Kalfarveien 88B

Solgt

9 500 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

9 777 440

P-rom

166 KVM

Antall rom

3 Soverom

Kalfarveien 88B (Solgt)

Unik toppleilighet | "Eneboligfølelse" | Altan, sol & utsikt | Hage | Garasje | Helse Brg. | Haukel. skole | 5 m. takh.

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Kalfarveien 88B 9 500 000 277 442 1 600
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 2
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
166 / 171 / 0 KVM Eiet tomt, 845 KVM 60220017

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje | 4 m²
Entré/trapperom (4,2m²)

Innhold | 2. etasje | 146 m²
Gang/trapperom (18,9 m²) , mellomgang (3,2 m²), stue/kjøkken (66,6 m²), bad (9 m²), bad nr. 2 (3,5 m²), soverom (12,1 m²), soverom 2 (12 m²), soverom 3 (9,2 m²), garderoberom og kott/hems (sistnevnte ikke målbart pga. lav takhøyde)

Innhold | Loftestasje | 21 m²
Hems (3,7 m²), trapperom (ikke målbart pga. takhøyde) og loftstue (17 m²).

Uteplass:
Vestvendt altan på 9,5 m² med utgang fra stue.

Lagringsplass:
Leiligheten har tilhørende en bod i underetasjen på 6,8 m² (ikke medregnet i tabell for areal). I tillegg er det mulig for å oppbevare utstyr på sin del av garasjen.

P-rom:
P-rom er alle rom i leiligheten med unntak av garderoberom og kott.

Samlet primærareal (P-rom) = 166 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 171 m²

Standard

Presentasjon | Det er med glede Z Megleren v/Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne særdeles attraktive toppleilighet sentralt på Kalfaret. Her kommer kjøper regelrett til "duk og dekket bord".

Villa Kalfarveien 88 B | Kalfarveien 88 B var antatt ferdig oppført i 1908, og sannsynligvis tegnet av byggmester A. Øvretvedt. Det er en trevilla i sveitserstil med enkelte dekorative innslag av jugend.

Beliggenhet | Vi er på Kalfaret, "midt mellom" Bergen sentrum og Haukeland sykehus. Vi er på solsiden av byen med turterreng, gode skoler, arbeidsplasser i byen og spesielt innen helsesektor innen kort gåavstand.

Vestvendt | Leiligheten er vendt mot vest med sol fra tidlig morgen til sent på kveld. Utsikten strekker seg over Bergensdalen, Store Lungegårdsvannet, Kronstad, Solheimslien, Gyldenpris/Laksevåg, Bergen sentrum, Nattlandsfjellet og Damsgårdsfjellet mm

Kvaliteter | Det er mye å nevne av kvaliteter. Hastholm kjøkken (Dansk design) med hvitevarer fra Miele, 5 meter takhøyde på høyeste punkt, eikeparkett lagt i fiskebeinsmønster, gasspeis, tre soverom, to bad og en egen loftsavdeling med flere bruksmuligheter for å nevne noe.

Tekniske installasjoner | Balansert ventilasjon med varmegjenvinner, sentralstøvsuger med 3 uttak, rør i rør vannforsyningssystem, automatsikringer, brannvarsling fra Verisure, Fiber fra Telenor, varmepumpe m.m

Egen bruksdel av hagen | Alle de tre seksjonene har sine respektive brukssoner av hagen. Seksjon 3 har et stort hageareal kun til eget bruk. Oversikt over inndeling av tomt/hage ligger i salgsoppgaven.

Garasjeplass | Seksjon 3 har garasjeplass til én bil i felles garasje.

Ny bystrand | Den nye bystranden som bygges i Store Lungegårdsvann ligger i front av leiligheten.

Helse Bergen | Det er gåavstand til "hele" Helse Bergen som ligger i helseparken bestående av Alrek Helseklynge, Haraldsplass Diakonale Sykehus, Haukeland sykehus, Ulriksdal Helsepark, Odontologen m.m

Haukeland skole | Leiligheten kretser til en av byens mest populære barneskoler, Haukeland skole.

Turterreng | Det fineste turterreng i Fjellsiden, Svartediket, Isdalen, Vidden ligger i kort gåavstand fra leiligheten.

Sentrum | Det er kort gåavstand til sentrum. En kan også sykle til sentrum på minutter. Det er også busstopp i Kalvedalsveien med korrespondanse i begge retninger og svært hyppige avganger.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av leilighetens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Velkommen til visning!

Nærområdet

Sentral og attraktiv beliggenhet i et etablert boligområde på Kalfaret. Fra leiligheten er det utsikt over Bergensdalen, Store Lungegårdsvannet, Kronstad, Solheimslien, Gyldenpris/Laksevåg, Bergen sentrum, Nattlandsfjellet og Damsgårdsfjellet mm. Området er hovedsakelig bebygd med eneboliger og bolighus.  Gang og sykkelavstand til Bergen sentrum med alle fasiliteter/servicetilbud. Byens fineste turmuligheter med blant annet Isdalen, Fløien, Fjellveien og Ulriken i nærområdet. Mange idrettsanlegg/fritidstilbud i området som blant annet Bergen klatreklubb (buldrehall i fjellhall), ADO Arena, samt skoler som Amalie Skram videregående skole, Kunst- og Design Høgskolen, Haukeland Skole, Danielsen Skole, Høgskolen Kristiania og Høgskolen på Vestlandet. Kort avstand til Haukeland sykehus, Haraldsplass Diakonale Sykehus, Alræk Helseklynge med mange arbeidsplasser innenfor helsesektoren. Gode bussforbindelser med kort avstand/reisetid til Bergen sentrum. Snarvei til busstopp i Kalvedalsveien. Det er kortvei til dagligvarebutikk i Hansaparken som ligger få minutter fra leiligheten. I tillegg er det søndagsåpen butikk i Møllendal.

Kalfaret:
Kalfaret er et strøk i Bergen i Bergenhus bydel, like sør-øst for byens sentrum, som ble bebygget ved begynnelsen av det 20. århundre. Strøket lå på den tiden i utkanten av byen, og her bygget overklassen sine boliger. Store deler av den opprinnelige bebyggelsen er i dag bevart. Hansa Bryggeri holdt opprinnelig til på Kalfaret, men produksjonen ble fra 1980-årene gradvis flyttet til Kokstad. Hovedveiene i strøket er Kalfarveien, Kalvedalsveien, Fjellveien og Ole Irgens vei. Kalfaret omfatter grunnkretsene Starefossen, Kalfarlien, Seiersbjerget, Bellevue, Ole Irgens vei og Nystuen med ett samlet areal på 0,73 km². I tillegg ligger deler av grunnkretsen Jernbanen innenfor strøkets grenser.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

- Varmekabler på begge bad (fra 2007/2008) og i flislagt del av gang/trapperom (fra 2015/2016). En vegghengt panelovn.
- Varmepumpe med uttak i stue/kjøkken. Produsent: Fujitsu. Fra 2007/2008.
- Ildsted i stue. Gasspeis med glassfront. Produsent: Heat & Glo. Fra 2007/2008. Gasstank er plassert i utvendig skap. Gasstank har liten kapasitet.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Biloppstillingsplass i felles garasje på høyre side sett forfra.

Snr. 1 har rett til oppbevaringsplass på bakre del av garasjen  i 1 meters bredde.

Det er pågående lekkasje fra tak i garasje. Må utbedres. Dette skal bekostes av sameiet iht. eierbrøk.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser (soneparkering).

Tomt

Tomten er felles for sameiet, men inndelt i forskjellige brukssoner. Inndelingen/oversikten over tomten ligger som vedlegg i salgsoppgaven.

Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med grøntarealer og div. prydbusker/beplantning.

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport. Huset har høy antikvarisk egenverdi, samt høy miljøverdi som del av en helhetlig villabebyggelse

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Det gjøres oppmerksom på at det ikke er foretatt geoteknisk undersøkelse av byggegrunn. Grunnmur er oppført i murkonstruksjoner, pusset og malt. Deler av grunnmur ligger bak påforede kjellervegger og under terreng, slik at deler av grunnmur ikke er besiktiget/tilstandvurdert.

Drenering:
Det er tilfylte masse og steinsatt inntil deler av grunnmur i u-etg. Det er ikke tegn til knotteplast/fuktsikring inntil grunnmuren. Aktuell leilighet ligger over bakkenivå.

Fuktmåling/hulltaking:
Hulltaking er foretatt på soverom, uten å påvise unormale forhold. Hulltaking er foretatt i gang/trapperom, uten å påvise unormale forhold.

Gulv på grunn:
Trebjelkelag.Gulv ble kontrollert med laser. Det ble ikke registrert vesentlige skjevheter som kan ha konstruksjonsmessige negative avvik.

Yttervegger:
Yttervegger er utført i trekonstruksjoner med utvendig liggende dobbelfalset trekledning.

Vinduer og dører:
Isolerglass i hvite trekarmer. Tre vinduer har blyinnfattet glass. Syv takvinduer. Ytterdør: Hvit dørblad med fire felt av isolerglass. Altandør: To fløyet dør. Hvite tredører med felt av isolerglass.
 
Takkonstruksjon/taktekking og loft:
Saltak. Konstruksjon av taksperrer. Koffertloft med tilgang fra veggluke i knevegger. Gode oppbevaringsmuligheter. Avvik rømningsvei: Det er ikke godkjent rømningsvei fra loft-etg.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 25.01.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2) og tilstandsgrad 3 (TG3) . Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2 og 3:


Tilstandsgrad 3 | STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK

Utvendig > Utvendige trapper: TG3
Avvik: Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverkshøyde rundt garasjedel bør økes. Råteskadet rekkverk må skiftes. Rekkverk og utvendige trapper er sameiets felles ansvar.
Tiltak: Råteskadede konstruksjoner må skiftes ut. Rekkverket er såpass lavt at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales økning av høyde.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 kr

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad (9 m²)
Avvik: Ukjent utførelse på membran bak innebygget sisterne og dokumentasjon mangler. Usikkert om det skal være drenshull. Sluk er ikke tilgjengelig for inspeksjon. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Ukjent utførelse på membran bak innebygget
sisterne, sannsynligvis ikke membran. Sluk er ikke tilgjengelig for inspeksjon. Gjelder sluk under badekar. Kostnadsestimat gjelder for utbedring av tilgang til sluk under badekar.
Tiltak: Tilgang til sluk må bedres både for inspeksjon og rengjøring. Installering av tett dusjkabinett anbefales.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 kr

Tilstandsgrad 2 | AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK

Innvendig > Radon
Avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger
Kostnadsestimat : Under 10 000

Innvendig > Pipe og ildsted
Avvik: Det har ikke vært utført årlige kontroller av gasspeis i nåværende eiers boperiode. Kostnadsestimat gjelder kontroll av gassinstallasjoner/gasspeis.
Tiltak: Gassinstallasjoner/gasspeis bør kontrolleres av fagkyndig.
Kostnadsestimat : Under 10 000

Tilstandsgrad 2 | AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK

Utvendig > Taktekking
Avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen.Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak.ust ble observert på noen rennekroker.Rust ble observert på noen takbeslag.
Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Avvik: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Det er påvist andre avvik: Skjevheter i takkonstruksjon er registrert, bla. i overgang tilbygd del - hoveddel.Synlige utvendig taksperr i front v/altan har begynnende råteskader i trevirke.
Tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Innhent dokumentasjon, om mulig.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.

Utvendig > Eldre takvinduer
Avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. Eldre takvinduer bærer preg av elde/slitasje.
Tiltak: Overvåk tilstanden.

Utvendig > Dører
Avvik: Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Dørene tar litt i karm/terskel. Altandør har noe svelling i nedre del på utside. Ytterdør er ikke klassifisert som en brann/lyddør.
Tiltak: Dører må justeres.

Utvendig > Balkonger, terasser og rom under balkonger og terasser
Avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på tettesjikt/membran.
Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Overvåk tilstanden på tettesjjikt/takbelegg. Foreta utskiftninger ved behov.

Innvendig > Innvendige trapper
Avvik: Det mangler håndløper i trappeløp. Rekkverkshøyden er under 0,90 m. Gjelder hovedtrapp. Rekkverkshøyde: 0,88 m. Det er ikke sikkerhetsglass i vindu i trappeløp v/hovedtrapp.
Tiltak: Håndløper i trappeløp bør monteres og det bør ev. skiftes til sikkerhetsglass i vindu i trapperom.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad (9 m²)
Avvik: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Gjelder vindu v/badekar. Man bør være forsiktig med vannsøl v/bruk av badekar.
Tiltak: Våtrommet fungere med dette avviket.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad (9 m²)
Avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under).
Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad 2 (3,5 m²)
Avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under).
Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Fall i dusjsone gjør at vann samler seg i hjørne i motsatt del av dusjsone/blandebatteri. Det bør vurderes å utbedre fallforhold, ev. montere ett lukket dusjkabinett.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad 2 (3,5 m²)
Avvik: Ukjent utførelse på membran bak innebygget sisterne og dokumentasjon mangler. Usikkert om det skal være drenshull. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Ukjent utførelse på membran bak innebygget sisterne, sannsynligvis ikke membran.
Tiltak: Installering av tett dusjkabinett anbefales

Våtrom > Ventilasjon > Bad 2 (3,5 m²)
Avvik: Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering. Det er benyttet standard dørterskel på bad. På bad skal det benyttes flat dørterskel for å få tilluft slik at ventilering av badet fungerer.
Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Avvik: Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. Det er ukjent hvor drensledning til rør i rør skap har utløp.
Tiltak: Rørkurser på rør-i-rør system bør merkes.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. Det er lukt fra avløp på koffertloft.
Tiltak: Avløp på koffertloft bør undersøkes nærmere og ev. utbedres.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er ikke sluk i ekstern bod.
Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller waterguard system e.l. ved varmtvannstank.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Avvik: Se tilstandsrapport
Tiltak: El. anlegg har ikke vært kontrollert de senere årene. Forskrift om elektrisk lavspenningsanlegg anbefaler at det blir foretatt regelmessig ettersyn av det elektriske anlegget hvert tiende år. På bakgrunn av overnevnte forhold anbefaler jeg en gjennomgang av det elektriske anlegget.

Tomteforhold > Drenering
Avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring.
Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende.

Tomteforhold > Forstøtningsmurer
Avvik: En rekkverksstolpe i front er delvis løs.
Tiltak: Rekkverk i front bør kontrolleres nærmere.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt og overtas på denne bakgrunn.

Bredbånd:
Det er innlagt fiberkabel i boligen via Telenor.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg eller brann/feievesen el.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende:

Type: Attest
Tiltakets art: Flytning av loftstrapp, utvidelse av kjøkken, samt innredning av nytt pikeværelse
Dato: 09.11.1934

Type: Attest
Tiltakets art: Innredning av baderom i 1.etasje med installasjon av elektrisk bad
Dato: 07.11.1935

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Innstallering av 1 stk. WC og 1 stk. bad.
Dato: 21.06.1961

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Bruksendring bolig
Dato: 24.02.2014

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Tilbygg bolig
Dato: 19.09.2018

Det foreligger godkjente tegninger iht. dagens bruk.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Sameiebrøk

Sameiebrøk er iht. seksjoneringsbegjæring av 2014 - 160/400. I ettertid ble seksjon 3 tilbygget mot sør. Bygget er ikke re-seksjonert etter arealutvidelsen. Iht. vedtekter er den gjeldende eierbrøken for seksjon 3 satt til å være 146/417.

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet
Sameiet Kalfarveien 88 B består av 3 selveiende boligseksjoner. Sameiet har begrenset organisering der ordensregler er "sunn fornuft". Adkomst leiligheter via trappeoppgang. Bygningen ble modernisert/ombygd i 2007/2008.

Forsikring
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i If Skadeforsikring (avtalenummer: SP1078758.7.1.). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi
Sameiet er ikke regnskapspliktige og sameiet har heller ingen budsjett for kommende år

Felleskostnad
Felleskostnad utgjør kr. 1.600 ,- per måned og inkluderer felles husforsikring og brannvarslingsanlegg fra Verisure.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Forkjøpsrett
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold
Konferer megler

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning
Styregodkjenning av kjøper kreves ikke

Dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter og svarbrev fra sameie. Husordensregler og regnskap/budsjett foreligger ikke.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 787 166,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 6 433 797,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Tinglyste erklæringer

1930/910470-1/106 20.05.1930
Bestemmelse om vannledninger
Solidarisk ansvar for reparasjon og vedlikehold av fellesledninger m.v
Overført fra 4601-166/1163

1963/4608-1/106 16.06.1963
Bestemmelse om kloakkledninger
Rettighetshaver: Kalvedalsveien 43 B
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen omfattes av kommunedelplan (15590000). Formål: Bolig.
Planid: 15590000.
Saksnr: 199703283.
Planens navn: BERGENHUS. KDP FJELLSIDEN SØR.
Type plan: Kommunedelplan.
Planstatus: Gjeldende plan (Ikrafttrådt).
Vedtak i kraft: 19.02.2001

Kommuneplan:
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY2 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Kalfaret (100,0 %)
65270000 - Historisk sentrum (100,0 %)
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - gul sone (100,0 %)
Gul støysone:
65270000 - 1 Jernbanestøy - gul sone (19,1 %)
65270000 - Vei støy - gul sone (0,6 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (100,0 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15590000 - Boligområder (98,4 %)
15590000 - Veiareal (1,6 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
70280000 - Bergenhus. Gnr 163 Bnr 139 Mfl., Kalfarveien/nubbebakken - 202009038
65500000 - Bergenhus. Gnr 166 Bnr 1157 Mfl., Kalfarveien - 201628584
64820000 - Bergenhus. Gnr 166 Bnr 952 Mfl., Bergen Godsterminal, Nygårdstangen - 201211124
61860000 - Bergenhus. Gnr 166 Bnr 1154, 1155, Kalfarveien 75 - 201016226
16850000 - Bergenhus. Kdp Store Lungegårdsvann Søndre Del - 200102477
11070101 - Bergenhus. Gnr 166 Bnr 1156, Hansagårdene - 201904154
11070100 - Bergenhus. Gnr 166 Bnr 1156, Hansagårdene - 200111481
11070100 - Bergenhus. Gnr 166 Bnr 1156, Hansagårdene - 200111481
11070100 - Bergenhus. Gnr 166 Bnr 1156, Hansagårdene - 200111481
5470002 - Bergenhus. Gamle Kalvedalsveien, Delområde B Og C - 190001233

Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at Z Megleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 9 500 000
Omkostninger 277 442
TOTALT 9 777 440

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF