Cappes vei 5

Solgt

3 450 000

Prisantydning

Boligtype

Enebolig

Totalpris

3 553 840

P-rom

88 KVM

Antall rom

0 Soverom

Cappes vei 5 (Solgt)

SOLGT - VISNING AVLYST!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Cappes vei 5 3 450 000 103 842 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Enebolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
88 / 109 / 134 KVM Eiet tomt, 49 KVM 60220002

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold: leilighet I | 1. etasje:
Entré, toalettrom, stue med åpen kjøkkenløsning, bad/wc/vaskerom og disponibelt rom.

Innhold: leilighet II | 2. etasje:
Stue/soverom, kjøkken og bad/wc/vaskerom (det gjøres oppmerksom på at det er adkomst til badet fra felles gang i 1. etasje).

Innhold: leilighet III | Loftsetasje (ikke godkjent):
Stue, kjøkken, sovealkove/kontor og bad/wc/vaskerom.

Åpent kjellerrom:
I kjelleren er det et åpent kjellerrom/jordkjeller.

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

Leilighet I - 1. etasje | 31 kvm.:
Entré (1,5 m2), bad (3,4 m2), toalett (1,1 m2), rom (4,4 m2), stue og kjøkken(17,6 m2).

Leilighet II - 2. etasje | 32 kvm.:
Entré/trapperom (3 m2), bad (2,5 m2), stue (12,6 m2), stue/sovealkove (7,3 m2), kjøkken (3,7 m2).

Leilighet III - Loftsetasje | 25 kvm.:
Gang/trapperom (4 m2), bad (2,6 m2), stue (10,1 m2), kontor (3,1 m2), kjøkken (4,2 m2).

S-ROM:
Kjeller: Uinnredet kjeller (21,2 m2).

Samlet primærareal (P-rom) = 88 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 109 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 134 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Bolighus bestående av 3 leiligheter
- 2 av leilighetene er godkjente av kommunen
- Ettertraktet beliggenhet i Cappes vei
- Sutak, lekter og takstein ble skiftet på halve taket i 2007
- Huset trenger full oppussing
- Stort utviklingspotensiale
- Innlagt fiberkabel via Telenor
- Tilbaketrukket fra byens larm
- Få minutters gange til Torgallmenningen
- Kort avstand til Bergen Storsenter
- Kort avstand til gode bussforbindelser
- Ypperlig beliggenhet med gåavstand til byens mangfold
- Tilgang til nydelig turterreng i Fjellveien og byfjellene

Presentasjon | Det er med glede Z Megleren v/Erik Alræk presenterer dette bolighuset bestående av 3 separate leiligheter (2 av leilighetene er godkjente), med ypperlig beliggenhet i populære Cappes vei. Kort gåavstand til "alle" byens fasiliteter og servicetilbud.

Potensiale | Huset fremstår som sjarmerende, men har eldre kvaliteter og trenger gjennomgående oppussing. Området består i hovedtrekk av eldre trehusbebyggelse bestående av koselige smau, brosteinsbelagte gatetun og en idyllisk atmosfære. Et ekte og autentisk møte med den erketypiske byggestilen fra denne tidsepoken.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Kort fortalt et koselig bolighus med tilbaketrukket og meget sentral beliggenhet i sentrum. En ekstra bonus er at Fjellveien og byens "hovedpulsåre" Torgallmenningen, ligger kun få minutters gange unna. Velkommen til visning!

Nærområdet

Boligen i Cappes vei har en perfekt beliggenhet for dem som ønsker nærhet til sentrum og turterreng. Området består i hovedsak av verneverdig trehusbebyggelse, som gir en pittoresk og idyllisk atmosfære. Her får man gåavstand til byens sentralnerve med alle dens fasiliteter og severdigheter, samt ypperlig turterreng i Fjellveien eller Fløyen. Få minutters gange til Bybanen ved Byparken og flere kjøpesentre (Xhibition og Galleriet). Likeledes er det gangavstand til Bryggen og Fisketorget. Det er også nærhet til de fleste høyskoler fra området. Idéelt for dem som søker en urban og sentral beliggenhet i sentrumsnære omgivelser.

Tilliggende fasiliteter
(målt i luftlinje):
- Buss Kong Oscars gate: 0.2 km.
- Coop Prix Marken: 0.3 km.
- Rema 1000 Marken: 0.3 km.
- Christi Krybbe skole (1-7 klasse): 0.6 km.
- Krohnengen skole (1-7 klasse): 1.0 km.
- Danielsen ungdomsskole (8-10 klasse): 0.2 km.
- Danielsen vg. skole: 0.2 km.
- Marken barnehage (0-6 år): 0.3 km.
- Kalfarveien barnehage (0-6 år): 1.1 km.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud  (det tas forbehold om feil).

Oppvarming

Leilighet I | 1. etasje:
- Stråleovn på bad

Leilighet II | 2. etasje:
- Stråleovn på bad

Leilighet III | Loftsetasje:
- Gulvvarme på bad

Det gjøres særskilt oppmerksom på at pipeløp i huset ikke har vært i bruk på mange år (pipen på taket er fjernet). Kjøper må selv sjekke forholdene rundt dette for egen regning og risiko.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

- Parkering langs offentlig vei (soneparkering)

Cappes vei ligger i boligsone 6.

6-måneders tillatelse:
Parkeringstillatelsen gjelder for seks måneder og fornyes innen 1. april og 1. oktober. Avgiften betales på forskudd. Du er ansvarlig for at kjøretøyet til enhver tid har gyldig parkeringstillatelse. For beboere i sone 1-8: bil nummer en koster kr 3.036,-, bil nummer to koster kr 4.554,-

Boligsoneparkering i Skansedammen parkeringshus:
Hvis det er ledig plass i beboeranlegget i din boligsone og du oppfyller kriteriene for å få plass, vil du få tildelt en fast plass i parkeringshuset. For å høre om det er ledig kapasitet i beboeranlegget i din boligsone, kan du sende e-post til boligsone@bergen.kommune.no eller ringe til Bymiljøetatens kundesenter på telefon 55 56 56 90.

Kriterier for å få plass i beboeranleggene:
- Folkeregistrert adresse i den aktuelle boligsonen
- Bilen må være registrert på den som søker

Dersom du får tildelt plass vil du få nøkkel og/eller portåpner til garasjeanlegget. Boligsoneparkering i beboeranlegg gjelder kun for bilen som er registrert, og du kan ikke parkere på gateplan i boligsonen.

Har du elbil?
Det er mulighet for å lade elbil i alle beboeranleggene, men det er begrenset med ladeplasser.

Tomt

Eiet tomt på 49,3 kvm. Bygget opptar mesteparten av tomtens areal. Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og byggets plassering på tomten.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. I kjelleren er det åpent mot grunn, øvrige gulv mot kjelleren trebjelkelag. Grunnmur og fundamenter av naturstein, murt i betong. Etasjeskiller av trebjelkelag.

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner. Utvendig er veggene kledd med liggende trekledning og noe platekledning.

Vinduer:
Vinduer med isolerglass i trekarmer.

Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjonen er utført som valmtakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein.

Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at boligens alder tilsier at det ved ombygning/ modernisering kan fremkomme feil og mangler. En må være klar over at boligen opprinnelig er fra 1896 og at bygningsdeler som ikke er skiftet kan være på slutten av sin levetid. Det er viktig å påpeke at bygningen anses å være oppført i henhold til de forskrifter som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor påregnes et avvik i forhold til dagens standard.

ENDRINGER ETTER BYGGEÅR:
Opplysninger fra hjemmelshaver:
- Sutak, lekter og takstein ble skiftet på halve taket i 2007
- Skorstein ble revet i 2007 og det ble lagt nye mønestein

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 15.03.2022

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret. Vurdering mot byggeår: Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Selger har ikke bebodd boligen og har derfor begrenset kunnskap om dens standard og kvaliteter. Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med bygningssakkyndig, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann/bygningssakkyndig hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2) og tilstandsgrad 3 (TG3). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2 og 3:

Takstmannens vurdering ved TG3:

2.1 Yttervegger
Ytterveggkonstruksjonene har som følge av alder skjevheter. Ved utskiftning av innvendige overflater samt utbedring utvendig på veggene, må det tas høyde for oppretting av veggkonstruksjonene. Ytterveggen har liten isolasjonsevne. Det er ikke benyttet isolasjonsmateriale slik det benyttes i dag, så
isolasjonsevnen vurderes til lav. Kledningsbordene bærer preg av manglende vedlikehold og er av eldre dato. På befaringsdagen ble det observert
mye slitasje på bordene, flere steder er det registrert råteskader og svelling. Det er ikke etablert tilstrekkelig lufting bak kledningen. Manglende lufting bak kledningen vil skade både kledningsbordene og bakveggen. Ytterkledningen må skiftes som følge av råteskader og manglende lufting.
Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mer enn kr. 300 000,-.

3.1 Vinduer og ytterdører
Det må påregnes at de fleste vinduene må skiftes i boligen. Vinduene og omramningen rundt vinduene bærer preg av manglende vedlikehold. Ved utskiftning av vinduene må det tas høyde for at deler rundt vinduene må skiftes. Som følge av skjevheter i bygget samt konstruksjonsmåten som er benyttet må det tas høyde for at bærendekonstruksjoner rundt vindu- og døråpninger må forsterkes. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom kr. 100 000,- og 300.000,-.

6.1 Balkonger, verandaer og lignende
Konstruksjonen er av eldre dato og fremstår i dårlig forfatning. Rekkverket oppfyller ikke krav til tilstrekkelig sikring. Det må påregnes utbedringer på plattingen og selve konstruksjonen. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom kr. 10.000,- og 25.000,-.

7.1.3 Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk
Over halve forvente levetid for sluk og membran er oppbrukt. Støpejernsluk er av eldre dato og anses som utdatert. Som følge av alder og type sluk er ikke tettingen i overgangen mellom gulv/sluk tilstrekkelig. Ved høy vannstand i sluket risikerer man lekkasje. Det må påregnes at sluk og membran/tettesjikt må skiftes ut. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom kr. 100 000,- og 300.000,- per bad.

Takstmannens vurdering ved TG2:

1.1 Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet
Det ble observert sprekk/riss enkelte steder i grunnmuren, disse anses og være normale og indikerer ikke aktive setningsskader, umiddelbare tiltak vil ikke være nødvendige. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke benyttet diffusjonstetting mot grunn og fuktsikringen oppfyller ikke krav til sikring etter dagens forskrifter. Dreneringen bør kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. For utbedring av dreneringen må dreneringen skiftes ut, tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si.

1.2 Krypekjeller
Som følge av kjellerens oppbygning vil luftfuktigheten varier ved temperaturforandringer og endringer i utvendig klima, samt at man risikerer avdamping fra grunnen. Relativ luftfuktighet under 60 % anses å være tørt. Relativ luftfuktighet mellom 60-74 % er akseptabelt. I kjelleren vil den relative luftfuktigheten tidvis overstige 74% som indikerer at det vil være fuktighet. Slik kjelleren fremstod på befaringsdagen vil ikke umiddelbare tiltak være nødvendig. Ved endring av kjellerens bruk må det gjennomføres tiltak for fuktsikring.

4.1 Takkonstruksjon, taktekking og skorstein over tak
Konstruksjonen er fra byggeår, det må derfor påregnes et avvik i forhold til dagens standard. Takkonstruksjonen vil fungere til tross for alder og konstruksjonsmåte.

4.2 Undertak, lekter og yttertekking (taktekkingen)
Over halve forventete levetid for taktekkingen/takstein er oppbrukt på delen som ikke er skiftet. Taktekkingen må jevnlig kontrolleres, det må påregnes utskiftning av enkelte takstein. Som følge av alder på taktekkingen må det påregnes at denne må skiftes innen rimelig tid.

7.1.1 Våtrom Overflate vegger og himling
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om.

7.1.2 Våtrom Overflate gulv
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Det ble ikke målt tilstrekkelig fall i henhold til gjeldende forskrifter, badene vil fungere med dette avvike. Det ble registrert bom i enkelte fliser i 3.etasje. Når ikke hele flisen har kontakt med underlaget, vil det oppstå luftlommer. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning. Grunnet størrelse på flisene og antall fliser med "bom" vurderes avviket som normalt og tiltak trengs ikke iverksettes.

8.1 Kjøkken Kjøkken
Kjøkkeninnredningene bærer preg av slitasje på selve innredningen. Innredningene vil fungere slik de fremstod på befaringsdagen.

10.1 WC og innvendige vann- og avløpsrør
Både vannforsyningsrør og sluk er av eldre dato. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. Avløpsrør i støpejern var vanlig på 50-, 60 og 70-tallet, men også tidligere enn dette. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må sluk/avløpsrør skiftes, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Sluk i støpejern må jevnlig kontrolleres og rengjøres, ved tett sluk vil man få høy vannstand i sluket som kan føre til lekkasje i overgangen mellom sluk/gulv.

10.2 Varmtvannsbereder
Det er påvist at varmtvannsberederne er over 20 år. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at tankene fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Varmtvannsberederne er ikke lekkasjesikret, det anbefales som et minimum å installere lekkasjestopper. På en av
tankene i 3. etasje er det skader på ventilen.

10.5 Ventilasjon
Ved oppgradering av boligen må det påregnes oppgradering av ventileringen i alle etasjene.

11.1 Elektrisk anlegg og samsvarserklæring
Det elektriske anlegget er av eldre dato. Det bør som et minimum gjennomføres el-kontroll av hele anlegget. Utbedringer på anlegget må påregnes som følge av alder.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Faste årlige kostnader (oppgitt for siste år):
Bygningsforsikring Gjensidige: Kr. 6.207,-
Kommunale avgifter: Kr. 13.864,-
Skadedyrsavtale: Kr. 2.968,-

Årlige kostnader er basert på selgers egen forsikringsavtale. Avvik vil følgelig forekomme.

Leilighetene er/har vært utleiet og leietakerne har selv inngått avtale og betalt for deres egen innboforsikring og strømforbruk. Disse er følgelig ikke oppgitt.

Nabolaget har inngått en felles avtale om skadedyrbekjempelse. Denne boligens andel utgjør kr. 2.968,- (det er betalt fram til høsten 2022).

Hvitevarer:
Selger opplyser at hvitevarer på kjøkkene og vaskemaskiner medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Bredbånd:
Det er innlagt fiberkabel i boligen via Telenor. Kjøper velger selv hvilken avtale man ønsker å inngå og betaler for dette selv. Kontakt eventuelt Telenor for ytterligere informasjon.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attest:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Installasjon av 3 stk. wc og 1 stk. bad
Dato: 11.04.1961

Ovennevnte ferdigattest gjelder for både Cappes vei 3 og 5. Disse eiendommene var tidligere ett gårds- og bruksnummer, men ble fradelt for en tid tilbake. Ingen andre attester foreligger ifølge kommunen. Ferdigattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon:
Det er søkt om installasjon av 2 vannklosetter den 21.05.1959 (Cappes vei 5) samt søknad om installasjon av 1 vannklosett og 1 bad datert 26.01.1960 (Cappes vei 3). Ovennevnte ferdigattest gjelder disse tiltakene.

Ingen øvrige attester foreligger ifølge kommunen.

Det fremgår av approberte bygningstegninger datert 16.06.1959 at huset inneholder følgende:

1. etasje:
Gang, wc, stue, kjøkken og soverom.

2. etasje:
Gang, wc, stue, kjøkken og soverom.

Loftsetasje:
Gang, rom og kokerom.

Kjeller:
Gang og boder.

Eiendomsstatus per dags dato:
Med basis i apporberte tegninger datert 16.06.1959 er huset godkjent med 2 leiligheter. På et senere tidspunkt er det etablert en separat loftsleilighet. Denne er ikke omsøkt og derved ikke godkjent av kommunen. Det er også gjort noen mindre endringer av planløsningen i 1. etasje, som ikke er omsøkt (bad er etablert ved å benytte deler av soverom/disponibelt rom til dette formålet). Huset overtas på denne bakgrunn for kjøpers egen regning og risiko.

Søknader og approberte bygningstegninger følger som vedlegg til salgsoppgaven.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998. Dette er ingen garanti for at det kan ha vært gjennomført bygningsmessige tiltak som ikke er omsøkt og derved ikke godkjent av kommunen.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1.100.493,- for inntektsåret 2020.

Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3.668.311,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Huset består i dag av 3 separate leiligheter, hvorav 2 er godkjent av kommune.

Den ene leiligheten i 2. etasje er utleiet per dags dato til et selskap for kr. 6.400,- per måned. Leiligheten er leiet ut delvis møblert. Leietaker betaler selv for strømforbruk. Leieforholdet startet den 01.11.2013 og opphørte uten oppsigelse den 01.11.2016. Avtalen har derved gått fra å være tidsbestemt til en tidsubestemt leieavtale med en gjensidig oppsigelsesrett. I henhold til leieavtalen skal oppsigelsesfristen være 2 måneder til opphør ved utløpet av en kalendermåned. Det er ikke tillatt med dyrehold eller røyking innendørs. Det er ikke innbetalt depositum. For øvrig gjelder Husleielovens bestemmelser. Kopi av leiekontrakten kan fås ved henvendelse til ansvarlig megler.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått energikarakter: Rød G.

Energiattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Vei, vann og avløp

- Offentlig/kommunal vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

2017/970292-1/200 
Bestemmelse om adkomstrett  
Tinglyst 06.09.2017 21:00 
Rettighetshaver: Fremtidig fradelt parsell fra gnr. 166, bnr. 792  
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Bergen kommune
Org.nr: 964 338 531
Overført fra: 4601-166/792
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/970292-2/200 
Bestemmelse om vannledning  
Tinglyst 06.09.2017 21:00 
Rettighetshaver: Fremtidig fradelt parsell fra gnr. 166, bnr. 792  
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Bergen kommune
Org.nr: 964 338 531
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Bestemmelse om (begrensning av) endring i terrenget i nærheten av anlegg
Bestemmelse om bebyggelse i nærhet av anlegg
Overført fra: 4601-166/792
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/970292-3/200 
Bestemmelse om spillvann/drensvann/stikkrenner  
Tinglyst 06.09.2017 21:00 
Rettighetshaver: Fremtidig fradelt parsell fra gnr. 166, bnr. 792  
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Bergen kommune
Org.nr: 964 338 531
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Bestemmelse om (begrensning av) endring i terrenget i nærhet av kabler/ledninger
Bestemmelse om bebyggelse i nærhet av kabler/ledninger
Overført fra: 4601-166/792
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/970292-4/200 
Bestemmelse om bebyggelse  
Tinglyst 06.09.2017 21:00 
Rettighetshaver: Fremtidig fradelt parsell fra gnr. 166, bnr. 792  
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Bergen kommune
Org.nr: 964 338 531
Tillatt å bygge nærmere tomtegrensen enn 4 meter
Overført fra: 4601-166/792
Gjelder denne registerenheten med flere

Ovennevnte erklæring sier at denne eiendommen  har bruksrett til felles trappeadkomstvei over gnr. 166, bnr. 792 fra Cappes vei til offentlig vei. Det er solidarisk ansvar for forholdsmessig andel av utgifter til drift og vedlikehold. Veiretten/bruksretten er kun en bruksrett. Det er gjensidig rett til å legge vannledning og spillvannsledning over fremtidig fradelt parsell på eiendommen samt rett til fremtidig vedlikehold av disse. Det er også gitt samtykke til at ny grense mellom fremtidig fradelt parsell fra eiendommen gnr. 166, bnr. 792 kan legges med minste avstand inntil 0 meter fra eksisterende bolig i samsvar med delingskart 15.12.2016. Kopi av den tinglyste erklæringen følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område.

Reguleringsplaner under arbeid:
PlanID: 65800000
Plannavn: Bergenhus. Bybanen Fra Sentrum Til Åsane, Delstrekning 1, Kaigaten-Sandbrogaten
Saksnr: 201807496
Dekningsgrad: 100,0 %

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY1 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Marken (100,0 %)
65270000 - Historisk sentrum (100,0 %)

Båndlegging i kommuneplanen:
65270000 - Båndlagt etter lov om kulturminner (100,0 %)

Faresoner:
65270000 - Brannsmitte (100,0 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (100,0 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
70180000 - Bergenhus. Gnr 166 Bnr 535 Mfl., Kong Oscars Gate - 201919936
61740000 - Bergenhus. Gnr 166 Bnr 808, Cappes Vei 30 - 200403558
15780000 - Bergenhus. Kpd Sentrum - 202004102
15590000 - Bergenhus. Kdp Fjellsiden Sør - 202004102
11910000 - Bergenhus. Kong Oscars Gate 56, Tomt For Offentlig Lekeplass
11670000 - Bergenhus. Mollesmauet, Reguleringsendring
6900000 - Bergenhus. Reguleringsplan For Vågsbunnen - 201302469

Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg.

SEFRAK-registeret:
Eiendommen er registrert i SEFRAK-registeret "Sekretariatet for registrering av faste kulturminne i Noreg". Bygninger i SEFRAK-registeret er i utgangspunktet ikke tillagt spesielle restriksjoner. Registreringen fungerer mer som et varsko om at kommunen bør ta en vurdering av verneverdien før det eventuelt blir gitt løyve til å endre, flytte eller rive bygningen (kilde: https://www.riksantikvaren.no/les-om/sefrak/). Kontakt eventuelt Byantikvaren telefon 55 56 65 08, for ytterligere informasjon.

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at Z Megleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 3 450 000
Omkostninger 103 842
TOTALT 3 553 840

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF