Hauglandsmyra 38

Solgt

2 490 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

2 567 440

P-rom

65 KVM

Antall rom

1 Soverom

Hauglandsmyra 38 (Solgt)

Moderne og tiltalende 2-roms eierleilighet | Vestvendt markterrasse med god størrelse | Lav felleskostnad | Parkering!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Hauglandsmyra 38 2 490 000 77 442 600
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 1
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
65 / 65 / 71 KVM Eiet tomt, 1003 KVM 60220012

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Gang, helfliset bad/wc, vaskerom, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

Uteplass:
Med utgang fra stue er det adkomst til en vestvendt og stor markterrasse med god størrelse (areal: 46,5 kvm.).

Lagringsplass:
Like utenfor inngangsdøren er det en isolert sportsbod på 4,9 kvm., med gode lagringsmuligheter.

Parkering:
Felles parkeringsplass for sameierne like ved bygget. Prinsippet om "første-mann-til-mølla" praktiseres.

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

1. etasje | 65 kvm.:
Gang (6,9 m²), bad (5,8 m²), vaskerom (5,7 m²), soverom (11,3 m²), stue og kjøkken (32,2 m²).

Samlet primærareal (P-rom) = 65 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 65 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 71 m²

Standard

Kort oppsummert:
- Moderne og tiltalende 2-roms eierleilighet
- Vestvendt markterrasse med god størrelse
- Ytterdør med kodelås
- Lav månedlig felleskostnad kr. 600,-
- Gjennomgående fine brukskvaliteter
- Flott kjøkken med integrerte hvitevarer
- Helfliset bad med rør-i-rør system og separat vaskerom
- Lyst og koselig soverom med tilhørende garderobeskap
- Nært Ravnanger Senter med flere butikker
- Kort avstand til bussforbindelse
- Rundt 10 minutters kjøretid til Kleppestø sentrum
- Ca. 30 minutters kjøretid til Bergen sentrum

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Erik Alræk presenterer denne moderne 2-roms hjørneleiligheten (selveier), med utmerket beliggenhet i Hauglandsmyra på Ravnanger.

Moderne | Bygget stod ferdigstilt i 2008 og leiligheten har en arealeffektiv romløsning samt gjennomgående fine brukskvaliteter. Helfliset baderom med rør-i-rør system og separat vaskerom. Flott stue med åpen kjøkkenløsning. Tidløs kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer.

Uteplass | Tilknyttet leiligheten er det en deilig markterrasse på hele 46,5 kvm., der solen kan nytes til fulle i flotte omgivelser. Det er god plass til utemøblement og grill på terrassen m.m.

Infrastruktur | De aller fleste ønsker en smidig og effektiv hverdag. Da kan det være greit å vite at det er kort avstand til Ravnanger Senter, bussforbindelse og turterreng. Alt innenfor en fornuftig radius fra sameiets område.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Samlet sett en god mulighet til å sikre seg en moderne og innbydende selveierleilighet med moderne fasiliteter og flott beliggenhet i et populært område. Denne bør så absolutt seés og oppleves - velkommen til visning!

Nærområdet

Hauglandsmyra 38 er en tiltalende 2-roms selveierleilighet beliggende i et attrakivt boligområde sentralt på Hauglandshella/Ravnanger. Leiligheten ligger pent til i et sameie bestående av 8 leiligheter. Fellesarealene er pent opparbeidet med prydbusker og trær. Leiligheten har en stor, vestvendt markterrasse, som kan nytes til fulle på deilige soldager. Fra leiligheten er det gåavstand til Haugland skole (1-7 kl.), Haugland gårdsbarnehage (0-6 år) samt Ravnanger senter med Meny dagligvarebutikk, hårstudio og bensinstasjon. Flotte og varierte turområder med blant annet Hauglandsskogen og Tveitevannet, som naturlige utgangspunkt. Kort kjøretur til Kollevågen, som er en populær badeplass om sommeren. Rundt 10 minutter med bil til Kleppestø og hurtigbåtforbindelse til Bergen sentrum. Stipulert kjøretid til Bergen sentrum utgjør 30 minutter.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Oppvarming | 1. etasje:
- Gulvvarme på bad
- Gulvvarme på vaskerom
- Gulvvarme i gang

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Det er forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen kommune.

Parkering

- Felles parkeringsplass for sameierne

På fellesplassen praktiseres prinsippet om "første-mann-til-mølla".

Det gjøres oppmerksom på at carportrekken disponeres/eies av andre seksjonseiere.

Tomt

Felles tomt på 1.003,5 kvm., som eies av sameiet. Tomten er opparbeidet med asfalterte veier, biloppstillingsplasser, murer, bed og noe beplantning. Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner (isolert bindingsverk), utvendig er veggene kledd med liggende trekledning. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Taket er ikke besiktiget.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 17.01.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg. Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Selger/salgsfullmektig har ikke bebodd boligen og har derfor svært begrenset kunnskap om dens standard og kvaliteter. Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med bygningssakkyndig, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra bygningssakkyndig hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

1.1.1 Overflate vegger og himling
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på overflatene. Over halve forventete levetid er overskredet. Det ble observert skruehull i veggflisene, disse ble lokalisert på siden av dusjveggene. Det er usikkert hvorvidt skruehullene har skadet membranen på baksiden. Det er viktig og påse at hullene er tilstrekkelig tettet.

1.1.2 Overflate gulv
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på overflatene. Over halve forventede levetid er overskredet.

1.1.3 Membran, tettesjiktet og sluk
Sluket på badet er plassert i lukket dusjhjørne, eventuelt lekkasje vann vil ikke ledes direkte i sluk. Det anbefales å etablere en åpning inn i dusjsonen.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Faste årlige kostnader (oppgitt for siste år):
Felleskostnad kr. 600,-/mnd. = Kr. 7.200,- per år
Kommunale avgifter: Kr. 14.139,- per år
Innboforsikring: Ca. kr. 1.500,- per år

Salgsfullmektig har ikke bodd i leiligheten og har følgelig ikke oversikt på siste års strømforbruk. Forbruket er derved ikke oppgitt.

Hvitevarer:
Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Askøy kommune har utstedt ferdigattest den 03.11.2009. Ferdigattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 66/654

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet:
Sameiet 8-Mannsbolig Haugland (org.nr. 993 860 786) består totalt av 8 selveiende boligseksjoner.

Kontaktperson i sameiet er Espen Abrahamsen.

Forsikring:
Sameiet har tegnet felles bygningsforsikring i Gjensidige Forsikring (avtalenr. 79483859). Kjøper må selv tegne innbo- og løsøreforsikring.

Felleskostnad:
Det betales en månedlig felleskostnad pålydende kr. 600,- til sameiet.

Felleskostnaden inkluderer følgende: Felles bygningsforsikring, strøm i fellesareal, snøbrøyting og normal drift av sameiet.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 7 utgjør: 66/654

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at felleskostnaden i sameiet kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av sameiet. Ifølge styrets leder foreligger det ingen planer om økning av felleskostnaden per dags dato.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Dyrehold:
Det er ikke tillatt med dyrehold i sameiet.

Styregodkjenning:
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter. For øvrig har sameiet begrenset organisering. Regnskap/budsjett og årsberetning m.m. er ikke mottatt per dags dato.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 658 219,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 369 589,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

Tinglyst erklæring på gnr. 15, bnr. 662, snr. 7 i Askøy kommune:

2008/295187-2/200 
Urådighet
Tinglyst 14.04.2008 
Andel i gnr. 15 bnr 624 og 658 kan kun overdras sammen med gnr. 15 bnr. 662 snr. 7
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

Ovennevnte erklæring er ikke rekvirert hos Kartverket. Som "overskriften" i erklæringen tilsier kan gnr. 15, bnr. 662, snr. 7 samt 1/19-del av bnr. 624 og 658 i Askøy kommune kun selges/overdras samlet.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen ligger i et regulert område.

Reguleringsplan:
Planid: 194
Plannavn: Reg.plan boligformål gnr. 15 bnr. 14 m.fl. Ikrafttredelse: 16.03.2006
Reguleringsformål: Boliger

I henhold til kommuneplanens arealdel 2012-2023 er området avsatt til boligbebyggelse/nåværende.

Deler av eiendommen ligger i rød støysone (70 kvm.)
Deler av eiendommen ligger i gul støysone (776 kvm.)

Det er ingen planlagte reguleringsplaner under arbeid innenfor 50 meter fra eiendommen ifølge Askøy kommune.

Reguleringssvar fra Askøy kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at Z Megleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 2 490 000
Omkostninger 77 442
TOTALT 2 567 440

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF