Myrdalskogen 214

Solgt

4 480 000

Prisantydning

Boligtype

Rekkehus

Totalpris

4 616 640

P-rom

115 KVM

Antall rom

3 Soverom

Myrdalskogen 214 (Solgt)

Innbydende og selveiende rekkehus | Lekkert kjøkken | Terrasse med vidstrakt utsikt | Fast garasjeplass | Barnevennlig!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Myrdalskogen 214 4 480 000 136 642 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Rekkehus Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
115 / 119 / 129 KVM Eiet tomt, 159 KVM 60220041

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Entré, vaskerom, innvendig bod, bod/garderobe, hall med interntrapp til 2. etasje, bad/wc og 3 soverom.

Innhold | 2. etasje:
Stue og kjøkken med delvis åpen løsning.

Uteplasser:
Fra stuen er det adkomst via glasskyvedør til en sydvendt terrasse med god størrelse (areal 20 m2). Det er gode solforhold og vidstrakt utsikt. I tillegg er det en overbygget terrasse på 19,8 m2, med utgangsdør fra hovedsoverommet i 1. etasje.

Utvendig bod:
Like utenfor inngangspartiet er det en utebod med lagringsmuligheter (areal 5,1 m2).

Parkering:
Fast parkeringplass merket nr. 214 i garasjeanlegg (plassen er lokalisert i bygget på nedsiden av huset). I tillegg har eier anlagt en biloppstillingsplass på fremsiden av huset med egen kurs/sikring for installasjon av elbillader.

Primærareal
Følgende rom inngår i boligens primærareal (P-rom):

1. etasje | 57 m2:
Entré (1,8 m2), gang/trapperom (17,2 m2), vaskerom (2,9 m2), bad (5,2 m2), soverom (8,1 m2), soverom (6,9 m2) og soverom (10,6 m2).

2. etasje | 58 m2:
Stue og kjøkken (58,4 m2).

S-ROM:
1. Etasje:
Bod (2,2 m2) og bod (2 m2).

Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet.

Takhøyden i 1. etasje ble målt til 2,39 m. Takhøyden i 2. etasje ble målt til 2,37 m.

Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

Samlet primærareal (P-rom) = 115 m2
Samlet bruksareal (BRA) = 119 m2

Standard

Kort oppsummert:
- Innbydende familiebolig i populært område
- Tilbaketrukket, rolig og barnevennlig beliggenhet
- Fast garasjeplass og parkering utenfor huset
- Sydvendt terrasse med god størrelse og nydelig utsikt
- Lekkert og påkostet Kvik kjøkken med int. hvitevarer
- Bad oppgradert i regi av Polygon AS i 2020
- 3 soverom, tiltalende bad og separat vaskerom
- Innlagt fibernett via HomeNet
- Gåavstand til Haukedalen skole og barnehage
- Nært bussforbindelse og turterreng
- Få minutters kjøretid til Åsane Storsenter og Ikea
- Rundt 15 minutters kjøretid til Bergen sentrum

Presentasjon | Det er med stor glede ZMEGLEREN presenterer dette lekre rekkehuset (selveiende), med god beliggenhet i et barnevennlig område på Skinstø.

Moderne | Boligen er designet og innholdsrikt utformet med plass til hele familien. Særdeles lekkert Kvik kjøkken med benkeplater i hvit kompositt og eik samt to speilvendte kjøle-/fryseskap, stekeovn, dampovn, microbølgeovn, induksjonskoketopp på 90 cm. med plass til 5 panner, Quooker Fusion vannkran som leverer kokende vann på direkten og takhengt ventilator med integrert belysning. Det er sjenerøst med skap og benkeplass på kjøkkenet.

Luftig | Stuen har god størrelse, som gir en luftig romfølelse. Flott lyskasse i himlingen med innfelte downlights. Vinduene og glasskyvedøren i stuen ble skiftet i 2016. Det er god plass til sittegruppe og spisestuebord. Mulighet for å skjule alle ledninger bak veggen om man har vegghengt TV. Det er lagt opp til at ledningene kan gå direkte inn i TV-benken med steinplate fra Cosentino (medfølger handelen). Man har mulighet for installasjon av ildsted i stuen (ny innvendig foring i pipe ble satt inn i 2015).

Oppgradert | Badet ble oppgradert i regi av Polygon AS i 2020. Det ble lagt ny membran, nye gulvfliser og satt opp nye baderomsplater. Arbeidet ble utført av Polygon AS, Murmester Arthur J. Thorsen AS, Høva Elektro AS og rørlegger E. Sjøstrøm AS. Dokumentasjon på utført arbeid, følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Solrik uteplass | Eiendommen ligger rettvendt i forhold til solens bevegelser. Fra stuen er det adkomst til en deilig terrasse med god størrelse (areal ca. 20 m2), der solen kan nytes til fulle. En avstressende utesone, som gir gode rammer for sosiale sammenkomster, grilling og kos. Det er montert elektrisk markise som skjermer for solen og flott utebelysning, som gir en fin kontrast når nattemørket senker seg. Man har også en overbygget terrasse i 1. etasje, med utgangsdør fra hovedsoverommet.

Beliggenheten | Gjennom smart bruk av terrenget har man skapt en idéell familiebolig som både er privat og sosial. Lokasjonen anses følgelig som svært god med ypperlige oppvekstkår for barna i famillien. Det er gåavstand til lekeplass, Haukedalen barneskole og kort kjøretid til Åsane Storsenter.

Parkering | Tilknyttet boligen er det fast garasjeplass i felles garasjeanlegg, som ligger like nedenfor boligen. I tillegg har eier etablert en biloppstillingsplass i forkant av huset. Høva Elektro AS har fremlagt egen kurs/sikring, dersom man ønsker å installere en elbillader på denne plassen. Riveskaftet Velforening har gjesteparkering i "begge ender" (både på oppsiden og nedsiden ved felles garasje), slik at det er gode parkeringsmuligheter for gjester.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Samlet sett en god mulighet til å sikre seg en tiltalende familiebolig med et moderne stiluttrykk, gjennomtenkte løsninger og ypperlig beliggenhet. Boligen må oppleves - velkommen til visning!

Nærområdet

Boligen har tilbaketrukket beliggenhet i et meget populært og barnevennlig område i Myrdalskogen på Skinstø.

Romslig terrasse med vidstrakt utsikt over sentrale Åsane, Gullfjellet og videre til Rundemannen. Trivelig nabolag med skjermet fellesområde med flere lekeplasser i umiddelbar nærhet.

Gangavstand til det nye nærmiljøanlegget i Haukedalen, hvor det blant annet er klatreløype for de minste, sykkelrampe, tilrettelagt for ulike ballsporter, treningsapparater, trampoliner, disser og mulighet for å grille under tak m.m.

Gåavstand til Haukedalen barneskole, Blokkhaugen ungdomsskole og barnehager. Få minutter til Coop Prix Prestestien og Kiwi Ulset. Busstopp like ved (linje 32) og nærhet til Åsane bussterminal med 30 ulike linjer.

Ypperlige turmuligheter like utenfor døren, med Geitanuken som et naturlig utgangspunkt.

Det er kort kjøretid til Åsane Storsenter, Horisont og Ikea. Der man finner utallige butikker med et bredt sortiment og ulike servicetilbud.

Stipulert kjøretid til Bergen sentrum utgjør rundt 15 minutter.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

- Gulvvarme på bad

Det er pipeløp i stue med mulighet for installasjon av rentbrennende ildsted (kilde: tidligere salgsprospekt) Ny innvendig foring i pipe ble satt inn i 2015.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

- Fast parkeringsplass i garasjeanlegg (merket nr. 214)
- Biloppstillingplass med lademulighet på fremsiden av huset (det er utlagt egen kurs/sikring for installasjon av elbillader)

Det gjøres oppmerksom på at garasjeplassen ligger i bygget på nedsiden av boligen.

Det er også noen utvendige gjesteplasser på oppmerket område.

Tomt

Eiet tomt på 159 kvm., som er pent opparbeidet. Tomten er opparbeidet med terrasseplatting i front, steinheller og noe beplantning.

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og byggets plassering på tomten.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser.

Gulv på grunn:
Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Etasjeskiller av Siporex-elementer.

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning.

Vinduer:
Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Vinduene er i hovedsak fra byggeår med unntak av i stuen hvor vinduene er fra 2015, samt et vindu på soverom som ble skiftet i 2019. Vinduene har normal brukslitasje i henhold til alder. Altandører med felt av isolerglass fra 2012 i 1.etasje og 2015 i 2.etasje. Dørene fremstod med normal brukslitasje i henhold til alder.

Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjonen er utført som flatkonstruksjon, taket er tekket med papp/folie eller tilsvarende. Takkonstruksjonen virker ok, det er ingen tegn til synlig svikt som for eksempel svai eller svanker utover det som anses å være normalt i henhold til alderen. Undertaket antas å være i fra 2002. Det er ikke sikkerhetsforsvarlig å inspisere undertak, lekter og yttertekking. Det anses ikke som sikkerehtsforsvarlig å inspisere skorstein.

VESENTLIGE ENDRINGER ETTER BYGGEÅR:
Opplysninger fra hjemmelshaver:

- Kjøkkenet (fra Kvik) ble montert i 2015
- Laminatgulvene ble lagt i 2015
- Nytt rør-i-rør system i 2015
- Terrasse i 2.etasje ble oppgradert i 2016
- Terrasse i 1.etasje ble oppført i 2019
- Lagt opp til elbil-lader i 2019
- Badet ble pusset opp i 2016 (overflatene ble pusset opp i 2020)

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av bygningssakkyndig Mats Hansen den 07.04.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg. Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra bygningssakkyndig hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

1.1 Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet:
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Dreneringen bør kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. For utbedring av dreneringen må dreneringen skiftes ut, tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si.

2.1 Yttervegger:
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på kledningen, over halve forventete levetid er overskredet. Trekledningen bør jevnlig kontrolleres og kledningsbord bør skiftes ved behov.

3.1 Vinduer og ytterdører:
Som følge av alder på de eldste vinduene bør disse jevnlig kontrolleres for punkterte vindusruter og råteskader i karm/belistning. Grunnet alder på de eldste vinduene vil restlevetid være vanskelig og anslå. Vinduer bør skiftes ved behov.

4.2 Undertak, lekter og yttertekking (taktekkingen):
Over halve forventete levetid for taktekkingen er oppbrukt. Taktekkingen må jevnlig kontrolleres. Det må påregnes vedlikehold av taktekkingen grunnet alder. Eier opplyste at det tidligere var problem med et av slukene på taket, dette ble utbedret.

7.2.2 Vaskerom overflate gulv:
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om.

7.2.3 Vaskerom membran, tettesjiktet og sluk:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og tettesjikt(gulvbelegget). Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres.

10.1 WC og innvendige vann- og avløpsrør:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må sluk skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet eierskifteforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken, som medfølger i handelen. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på bakgrunn av dette.

Inventar som medfølger:
Ifølge selger følger vegghengt tv-benk med Cosentino steinplate, to vegghengte skjenker i stuen samt reol med belysning i gangen i 1. etasje med i salget.

Faste årlige kostnader:
- Kommunale avgifter kr. 14.620,- per år
- Bygningsforsikring kr. 5.453,- per år
- Innboforsikring kr. 1.724,- per år
- Felleskostnad Riveskaftet velforening kr. 3.500,-
- Felleskostnad garasjelag kr. 1.500,-
- Årlig strømkostnad (basert på gjennomsnitt siste 3-år) kr. 20.700,-

Det gjøres oppmerksom på at faste årlige kostnader er oppgitt på bakgrunn av selgers egne forsikringsavtaler og eget strømforbruk. Avvik vil følgelig forekomme.

Annet:
Ifølge selger er det observert en liten forekomst skjegg- og/eller sølvkre på baderom. Selger har ikke gjort nærmere undersøkelser av dette, men har nå i forbindelse med salg av boligen fått utført en behandling mot kre av Anticimex. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Nybygg rekkehus
Dato: 23.05.1980

Godkjente bygningstegninger og ferdigattesten, følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Det er også mottatt bygningstegninger datert 31.03.1987, i forbindelse med utvidelse av terrasse. Det foreligger ikke ferdigattest etter ferdigstillelse av dette tiltaket ifølge kommunen.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Det gjøres særskilt oppmerksom på at den overbygde terrassen i 1. etasje ble oppført i regi av fagkyndig person våren 2019. På samme tid ble biloppstillingsplassen i hagen anlagt. Disse tiltakene er ikke omsøkte. Boligen overtas av kjøper på bakgrunn av denne situasjonen for egen regning og risiko.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 977.742,- for inntektsåret 2020.

Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3.519.871,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått energikarakter: Rød F

Energiattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Kostnad til Riveskaftet Velforening:
Eiendommen er en del av Riveskaftet velforening (org.nr. 916 370 849). Riveskaftet Velforening sitt formål er å ivareta fellesinteresser i området Myrdalskogen 100-226. Det betales årlig kr. 3.500,- til velforeningen, som dekker felles belysning, snøbrøyting og vedlikehold av fellesareal. Det er pliktig medlemskap i huseierlaget. For ytterligere informasjon henvises til velforeningen sin hjemmeside; https://riveskaftet.wordpress.com/about/

I tillegg betales det ca. kr. 1.500,- per år til garasjelaget som dekker forsikring og felles belysning etc.

Det er for øvrig solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

1979/19398-2/106 
Bestemmelse om gjerde  
Tinglyst 30.08.1979 
Med flere bestemmelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 4340000
Plannavn: Åsane. Gnr 187 Del Av Bnr 2, 5 Og 10, Haukedal, Og Gnr 185 Bnr 1 Og 3, Morvik, Felt A
Ikrafttredelsesdato: 05.09.1978
Dekningsgrad: 100,0 %

Kommuneplan:
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:

65270000 - Bebyggelse og anlegg Øvrig byggesone ØB (100,0 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
4340306 - Åsane. Gnr 188 Bnr 46, Haukedal - Morvik Felt A, Reguleringsendring - 190940000
4340303 - Åsane. Gnr 188, Haukedal - Morvik Felt A-52 - 190510261
4340302 - Åsane. Haukedal - Morvik Felt A-5.1 - 190510261
4340104 - Åsane. Haukedal - Morvik Felt A, Fra Rekkehus Til 10 Eneboliger - 190000303
4340103 - Åsane. Haukedal - Morvik Felt A, Husplassering Rieber
3605100 - Åsane. Myrdal Felt G 10 Og G 12

Andre opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10.000,- (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at Z Megleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 4 480 000
Omkostninger 136 642
TOTALT 4 616 640

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF