Skogvegen 16C

Solgt

3 200 000

Prisantydning

Boligtype

Enebolig

Totalpris

3 287 190

P-rom

86 KVM

Antall rom

3 Soverom

Skogvegen 16C (Solgt)

Enebolig med praktfull sjøutsikt og solrike terrasser | Oppgradert standard i 2016 | Garasje

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Skogvegen 16C 3 200 000 87 192 200
BOLIGTYPE

EIERFORM
Enebolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
86 / 103 / 116 KVM Fellestomt, 2401 KVM 60210275

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Gang (8.5 m²), vaskerom/wc (3.7 m²) og to soverom  (hhv. 6.7 m² og 8.7 m²)

Innhold | 2. etasje
Gang (8.4 m²), bad/wc (4.5 m²), soverom (8.1 m²), stue/kjøkken (33.3 m²)

Terrasse |
Terrassen på baksiden av huset har et areal på 29 m²

Koffertloft |
Fra areal mellom kjøkken og soverom er det oppgang til koffertloft med lagringsplass. Dette arealet er ikke målbart. 

Garasje |
Garasjen er innebygget i huset og utgjør 16.5 m²

Samlet primærareal (P-rom) = 86 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 103 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 116 m²

Standard

Kort oppsummert |
- Lys og luftig stue/kjøkken med areal på 33.3 m2
- Funksjonelt kjøkken med bardisk løsning og int. hvitevarer
- Innbydende og pent baderom med varmekabler
- Separat vaskerom med wc
- God størrelse på soverommene

Presentasjon |
Det er med stor glede Z Megleren v/eiendomsmegler Dag Jonny Johannessen kan få presentere denne innbydende eneboligen sentralt beliggende på Askøy.

Planløsning & Standard |
Huset går over to plan med en meget arealeffektiv løsning. Det ble i 2016 foretatt en teknisk oppgradering så vel som modernisering av overflater og innredning i tillegg til en optimalisering av arealbruken. Boligen framstår i dag som stilsikker og innbydende. Det er hovedinngang på gavlesiden av huset hvor du kommer inn i husets toppetasje. Her er det en romslig gang med fliselagt gulv og LED downlightsbelysning i taket samt plass til gode garderobeløsninger. Fra gangen er det tilkomst til baderommet som har fliselagt gulv og vegger, fin innredning, veggfestet wc, dusjkabinett og varmekabler i gulvet. Det er åpen løsning mellom stue og kjøkken, som i dette tilfellet gir optimale lysforhold og god romfølelse. Måten kjøkkeninnredningen er plassert på tydeliggjør sonen for kjøkkenet i forhold til stuen. Løsningen gir også fleksibilitet for plassering av spisebord i tillegg til spiseplass ved kjøkkeninnredningen sin bardisk løsning. Det er innfelt LED downlightsbelysning i taket på kjøkken og i stuen. Belysningen i stuen kan styres med app-løsning. Det er installert Optoma projektor hvor lerret er innebygget og kan styres fra fjernkontroll eller veggpanel. Kjøkkeninnredningen har god skap- og benkeplass med integrert induksjonstopp, stekeovn og oppvaskmaskin samt el. punkt i benkeplaten. Det er ett soverom i toppetasjen og to soverom i underetasjen. I underetasjen er det også stor gang med fliselagt gulv og varmekabler og vaskerom med wc, fliselagt gulv og varmekabler.

Tekniske installasjoner |
Sikringsskap med automatsikringer er plassert på vegg mellom soverom og kjøkken. Styringspanel for opplegg til balansert ventilasjonsanlegg er plassert på veggen i gangen. Det er montert sentralstøvsuger med uttak i begge etasjene, motoren er plasser på loftet. Stoppekran for boligen er plassert på badet og det er fordelerskap for rør i rør på badet og vaskerommet. Panasonic varmepumpe og Optoma projektor er montert i stuen.

Følgende er oppgradert i senere tid |
- Taktekking, renner og nedløp ble fornyet i 2014
- Vinduer i stuen ble fornyet i 2009
- Vinduer i underetasjen samt bad, gang og soverom oppe ble fornyet i 2018
- Kjøkken og baderom ble oppusset i 2016
- Oppgradert el. anlegg og ny varmepumpe i 2016
- Overflater og ny hoveddør i 2016
- Montert ny trapp og nytt ventilasjonsanlegg (ikke aggregat) i underetasjen i 2018
- Lagt ny terrasse i 2019
- Fasade er malt i 2019 / 2020

Uteområdet |
Fellesarealet utgjør 2 401 m2. Sameiet er bestående av fem boenheter fordelt med to stk. 2-mannsboliger og denne eneboligen som nå selges. Det er en muntlig avtale på at hver av boligene har bruksrett til det arealet som er naturlig tilliggende hver av boligene. For denne boligen så gjelder det terrassen på baksiden av huset, tilkomst til huset og parkeringsareal på østsiden av huset. Uthuset ved terrassen er felles for sameiet har har vært brukt som redskapsbod. Arealet er bestående av asfalterte felles veier i tillegg til et opparbeidet grøntareal.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema

Nærområdet

Eiendommen har en attraktiv beliggenhet med gode solforhold og meget fin utsikt. Nærområdet er bestående av en kombinasjon av etablerte boliger og nyoppførte eneboliger og 2-mannsboliger. Eiendommen er tilbaketrukket fra trafikkert vei med barnevennlige omgivelser.

Det er kort avstand til sjøen med mulighet for bade- og fritidsaktiviteter. Det er også fine turmuligheter i nærområdet og kort avstand til idrettsanlegg. Fra Skogvegen får du bl.a. gangavstand til skole, barnehage og bussholdeplass. Det er dagligvarebutikk ved Florvåg senter og bare 10. minutter å kjøre til Kleppestø senter hvor det også er kaianlegg med stor parkeringsplass og båtforbindelse til Bergen sentrum.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Det er installert varmekabler i alle rommene i underetasjen samt baderommet i 1. etasje. Det er varmepumpe i stuen som gir god oppvarming til toppetasjen.

Parkering

Det er garasje samt bilplass på østsiden av huset.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husenes plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Grunnmur og fundamenter av naturstein, murt i betong. Gulv mot grunn antatt av betong og trebjelkelag. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning. Vinduer med isolerglass i pvckarmer og malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein.

Generell informasjon;
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 18.11.2021.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen. Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte tilstandsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke nødvendigvis stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:
1.1 - Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet - Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder og benyttet byggemetode. Etter datidens byggemetode var det ikke vanlig og bruke diffusjonstetting mot grunn slik det anbefales etter dagens standarder og forskrifter. Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på dreneringen.
2.1 - Yttervegger - Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på veggkonstruksjonene samt kledningen. 4.1 - Takkonstruksjon, taktekking og skorstein over tak - Konstruksjonen er fra byggeår, det må derfor påregnes et avvik i forhold til dagens standard. Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på konstruksjonen.
5.1 - Loft (konstruksjonsoppbygging) - Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på konstruksjonen.
7.1.2. - Overflate gulv - Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av manglende fall mot sluk.
7.1.3 - Membran, tettesjiktet og sluk - Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk.
10.1 - WC og innvendige vann- og avløpsrør - Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk, avløpsrør og manglende drensåpning.

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at det som rettmessig betegnes som integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Annet
Eier har i deres eiertid foretatt omfattende oppussing av boligen. Det er også utført endring av planløsningen og arealbruken i underetasjen. Denne endringen er ikke byggemeldt eller godkjent. I den vedlagte tilstandsrapporten har takstmannen notert følgende om dette forholdet:
Det foreligger ikke ferdigattest som samsvarer med utført arbeid, se under. Det foreligger ikke oppdaterte godkjente byggetegninger som samsvarer med boligen, se under. Det er ingen avvik i forhold til rømming og romhøyde, ut ifra gjeldende forskrifter for da boligen/rommene ble byggemeldt. Innvendige rekkverk og håndrekker er i henhold til gjeldende forskrifter når bygningsdelen ble byggesøkt. Det foreligger verken ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse.

Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Det er lagt opp rør til balansert ventilasjonsanlegg i husets underetasje. Det er ikke installet aggregat. Det blir opp til ny eier å fullføre dette anlegget. Kontakt megler dersom du ønsker mer detaljer i forhold til dette.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Vi finner ingen ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på denne boligen. I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 105/701

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet
Dette er et sameie som består av fem selveiende boligseksjoner fordelt med to 2-mannsboliger og en enebolig. Det er begrenset organisering av sameiet.

Kontaktpersonen er sameiet er:
Kristian Drange Slettjord
Mob. 411 29 575

Forsikring
Hvert av byggene tegner og betaler selvstendig for sin bygningsforsikring.

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør pt. kr. 200,- og inkluderer brøyting av felles privat vei samt vedlikehold/tømming av felles septiktank.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 501 854,- for inntektsåret 2019.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 1 806 674,- for inntektsåret 2019.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

Felles privat vei til offentlig vei
Felles privat vannledning til offentlig nett
Fellles privat avløp/septik

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.
 

Tinglyste erklæringer

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

22.10.2013 ble seksjoneringsbegjæring tinglyst. Formålet er bolig og sameiebrøk for denne seksjonen er 105 / 701.

Regulering

Kommuneplaner
Id: 9001
Navn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2012- 2023
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 13.12.2012
Bestemmelser: Se vedlegg
Delareal: 2 577 m²
Arealbruk: Boligbebyggelse, Nåværende

Kommuneplaner under arbeid
Id: 9002
Navn: Kommuneplanens arealdel 2018-2030
Status: Planlegging igangsatt
Plantype: Kommuneplanens arealdel

Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (50 meter)
Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 50 meter fra eiendommen.


Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Salgs- og betalingsvilkår

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter oppfordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, fortrinnsvis sammen med fagkyndig person. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse. Dette innebærer at avhendingslovens regler om når boligen har en mangel, fravikes til ugunst for kjøper.

Dette betyr blant annet at det kun foreligger en mangel når:
Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.
Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg selv, må det tas særskilt forbehold om dette i bud.
 

Økonomi

Prisantydning 3 200 000
Omkostninger 87 192
TOTALT 3 287 190

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF