter på altanene.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Borettslag/boliglag

Om borettslaget
Hellen borettslag (Orgnr: 954346730) er et tilknyttet borettslag som har engasjert Vestbo som forretningsfører. Laget er bestående av to lavblokker med til sammen 50 leiligheter og tilhørende fellesareal.

Styreleder i laget er
Kristoffer Draugsvoll Nilsen
Mob. 416 47 954 - Mail: post@hellenborettslag.no
For ytterligere informasjon vises til lagets hjemmeside: http://www.hellenborettslag.no

Forsikring
Bygningsmassen er forsikret i IF Skadeforsikring med polisenummer SP 615876.
Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Økonomi
Regnskapet for 2020 er gjort opp med et positivt resultat pålydende kr. 653 353. Pr. 31.12.2020 hadde laget disponible midler tilsvarende kr. 2 418 640 ,-.

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 60308081713, Nordea Bank Abp, filial i Norge
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 12.01.2022: 2.45% pa.
Antall terminer til innfrielse: 95
Saldo per 12.01.2022: 4 023 424
Andel av saldo: 55 960
Første termin/første avdrag: 30.12.2015 ( siste termin 30.09.2045 )

Felleskostnad
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 2 824,-.
Felleskostnaden fordeles på følgende måte: grunnpakke for kabel-TV og bredbånd, vaktmester og gartnertjeneste, dugnad (det er ingen dugnadsplikt), betjening av andel fellesgjeld med renter og avdrag, kommunale avgifter og eiendomsskatt, bygningsforsikring, strøm til fellesarealer, avgift for sikringsfond, festeavgift til grunneier av tomt, forretningsfører, revisor, avsetning til løpende vedlikehold og normal drift av borettslaget.

I følge svar fra forretningsfører så fordeles fellesutgiftene på følgende måte: 21 % av fellesutgiftene går til Fondsavsetning og 10 % til vedlikehold, 9 % går til betjening av renter og avdrag på fellesgjeld og 26 % til å dekke kommunale avgifter og de resterende 24 % fordeles på forretningsførsel, forsikringer, energi og driftskostnader.

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i borettslaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av borettslagets styre eller lagets generalforsamling.

Sikringsordning
Boliglaget har avtale om sikring- og forskuttering av felleskostnader hos Vestbo Finans AS.

Dyrehold
Søknad om dyrehold må sendes til styret i laget for behandling. Søknadskjema www.vestbo.no

Forkjøpsrett
Det er vedtektsfestet forkjøpsrett i borettslaget. Det tas forbehold om at ingen benytter seg av forkjøpsretten. Andelseierne i borettslaget har forkjøpsrett og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget. Leiligheten er utlyst i forkant av visning. Tiden for avklaring vil da bli redusert fra 20 til 5 dager fra budaksept til eier får endelig bekreftelse på sin aksept. Fristen for å melde seg på listen til forretningsfører er den 20.01.2022, kl 23:59.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning av ny andelseier
Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.

Generelt:
Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Det er forbud mot installasjon av individuelle varmepumper i bygget.

Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i borettslagets vedtekter, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Herunder vedtekter og regler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Diverse dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt lagets vedtekter, husordensregler, innkalling til generalforsamling med årsberetning og regnskap for 2020 samt protokoll fra generalforsamlingen. Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av dokumentene.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 822 314,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 960 330,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.
Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagt besvarelse for energiattest til denne leiligheten.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

Fellestomt grenser til offentlig vei
Felles privat vannledning til offentlig nett
Felles privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

1961/7658-1/106 - 11.10.1961
BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN. Solidarisk ansvar for reparasjon og vedlikehold av fellesledninger m.v.

1961/7659-1/106 - 11.10.1961
BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.
Solidarisk ansvar for reparasjon og vedlikehold av fellesledninger m.v.

1962/2784-3/106 - 10.04.1962
BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
Diverse rettigheter og plikter iflg. festekontrakt.

1962/2784-4/106 - 10.04.1962
FESTEKONTRAKT - VILKÅR
ÅRLIG AVGIFT NOK 2,726 BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT HUSBANKENS STANDARKLAUSUL VEDTATT MED FLERE BESTEMMELSER BEST. OM OVERDRAGELSE PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT UOPPSIGELIG

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen

PlanID: 11010000
Plantype: 30
Plannavn: BERGENHUS. HELLEN - LØNBORG - BRUNESTYKKET
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 04.05.1959
Dekningsgrad: 100,0 %

PlanID: 4020000
Plantype: 30
Plannavn: BERGENHUS. REGULERINGSPLAN FOR HELLEVEIEN 205
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 02.07.1976
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²)

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom
PlanID: 65270000
Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018
Ikrafttrådt: 19.06.2019
Dekningsgrad: 100,0 %

Arealformål i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Arealstatus: 2 - Framtidig
Arealformål: 1001 - Bebyggelse og anlegg
Beskrivelse: Ytre fortettingssone
Områdenavn: Y
Dekningsgrad: 100,0 %

PlanID: 65270000
Arealstatus: 1 - Nåværende
Arealformål: 3001 - Grønnstruktur
Beskrivelse: Grønnstruktur
Områdenavn: G
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²)

PlanID: 65270000
Arealstatus: 1 - Nåværende
Arealformål: 5100 - LNF
Beskrivelse: LNF
Områdenavn: LNF
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²)

Hensynssoner Faresone i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Hensynssonetype: KpStøySone
Hensynssonenavn: H210_3
Beskrivelse: Vei støy - Rød sone
Dekningsgrad: 36,6 %

Planer i nærheten av eiendommen
PlanID: 66300000
Type: 35
Plannavn: BERGENHUS. GNR 168 BNR 298 MFL., ASPEDALEN
Saksnr: 201731315

PlanID: 11210000
Type: 30
Plannavn: BERGENHUS. BRUNESTYKKET, BUTIKKSENTER

PlanID: 11060000
Type: 30
Plannavn: BERGENHUS. HELLENESET OG DELER AV ØVRE, MIDTRE OG NEDRE HELLEN

PlanID: 7220000
Type: 30
Plannavn: BERGENHUS. GNR 168 BNR 3 MFL., LØNBORGLIEN
Saksnr: 190411500

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen
Eiendom: 168/1769
Bygningsnr: 13915377-1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Barnehage
Status: Tatt i bruk
Dato: 12.08.2003
Saksnr: 200304591

Eiendom: 168/1929
Bygningsnr: 13919267-1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Enebolig
Status: Tatt i bruk
Dato: 01.01.2018
Saksnr: 201209692

Eiendom: 168/283
Bygningsnr: 139326369- 1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Kjede/atriumhus
Status: Meldingssak tiltak fullført
Dato: 19.05.2011
Saksnr: 200914545

Eiendom: 168/285
Bygningsnr: 139326423- 1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Kjede/atriumhus
Status: Meldingssak registrer tiltak
Dato: 13.01.2010
Saksnr: 200919157

Eiendom: 168/286
Bygningsnr: 139326466- 1
Endring: Underbygg
Bygningstype: Kjede/atriumhus
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 17.08.2021
Saksnr: 202114082

Eiendom: 168/286
Bygningsnr: 300916492
Endring:  -
Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 17.08.2021
Saksnr: 202114082

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at Z Megleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon.
Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon.
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 2 680 000
Omkostninger 6 232
Fellesgjeld 55 959
TOTALT 2 742 190

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF