Tyriveien 13

Solgt

5 100 000

Prisantydning

Boligtype

Enebolig

Totalpris

5 244 140

P-rom

192 KVM

Antall rom

5 Soverom

Tyriveien 13 (Solgt)

Bolighus med tomt på 1.5 mål | Praktfull utsikt | Usjenert | Solrikt sommerstid | 5 soverom og 3 stuer | Garasje

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Tyriveien 13 5 100 000 144 142 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Enebolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
192 / 201 / 219 KVM Eiet tomt, 1544 KVM 60220015

Arealer og fordeling pr etasje

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Entré med garderoberom, hall med trappesats, soverom/kjellerstue (opprinnelig to rom), wc, vaskerom og to boder.

Innhold | 2. etasje:
Entre med trappesats, mellomgang, bad/wc, kjøkken og tre stuer.

Innhold | 3. etasje:
Gang, bod, bad/wc og fire soverom. Fra gangen er det nedtrekkstige til koffertloft med gulvareal på 34 m2 (ikke målbart areal). Fra ett av soverommene er det utgang til altan på 8.5 m2.

Utebod |
Frittstående utebod på ca 6 m2

Garasje |
Frittstående garasje på 19 m2

Husets primærareal
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

1. etasje | 54 m2
Entré (9 m2), gang/trapperom (11,8 m2), toalett (1,7 m2), vaskerom (5,3 m2) og stue (22,7 m2).

2. etasje | 73 m2
Entré/trappegang ( 6,7 m2), trappegang ( 3,3 m2), bad (4,3 m2), stue (22,7 m2), spisestue (11,5 m2), tv-stue (11,5 m2) og kjøkken (10,5 m2).

3. etasje | 65 m2
Gang/trappegang (5,1 m2), gang (5 m2), bad (2,8 m2), fire soverom (hhv. 8,1 m2 - 8.5 m2 - 9.9 m2 og 22,3 m2)


Husets sekundærareal
Følgende rom inngår i boligens sekundærareal:

1. etasje | 9 m2:
To boder (hhv. 2 m2 og 7.1 m2).

Samlet primærareal (P-rom) = 192 m2
Samlet bruksareal (BRA) = 201 m2
Samlet bruttoareal (BTA) = 219 m2

Standard

Kort oppsummert:
- Boligen er opprinnelig oppført som tomannsbolig
- Tomten hele1 544 m2 (eiende grunn)
- Garasje og to bilplasser på egen tomt
- Praktfull utsikt fra hus og hage
- Meget solrikt (sommerstid)
- Inneholder bl.a. 5 soverom og 3 stuer

Presentasjon |
Det er med glede Z Megleren v/Dag Jonny Johannessen kan presentere Tyriveien 13 sentralt beliggende på Eidsvåg.

Boligen |
Huset ble tegnet av Myklebust og Simonæs Arkitekter MNAL og byggemeldt i 1956. Da ble huset oppført som tomannsbolig med felles 1. etasje (kjelleretasje) og en boenhet i 2. etasje og en i 3. etasje. Husets løsning og bruk ble av tidligere eier endret til å fungere som enebolig. Som enebolig har huset nå en meget funksjonell og god løsning med store og lyse rom. Inngangspartiet er i husets 1. etasje med stor entré, fliselagt gulv med varmekabler og skjermet garderoberom. Huset inneholder hele fem soverom, med hovedsoverom på hele 22.3 m2 og ett med utgang til stor altan. Soverommet i 1. etasje var opprinnelig to separate rom. Det er tre stuer som alle er plassert i 2. etasje. Det er delvis åpen løsning mellom stuene, noe som gir god romfølelse og optimale lysforhold. Hovedstuen har panoramavindu med praktfull utsikt mot bl.a. Eidsvågsbukten. Det er gjestetoalett i 1. etasje og fliselagte bad i både 2. og 3. etasje. Begge baderommene har varmekabler og innfelt downlightsbelysning. Det er separat vaskerom i 1. etasje. Kjøkkenet er plassert vegg i vegg med hovedstuen. Kjøkkenet har innredning fra HTH (fra år 2000) med god skap- og benkeplass samt integrert steketopp og stekeovn. Gang i 2. etasje, trappesats og gang i 3. etasje ble modernisert i 2017. Det er rikelig med bod/lagringsplass med to innvendige boder, stort koffertloft og en ekstern utebod.

Ut i fra alder på de siste aktuelle oppgraderinger må det påregnes behov for oppgradering og modernisering av huset.

Diverse oppgraderinger i selgers eiertid |
Fornying av ett sikringsskap i 2. etasje i 2015 og noen år tidligere av sikringsskap i 3. etasje, arbeid utført av Ernst Eismann Eftf. AS. Varmtvannsbereder ble fornyet ca 2011. Vannrør til huset ble fornyet ca 1987 og rør for avløp til huset ca 2015. Yttertaket ble fornyet i 2010, arbeidet ble utført av Olaf Johnsen & Sønn AS. I perioden fra starten av 1990-tallet og fram til 2010 er kledning blitt skiftet i kombinasjon med at yttervegger har blitt etterisolert. Altan på nordsiden av huset ble montert i 2002.

Tekniske installasjoner |
Det er installert brann- og tyverialarm fra Sector alarm. Huset har to sikringsskap, plassert i gangen i hhv. 2. og 3. etasje. Begge sikringsskapene har automatsikringer, det er en strømmåler. OSO 200 liter varmtvannsbereder er plassert i boden i 1. etasje. Løsning for kabel-tv/bredbånd fra Telia. Innvendig stoppekran i 1. etasje og utvendig stoppekran ved starten av trappesatsen.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte dokumenter som bl.a. tilstandsrapport, selgers egenerklæringsskjema, tegninger og basiskart.

Nærområdet

Beliggenheten byr på en praktfull utsikt både fra huset og hagen. Det er store usjenerte uteareal. Sommerstid er det gode solforhold. Fra altanen i 3. etasje er det fin utsikt og sol fra ca kl 14 til kl 22- sommerstid.

Eiendommen har et strålende utgangspunkt for rekreasjon for store og små i familien. Det er gangavstand til fine badeplasser (Vollane og Tømmervågen), stor båthavn, Njørd Ro og Kajakklubb og praktfullt turterreng (blant annet i retning Munkebotn, Sandviksfjellet eller innover mot Jordal). Det er ballbane i umiddelbar nærhet og noen få minutter i bil til Bergen Golfklubb.

Det pågår for tiden en betydelig oppgradering av Eidsvåg skole. Her har bystyret vedtatt at det skal bygges idrettshall inn i terrenget slik at taket på hallen blir en del av skolens uteareal. Det blir også nye garderobefasiliteter for idrettsbanen.

Tyriveien 13 har en flott beliggenhet i rolig gate med lav trafikkbelastning. Meget familietilpasset og etablert nabolag med tilsvarende bebyggelse. Det er gåavstand til Eidsvåg skole samt nærhet til flere barnehager. Gode bussforbindelser. Kort kjøretid til en stor Rema 1000 butikk på Eidsvåg. Eiendommen har en sentral plassering med få minutters kjøretur via motorvei til sentrum eller nordover i retning mot Åsane. Stipulert kjøretid til sentrum utgjør rundt 10 minutter og til Åsane Storsenter tar det rundt 8 minutter.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Det er varmekabler i følgende rom:
1. etasje: Entrè, hall, vaskerom og toalettrom.
2. etasje: Gang og baderom
3. etasje: Baderom

Klebersteinsovn i hovedstuen.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
Det er forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen kommune.

Parkering

Garasje på egen tomt samt bilplass i front av garasjen.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og huset, uteboden og garasjens plassering på tomten. Tomten var opprinnelig festet fra tidligere grunneier, Eidsvåg Fabrikker. Dagens eier har kjøpt ut tomten slik at den i dag framstår som eiende grunn. Eiendommen er beliggende i skrånet terreng og det er trappetilkomst til huset fra garasjen. Deler av arealet ved huset er planert og opparbeidet. Det er stor areal med naturtomt på baksiden av huset.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Det er tilkomst fra Eidsvågveien og opp ved Eidsvågbakken/Tyriveien.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong og trebjelkelag, krypekjeller under deler av boligen. Grunnmur og fundamenter i betong- og lecakonstruksjoner. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning. Vinduer med isolerglass i trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen, datert den 03.02.2022. Takstmannens befaring av huset ble gjennomført den 12.01.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg. Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

1.1 - Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet:
Det ble observert sprekk/riss enkelte steder i grunnmuren, disse anses og være normale og indikerer ikke aktive setningsskader, umiddelbare tiltak vil ikke være nødvendige. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke benyttet diffusjonstetting mot grunn og fuktsikringen oppfyller ikke krav til sikring etter dagens forskrifter. Dreneringen bør kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. For utbedring av dreneringen må dreneringen skiftes ut, tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si.

1.2 - Krypekjeller:
Krypekjelleren fremstod som tørr på befaringsdagen. Som følge av kjellerens oppbygning vil luftfuktigheten varier ved temperaturforandringer og endringer i utvendig klima, samt at man risikerer avdamping fra grunnen. Relativ luftfuktighet under 60 % anses å være tørt. Relativ luftfuktighet mellom 60-74 % er akseptabelt. I kjelleren vil den relative luftfuktigheten tidvis overstige 74% som indikerer at det vil være fuktighet. Slik kjelleren fremstod på befaringsdagen vil ikke umiddelbare tiltak være nødvendig. Ved endring av krypekjellerens bruk må det gjennomføres tiltak for fuktsikring.

2.1 - Yttervegger:
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på den eldste kledningen, over halve forventete levetid er overskredet. Trekledningen bør jevnlig kontrolleres og kledningsbord bør skiftes ved behov. Stedvis er det ikke tilstrekkelig lufting bak kledningen.

3.1 - Vinduer og ytterdører:
Som følge av alder på de eldste vinduene bør disse jevnlig kontrolleres for punkterte vindusruter og råteskader i karm/belistning. Grunnet alder på de eldste vinduene vil restlevetid være vanskelig og anslå. Vinduer bør skiftes ved behov. Vinduene i stuen bærer preg av mye slitasje, det må påregnes utskiftning av disse.

4.1 - Takkonstruksjon, taktekking og skorstein over tak:
Konstruksjonen er fra byggeår, det må derfor påregnes et avvik i forhold til dagens standard. Takkonstruksjonen vil fungere til tross for alder og konstruksjonsmåte.

5.1 - Loft (konstruksjonsoppbygging):
På loftet er det synlige luftekanaler/rørgjennomføring. Kanalene er fra byggeår og inneholder trolig eternitt/asbestfibre. Asbestmaterialer ble forbudt og benyttet i 1985. Asbest innebærer ingen eller liten risiko med mindre asbestfibre frigjøres fra asbestmaterialet. Dette kan skje ved at asbesten skades, bearbeides eller utsettes for påkjenninger. Ved sanering av kanalene/rørene må dette utføres av autorisert personell.

7.1.1 - Overflate vegger og himling:
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet.

7.1.2 - Overflate gulv:
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må overflatene skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Det ble registrert bom i enkelte fliser. Når ikke hele flisen har kontakt med underlaget, vil det oppstå luftlommer.
Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning. Grunnet størrelse på flisene og antall fliser med "bom" vurderes avviket som normalt og tiltak trengs ikke iverksettes. Det ble ikke målt tilstrekkelig fall mot sluk i henhold til gjeldende forskrifter. Våtrommene vil fungere med dette
avviket.

10.1 - WC og innvendige vann- og avløpsrør:
Både vannforsyningsrør og sluk er av eldre dato. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. Avløpsrør i støpejern var vanlig på 50-, 60 og 70-tallet, men også tidligere enn dette. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må sluk/avløpsrør, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Sluk i støpejern må jevnlig kontrolleres og rengjøres, ved tett sluk vil man få høy vannstand i sluket som kan føre til lekkasje i overgangen mellom sluk/gulv. På toalettet var det ingen synlig drensåpning/spalte hvor en eventuell lekkasje vil kunne oppdages. Dersom toalettet ikke har innebygget drensløsning, bør det etableres drensåpning.

10.2 - Varmtvannsbereder:
Varmtvannsberederen er ikke lekkasjesikret. Det anbefales å lekkasjesikre varmtvannsberederen (waterguard eller tilsvarende).

Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 3:
7.1.3 - Membran, tettesjiktet og sluk:
Støpejernsluk er av eldre dato og anses som utdatert. Som følge av alder og type sluk er ikke tettingen i overgangen mellom gulv/sluk tilstrekkelig. Ved høy vannstand i sluket risikerer man lekkasje. Det må påregnes at sluk og membran må skiftes ut. Slukene i plast må som følge av alder jevnlig kontrolleres og rengjøres. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 50.000. - og 100.000.-.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

2-mannsbolig/enebolig:
Huset er byggemeldt og opprinnelig oppført som 2-mannsbolig. Tidligere eier har endret løsning og bruk av huset slik at det i dag framstår som enebolig. Denne endringen er ikke byggemeldt. Arbeidet ble utført i 1988 og utført av Åstveit & Sønn. Endring av arealbruken i 1. etasje fra bruksareal til p-rom er heller ikke byggemeldt. Den opprinnelige hovedinngangen på baksiden av huset og store deler av husets innvendige løsning er bevart slik at det skal være mulig å tilbakeføre huset som 2-manssbolig.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte og de øvrige hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Oljetank:
I deler av vaskerommet i 1. etasje er det et areal med innbygget oljetank. Det blir kjøpers ansvar å kontrollere tanken og eventuelt få den fjernet dersom dette skulle bli et krav fra Bergen kommune.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Huset ble byggemeldt i 1956. Det ble gitt Innflyttingsløyve i 1959.
Garasjen ble byggemeldt i 1961.
Altan i 3. etasje ble byggemeldt. Altane ble oppført i 2002. 

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 283 026,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 4 618 893,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagt besvarelse for energiattesten.
Energikarakteren er oransje G.
 

Vei, vann og avløp

- Grenser til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

Rettigheter på 4601-216/24, 4601-216/1279, 4601-216/1282, 4601-216/1287, 4601-216/1289, 4601-216/1291
Rettigheter i eiendomsrett
1957/500674-3/106  Bestemmelse om vannrett  
16.02.1957 
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:216 Bnr:525  
Diverse rettigheter og plikter iflg. festekontrakt.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Rettigheter på 4601-216/24, 4601-216/1282, 4601-216/1287, 4601-216/1289, 4601-216/1291
Rettigheter i eiendomsrett
2017/929212-3/200  Bestemmelse om vannledning  
28.08.2017 21:00 
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:216 Bnr:525  
Opprinnelig tinglyst i festekontrakt 16.02.1957 med doknr. 500674
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Rettigheter på 4601-216/24, 4601-216/1282, 4601-216/1287, 4601-216/1289, 4601-216/1291
Rettigheter i eiendomsrett
2017/929212-4/200  Bestemmelse om kloakkledning  

28.08.2017 21:00 
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:216 Bnr:525  
Opprinnelig tinglyst i festekontrakt 16.02.1957 med doknr. 500674
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 50790000
Plannavn: Åsane/bergenhus. Gnr 216, Eidsvåg
Ikrafttredelsesdato: 27.10.1961
Dekningsgrad: 100,0 %

Reguleringsplaner under arbeid:
PlanID: 65820000
Plannavn: Åsane/bergenhus. Bybanen Fra Sentrum Til Åsane, Delstrekning 3, Eidsvågtunnelen-tertneskrysset
Saksnr: 201807500
Dekningsgrad: 38,4 %

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Ytre fortettingssone Y (100,0 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
65470000 - Åsane. Gnr 216 Bnr 119 Mfl., Eidsvåg Skole - 201606714
64380000 - Åsane. Gnr 216, Fylkesvei 267, Eidsvågveien, Eidsvåg - Eidsvågsskogen - 201311036
50790400 - Åsane. Gnr 216 Bnr 24, Eidsvåg Fabrikker, Kontorbygg Ved Kommunekaien - 200105940
3610000 - Åsane. Del Av Gnr 116 Bnr 24 Mfl., Eidsvåg, Granlias Forlengelse - 190001641

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at Z Megleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel. Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 5 100 000
Omkostninger 144 142
TOTALT 5 244 140

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF