Vestlundveien 24B

Solgt

2 950 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 037 560

P-rom

50 KVM

Antall rom

1 Soverom

Vestlundveien 24B (Solgt)

Fabelaktig leilighet med gjennomgående god standard bygget i 2018 | Overbygget balkong, garasjeplass og heis i bygget

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Vestlundveien 24B 2 950 000 87 562 1 819
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 3
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
50 / 54 / 60 KVM Eiet tomt, 440 KVM 60210280

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 3. etasje:
Gang(4m²), bad/vaskerom(4,7m²), soverom(11,2m²), stue og kjøkken(27m²).

Uteplass:
Fra stuen er det utgang til balkong på 7,7m²

Lagringsplass:
I kjelleren er det en medfølgende bod på 5,3 m²., med lagringsmuligheter.

Samlet primærareal (P-rom) = 50 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 54 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 60 m ²

Standard

Kort oppsummert:
- Lekker og lys leilighet bygget i 2018
- Overbygget balkong med god plass til utemøbler
- Boligen har en god planløsning
- Privat garasjeplass og heis i bygget
- Flott baderom med tidløse fliser
- Flott beliggenhet i Fyllingsdalen
- Kort vei til turområder
- Kort vei til Oasen med "alle" fasiliteter
- Felles uteplasser med benker og div.
- Stille og trivelig nabolag

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Erik Alræk presenterer denne flotte selveierleiligheten med ypperlig beliggenhet i Fyllingsdalen.

Tiltalende | Boligen ble oppført i 2018 og fremstår som stilren med gjennomgående gode kvaliteter. Rommene har en gjennomført stilmiks og innredningen er fargesatt i duse nyanser. Her kan man flytte rett inn!

Nærhet I disse sentrale omgivelsene har området mye å by på. Det er blant nært bussforbindelse, kort kjøretid til sentrum og gangavstand til flott turterreng. En urban og tilbaketrukket lokasjon.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en meget tiltalende 2-roms selveierleilighet med god størrelse, flotte kvaliteter og meget sental beliggenhet i Fyllingsdalen. Leiligheten bør ses og oppleves. Velkommen til visning!

Nærområdet

Leiligheten har en sentral beliggenhet Vestlundveien i Fyllingsdalen. Fra leiligheten er det kort kjørevei til Oasen Storsenter, der man finner utallige butikker og ulike servicetilbud. Kort gåavstand til bussforbindelse. Seljedalen skole og nydelig turterreng. Få minutters kjøretid til sentrum via Løvstakktunnelen.  

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

- Gulvvarme på bad
- Balansert ventilasjonsanlegg

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

- Fast garasjeplass i lukket anlegg

Tomt

Felleseiende tomt på 440 kvm., som er pent opparbeidet. Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
 Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger av betong.

Gulv på grunn:
Gulv mot grunn av betong, asfaltert i garasjeanlegget

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i tre- og betongkonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med trekledning og fasadeplater

Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjonen er utført som flatkonstruksjon, taket er tekket med papp/folie eller tilsvarende. Taket er ikke besiktiget.

Vinduer
Vinduer med isolerglass i malte trekarmer

Generell informasjon;
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den .15.12.2021

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra bygningssakkkyndig der ingen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2) eller høyere.

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Annet:
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art : Anlegging vei/parkering/garasje
Dato: 08.09.2021

Type: Ferdigattest 
Tiltakets art: Nybygg blokk B
Dato: 09.09.2021

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 54/1817

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet
Vestlunden 24B består av 29 selveiende boligseksjoner.

Kontaktpersonen er sameiet er:
Stig Runar Moe
95976249
vestlunden24b@gmail.com

Forsikring
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i IF Skadeforsikring  (avtalenummer: SP0002546363). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi
Regnskapet for 2020 er gjort opp med et positivt resultat pålydende kr.119.030,-. Per 31.12.2020 hadde sameiet disponible midler tilsvarende kr. 441.300,-. Regnskapet for 2021 er ikke mottatt eller godkjent per dags dato.

Andel felles formue per 31.12.2020 = Kr. 13.115,-

Felleskostnad
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 1 819,- per måned og inkluderer: Andel felles bygningsforsikring, kabel-TV, noe avsetning til løpende vedlikehold og normal drift av sameiet.

Oppgitt felleskostnad ble økt til kr. 1.819,- per måned med virkning fra januar 2022.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 13 utgjør:
54/1817

Forkjøpsrett
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold
Det er tillatt med dyrehold.

Legalpant
Eierseksjonssameier har legalpanterett for krav etter boforholdet begrenset til 2 G. For øvrige panteheftelservises det til Grunnboken og tinglyste heftelser hos Statens kartverk.

Erverv
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger.

Dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter, innkalling til årsmøtet med regnskap for 2020 og protokoll fra årsmøtet.  Dokumentene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 679 376,- for inntektsåret 2020.

Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 445 754,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått energimerke: Rød B

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

1975/2261-1/106  Bestemmelse om gjerde  
03.02.1975 
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
Overført fra: 4601-25/447
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1975/23722-1/106  Erklæring/avtale   
06.11.1975 
BESTEMMELSER OM ANLEGG OG VEDLIKEHOLD AV LEDNINGER M.V.
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om garasje/parkering
Med flere bestemmelser
Overført fra: 4601-25/447
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1996/8810-2/106  Bestemmelse om veg  
29.03.1996 
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:25 Bnr:223  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:25 Bnr:316  
Med flere bestemmelser
Overført fra: 4601-25/447
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2002/11388-1/106  Best. om vann/kloakkledn.  
12.04.2002 
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:25 Bnr:399  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Overført fra: 4601-25/447
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2002/32711-1/106  Best. om adkomstrett  
16.10.2002 
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:25 Bnr:424  
samt opparbeide og disponere parkeringsplasser.
Med flere bestemmelser
Overført fra: 4601-25/447
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2004/38888-1/106  Bestemmelse om kloakkledn  
12.11.2004 
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:25 Bnr:37  
Overført fra: 4601-25/447

2017/167034-1/200  Erklæring/avtale  
23.02.2017 
Rettighetshaver:BKK NETT AS  
Org.nr: 976944801
Bestemmelse om erverv av rettigheter for bygging, drift, vedlikehold og fornyelse av frittstående nettstasjon og tilhørende kabelanlegg
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Overført fra: 4601-25/447
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/831474-1/200  Erklæring/avtale  
02.08.2017 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:BERGEN KOMMUNE  
Org.nr: 964338531
Bestemmelse om fellesareal
Bestemmelse om drift og vedlikehold
Rettighetshavere er parsell A, B, C og anleggseiendom 1 og 2
Overført fra: 4601-25/447
Gjelder denne registerenheten med flere

2017/831519-1/200  Bestemmelse om bebyggelse  
02.08.2017 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:BERGEN KOMMUNE  
Org.nr: 964338531
Bestemmelse om trappehus og avsatt areal i anleggseiendom 1
Bestemmelse om drift og vedlikehold
Rettighetshavere er parsell A, B og C
Overført fra: 4601-25/447
Gjelder denne registerenheten med flere

2017/831519-2/200  Bestemmelse om adkomstrett  
02.08.2017 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:BERGEN KOMMUNE  
Org.nr: 964338531
Bestemmelse om inn og utkjøring over anleggseiendom 1 og 2
Rettighetshavere er parsell A, B og C
Overført fra: 4601-25/447
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/831587-1/200  Bestemmelse om vannledning  
02.08.2017 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:BERGEN KOMMUNE  
Org.nr: 964338531
Bestemmelse om spillvannsledning med tilhørende anlegg
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Rettighetshaver er parsell A
Overført fra: 4601-25/447
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/831587-2/200  Bestemmelse om veg  
02.08.2017 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:BERGEN KOMMUNE  
Org.nr: 964338531
Rettighetshaver er parsell A
Overført fra: 4601-25/447
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/831640-1/200  Bestemmelse om vannledning  
02.08.2017 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:BERGEN KOMMUNE  
Org.nr: 964338531
Bestemmelse om spillvannsledning med tilhørende anlegg
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Rettighetshaver er parsell B
Overført fra: 4601-25/447
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/831640-2/200  Bestemmelse om veg  
02.08.2017 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:BERGEN KOMMUNE  
Org.nr: 964338531
Rettighetshaver er parsell B
Overført fra: 4601-25/447
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/831675-1/200  Bestemmelse om vannledning  
02.08.2017 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:BERGEN KOMMUNE  
Org.nr: 964338531
Bestemmelse om spillvannsledning med tilhørende anlegg
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Rettighetshaver er parsell C
Overført fra: 4601-25/447
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/831675-2/200  Bestemmelse om veg  
02.08.2017 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:BERGEN KOMMUNE  
Org.nr: 964338531
Rettighetshaver er parsell C
Overført fra: 4601-25/447
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 60330000
Plannavn: Fyllingsdalen. Gnr 25 Bnr 222, Vestlundveien 22 D, Vestlund Park
Ikrafttredelsesdato: 20.02.2013
Dekningsgrad: 100,0 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
60330000 - Boligbeb. - blokkbebyggelse (100,0 %)

Kommuneplan:
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Øvrig byggesone ØB (100,0 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
11900000 - Fyllingsdalen. Boligfelt X, Tomteareal F
11900000 - Fyllingsdalen. Boligfelt X, Tomteareal F
11900000 - Fyllingsdalen. Boligfelt X, Tomteareal F
11900000 - Fyllingsdalen. Boligfelt X, Tomteareal F
11860100 - Fyllingsdalen. Gnr 25 Bnr 341, Vestlundveien 23, Stift. Betanien Psykiatribygg - 200107732
11860000 - Fyllingsdalen. Boligfelt X, Tomteareal H
11800000 - Fyllingsdalen. Boligfelt X, Tomteareal A

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 60330000
Plannavn: Fyllingsdalen. Gnr 25 Bnr 222, Vestlundveien 22 D, Vestlund Park
Ikrafttredelsesdato: 20.02.2013
Dekningsgrad: 100,0 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
60330000 - Boligbeb. - blokkbebyggelse (100,0 %)

Kommuneplan:
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Øvrig byggesone ØB (100,0 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
11900000 - Fyllingsdalen. Boligfelt X, Tomteareal F
11900000 - Fyllingsdalen. Boligfelt X, Tomteareal F
11900000 - Fyllingsdalen. Boligfelt X, Tomteareal F
11900000 - Fyllingsdalen. Boligfelt X, Tomteareal F
11860100 - Fyllingsdalen. Gnr 25 Bnr 341, Vestlundveien 23, Stift. Betanien Psykiatribygg - 200107732
11860000 - Fyllingsdalen. Boligfelt X, Tomteareal H
11800000 - Fyllingsdalen. Boligfelt X, Tomteareal A

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Viktig informasjon/salgsvilkår


Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at Z Megleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at Z Megleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 2 950 000
Omkostninger 87 562
TOTALT 3 037 560

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF