Gamle Nøstegaten 14

Solgt

4 250 000

Prisantydning

Boligtype

Enebolig

Totalpris

4 384 140

P-rom

65 KVM

Antall rom

2 Soverom

Gamle Nøstegaten 14 (Solgt)

Enebolig i sentrum | Park | Nabolagsidyll | Bad & takekking fra 2017 | Loft m/ gulvareal 21 m² | Noe oppussing

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Gamle Nøstegaten 14 4 250 000 134 142 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Enebolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
65 / 72 / 0 KVM Eiet tomt, 36 KVM 60220003

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Underetasje:
Vaskerom (3,9 m²) og kjellergang/trapperom (6,1 m²)

Innhold | 1.etasje:
Entré/gang/trapperom (7,2 m²), wc-rom (1,3 m²), soverom (13,1 m²), soverom 2 (6,9 m²) samt uisolert bod med utvendig adkomst (1,2 m²)

Innhold | 2.etasje:
Stue/trapperom (21,2 m²), bad (2,4 m²) og kjøkken (7,3 m²)

Loftsetasje:
Gulvareal i loftsetasje er ca 21 m². Loftsetasje er ikke målbar pga. takhøyde. Loftsetasje består av gang/trapperom og innredet rom.

Takhøyde:
Takhøyden i underetasje er 2,43 m - 2,44 m.
Takhøyden på wc-rom er 2,06 m og takhøyden på hovedsoverom er 2,36 m.
Takhøyden i øvrige deler av 1. etasje er 2,52 m - 2,53 m.
Takhøyden på bad er 2,04 m på laveste punkt. Takhøyden i øvrige deler av 2.etasje er 2,57 m - 2,60 m.
Takhøyden i loftsetasje varierer fra 0,13 m - 1,80 m.

Lagringsplass:
Uisolert bod med utvendig adkomst (1,2 m²)

P-rom i 1.etasje er:
Entré/gang/trapperom, wc-rom og begge soverom.

P-rom i 2.etasje er:
Stue/trapperom, bad og kjøkken

P-rom i underetasje er:
Vaskerom (3,9 m²) og kjellergang/trapperom (6,1 m²)

Samlet primærareal (P-rom) = 65 m².
Samlet bruksareal (BRA) = 72 m².

Standard

Kort oppsummert:
- Beliggende i koselig gatetun / "Bakkebygrenda-stil"
- Få min. å gå til sentrumskjernen, Nordnes, Nygårdshøyden etc.
- Huset har godt utnyttet areal
- To soverom
- Ny taktekking 2017
- Renovert bad i 2017 og ekstra wc-rom
- Nydelige originale detaljer i huset
- Særpreg og god atmosfære
- Huset ligger like ved Det Juridiske Fakultet.
- Noe modernisering må påregnes

Sjelden mulighet | En sjelden gang dukker det opp eneboliger på Nøstet/Sydnes. Grunnen er enkel. Folk trives så godt og de få husene som er, kommer veldig sjelden for salg. Huset ligger i et nydelig brosteinsbelagt, pittoresk smau, hvor den ene idyllen avløser den andre. I akkurat dette nabolaget er det en spesielt god atmosfære, og kontrasten er stor fra å være i et lite, fredelig nabolag i det ene øyeblikket, og midt i Bergen sentrum i det neste.

Boligen | Sjarmerende Bergenshus i rolig gatetun. Huset ble opprinnelig oppført i 1836 og har opparbeidet seg en respektabel alder og masse historie. Boligen og går over to etasjer i tillegg til en vaskekjeller og loftsetasje. Loftsetasjen er ikke medregnet i arealoversikt. I 2017 ble ny taktekking utført og samme år ble badet renovert. Begge prosjektene er utført at autoriserte firma.

Særpreg og karakter | Flere elementer er bevart som eksempelvis flotte tømmervegger, gamle tregulv og gamle dører som gir en fin atmosfære og god energi i huset. Noe generell oppussing/vedlikehold og oppgraderinger på overflater og kjøkken bør påregnes.

Innholdsrikt | Huset går over to plan med stort loftsrom med et gulvareal på 21 kvm. som ikke er medregnet i arealoversikt.

Nabolaget | Vakre Sydnes er en særdeles ettertraktet bydel med en engasjert lokalbefolkning og masse god stemning. Her ute får en nærmest en følelse av å være på landet, samtidig som Torgalmenningen ligger en liten rusletur på ca. 5 minutter unna. Studerer man på Det Juridiske Fakultet ligger det i nabolaget. Dette er bare noen av en rekke fordeler ved å bosette seg på Sydnes.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport utarbeidet av takstmann Trond Bertelsen.

Velkommen | Velkommen til visning!

Nærområdet

Sentral og attraktiv beliggenhet i etablert boligområde i Bergen sentrum/Sydnes. Fra boligen er det utsikt over nærområde/nabolaget. Området er hovedsakelig bebygd med tilsvarende trehusbebyggelse og bolighus.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

El. oppvarming:
Varmekabler i hele underetasje og på bad i 2.etasje. Varmepumpe med uttak i stue. Produsent: Fujitsu. Fra 2016. Montert av AC Senteret. Service utført av AC Senteret i 2020.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Soneparkering/gateparkering i henhold til områdets bestemmelser. Kort gåavstand fra Klostergarasjen.

Tomt

Hele tomten består av eiendommens bygningsmasse. Bak huset leier eiere ca. 14 kvadratmeter av kommunen som tidligere var et smau som nå er sperret for gjennomgang. Fungerer som bakgård med en tilhørende utebod og et overbygd tak på deler av arealet. Avtalen er knyttet til person, ikke eiendom og må videreføres til nye eiere i samråd med Bergen kommune. Leiekontrakt ligger ved i salgsoppgaven.

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser på fjell. Det er ikke gjort geotekniske undersøkelser av byggegrunn.

Drenering:
Det er tilfylte masse og steinsatt inntil deler av grunnmur i u-etg. Det er ikke tegn til knotteplast/fuktsikring inntil grunnmuren, med unntak av knotteplast på deler av mur mot sør

Gulv på grunn:
Isolert betonggulv direkte på grunn. Det er foretatt kontroll med fuktindikator og det ble ikke registrert fuktverdier i betonggulv på tilfeldig valgte punkter. Nytt betonggulv/innredning av u-etg i ca 2000.

Yttervegger:
Yttervegger er utført i trekonstruksjoner (tømmer) med utvendig liggende trekledning. 1-etg er delvis etterisolert (begge soverom). Ingen isolasjon i hoveddel av 2-etg. Kledning på deler av bakside er fra 1980-tallet og noen kledningsbord ble skiftet på 1990-tallet. Hoveddel av ytterkledning er av eldre årgang.

Vinduer og dører:
Isolerglass i trekarmer. Wc-rom vindu har enkle glass i trekarmer. Vinduer i boligen er hovedsakelig fra 1977. To takvinduer ble skiftet i 2017. Ytterdør bod: Malt tredør. Ytterdør: Panelt tredør med felt av cotswoldglass.Ytterdør til bakgård: Malt profilert tredør.

Takkonstruksjon/taktekking:
Taksperrer er tekket med sutak, lekter og tegltakstein. Overbygd bakplass i bakgård er tekket med takbelegg (ukjent alder). Gesims av trekledning. I 2017 ble det foretatt utskiftning av taktekking. Dvs utskiftning av lekter, nytt diffusjonsbelegg, nye takvinduer og ny takstein. Arbeidet ble utført av Blikkenslager Bjørsvik AS.

Krypkjeller:
Krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv. Grunn i krypkjeller av leire/jord. Krypkjeller har tilgang via luke i grunnmur

Fuktmåling/hulltaking:
Hulltaking er foretatt, uten å påvise unormale forhold. Sted for hulltaking: Vaskerom.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 03.02.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.

 U-etg er utgravd under forrige eiers botid, og er ikke søkt om.

Rømningsvei: Loft-etg har ikke godkjent rømningsvei eller adkomst og er ikke godkjent som rom for varig opphold.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK:

TG 3 Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er påvist råteskader i veggkonstruksjonen. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Råteskader er observert i utvendig bunnsvill noen steder. Kostnadsestimat gjelder utskiftning av råteskadet utvendig trevirke. Det kan ikke utelukkes råteskader skjult i konstruksjonen som gjør utbedringskostnad enda dyrere enn kostnadsestimat. Forbehold tas vedr. dette.
Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000
Tiltak
Råteskadet trekledning må skiftes ut.
Råteskadede konstruksjoner må skiftes ut

TG3 Utvendig > Vinduer
Det er påvist vinduer med fukt/råteskader.
Det er påvist andre avvik:
Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Kjøkkenvindu har råteskader. Noen vinduer tar i karm. Vinduer bærer preg av elde/slitasje. Det er tegn til punkterte isolerglass. Kostnadsestimat gjelder utskiftning av alle eldre vinduer.
Tiltak: Vinduer med råteskader må erstattes med nye. Vinduer har begrenset levetid og bør skiftes.
Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

TG3 Utvendig > Dører
Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader.
Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Ytterdør i bod har råteskader. Hovedytterdør har begynnende råteskader og det var noe fuktinntregning på befaringsdagen. Det er påvist utetthet mellom dørblad og dørkarm, dvs at trekk kan oppstå. Gjelder ytterdør til bakgård. Alle ytterdører bør skiftes.
Tiltak: Døren(e) står foran utskiftning.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

TG3 Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 30mm gjennom hele
rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Det er påvist andre avvik:
Det er betydelig knirk i gulv noen steder.
Tiltak
For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

TG3 Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc-rom (1,3 m²)
Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
Det måles fuktverdier opp imot faregrensen for en skadeutvikling
Wc-rom fremstår med eldre standard. Det er benyttet standard dørterskel på wc-rom. På wc-rom skal det benyttes flat dørterskel for å få tilluft slik at ventilering av wc-rom fungerer. Det er målt høyt fuktinnhold i gulv. Skyldes sannsynligvis at gulv er uisolert.
Tiltak: Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade.
Renovering av wc-rom må påregnes.
Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000

TG3 Utvendige trapper
Det er ikke montert rekkverk.
Tiltak
Rekkverk må monteres for å lukke avviket.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000


AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK:

Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom (3,9 m²) TG2
Avvik: Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering .Rommet har kun naturlig ventilasjon. Det er benyttet standard dørterskel på vaskerom. På  vaskerom skal det benyttes flat dørterskel for å få tilluft slik at ventilering av vaskerom fungerer.
Kostnadsestimat: Under 10 000 kr

Våtrom > Ventilasjon > Bad (2,4 m²) TG2
Avvik: Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering. Det er benyttet standard dørterskel på bad. På bad skal det benyttes flat dørterskel for å få tilluft slik at ventilering av badet fungerer.
Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l.
Kostnadsestimat: Under 10 000 kr

Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken (7,3 m²) TG2
Avvik: Rommet har kun el.avtrekksventil. Noen rennemerker observert v/ventil.
Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l.
Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket.
Kostnadsestimat: Under 10 000 kr

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank ihht gjeldende forskrift. Varmtvannstank er tilkoblet stikkontakt. Varmtvannstank på 1500 watt eller mer skal ha fast elektrisk tilkobling.
Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift.
Kostnadsestimat:: Under 10 000

AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK

Utvendig > Nedløp og beslag TG2
Avvik: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Nedløpsrør er avsluttet inntil grunnmuren. Det fører til unødvendig fuktpåvirkning inntil grunnmuren i det aktuelle området.
Tiltak: Nedløpsvann bør ledes vekk i rør og vekk fra grunnmuren

Innvendig > Overflater TG2
Avvik: Overflatene bærer preg av elde/slitasje.Det er riss/sprekker i himling i deler av stue.
Tiltak: Generell oppgradering må påregnes for å oppnå dagens standard

Innvendig > Radon TG2
Avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger

Innvendig > Krypkjeller TG2
Avvik: Det er stedvis registrert noe høyt fuktnivå i trekonstruksjoner i krypkjeller. Det er begrenset inspeksjonsmulighet i krypkjeller, vurdering basert på inspeksjon fra lukeområdet. Det er manglende fuktsperre på bakken. Det er påvist noe provisoriske understøttelser av etasjeskiller.
Det er påvist andre avvik: Det er synlig fuktinnsig i grunn.Det er påvist delaminering og avskalling i betong, synlig armeringsjern over luke. Noe provisoriske understøttelser av etasjeskiller, gjelder to søyler.
Tiltak: Ut ifra visuelle observasjoner fra lukeområdet, gir det grunnlag for å forsøke å foreta grundigere undersøkelser i de mindre tilgjengelige områdene. Det kan ikke utelukkes skader i disse områdene. Overvåk konstruksjonen jevnlig. Avviket kan medføre behov for tiltak, men bør observeres over tid

Innvendig > Innvendige trapper TG2
Avvik: Det er påvist dårlig innfesting av rekkverk. Det er liten frihøyde i trappeløp. Det er påvist andre avvik: Trappene fremstår hovedsakelig med eldre standard. Trappene er bratte.
Rekkverkshøyden er under 0,90 m.Åpninger i rekkverk er over 10 cm. Åpninger mellom opptrinn er over 10 cm. Gjelder trapp til u-etg. Det mangler håndløper i trappeløp.
Tiltak: Det bør gjøres lokale tiltak.
Innfestingen av rekkverket bør undersøkes nærmere og foreta nødvendige tiltak.
Trappene bør oppgraderes og rekkverk bør sikres.

Innvendig > Innvendige dører TG2
Avvik: Enkelte innerdører tar i karm. Eldre innerdører bærer preg av elde/slitasje.
Tiltak: Nye dører bør kjøpes inn.

Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom (3,9 m²) TG2
Avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Våtrommet fungerer med dette avviket.
Andre avvik
Gulv på vaskerom er ikke fuktbestanding. Dvs at en lekkasje kan medføre fukt i vegger/gulv.
Tiltak Våtromsbelegg bør monteres.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Våtrom > Overflater Gulv > Bad (2,4 m²) TG2
Avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Tiltak. Våtrommet fungerer med dette avviket

Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken (7,3 m²) TG2
Avvik: Kjøkkeninnredning bærer preg av elde/slitasje.
Tiltak: Generell oppgradering må påregnes for å oppå dagens standard.
Andre tiltak: Kjøkkenventilator bør monteres

Tekniske installasjoner > Vannledninger TG2
Avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak ut ifra at anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg

Tekniske installasjoner > Avløpsrør TG2
Avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak ut ifra at anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg

Tekniske installasjoner > Ventilasjon TG2
Avvik: Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning.
Tiltak: Bedre ventilering må etableres. Det bør monteres flere ventiler i yttervegger.

Tomteforhold > Drenering TG2
Avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Nedløp er avsluttet over terreng ved grunnmur. Dette fører til unødvendig fuktpåvirkning inntil grunnmur.
Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende.
Nedløpsvann bør ledes vekk i rør og vekk fra grunnmur.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter TG2
Avvik: Grunnmur har mindre styrke/stabilitet enn vanlig betonggrunnmur. Det er synlig armeringsjern over luke i blindkjeller.
Tiltak: Overvåk tilstanden.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger TG2
Avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak ut ifra at anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Avløpsanlegget må sjekkes

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Hvitevarer på kjøkken medfølg etter avtale. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas evt. på denne bakgrunn.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg eller annet.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende:

Type: Attest
Tiltakets art: Montering av 2 stk wc
Dato: 01.09.1953

Byggetillatelse
Gjelder: Påbygg
Bygningens art: Bolighus
Dato: 06.07.1983

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 043 973,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 758 302,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan fritt leies ut til boligformål.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Tinglyste erklæringer

Ingen tinglyste heftelser.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY1 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Trehusbebyggelse fra Nordnes til Sydnes (100,0 %)
65270000 - Historisk sentrum (100,0 %)
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - gul sone (100,0 %)
65270000 - Brannsmitte (100,0 %)

Kommunedelplan:
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15780000 - Boligområder (100,0 %)
15780000 - Fotgjengerstrøk (0,1 %)

Restriksjonsområder i kommunedelplan:
NaN - Krav om bebyggelsesplan (100,0 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
66510000 - Bergenhus. Jekteviksbakken, Bergen Moské - 201910516
18740000 - Bergenhus. Kdp Bergen Havn - 200512751
15295100 - Bergenhus. Dokken - Nøstebukten Del 2 - 200107065
15295000 - Bergenhus. Dokken - Nøstebukten Del 1 - 200017708
15290200 - Bergenhus. Gnr 164, Dokken - Nøstebukten - 200413317
15290001 - Bergenhus. Gnr 164 Bnr 63, 65 Og 1037, Håkonsgatens Forlengelse - 200413896
15290000 - Bergenhus. Gnr 164 Og 165, Dokken - Nøstebukten - 199615958
15290000 - Bergenhus. Gnr 164 Og 165, Dokken - Nøstebukten - 199615958
10330000 - Bergenhus. Nøstet - Vestre Nordnes
8900000 - Bergenhus. Gnr 164 Bnr 7, Dragefjellet, Uib Juridiske Fakultet - 190130009
3770001 - Bergenhus. Gnr 164, Område Mellom Nøstegaten - Teatergaten - 190330463
3770000 - Bergenhus. Nøstet, Området Mellom Nøstegaten - Teatergaten, Tomt Til Pleiehjem På Engen

Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at Z Megleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 4 250 000
Omkostninger 134 142
TOTALT 4 384 140

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF