Ole Irgens' vei 76

Solgt

4 690 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

4 819 060

P-rom

58 KVM

Antall rom

2 Soverom

Ole Irgens' vei 76 (Solgt)

Unikt på "byens tak" | Terrasse vendt mot sentrum | EVENTYRLIG 180°`s utsikt | Optimale solforhold | Nyere bygg

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Ole Irgens' vei 76 4 690 000 129 062 902
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 1
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
58 / 60 / 66 KVM Eiet tomt, 583 KVM 60210268

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Entré/gang (4,9 m²), bad (5,7 m²), to soverom (7 m² og 10,2 m²) og stue/kjøkken (27,8 m²).

Uteplass:
Nord/vestvendt terrasse på 13,4 m² med utgang fra stue/kjøkken.

Lagringsplass:
Tilhørende en bodplass i utvendig bod.

Primærareal:
Alle innvendige rom med unntak av innvendig bod inngår i P-rom

Samlet primærareal (P-rom) = 58 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 60 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 66 kvm.

Standard

- Unik beliggenhet helt "på pynten" i Ole Irgens vei.
- En vanvittig utsikt som må oppleves på visning
- Store gulv til tak vinduer og med motoriserte screens fra ca. 2018
- Stor, vestvendt terrasse som er vendt mot sentrum og kveldssolen.
- Gjennomtenkt og god utnyttelse av boligflaten. Utformet av Cubus Arkitekter.
- Leiligheten har moderne overflater og et nydelig énstavs eikegulv.
- Velholdt og pent Norema kjøkken med tilhørende hvitevarer
- Helfliset, lyst og pent bad med vaskeromsnisje
- Meget god teknisk standard
- Rør i rør, automatsikringer og innfelt belysning
- Leiligheten har brann/tyverialarm tilkoblet Verisure (kan overføres kjøper)
- Uvanlig flotte fellesarealer og oppgradert tomt. Varmekabler i adkomstvei.
- Et av byens mest populære boligstrøk
- Turterreng starter idet en går ut døren
- Flytt rett inn - Ingen oppgraderinger er nødvendig
- Kort vei til Haukeland sykehus og nært sagt "hele" Helse Bergen på Årstad
- Både innvendig utvendig bod tilhørende leiligheten

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne særdeles attraktive leiligheten "på byens tak" i Fjellsiden.

Nyere leilighetskompleks med "krembeliggenhet" | Sameiet Ole Irgens vei 76 består av totalt 5 eierseksjoner. Det er sjelden salg i bygget.  Bygget ble oppført i 2006 av Bybo AS i samarbeid med Cubus Arktitekter. Ferdigattest for bygget foreligger.

Moderne 3-roms med stor, vestvendt terrasse | Dette er en svært lekker eierleilighet med moderne overflater, innredning og utstyr. Det er en gjennomgående, lys fargepalett og fine overflater gir et helhetlig inntrykk. Her er det et pent kjøkken fra Norema og et pent helfliset bad og to soverom. I stuen er det fantastiske gulv til tak vinduer som slipper utsikten inn i leiligheten! Her kan kjøper flytte rett inn. Leiligheten har svært god internbeliggenhet i sameiet med enkel adkomst fra baksiden av bygget, mens det er fri utsikt i front. Leiligheten og den store terrassen er vendt mot sentrum hvilket betyr at det er ideelle solforhold med sen kveldssol. Tomten er påkostet med varmekabler i adkomstvei, murer, steintrapper og belysning som gir eiendommen ekstra fin karakter på kvelden.

De beste solforhold | Leiligheten ligger perfekt vendt mot solen og både leilighet samt terrasse er vendt mot sentrum. Dette medfører optimale solforhold på leilighetsbygget og leilighetens terrasse.

Ellevill panorama | Når en sitter i stuen minner det om å sitte ombord i et fly. Her har man 180 graders utsikt over nært sagt hele Bergen sentrum, Bergensdalen, deler av Fana, Løvstakken, Damsgårdsfjellet, Byfjorden og Askøy mm. Denne utsikten må oppleves! 

Aktiviteter | Det er aldri langt om en ønsker å trimme. Turløypene starter idet en går ut døren og her er det løyper/stier i byfjellene med varierende vanskelighetsgrad. Ellers er det få minutters gange til Skansemyren Idrettsplass som omfatter en løpebane, bane for kulestøt, lengdehopp og høydehopp, to sandvolleyballbaner, en lekeplass for barn og unge med trampoliner etc. samt et servicebygg med toaletter, dusj, badstue og garderobe. Om vinteren er kan en ta skiene på ryggen å gå i retning lysløypen på Fløyen.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av leilighetens kvaliteter fremkommer, samt vedlagt tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Håper vi sees på visning!

Nærområdet

Sentral og særdeles attraktiv beliggenhet i et etablert boligområde i Fjellsiden. Boligen er perfekt vendt mot sol og utsikt. Fra eiendommen er det en formidabel utsikt. Området er hovedsakelig bebygd med eneboliger og noen eksklusive leilighetskomplekser. Gang og sykkelavstand til Bergen Sentrum med alle fasiliteter og servicetilbud. Fine turmuligheter med bla. Isdalen, Fløien, Fjellveien og Ulriken mm. Om vinteren er det bare å spenne fast turskiene og sette kursen oppover byfjellene når været tillater det. Gang/sykkelvstand til store arbeidsplasser som Haukeland sykehus og Haraldsplass Diakonale sykehus, Statsarkivet, Odontologen som ligger i Årstadveien. Masse fritidsaktiveter i området som blant annet Skansemyren Idrettsplass.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

El. oppvarming:
Varmekabler i entré/gang og på bad.
En vegghengt panelovn.
Varmelist under stuevindu i front.

Ventilasjon:
Mekanisk ventilasjonsanlegg med avtrekk fra bad og kjøkken.
Aggregat er plassert på bad. Produsent: Villavent. Ny motor i ventilasjonsanlegg i 2017.
Ellers er det naturlig ventilasjon med spalteventiler i vinduer.

Parkering

Biloppstillingsplass i gaten etter gjeldende bestemmelser. (soneparkering)

Tomt

Meget flott og opparbeidet tomt i Fjellsiden. Tomten er felles for sameiet. Andel fellesareal: 98,5 m² iht. sameiebrøk. Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med murer/bed og div prydbusker/beplantning. Det ble lagt ny skifer i trapper og svalganger i 2018. Det er varmekabler i felles gangvei.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Adkomst

Med bil: Fra sentrum følg Kalfarveien og fortsett rett frem i Kalvedalsveien. Ta av til venstre inn i Svartediksveien, og sving inn mot Søndre Bellevue. Følg vei rett frem og du kommer inn i Ole Irgens vei. Kjør rett frem og nr. 76 ligger på venstre side av veien litt ned i terrenget.

Til fots: Fra sentrum følg Fjellveien mot Kalfaret, og Ole Irgens vei 76 ligger på venstre side.

Følg skiltet fra Z Megleren på fellesvisning.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/fundamenter av betong.

Yttervegger:
Ytterveggene er utført som isolert bindingsverk, på innsiden er bindingsverket påmontert aldringsbestandig diffusjonstett plastfolie som er klemt med platekledning. På utsiden er bindingsverket kledd med vindtett platekledning/papp og utlektet. Ytterkledning av liggende/stående trekledning.

Ytterkledning er fra byggeår. Fasadene ble malt i 2013. Det er planlagt å male fasader innen 1 - 2 år. Det er avsatt midler til stillas/maling (ca 140.000,-). Malingsarbeid utføres i kombinasjon av egeninnsats/kjøpte tjenester.

Vinduer og dører:
Vinduer: Isolerglass i hvite trekarmer.
Terrassedør: Dørblad i isolerglass, hvite trekarmer.
Ytterdør: Malt dørblad med sidefelt av isolerglass.
Innerdører: Malte tredører m/finer.
Ny ytterdør i ca 2012/2013. Øvrige dører og vinduer er fra byggeår.
Det er screens på vinduer i front av stue/kjøkken, hvorav to screens er motoriserte.
Screens er fra 2017/2018. Persienner på øvrige vinduer medfølger v/salg.

Takkonstruksjon/taktekking:
Pulttak. Taksperrer er tekket med sutak og Sarnafil takbelegg. Renner og nedløp i aluminium. Taktekking er fra byggeår. Taktekking er sameies felles ansvar.

Etasjeskillere:
Trebjelkelag. Gulv ble kontrollert med laser. Det ble ikke registrert vesentlige skjevheter som kan ha konstruksjonsmessige negative avvik. Det er stedvis knirk i gulv.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 1 november 2021.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2: Bad har fått tilstandsgrad 2.

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har valgt å ikke tegne boligselgerforsikring. Kjøper plikter å lese alle relevante opplysninger samt vedlegg i salgsoppgaven og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken og bad medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Annet
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg etc.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 19.11.2014
Gjelder: Nybygg bolig

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 03.01.2014
Gjelder: Oppføring av mur

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 169/1000

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet
Sameiet Ole Irgens vei 76 består av 5 selveiende boligseksjoner. Bygningen ble oppført av Bybo AS. Byggeår er 2006. Arkitekt: Cubus Arkitekter. 

Forsikring
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Gjensidige Forsikring  (avtalenummer 89445564). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi
Pr 26/10 har sameiet oppgitt at de har ca. kr. 140.000,- innestående på sameiets konto.

Felleskostnad
Felleskostnad utgjør kr.902,- pr. måned og inkluderer andel felles bygningsforsikring, felles strøm, service, vedlikehold og varmekabel i adkomstvei.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Alarm
Leiligheten har brann/tyverialarm fra Verisure (abonnement kan overføres)

Forkjøpsrett
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold
Dyrehold er i utgangspunktet tillatt. Kjøper må påregne at husdyrhold skal godkjennes av sameiet. Det er kjøpers ansvar å sørge for godkjenning innen overtakelse.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning
Styregodkjenning av seksjonseier er ikke påkrevd.

Dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter og svarbrev fra styreleder. Sameiet er selv økonomiansvarlig og benytter ikke eksterne regnskapsbyrå.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 950 194,- for inntektsåret 2019.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 420 697,- for inntektsåret 2019.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har oppnådd karakteren Rød D.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann/avløp via private stikkledninger.
Adkomst eiendom via privat stikkvei/gangvei fra kommunal vei.
Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

1966/1415-3/10 01.03.1966
6BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
OVERFØRT FRA: 4601-166/1104
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen omfattes av kommunedelplan (15590000). Formål: Bolig.
Planid: 15590000.
Saksnr: 199703283.
Planens navn: BERGENHUS. KDP FJELLSIDEN SØR.
Type plan: Kommunedelplan.
Planstatus: Gjeldende plan (Ikrafttrådt).
Vedtak i kraft: 19.02.2001.
Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 4 690 000
Omkostninger 129 062
TOTALT 4 819 060

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF