Nesttuntræet 31

Solgt

2 975 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 346 510

P-rom

66 KVM

Antall rom

1 Soverom

Nesttuntræet 31 (Solgt)

Seniorbolig (50+) i populære Futurum borettslag | Stor terrasse | Heis og garasjeplass | Felles basseng og trimrom!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Nesttuntræet 31 2 975 000 6 232 5 397
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Borettslag 4
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
66 / 69 / 75 KVM Fellestomt, 14399 KVM 60210284

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 4. etasje:
Entré/gang, innvendig bod, bad/wc/vaskerom, stort soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

Uteplass:
Med utgang fra stue er det adkomst til en romslig syd-vestvendt terrasse med et areal på hele 23,1 kvm.

Parkering:
Tilhørende leiligheten er det fast garasjeplass i lukket garasjeanlegg (plassen er merket nr. 143). Borettslaget disponerer også noen utvendige gjesteplasser.

Lagringsplass:
Det medfølger en ekstern bod i byggets 3. etasje. Boden har god størrelse med et areal på 7,3 kvm.

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

4. etasje | 66 kvm.:
Gang (4,5 m²), bad/vaskerom (6,3 m²), soverom (14 m²), stue (32,8 m²), kjøkken (5,4 m²).

S-rom:
Innvendig bod (3,4 m²).

Samlet primærareal (P-rom) = 66 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 69 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 75 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Koselig 2-roms andelsleilighet (seniorbolig 50+)
- Populært borettslag med naturskjønn beliggenhet
- Fin internbeliggenhet i 4. etasje
- Syd-vestvendt terrasse med god størrelse
- Nye steinheller på terrassen i 2020/2021
- Heis og fast garasjeplass
- Helfliset og oppusset bad fra 2010 med rør-i-rør system
- 1-stavs eikeparkettgulv fra 2010/2011
- Felles trimrom og svømmebasseng
- Ikke 2,5% dokumentavgift for kjøper
- Gåavstand til Bybanen og dagligvare

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Erik Alræk presenterer denne koselige 2-roms leiligheten (andel) med utmerket beliggenhet i fine omgivelser på Nesttuntræet. Leiligheten har en gunstig plassering i 4. etasje med adkomst via heis. Det følger med fast garasjeplass og ekstern bod.

Futurum borettslag | Futurum borettslag er et koselig botun i naturskjønne omgivelser, med sentral beliggenhet på Nesttun. Her er forholdene tilrettelagt med blant annet felles innvendig svømmebasseng, trimrom, felles stue og gjesterom som kan leies. Rett og slett et godt sted å bo. Det er ingen fellesforpliktelser for beboerne. Ved kjøp av boligen er det krav fra borettslaget at man må være fylt 50 år og ikke være over 75 år ved innflytting.

Uteplass | Tilknyttet leiligheten er det en romslig terrasse med utgang fra stuen. Terrassen har et areal på 23 kvm., og ligger vendt mot syd-vest. Det er god plass til utemøblement etc.

Infrastruktur | De aller fleste ønsker en smidig og effektiv hverdag. Da kan det være greit å vite at det er gåavstand til bybanens stoppested i Fanavegen samt Rema 1000 dagligvareforretning. Alt innenfor en fornuftig radius fra borettslagets område. I tillegg er det få minutters kjøretid til Lagunen Storsenter og AMFI Nesttun Senter, der man finner utallige butikker og forskjellige servicetilbud.

Omkostninger | Ved kjøp av andelsbolig, betaler man ikke 2,5% dokumentavgift til staten. Ved kjøp til prisantydning ville dokumentavgiften utgjort kr. 74.375,-. Omkostningene for kjøper er derved forholdsvis lave.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Samlet sett en arealeffektiv og koselig andelsleilighet med flott beliggenhet i et populært område. Leiligheten bør seés og oppleves - velkommen til visning!

Nærområdet

Futurum borettslag ligger i et tilbaketrukket og naturskjønt område i ende av blindvei på Nesttun. Den aktuelle leiligheten ligger gunstig plassert i byggets 4. etasje, med fri utsikt over nærområdet fra en stor terrasse på 23 kvm.

Det er gåavstand til Rema 1000, bussforbindelse og bybanens stoppested i Fanavegen, som bringer deg videre til Lagunen og Flesland den ene veien eller til Bergen sentrum i motsatt retning.

Borettslaget har forskjellige fasiliteter som felles svømmebasseng, trimrom samt felles stue som beboerne kan benytte seg av. I tillegg disponerer borettslaget 2 rom med eget bad og minikjøkken, som beboerne kan leie når man får gjester på besøk.

For den aktive kan nærområdet by på flotte og varierte turstier samt sykkelvei på gamle Osbanen. Det er også rimelig avstand til den populære lysløypen på Totland, som byr på flotte skiløyper vinterstid og koselige turer for rekreasjon om sommeren.

Få minutters kjøretid til AMFi Nesttun senter eller Lagunen Storsenter, der man finner flerfoldige butikker og ulike servicetilbud.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

- Gulvvarme på bad

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

- Fast garasjeplass i lukket anlegg (plassen er merket nr. 143)

Borettslaget disponerer også noen utvendige gjesteplasser.

Tomt

Felles tomt på 14.399 kvm., som eies av borettslaget. Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Adkomst

Fra rundkjøring i Skjoldskiftet følger man Fanavegen i retning mot Lagunen Storsenter. Ta deretter første avkjørsel til høyre, som er Nesttunbrekka. Følg veien videre innover og ta til venstre skiltet "Nesttuntræet". Følg så veien fram til borettslagets eiendom og parker på gjesteparkeringsplassen. Leiligheten ligger gunstig plassert i byggets 4. etasje med adkomst via heis (Nesttuntræet 31).

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Om byggemetoden:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i tre- og betongkonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med stående trekledning. Vinduer med isolerglass i trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som pulttak med enkelte flate partier, taket er tekket med papp og aluminiumsplater. Taket er ikke besiktiget.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 12.01.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Bygningssakskyndiges arealberegning er angitt ihht. vedlagte tilstandsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn. Dette kan medføre at enkelte rom ikke er byggemeldt eller godkjent til dagens bruk.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 3D plantegning ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Salgfullfullmektig har ikke bebodd boligen, og har derved begrenset kunnskap om dens standard og kvaliteter. Det oppfordres derfor særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra bygningssakkyndig hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

1.1.2 Overflate gulv bad
Det ble ikke målt tilstrekkelig fall mot sluk i henhold til gjeldende forskrifter mot døren som vender ut mot soverommet. Det ble målt fall mot sluket og badet vil fungere til dagens bruk. Øvrig fall på baderomsgulvet var tilfredsstillende. Over halve forventede levetid for overflatene er overskredet.

2.1 Kjøkken
Over halve forventete levetid på vannforsyningsrør er overskredet. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer.

4.1 Vinduer og ytterdører
Over halve forventete levetid for vinduene som er fra byggeår er overskredet. Vinduene fra byggeår bør jevnlig kontrolleres og skiftes ved behov. Som følge av alder vil det kunne oppstå punkterte vindusruter.

6.1 WC og innvendige vann- og avløpsrør
På toalettet var det ingen synlig drensåpning/spalte hvor en eventuell leakkasje vil kunne oppdages. Dersom toalettet ikke har innebygget drensløsning, bør det etableres drensåpning. Over halve forventede levetid på vannforsyningsrør er overskredet. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. Vannforsyningsrør fra 2010 (plastrør), vil alene få tilstandsgrad 1.

6.2 Varmtvannsbereder
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at tanken fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det anbefales å skifte varmtvannsberederen. Varmtvannsberederen er ikke lekkasjesikret.

6.3 Ventilasjon
Boligen tilfredsstiller ikke kravet til ventilasjon etter dagens krav. Ventilasjonsanlegget er fra byggeår, det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder. Det anbefales jevnlig kontroll av anlegget.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken, som medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på bakgrunn av dette.

Annet:
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt midlertidig brukstillatelse den 29.04.1982, dvs. det foreligger ikke ferdigattest. Ingen andre attester foreligger ifølge kommunen. Kopi av den midlertidige brukstillatelsen følger som vedlegg til salgsoppgaven.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Borettslag/boliglag

Om borettslaget:
Borettslaget Futurum (org.nr. 948 888 114) har engasjert Vestbo som lages forretningsfører.

Styreleder i borettslaget er Thorolf Larsen
E-post: bl.futurum@outlook.com

Borettslaget Futurum består av 2 terasseblokker med totalt 62 andelsleiligheter og 46 garasjeplasser. I tillegg har borettslaget felles svømmebaseng, treningsrom og garderober samt felles oppholdsrom, arbeidsrom og 2 gjesterom for besøkende til husets beboere (kilde: Vestbo).

Et sosialt liv:
Borettslaget arrangerer blant annet felles transport til Den Nationale Scene (DNS). I fellesstuen er det sosial samling med god drikke hver fjortende dag og samling med mat hver vår, sommer, høst og i forbindelse med jul. Av ukentlige aktiviteter kan nevnes felles trim i bassenget, strikkeklubb, turgruppe og bokring. Ute har laget nylig laget til fellesområde med benker og bålpanne.

Andelseier:
Bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn en andel.

Kun personer som er over 50 år kan være andelseier i borettslaget. Andelseier kan ikke være over 75 år ved innflytting (dette gjelder for førstegangskjøpere), jf. vedtektenes punkt 2-1 3. ledd.

Forsikring:
Bygningsmassen er forsikret av borettslaget. Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 5.397,- og inkluderer; Andel kommunale avgifter, bygningsforsikring, renhold av fellesareal, kabel-TV og bredbånd via Telenor (basispakke), strøm i fellesareal, vaktmestertjeneste, garasjeleie, noe avsetning til løpende vedlikehold og normal drift av borettslaget.

Felleskostnaden fordeles på følgende måte:
- Andel felleskostnader kr. 5.122,-
- Garasjeleie kr. 275,-

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i boliglaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av borettslagets styre eller lagets generalforsamling. Tidligere felleskostnad pålydende kr. 5.200,-, ble økt til kr. 5.397,- per måned med virkning f.o.m. 01.01.2022.

Økonomi:
Regnskapet for 2020 er gjort opp med et positivt resultat pålydende kr. 448.018,-. Pr. 31.12.2020 hadde laget disponible midler tilsvarende kr. 786.918,-. Regnskapet for 2020 følger som vedlegg til salgsoppgaven. Regnskapet for 2021 er ikke mottatt eller godkjent per dags dato.

Andel fellesgjeld per. 31.12.2020: Kr. 365.274,-
Andel felles formue per. 31.12.2020: Kr. 12.971,-
Ajourført andel fellesgjeld per 03.12.2021: Kr. 370.521,-

Borettslaget har følgende lån:

Lånenummer: 95257314163
Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 03.12.2021: 1.85% pa.
Antall terminer til innfrielse: 100
Saldo per 03.12.2021: 11 871 880,-
Andel av saldo: 191 482,-
Første termin/første avdrag: 31.03.2018 (siste termin 30.09.2046)

Lånenummer: 95257310389
Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 03.12.2021: 1.9% pa.
Antall terminer til innfrielse: 97
Saldo per 03.12.2021: 10 306 576,-
Andel av saldo: 166 235,-
Første termin/første avdrag: 30.03.2018 (siste termin 30.12.2045)

Lånenummer: 95257346731
Handelsbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 03.12.2021: 1.9% pa.
Antall terminer til innfrielse: 4
Saldo per 03.12.2021: 793 881,-
Andel av saldo: 12 805,-
Første termin/første avdrag: 30.09.2021 (siste termin 30.09.2023)

Sikringsordning:
Borettslaget har avtale om sikring- og forskuttering av felleskostnader hos Vestbo Finans AS. Avtalen kan sies opp av hver av partene med en frist på 6 måneder.

Pågående sak:
I perioden 2016-17 ble terrassedekkene i borettslaget tekket om. I etterkant av denne jobben har det vært lekkasjeskader. Borettslaget vil ta ut stevning mot utførende selskap(er) ifølge styrets leder. Dersom eventuell rettsak går i lagets disfavør, kan dette medføre at andel felleskostnad og fellesgjeld vil stige. Konferer ansvarlig megler eller styrets leder for ytterligere informasjon om denne saken.

Utskifting av vinduer:
Borettslaget planlegger også å skifte ut vinduene i laget. Denne saken er foreløpig stilt i bero, inntil "terrassesaken" er avklart. Når jobben med utskifting av vinduene blir igangsatt, vil denne oppgraderingen føre til at fellesgjeld og felleskostnad kommer til å stige.

Dyrehold:
Det er tillatt med dyrehold i boligselskapet. Men man må søkes styret på forhånd.

Intern forkjøpsrett:
Det praktiseres intern forkjøpsrett i borettslaget. Forkjøpsretten blir utlyst i etterkant av salget med en frist på 8 dager for å melde sin interesse. Det tas forbehold om at ingen benytter seg av forkjøpsretten.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning ny andelseier:
Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.

Diverse dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt lagets vedtekter, innkalling til generalforsamling med regnskap for 2020 samt protokoll fra generalforsamlingen. Dokumentene følger som vedlegg til salgsoppgaven. Det oppfordres at man setter seg grundig inn disse.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 659 450,- for inntektsåret 2020.

Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 374 020- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.

Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

1980/24760-2/106 
Erklæring/avtale  
Tinglyst 07.10.1980 
Plikt for borettslaget til å opparbeide, vedlikeholde en andel av kommunens tilstøtende eiendom m.v.

1981/500-1/106 
Best. om vann/kloakkledning
Tinglyst 09.01.1981 
Solidarisk ansvar for reparasjon og vedlikehold av fellesledninger
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

Det gjøres oppmerksom på at ansvarlig megler har ikke rekvirert tinglyste erklæringer fra Kartverket.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 5110000
Plannavn: Fana. Gnr 42 Bnr 780 Og Del Av Bnr 476, Nesttun
Ikrafttredelsesdato: 21.02.1980
Dekningsgrad: 99,7 %

PlanID: 62870000
Plannavn: Fana. Gnr 40 Bnr 1714 Mfl., Osbanen Og Fanavegen, Sykkelstamveg Bergen, Delstrekning 2
Ikrafttredelsesdato: 21.11.2018
Dekningsgrad: 0,3 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
62870000 - Kjøreveg (0,2 %)
62870000 - Gate med fortau (0,1 %)
0 - Kombinert beb. og anl. samt andre hovedform.- angitt (0,1 %)

Bestemmelsesområder (Reguleringsplaner på grunnen):
62870000 - Anlegg- og riggomr. (0,1 %)

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 5110002
Plannavn: Fana. Gnr 42 Bnr 780, Nesttun, Senking Av Vei
Ikrafttredelsesdato: 07.11.1980

PlanID: 5110003
Plannavn: Fana. Gnr 42 Bnr 806, Nesttun, Justering Av Veitrace 190330242
Ikrafttredelsesdato: 27.04.1993

PlanID: 5110001
Plannavn: Fana. Gnr 42 Bnr 780, 476 Mfl., Nesttun
Ikrafttredelsesdato: 11.04.1980

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY (95,2 %)
65270000 - Grønnstruktur Grønnstruktur G (4,8 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15700000 - Boligområder (97,8 %)
15700000 - Friområder (2,2 %)
15700000 - Vannareal for alment friluftsliv (0,1 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
62880000 - Fana. Gnr 41 Bnr 1255 Mfl., E39 Sykkelstamveg, Delstrekning 3, Nesttun - Fjøsanger - 201218382
19170000 - Fana/ytrebygda. Bybane I Bergen Og Fremkommelighetstiltak For Buss På Strekningen Nesttun - Rådal - 200610701
15825000 - Fana. Gnr 42 Bnr 124 Mfl., Nesttun - 199616606
5750100 - Fana. Del Av Gnr 42, Nesttunhaugen - 200100480
5110100 - Fana. Gnr 42 Bnr 780 Og 476, Nesttun, Endring Og Utvidelse Av Reguleringsplan

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at Z Megleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 2 975 000
Omkostninger 6 232
Fellesgjeld 365 274
TOTALT 3 346 510

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF