Gamle Kleppestøvegen 23

Solgt

5 390 000

Prisantydning

Boligtype

Enebolig

Totalpris

5 543 840

P-rom

135 KVM

Antall rom

3 Soverom

Gamle Kleppestøvegen 23 (Solgt)

Et vakkert hjem | Drømmetomt på 1,5 mål med sjøutsikt og masse sol | Garasje & nært skoler og bhg. | Oppgradert 2017

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Gamle Kleppestøvegen 23 5 390 000 153 842 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Enebolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
135 / 158 / 0 KVM Eiet tomt, 1526 KVM 60220006

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | underetasje:
Garasje med biloppstillingsplass (22 m²)

Innhold | hovedetasje:
Kjøkken (17,7 m²), gang/trapperom (5,9 m²), bad (5,6 m²), hall (8,8 m²), soverom (9,2 m²), entré (3,2 m²) og stue (36,3 m²). Det er også en bod under trapp (1,3 m²)

Innhold | 2.etasje:
Gang/trapperom (6 m²), Bad (8,6 m²), soverom (19,5 m²) og soverom 2 (7,8 m²

Uteplass:
Sørvendt terrasse på 51,4 m² med utgang fra stue.

Vestvendt altan på 8,6 m² med utgang fra soverom.

Lagringsplass:
Uinnredet rom i underetasje som er ikke målbart pga. takhøyde. Gulvareal: 15 m².

Samlet primærareal (P-rom) = 135 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 158 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- En eiendom som skiller seg ut i mengden
- Boligen har sjel, karakter og masse sjarme
- Solrik og meget flott tomt på over 1,5 mål
- Meget flott sjøutsikt og svært gode solforhold
- Romantisk hage med murer, bed, blomster og frukttrær.
- Garasje og gode lagringsmuligheter
- Meget barnevennlig med kort vei til skoler og barnehager
- Kort vei til butikk og servicetilbud på Kleppestø senter
- Kort vei til turterreng, fjell og sjø
- Flere terrasser, oppholdsplasser og utsiktsposter
- Bad i hovedetasje pusset opp i 2011 av Flisespikkeriet
- Bad i 2.etasje er renovert i 2017 av Askøy VVS AS
- Loftetasje pusset opp i 2002
- Ny laminat i entré i 2015
- Oppussing av gang/trapperom i hovedetasjen i 2017.
- Diverse malingsarbeid utført over tid
- Nytt kjøkken i 2006 (Norema kjøkken)
- 3 sider etterisolert og påmontert ny kledning
- 12 nye vinduer satt inn i 2017.
- Ildsted og vestvendt terrasse oppført i 2010
- El-anlegg oppgradert i 2002
- Pergo heat gulvvarme i entré, hall og kjøkken fra 2015
- Varmepumpe fra 2017
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinning
- Sentralstøvsuger i boligen
- Ny yttervegg og ny ytterkledning på fasade mot sør i 2017
- Stuen vesentlig pusset opp (konstruksjonsmessig og overflater) i 2017.
- Ny taktekking i 2017. Arbeidet ble utført av Tak og Pris AS.

Presentasjon | Huset som ble oppført i 1912, og tilbygget i 1978, og har opparbeidet seg en respektabel alder og masse historie i veggene. Denne eiendommen har en nydelig beliggenhet sentralt på attraktive Kleppestø.

En attraktiv eiendom | Dette er en eiendom med høy sjarmfaktor og en eiendom som skiller seg ut i mengden. Boligen ligger på et høydedrag omkranset av en nydelig hage med uante forskjellige blomster og plantevekster. På eiendommen er det sol fra tidlig morgen til sent på kveld, mens utsikten strekker seg over nærområdet, byfjorden, Skålevik, Olsvik og byens fjell. Beliggenheten er sentralt på Kleppestø, men samtidig veldig barnevennlig med kort vei til Kleppe Skole, Kleppestø barneskole, Kleppestø Ungdomsskole og Askøy VGS. I tillegg er det masse fritidstilbud i området. Estimert kjøretid til Bergen sentrum er ca. 20 minutter. Alternativt går det rutebåt fra Kleppestø kai til Strandkaien.

Oppgradert | Huset har gjennomgående fine brukskvaliteter, fine overflater og moderne fargekombinasjoner. I 2017 ble også badet på loftet renovert av Askøy VVS As. I den anleding ble stuen vesentlig pusset opp. I 2017 ble også 12 vinduer og terrassedøren byttet ut. Arbeidet ble utført av fagfolk og dokumentasjon foreligger.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport, selgers egenerklæringsskjema og andre relevante dokumenter.

Velkommen | Kort oppsummert er dette et vakkert hus med en beliggenhet de fleste vil misunne og en mulighet til eie noe helt spesielt. Velkommen til visning!

Nærområdet

Sentral og attraktiv beliggenhet i etablert boligområde på Kleppestø. Fra boligen er det utsikt over nærområde, Byfjorden, Skålevik og Olsvik mm. Området er hovedsakelig bebygd med eneboliger. Umiddelbar nærhet til Kleppestø senter med de fleste servicetilbud/fasiliteter. Kort vei til Askøy senter. Mange Idrettsanlegg/fritidstilbud som bla Askøyhallene og Kleppestø Kunstgressbane, samt skoler som Kleppe Skole, Kleppestø skole og Askøy Videregående Skole i område. Gode bussforbindelser til Bergen og øvrige bydeler. Rutebåt mellom Kleppestø og vågen.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Ildsted i stue. Peisovn med glassfront. Fra 2010.
Varmekabler på begge bad.
To vegghengte panelovner. Fra 2019.
Pergo Heat gulvvarme i entre, hall og kjøkken. Fra 2015.
Varmepumpe med uttak i stue. Produsent: Toshiba. Fra 2017.

Parkering

Parkeringsplass i garasje, samt god parkeringsdekning på egen tomt.

Tomt

Pent opparbeidet tomt med plen, murer, heller og terrassearealer. I hagen er det blant annet et gammelt epletre, meget stor Rhodondendron, Buksbom (litt som hekk og litt som pryd), Ligusterhekk, 3 Bøketrær, Lønn, Thuja, Sypress, Klatrehortensia, Primula, Krokus, Påskeliljer, Løytnantshjerte, Peon, Roser, Prestekrager og Liljer. I tillegg er det moreller, plommer, jordbær, blåbær og bringebær. Meget flott utsikt!

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

Følg riksvei til Askøy over Askøybroen. Ta av på Askøybroen til Kleppestø. Ta til venstre i rundkjøring ved Kleppestø senter og følg veien videre inn i Gamle Kleppestøvegen.
På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Byggegrunn:
Fundamentert på antatt faste masser på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent.

Drenering:
Det er tilfylte masse og steinsatt inntil deler av grunnmur i u-etg. Det er ikke tegn til knotteplast/fuktsikring inntil grunnmuren. Drenering er ikke mulig å vurdere med sikkerhet vedr. funksjonalitet ut fra visuell besiktigelse. Det kan være flere forhold under bakkenivå som kan ha negativ betydning (eks. vannårer i fjell/terreng, tilsig av fukt etc). Forbehold taes vedr. dette.

Fukt i tilliggende konstruksjoner:
Hulltaking/12 mm hull for måling av relativ luftfuktighet er foretatt i trapperom, uten å påvise unormale forhold. 73 mm hull er ikke tillaget ettersom hoveddel av skillevegg er en kompakt trevegg. Relativ luftfuktighet ble målt med lang probe. Den viste relativ luftfuktighet på 40,5 % ved en temperatur på 20,5 grader. Relativ luftfuktighet under 60 % anses å være tørt
 
Etasjeskillere/Gulv mot grunn:
Etasjeskiller av trebjelkelag. Gulv mot grunn i betong. Gulv ble kontrollert med laser. Det ble ikke registrert vesentlige skjevheter som kan ha konstruksjonsmessige negative avvik. Mindre ujevnheter/ skjevheter er normalt ihht. byggeår/ alder. Ca 05-17 mm skjevheter registrert v/ kontroll.
Mrk. Stedvis knirk i gulv. Nye trebjelker/bjelkelag i deler av stue i 2017. Gulv i gang/trapperom i hoved-etg ble avrettet i 2017.

Veggkonstruksjon:
Yttervegger er utført i trekonstruksjoner med utvendig liggende trekledning. I 1997 ble yttervegg mot øst etterisolert og påmontert ny ytterkledning. I 2010 ble yttervegg mot vest etterisolert og påmontert ny ytterkledning. I 2012 ble yttervegg mot nord etterisolert og påmontert ny ytterkledning. I 2017 ble det montert ny yttervegg og ny ytterkledning på fasade mot sør. Fasadene ble malt i 2018

Vinduer:
Isolerglass i trekarmer. Ett badevindu har isolerglass i pvc karmer.Ett velux takvindu. I 2017 ble det skiftet tolv vinduer. Øvrige vinduer ble skiftet i 2010 - 2013. Vinduer har normal slitasje, alder tatt i betraktning.
 
Taktekking:
Taksperrer er tekket med sutak, duk, lekter og glassert tegltakstein. Gesims og vindskier av trekledning. Ny taktekking i 2017. Arbeidet ble utført av Tak og Pris AS

Takkonstruksjon/Loft:
Saltak. Valmtak på takopplett mot sør. Konstruksjon av taksperrer. Koffertloft med tilgang fra trapp. Gode oppbevaringsmuligheter. Anticimex behandlet trevirke med mitdrepende middel i 2016. Ny takkonstruksjon og forsterking av drager i stuedel i 2017.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann/bygningssakkyndig Trond Bertelsen den 20.01.2022

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor mange bygningsdeler har fått tilstandsgrad 1 og noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad tilstandsgrad 2:

TG2 Avvik som kan kreve tiltak:

Utvendig > Eldre vinduer/påpekte punkter
Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Enkelte eldre vinduer tar i karm. Tre vinduer i stue fra 2010 mangler vannbord over vindu. Lokal råte ble observert i utvendig list på stuevinduer fra 2010. Kostnadestimat gjelder montering av vannbord/beslag og utskiftning av råteskadet listverk. Kostnadsestimat : Under 10 000

Utvendig > Dører
Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke Noen dører tar i karm, spesielt på vinterstid. Altandør på soverom har begynnende råteskader i utvendig panel. Nevnte dør har begrenset levetid. Kostnadsestimat gjelder utskiftning av altandør på soverom og ytterdør i u-etg. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Innvendig > Innvendige trapper
Det er liten frihøyde i trappeløp Det er stedvis knirk i trappen. Åpning i rekkverk er over 10 cm. Gjelder deler av trappeløp. Det mangler håndløper i trappeløp til koffertloft. Det er lav frihøyde i deler av trappeløp. Kostnadsestimat gjelder utbedring/tetting av rekkverk i loft-etg. Kostnadsestimat : Under 10 000

TG2 Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak

Utvendig > Nedløp og beslag
Vurdering av avvik:
- Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.
- Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Nedløpsrør er avsluttet inntil grunnmuren. Det fører til unødvendig fuktpåvirkning inntil grunnmuren i det aktuelle området.

Tiltak
Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.
Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav.
Nedløpsvann bør ledes vekk i rør og vekk fra grunnmuren.

Takkonstruksjon/loft
Vurdering av avvik:
- Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen.
- Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr.

Takkonstruksjon har begrenset med ventilering. Mitdryss ble observert. Dvs. at det er aktiv mit i trevirke. Det er viktig å holde lavt fuktnivå og ha god lufting på koffertloft for å forebygge skader. Det er ikke unormalt med mit i takkonstruksjon i bygninger fra denne tiden på Vestlandet. Det er tørråte/misfarging i sutak v/skorstein.

Tiltak
- Lufting/ventilering bør forbedres.
- Det må foretas tiltak for å lukke avviket.
- Eldre taksperr bør undersøkes nærmere, ev. forsterkes.

Veggkonstruksjon påpekte punkter
- Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.
- Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon.
- Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Gjelder fasade mot øst.
- Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon. Gjelder deler av yttervegger.

Tiltak
- Det er ikke behov for utbedringstiltak.

Vestvendt altan
- Det er ikke montert beslag mellom yttervegg og balkong/terrasse.
- Det er en del slitasje på terrassegulv.

Tiltak
- Terrassegulv bør vedlikeholdes/behandles til våren. Beslag bør monteres i overgang kledning - altan.

Utvendige trapper
- Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
- Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler. Gjelder trapp på nordvendt side.

Tiltak
- Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav.
- Det er ikke krav om utbedring av åpninger i rekkverk til dagens forskriftskrav.

Furugulv loft-etg
- Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente.

Tiltak
- Overflater må utbedres eller skiftes. Fungerer med dagens tilstand, ev. slipe/behandle furugulv.

Etasjeskille/gulv mot grunn
- Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at standardens krav til godkjente måleavvik.

Tiltak
For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

Radon
- Det er påvist andre avvik: Manglende dokumentasjon.

Tiltak
- Innhent dokumentasjon om mulig.

Pipe og ildsted
Ildfast stein har sprekker. Riss/sprekk observert i ildfast stein i peisovn.

Tiltak
Ildfast stein bør skiftes ut/repareres.

Rom under terreng
- Det er saltutslag og malingsflass på innside av grunnmur i bakkant av garasjedel.

Tiltak
- Overvåk tilstanden

Krypkjeller
- Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr
- Det er ingen ventilering av krypkjeller.
- Det er begrenset inspeksjonsmulighet i krypkjeller, vurdering basert på inspeksjon fra lukeområde.
- Det er manglende fuktsperre på bakken. Det er tegn til mit i eldre trebjelker. Dvs. at det er aktiv mit i trevirke. Det er viktig å holde lavt fuktnivå og ha god lufting i krypkjeller for å forebygge skader. Det er ikke unormalt med mit i bygninger fra denne tiden på Vestlandet.

Tiltak
- Ut ifra tilstanden i de besiktigede områdene er det ikke påvist unormale forhold, men det vil være usikkerhet rundt de mindre tilgjengelige områdene.

Innvendige dører
- Det er påvist at enkelte dører er feilmontert/tar i karm e.l. To innerdører i loft-etg tar i karm/terskel.

Tiltak
- Enkelte dører må justeres.

Overflater vegger og himling
- Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet

Tiltak
- Uegnede materialer må fuktbeskyttes/utskiftes. Det bør benyttes forheng foran vindu v/ dusjing

Overflater gulv
- Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
- Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under)

Tiltak
- Våtrommet fungerer med dette avviket.

Sluk, membran og tettesjikt
- Manglende drenering fra innebygget sisterne.

Tiltak
- Det må foretas lokal utbedring

Overflater vegger og himling
- Det er riss/sprekk i en veggflis over dør (utenfor dusjsone).

Tiltak
- Våtrommet fungerer med dette avviket.

Overflater Gulv
- Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
- Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under)
- Bom registrert i enkelte gulvfliser, spesielt en gulvflis v/dør. Ingen stor risiko forbundet med bom i gulvfliser.

Tiltak
- Våtrommet fungerer med dette avviket

Avløpsrør i grunn
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Gjelder avløpsrør i grunn.

Tiltak
- Det er ikke behov for utbedringstiltak ut ifra at anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Drenering
- Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring.
- Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
- Det er stedvis malingsflass og saltutslag i garasjedel. Det indikerer fuktvandring i grunnmur.

Tiltak
Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende.

Utvendige vann- og avløpsledninger
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Det er ukjent alder på vann- og avløpsrør. Må antas å være eldre rør.

Tiltak
Det er ikke behov for utbedringstiltak ut ifra at anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Elektrisk anlegg
El.kontroll ble utført sist i 2008 av Askøy Energi. Forskrift om elektrisk lavspenningsanlegg anbefaler at det blir foretatt regelmessig ettersyn av det elektriske anlegget hvert tiende år. På bakgrunn av overnevnte forhold anbefaler takstmann en gjennomgang av det elektriske anlegget.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Faste årlige kostnader (oppgitt for siste år):
Bygningsforsikring: Kr. 5 378,-
Innboforsikring: Kr. 1 710,-
Strømkostnad for 2021: Kr. 30 502,- (22 104 kwh)

Årlige kostnader er basert på selgers eget forbruk og iht. deres egen forsikringsavtale. Avvik vil følgelig forekomme.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Bredbånd:
Det er innlagt fiberkabel i boligen via Nextgentel.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Askøy kommune Informerer om at de ikke har ferdigattest/midlertidig brukstillaltese i sine arkiver. Dette er ikke uvanlig byggeår tatt i betraktning.

Askøy kmmune informerer om at de ikke har tegninger fra byggeår. Det er derfor ikke mulig si om det er avvik fra dagens løsninger til hva som ble bygget i 1912.

Det ble utført et tilbygg på boligen i ca. 1978/1979. Det foreligger tillatelse fra Askøy kommune vedr. tiltaket.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 895 474,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 223 707,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Boligen har oppnådd Gul G.

Vei, vann og avløp

Adkomst eiendom via privat stikkvei fra kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikkledninger.
Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp via private stikkledninger

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Tinglyste erklæringer

1913/900344-1/50 28.05.1913
BESTEMMELSE OM VANNRETT

1956/3606-1/50 14.12.1956
SKJØNN
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

1978/3528-1/50 28.04.1978
BESTEMMELSE OM VEG
Rettighetshaver: KNR: 4627 GNR: 7 BNR: 604
Bestemmelse om vann/kloakkledning
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Kommuneplaner
ID: 9001
Navn: Kommuneplanens arealdel 2012-2023
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 13.12.2012
Delarealer: 1477 m2
KPHensynsonenavn H220_2
KPStøy: Gul sone iht. T-1442
Delareal: 1521 m2
Arealbruk: Sentrumsformål, fremtidig
Delareal: 6 m2
Arealbruk: Sentrumsformål, nåværende

Kommuneplaner under arbeid
Id 9002
Navn: Kommuneplanens arealdel 2018-2030
Status: Planlegging igangsatt
Plantype. Kommuneplanens arealdel

Reguleringsplaner
Id 477
Navn: Plan 8-02 - Omregulering Terrassehusprosjekt Nedre Kleppestø
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 23.10.2003
Delarealer Delareal 1 525 m2
Formål Boliger
Delareal 2 m
Formål Gang-/sykkelvei

Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (50 meter)
ID 510
Navn Kleppestø sentrum
Status Planlegging igangsatt
Plantype Områderegulering

Ifølge selger er det planer om utbygging av Kleppestø senter med nytt handelsareal og boliger og evt. park etc. Planen har pågått ca. 30 år. Aktuell tomt (Gamle Kleppestøvegen 23) er ikke berørt dersom dette blir en realisert. Det finnes info på kommunens hjemmesider og det har også vært en mediesak så dette er allment kjent.  

Reguleringssvar fra Askøy kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven. Konferer evt. Askøy kommune ved spørsmål.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at Z Megleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 5 390 000
Omkostninger 153 842
TOTALT 5 543 840

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF