Apeltunhaugene 129

Solgt

2 700 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

4 249 540

P-rom

110 KVM

Antall rom

3 Soverom

Apeltunhaugene 129 (Solgt)

Stor 4-roms endeleilighet | Fast garasjeplass | Heis | Solrik altan | Fin utsikt | To bad | Meget pent kjøkken fra 2019

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Apeltunhaugene 129 2 700 000 1 132 16 370
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Borettslag 3
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
110 / 113 / 123 KVM Fellestomt, 7864 KVM 60210288

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Leilighet beliggende i 3. etasje:
Entré (3.4 m2), gang (9.9 m2), garderoberom/kontor (4.2 m2), bod/teknisk rom (2.5 m2), to bad/wc ( hhv. 4.6 m2 og 5.4 m2), tre soverom ( hhv. 8.1 m2, 12.3 m2 og 16.4 m2) og stue/kjøkken (42.7 m2).

Altan |
Fra stuen er det utgang til privat altan på 11.8 m2

Ekstern bod |
Det er tilhørende en ekstern bod på 5.8 m2

Parkeringsforhold |
Med til leiligheten følger det fast plass i felles garasjeanlegg (plass like ved dør til heis)

Primærareal |
Rommene i denne leiligheten som er inkludert i beregningen for p-rom er:
Entré, gang, garderoberom, to bad, tre soverom og stue/kjøkken.

Samlet primærareal (P-rom) = 110 m2
Samlet bruksareal (BRA) = 113 m2
Samlet bruttoareal (BTA) = 123 m2

Standard

Kort oppsummert |
- Stilsikker og innbydende 4-roms endeleilighet
- Fast garasjeplass, heis og leilighetens 110 m2 på ett plan
- Usjenert og solrik terrasse på hele 11.8 m2
- Meget fin utsikt
- Innbydende og stilfullt kjøkken fra 2019
- Master bedroom på 16.4 m2
- To baderom på hhv. 4.6 m2 og 5.4 m2
- Stue/kjøkken er på hele 42.7 m2
- Overflater i leiligheten ble nymalt i 2020
- Meget arealeffektive løsninger


Kort om borettslaget |
- Det er IKKE forkjøpsrett i borettslaget
- Ingen dugnadsplikt
- Det er mulighet for individuell nedbetaling på ett av lånene
- Borettslaget har sikringsordning
- Det er ikke dokumentavgift ved kjøp av leilighet i borettslag
- Meget fine fellesareal
- Bygget har fin beliggenhet mot enden av boligfeltet

Presentasjon |
Det er med glede Z Megleren v/ Dag Jonny Johannessen kan få presentere denne 4-roms endeleiligheten med attraktiv beliggenhet på Apeltun.

Leiligheten |
Dette er en lys og innbydende leilighet med hele 113 m2 bruksareal på ett plan. Leiligheten er beliggende på enden av bygget slik at du får ekstra sidevinduer og ingen passasje forbi leilighetens inngangsparti. Det er tilkomst med heis fra hovedinngangen og fra byggets garasjeanlegg.

Planløsningen er meget arealeffektiv med praktiske og gode løsninger. Ved inngangspartiet er det montert stor speilskyvedørsgarderobe. Fra entréen er det også direkte tilkomst til rom som brukes som kontor, dette rommet kan også benyttes som garderoberom. Videre er det lys for fin gang med innfelt downlights i taket. Det er to baderom, begge med fliselagt gulv og varmekabler. Ett av badene har opplegg til vaskemaskin, innfelte downlights og nyere innfellbare dusjvegger. Det andre badet har stor dusjnisje med glassbyggerstein. Lyst og lekkert rom for stue og kjøkken som utgjør hele 42.7 m2. Her er det store vindusflater, utgang til stor og solrik altan. Rommet har god plass til stort spisebord som skiller sone for kjøkken og stue. I stuesonen er det plass til flere sittegrupper. Kjøkkeninnredningen ble fornyet i 2019. Innredningen har rikelig med skap- og benkeplass med stilsikre fronter utført i hvit høyglans. Det er integrerte hvitevarer som induksjonstopp, stekeovn, mikro, oppvaskmaskin og kjøleskap. Det er downlightsbelysning ved sittegruppen i stuen, over kjøkkeninnredningen og LED lys under overskap på kjøkkenet. Det er tre soverom med god størrelse, alle med nyere garderobeskap. Hovedsoverommet har et areal på 16.4 m2 med innfelt downlights i taket, opplegg for tv og direkte tilkomst til eget bad. Det er en innvendig bod i tillegg til en ekstern bod med låsbar dør og mulighet for hylleplass.

Tekniske installasjoner |
Aggregat for balansert ventilasjonsanlegg, sikringsskap med automatsikringer, fordelerskap for rør i rør-system og varmtvannsbereder (CTC 194 liter) er plassert i innvendig bod/teknisk rom. Bygget har seriekoblet brannvarslingsanlegg og sprinkleranlegg. Det er systemlås i bygget.

Hva er oppgradert av borettslaget i senere tid |
I 2020 ble det gjennomført fasadevask, rens av takrenner, maling av treverk og kontrollert taket. Det er vært en betydelig oppgradering av utearealet som nå framstår som meget pent. Her har det blitt lagt kunstgress, bygget terrasser, montert blomsterkasser og utført et rikt utvalg av beplantning. Det er lagt opp infrastruktur for ladere til el. biler.

Fellesutgiftene |
Fellesutgiftene dekker grunnpakke for kabel-TV og bredbånd, vaktmestertjeneste og snømåking, renhold av felles trappeganger, skifte av filter til ventilasjonsanlegg, dugnad (det er ingen dugnadsplikt), betjening av andel fellesgjeld med renter og avdrag, kommunale avgifter og eiendomsskatt, bygningsforsikring, strøm til fellesarealer, avgift for sikringsfond, forretningsfører, revisor, avsetning til løpende vedlikehold og normal drift av borettslaget samt kontroll og vedlikehold av tekniske installasjoner som bl.a. brannvarslingsanlegg, ventilasjonsanlegg, heis og garasjeport.

Fellesareal i bygget og uteområdet |
Borettslaget har fin fellesareal hvor det er lagt vekt på høy trivsel for beboerne og løsninger tilpasset alle alderstrinn. Utearealet er pent opparbeidet med gangstier med belysning, flere sittegrupper samt ballbane og lekeapparater.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport fra byggmester Mats Hansen.

Visning vil bli annonsert på følgende markedskanaler:
- zmegleren.no
- finn.no/eiendom
- Digital markedsføring på sosiale medier (Facebook og Instagram)
- Digital markedsføring på vg.no, bt.no og aktuelle lokalaviser
- Boligannonse i Bergens Tidende sin fredagsutgave

Nærområdet

Leiligheten har en meget attraktiv beliggenhet ved enden i byggets nest øverste etasje. Det er morgensol ved inngangspartiet og ettermiddags- og kveldsol på den private altanen med tilkomst fra stuen. Det er meget fin utsikt fra leiligheten og altanen. Det er store grøntareal ved bygget som ligger tilbaketrukket fra trafikkert vei.

Nærområdet har en fin sammensetning av leilighetsbygg, rekkehus og eneboliger. Fra eiendommen er det kort avstand til Lagunen Storsenter og Nesttun Sentrum med alle fasiliteter/servicetilbud, samt flere dagligvarebutikker i nærområde. Flere idrettsanlegg/fritidstilbud som bla Slåtthaug Idrettsanlegg, Apeltunhallen og Nesttun Idrettspark i området, samt skoler som Smørås Skole, Apeltun Skole, Steinerskolen, Midtun Skole, Slåtthaug ungdomsskole og Slåtthaug Videregående skole. Gode bussforbindelser til Bergen Sentrum og øvrige bydeler. Det er opparbeidet sti mellom Apeltun og Krohnåsen slik at det er gangavstand til Lagunen Storsenter og bybanestopp. Det er kunstgress fotballbane i nærområde.

Oppvarming

Det er lagt varmekabler på gulvet i begge baderommene. Leiligheten har installert balansert ventilasjonsanlegg.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
Fra 2021 blir det forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen.

Parkering

Det medfølger fast plass i felles garasjeanlegg. Denne leiligheten har plass like ved dør til gang/heis. Det er lagt opp infrastruktur for montering av lader til el. bil.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.
 

Tomt

Se vedlagte basiskart med tomtegrenser og byggets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i betong- og trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med fasadeplater og panel. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som flatkonstruksjon, taket er tekket med papp/folie eller tilsvarende. Taket er ikke besiktiget.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen datert den 21. desember 2021 etter gjennomført befaring den 16. desember 2021.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte tilstandsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:
1.1.1 - Overflate vegger og himling: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på veggflatene, over halve forventede levetid er overskredet. Det var ingen tegn til lekkasje på befaringsdagen, umiddelbare tiltak anses ikke som nødvendig.
1.1.2 - Overflate gulv: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av at det ble registrert bom i enkelte gulvfliser. Når ikke hele flisen har kontakt med underlaget, vil det oppstå luftlommer. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning. Grunnet størrelse på flisene og antall fliser med "bom" vurderes avviket som normalt og tiltak trengs ikke iverksettes. På badet hvor det ikke ble målt tilstrekkelig fall er det to gulvsluk, som følge av dette vil eventuelt lekkasjevann ledes til sluk.
1.1.3 - Membran, tettesjiktet og sluk: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk og membran. Som følge av alder på sluket bør det jevnlig kontrolleres og rengjøres.

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.


Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt og overtas på denne bakgrunn.

Annet
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt midlertidig brukstillatelse datert den 22.06.2006. I følge svar fra Bergen kommune foreligger det ikke ferdigattest. I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Borettslag/boliglag

Om borettslaget
Apeltunåsen borettslag (Orgnr: 988 550 914) er et frittstående borettslag som har engasjert VESTBO som forretningsfører og Ernst & Young AS som revisor. Laget består av 36 andeler fordelt med adressene Apeltunhaugene 123-135 og 139.

Styreleder i laget er:
Karin Mjelde
Mob.: 91125677
E-post: karinmjelde@gmail.comForsikring
Bygningsmassen er forsikret i If Skadeforsikring. Polisenummer er SP0000662175.
Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Sikringsfond:
Borettslaget er tilknyttet sikringsfond hos Vestbo Finans AS.

IN - Individuell nedbetaling av fellesgjeld:
Det er inngått IN-ordning på ett av borettslagets to lån. Konferer megler dersom du har spørsmål vedrørende dette tema.

Økonomi:
Regnskapet for 2020 er gjort opp med et positivt resultat pålydende kr. 3 992 450.- Sum disponible midler utgjorde kr. 645 386,- pr. 31.12.2020.

Borettslagets samlede fellesgjeld pr desember 2021 er kr. 36 866 570,-
Leilighetens andel av fellesgjeld pr. desember 2021 er kr 1 548 405,-
Leilighetens andel av felles formue pr. desember 2021 er kr 26 013,-

Borettslaget har to separate lån. Lånet som for denne leilighetens andel utgjør kr 1 099 480 vil være nedbetalt 01. januar 2037. Det andre lånet som for denne leilighetens andel utgjør kr 448 926,- kan innfris av hver enkelt eier med å benytte lånets IN ordning. Ved beregning i september 2021 viste det at ved innløsning av dette lånet vil fellesutgiftene bli redusert med kr 3.871,-. Konferer megler dersom du har spørsmål i denne anledning. Dersom det ikke ønskes å benytte seg av IN-ordningen på dette lånet så vil lånet bli nedbetalt 31.12.2031.

Spesifikasjon av borettslagets felles lån:
Lånenummer: 13551307-0, Husbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 10.12.2021: 2.76% pa.
Antall terminer til innfrielse: 181
Saldo per 10.12.2021: 27 394 655
Andel av saldo: 1 099 480
Første termin: 01.02.2013Første avdrag: 31.05.2013 ( siste termin 01.01.2037 )
Det er ikke inngått IN-avtale på dette lånet og det kan derfor ikke nedbetales individuelt. Lånet blir avregnet hvert halvår som IN-lån.
Fastrente til 01.02.33.

Lånenummer: 13551307-20, Husbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 10.12.2021: 0.71% pa.
Antall terminer til innfrielse: 121
Saldo per 10.12.2021: 9 471 915
Andel av saldo: 448 926
Første termin/første avdrag: 31.01.2012 ( siste termin 31.12.2031 )
Det er inngått IN-avtale på dette lånet fra 1.1.2020

Felleskostnad:
Fellesutgiftene utgjør kr 16.370,- pr. mnd. Dette dekker grunnpakke for kabel-TV og bredbånd, vaktmestertjeneste og snømåking, renhold av felles trappeganger, skifte av filter til ventilasjonsanlegg, dugnad (det er ingen dugnadsplikt), betjening av andel fellesgjeld med renter og avdrag, kommunale avgifter og eiendomsskatt, bygningsforsikring, strøm til fellesarealer, avgift for sikringsfond, forretningsfører, revisor, avsetning til løpende vedlikehold og normal drift av borettslaget samt kontroll og vedlikehold av tekniske installasjoner som bl.a. brannvarslingsanlegg, ventilasjonsanlegg, heis og garasjeport.

Renter og avdrag på borettslagets felleslån utgjør pr 01.01.2022: kr 2.870,- pr. mnd. som betjener rentene og kr 8.430,- pr. mnd. som betjener avdragene.

I de oppgitte summene er det tatt høyde for at fellesutgiftene øker med 5 % med virkning fra 01. januar 2022. Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i boliglaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av borettslagets styre eller lagets generalforsamling.

Parkering:
Egen fast parkeringsplass i fellesgarasje

Dyrehold:
Det er ikke tillatt med dyrehold i borettslaget. Styret kan samtykke i at brukeren av boligen holder dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen. Det må i så fall søkes styret på forhånd.

Forkjøpsrett:
Ihht. kapitel 3. i vedtektene er det ikke forkjøpsrett i dette borettslaget.

Legalpant:
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Generelt:
Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Herunder vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Godkjenning ny andelseier:
Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger. Innmeldingsavgift og årlig kontingent til BOB betales av kjøper.

Apeltun Boligområde:
Borettslaget er pålagt å være medlem i huseierlaget for Apeltun Boligområde.

Diverse dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt lagets vedtekter, innkalling til ordinær generalforsamling med regnskap for 2020 samt protokoll fra ordinær generalforsamling. Dokumentene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 054 828,- for inntektsåret 2019.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 797 382,- for inntektsåret 2019.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.
Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Eier har utarbeidet energiattest som følger som vedlegg til denne salgsoppgaven. Energikarakter ved denne målingen gir karakteren rød D.

Vei, vann og avløp

Felles privat vei til offentlig vei
Felles privat vannledning til offentlig nett
Felles privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av borettslagets fellesgjeld, eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Dagboknr.
2004/19036-4/106 Vilkår i kjøpekontrakt
Bestemmelse om veg. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Bestemmelse om gjerde. Med flere bestemmelser

 

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen
PlanID: 15170070
Plantype: 31
Plannavn: FANA. GNR 87 BNR 1, APELTUN BOLIGOMRA?DE, FELT B10-3, PLAN FOR UTBYGGING
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 03.05.2004
Saksnr: 20040467
Dekningsgrad: 100,0 %

PlanID: 15170067
Plantype: 31
Plannavn: FANA. GNR 87 BNR 1 OG GNR 120 BNR 418, APELTUN BOLIGOMRA?DE FELT B10-1b, PLAN FOR UTBYGGING
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 01.12.2003
Saksnr: 200307294
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,2 m²)

PlanID: 15170000
Plantype: 30
Plannavn: FANA. DEL AV GNR 84 APELTUN OG GNR 120 SMØRA?S, APELTUN BOLIGOMRA?DE
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 20.09.1999
Saksnr: 199614807
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,1 m²)

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen)
PlanID: 15170070
Reguleringsformål: 780 - Felles grøntareal
Dekningsgrad: 63,2 %

PlanID: 15170070
Reguleringsformål: 110 - Boliger
Dekningsgrad: 24,6 %

PlanID: 15170070
Reguleringsformål: 710 - Felles avkjørsel
Dekningsgrad: 9,0 %

PlanID: 15170070
Reguleringsformål: 311 - Gate m/fortau
Dekningsgrad: 1,4 %

PlanID: 15170070
Reguleringsformål: Annet fellesareal
Dekningsgrad: 1,0 %

PlanID: 15170070
Reguleringsformål: 730 - Felles parkeringsplass
Dekningsgrad: 0,8 %

PlanID: 15170000
Reguleringsformål: 459 - Annet friomra?de
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,1 m²)

PlanID: 15170067
Reguleringsformål: 310 - Kjørevei
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,1 m²)

PlanID: 15170067
Reguleringsformål: 322 - Gangvei
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,1 m²)

PlanID: 15170000
Reguleringsformål: 100 - Byggeomra?de
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²)

PlanID: 15170000
Reguleringsformål: 613 - Friluftsomra?de
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²)

PlanID: 15170067
Reguleringsformål: 111 - Frittliggende sma?husbebyggelse
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²)

PlanID: 15170067
Reguleringsformål: 710 - Felles avkjørsel
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²)

Begrensninger (Reguleringsplaner på grunnen)
PlanID: 15170067
Reguleringsformål: 640 - Frisiktsone
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²)

Reguleringsplaner under grunnen
PlanID: 15170070
Plantype: 31
Plannavn: FANA. GNR 87 BNR 1, APELTUN BOLIGOMRA?DE, FELT B10-3, PLAN FOR UTBYGGING
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 03.05.2004
Saksnr: 200404697
Dekningsgrad: 18,1 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner under grunnen)
PlanID: 15170070
Reguleringsformål: 770 - Felles garasjeanlegg
Dekningsgrad: 11,4 %

PlanID: 15170070
Reguleringsformål: 110 - Boliger
Dekningsgrad: 6,7 %

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom
PlanID: 15170001
Plantype: 31
Plannavn: FANA. DEL AV GNR 87 OG GNR 120, APELTUN BOLIGOMRA?DE
Saksnr: 200201495
Ikrafttrådt: 16.09.2002

PlanID: 15170060
Plantype: 31
Plannavn: FANA. GNR 87 BNR 60, 61, APELTUN BOLIGOMRA?DE, PLAN FOR UTBYGGING FELT B5-1
Saksnr: 200208255
Ikrafttrådt: 20.01.2003

Kommuneplan
PlanID: 65270000
Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018
Ikrafttrådt: 19.06.2019
Dekningsgrad: 100,0 %

Arealformål i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Arealstatus: 2 - Framtidig
Arealformål: 1001 - Bebyggelse og anlegg
Beskrivelse: Ytre fortettingssone
Områdenavn: Y
Dekningsgrad: 99,0 %

PlanID: 65270000
Arealstatus: 1 - Na?værende
Arealformål: 3001 - Grønnstruktur
Beskrivelse: Grønnstruktur
Områdenavn: G
Dekningsgrad: 1,0 %

Temakart blågrønne strukturer
PlanID: 15180000
Type: 30
Plannavn: FANA. GNR 40, 48, 87, 88, 120 OG 121, APELTUNVEGEN OG APELTUNVASSDRAGET
Saksnr: 199614870

PlanID: 15170011
Type: 31
Plannavn: FANA. GNR 87 BNR 2, 77, LAUVBEKKEN, REGULERINGSENDRING
Saksnr: 200901447

PlanID: 15170011
Type: 31
Plannavn: FANA. GNR 87 BNR 2, 77, LAUVBEKKEN, REGULERINGSENDRING
Saksnr: 200901447

PlanID: 15170008
Type: 31
Plannavn: FANA. GNR 87 BNR 120, APELTUN BOLIGOMRA?DE
Saksnr: 200506709

PlanID: 15170005
Type: 31
Plannavn: FANA. GNR 87 BNR 1, APELTUN BOLIGOMRA?DE
Saksnr: 200308105

PlanID: 15170002
Type: 31
Plannavn: FANA. GNR 87 BNR 61, APELTUN BOLIGOMRA?DE FELT B5-1 OG B5-2
Saksnr: 200208255

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen
Eiendom: 87/118
Bygningsnr: 23587394-2
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Enebolig
Status: Ferdigattest
Dato: 25.01.2010
Saksnr: 200710635

Eiendom: 87/119
Bygningsnr: 23587483-1
Endring: Pa?bygg
Bygningstype: Enebolig
Status: Ferdigattest
Dato: 25.09.2013
Saksnr: 201208004

Eiendom: 87/125
Bygningsnr: 23587661-1
Endring: Pa?bygg
Bygningstype: Tomannsbolig, vertikaldelt
Status: Ferdigattest
Dato: 17.12.2014
Saksnr: 201212000

Eiendom: 87/166
Bygningsnr: 23597829-1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Rekkehus
Status: Ferdigattest
Dato: 07.01.2021
Saksnr: 202013603

Eiendom: 87/71
Bygningsnr: 23568578-1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Barnehage
Status: Tatt i bruk
Dato: 12.06.2007
Saksnr: 200614176

Eiendom: 87/77
Bygningsnr: 23580616-1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Rekkehus
Status: Ferdigattest
Dato: 19.06.2014
Saksnr: 201318646

Eiendom: 87/86
Bygningsnr: 23587394-1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Enebolig
Status: Tatt i bruk
Dato: 01.05.2005
Saksnr: 200402175

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at Z Megleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel. Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 2 700 000
Omkostninger 1 132
Fellesgjeld 1 548 400
TOTALT 4 249 540

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF