Breiviksveien 54

Solgt

11 300 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

11 582 600

P-rom

142 KVM

Antall rom

3 Soverom

Breiviksveien 54 (Solgt)

Rålekker ende-/toppleilighet med betydelig oppgradert standard | Solrik takterrasse på 51 m² | Heis og garasjeplass

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Breiviksveien 54 11 300 000 282 592 2 658
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 4
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
142 / 142 / 153 KVM Fellestomt, 5121 KVM 60210265

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 4. etasje:
Hall/gang (16 m²), vaskerom/tekniskrom (3.9 m²), to bad/wc (hhv. 3.9 m² og 4.6 m²), tre soverom (hhv. 7.1 m², 14.9 m² og 18.8 m²) og stue/kjøkken ( 66.6 m²)  

Terrasse |
Fra stue og kjøkken er det utgang via store skyvedører med innfelt glass til takterrassen på hele 51 m²

Ekstern bod |
Tilknyttet leiligheten er det en ekstern på 5 m² som er plassert i tilknytning til garasjeplassen. 

Felles sykkelrom |
Sameiet har fellesarealet til parkering av sykkel.

Samlet primærareal (P-rom) = 142 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 142 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 153 m²

Standard

Kort oppsummert |
- Leiligheten har betydelig oppgradert standard
- Dette er byggets største og trolig best beliggende leilighet
- Lekre detaljer og høy standard
- Gjennomtenkte og funksjonelle løsninger som gir høy bokomfort
- Heis fra garasjen og hovedinngang til toppetasjen
- Fast garasjeplass med lader til el. bil
- Egen ekstern bod til leiligheten i tillegg til fellesareal
- Privat takterrasse på 51 m2 med gode solforhold
- Stue og kjøkken med samlet areal på 66.6 m2 og takhøyde på 2.64 meter
- To helfliste og innbydende baderom + separat vaskerom
- Stilrent kjøkken fra Sigdal (Type: Amfi Eik i fargen Lakriz)
- Integrerte hvitevarer fra Miele og Simens
- Tre soverom på hhv. 7.1 m2, 14.9 m2 og 18.8 m2
- Hovedsoverommet har eget bad og avsatt areal til Walk-in-closet
- Porttelefon med tv-monitor
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinning
- Sprinkleranlegg og seriekoblet brannvarsling
- Fiber fra Bergen Fiber (Alt i Box)

Presentasjon |
Det er med stor glede Z Megleren v/Dag Jonny Johannessen kan presentere denne særdeles attraktive 4-roms ende/- toppleiligheten i det eksklusive sameiet Biskopshus.

Leiligheten |
Dette er en rålekker og innbydende toppleilighet i det populære prosjektet Biskopshus. Dette er byggets største leilighet og etter vår vurdering den best beliggende leiligheten i bygget - toppetasjen på enden mot Vest og lengst vekk fra veien.

Bygget er nylig oppført og leiligheten er ubebodd og klar til innflytting for ny eier. I byggeperioden har denne leiligheten blitt betydelig oppgradert og påkostet samt fått justert planløsningen for å optimalisere arealbruken, lysforhold og romfølelsen.

Her får du en leilighet med hele 142 m2 på ett plan. Trappefri tilkomst både fra byggets hovedinngang og garasjeanlegget hvor det medfølger fast plass. Flere av rommene i leiligheten har ekstra god takhøyde og store vindusflater. Inneholder gang med rikelig areal for gode garderobeløsninger. Separat vaskerom/tekniskrom med fliselagt gulv og varmekabler. To meget innbydende baderom med store og stilsikre fliser, gulvvarme og innfelt downlights i taket. Badene har innfellbare dusjvegger og pen innredning fra Vitra med heldekkende servant. Leiligheten har tre soverom. Master bedroom er på hele 18.8 m2 med eget bad og areal avsatt til Walk in closet. Det er utarbeidet en særdeles god løsning for rommet med stue og kjøkken som er på hele 66 m2. Her er det avsatt sone for spisestue i tilknytning til kjøkkenet og hovedstue med god plass til sittegrupper. Det er gulvvarme i rommet og innfelt downlightsbelysninger med flere soner, store vindusflater og utgang til terrassen både fra hovedstue og spisestue. Stort og lekker kjøkken med innredning fra Sigdal som har rikelig med skap- og benkeplass. Benkeplaten er av type Silestone Negro Tebas, Blanco vask og Blanco Linus-S blandebatteri. Hvitevarer er som følger: Stort kjøleskap fra Siemens plassert side om side med fryseskap fra Siemens, stillegående oppvaskmaskin fra Miele, stekeovn fra Miele og induksjonstopp fra Miele.

Oppgraderinger utover standard fra utbygger |
Det er i byggeperioden utført betydelige oppgraderinger på standard og løsninger for denne toppleiligheten. Planløsningen er endret for å optimalisere arealbruken og gi mer funksjonelle løsninger. Kjøkkenet er ombygget med høyere standard på innredning og hvitevarer. Baderommene har økt standard og innvendig bod er ombygget til å kunne fungere som vaskerom/tekniskrom. Det er lagt en mer eksklusiv parkett og gulvvarme i de fleste rom. Det er utstrakt bruk av downlightsbelysning og lagt inn ekstra el. punkt. Innvendige dører er oppgradert og vegger er malt i varme og tidsriktige farger. Det er montert lader til el. bil ved garasjeplassen og på den private takterrassen er det montert stor el. styrt markise samt ekstra belysning og el. punkt.

Takterrassen |
Det er vinkelformet takterrasse på hele 51 m2 som vender både mot sør og vest. Her er det rikelig med plass til sittegrupper, grill og spisebord. Det er montert fin utebelysning, el. uttak og stor elektriskstyrt markise. Terrassen er meget solrik og har tilkomst via stor skyvedør både fra stuen og kjøkken/spisestue.

Tekniske installasjoner |
Det er installert seriekoblet brannvarslingsanlegg og sprinkleranlegg. Sikringsskap og aggregat for leilighetens balanserte ventilasjonsanlegg er plassert på vaskerom/teknisk rom (anlegget gir leiligheten et ekstra godt inneklima). Varmtvann leveres fra fellesbereder, noe som bl.a. frigir plass for varmtvannsbereder inne i leiligheten. Fordelerskap for rør i rør system er plassert på badet. Porttelefon med tv-monitor og automatisk åpner for hoveddøren i bygget er plassert i gangen. Det er systemlås som gjør at du har en og samme nøkkel til hoveddør til bygget, dør til garasjeanlegg, bodareal og leiligheten.

Parkering |
Det er stort garasjeanlegg med multiparksystem under bygget med heistilkomst direkte til leilighetens etasje. Med til denne toppleiligheten følger det fast plass med lader til el. bil. Noen av plassene er merket som gjesteplasser og HC-plasser.

Felles utearealer |
Uteområde vil legge til rette for sosialt samvær og aktivitet. Her finner du sjakkbrett, basketballkurv, lekeområde og grøntareal. Fellesområdene vil inneholde elementer av vegetasjon, lek, vannelementer og oppholdsplasser som knytter sammen de større, solrike sonene i hvert gårdsrom.

Sameiet |
Sameiet Biskopshus B-D er bestående av 76 boenheter med tilhørende fellesareal. Enhetene er fordelt over tre bygg, to med totalt 72 leiligheter og ett bygg oppført som rekkehus med 4 enheter. Sameiet er nylig stiftet. I påvente av tinglyst seksjoneringsbegjæring så avventes sameiets registrering i Brønnøysund. Richard S. Sørensen (mob. 900 97 407) er utnevnt til formann i sameiet og forretningsfører er OBOS. Bygget er forsikret i Tryg (avtale nr. 7981154). Utkast til vedtekter følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Fellesutgifter |
Det betales kr 2.658,- pr. mnd. som inkluderer fiber fra Alt i Box (grunnpakke), bygningsforsikring, strøm til fellesareal, service og drift av sameiets tekniske installasjoner, avsetting til framtidig vedlikehold og forretningsførsel. Det er også tenkt at sameiet leier inn tjenester for vask av felles trappegang, gartner og vaktmestertjeneste. Det tas forbehold om justeringer i sum for fellesutgifter og hva dette endelig skal dekke. Garasjeanlegget er seksjonert ut som egen næringsseksjon registrert som separat sameiet. Det betales kr 350,- pr. mnd. til dette sameiet for er felles med bygg A, B, C og D.

Ved overtagelse lå det i avtalen at alle seksjonseierne skulle betale inn en sum for startkapital til samiet. Eier av denne leiligheten har betalt inn denne seksjonens andel.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Visning vil bli annonsert på følgende markedskanaler:
- zmegleren.no
- Finn.no og Ukens bolig på Finn.no
- Algoritmestyrt annonsering på sosiale medier
- Algoritmestyrt annonsering på alle Schibsted sine digitale flater
- Boligannonse i Bergens Tidende/E-avisen sin fredagsutgave

Nærområdet

Leiligheten har etter vår vurdering byggets beste beliggenhet med plassering på enden mot sør/- og vest i byggets toppetasje. Dette er enden som vender mot sjøen og lengst bort fra veien. Terrassen har en meget god plassering for både morgen og kveldsol. Det er fin utsikt mot bl.a. byfjellene både fra leiligheten og terrassen. Biskopshus blir et urbant nabolag med store og fine fellesarealer samt flere soner for både aktivitet og gode samtaler med hyggelige naboer.

Eiendommen er beliggende i et flott og historiks område som byr på fin natur med enkel tilgang til praktfulle turmuligheter. Du får også kort avstand til sjøen hvor du kan nyte et forfriskende morgenbad. Breiviken er i dag i en svært positiv utvikling og er på vei til å etableres som et av de mer attraktive boligområdet med nærhet til Bergen sentrum. Praktfulle Gamle Bergen med store grøntareal finner du i nærområdet.  Norges Handelshøyskole er et samlingspunkt i området sammen med idrettsanlegget Stemmemyren (med fotball- og tennisbane og svømmehall) og Lehmkuhlhallen med treningsstudio, klatrevegger, squashbaner og idrettshall. Ved Biskopshus kan du nyte hverdagen i en avslappet atmosfære, med kort avstand til byens pulserende liv. Det er bare 500 meter til bussholddeplass og få minutters kjøretid til Bergen sentrum og tilvarende kort avstand til Åsane. Det er også gangavstand fra nabolaget til flere dagligvarebutikker. 

Det finnes gode turmuligheter innenfor gangavstand. Det er blant annet etablert en tursti fra Eikeviken mot Hellen Fort som kobles til turstier videre mot Munkebotn, rundemannen og Fløyen. Du finner også flottt områder ved sjøen, som Biskopshavnbukten, Helleneset og Venehaugen.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Det er lagt gulvvarme i alle rom med unntak av to soverom. Det er installert balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.

Parkering

Det er stort garasjeanlegg under bygget med automatisk portåpner og heistilkomst direkte til leilighetens etasje. Med til denne toppleiligheten følger det fast plass hvor det også er montert lader til el. bil.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og byggets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune). Byggene på gnr. 168, bnr. 1125, 1126 og 1127 vil få bruksrett til hverandres felles utenomhusareal.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport bolig som er utarbeidet og tilpasset de nye kravene som kommer med virkning fra 01.01.2022.

Om byggemetoden |
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i betong- og trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med puss, fasadeplater og beslag. Vinduer med isolerglass i pvc karmer. Takkonstruksjonen er utført som flatkonstruksjon, taket er tekket med papp/folie eller tilsvarende. Taket er ikke besiktiget.

Generell informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen, datert den 25. oktober 2021.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte tilstandswrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse nødvendigvis ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann. Det er ingen bygningselementer som har tilstandsgrad 2 (TG2). Alle bygningselementer har ihht. tilstandsrapporten oppnådd TG0 eller TG1.

Diverse

Boligselgerforsikring |
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer |
Denne leiligheten har påkostet en oppgradering av hvitevarer på kjøkkenet som er integrert i innredningen og medfølger i denne handelen.

Annet |
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Merinokvartalet som ligger på nedsiden av denne eiendommen er et pågående prosjekt hvor det skal bygges på to etasjer på deler av det eksisterende bygget. Gå gjerne inn på Bonava sin hjemmeside for å se illustrasjonstegninger eller konferer megler dersom du har spørsmål i denne forbindelse.

Dagens eier har tatt opp noen mindre forhold ved leiligheten som ble påpekt til utbygger ved deres overtagelse. Konferer eventuelt megler dersom du har spørsmål i denne anledning.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt midlertidig brukstillatelse datert den 11.10.2021. Ferdig attest skal framskaffes og bekostes av utbygger straks bygg med tilhørende fellesareal er ferdigstilt. I den midlertidige brukstillatelsen står det notert at hele tiltaket skal være ferdigstilt innen 01.10.2022, jf. byggedaksforskirften § 21-10. Bygget er pt. ikke seksjonert. Det er utbygger (BONAVA) sitt ansvar å gjennomføre og bekoste tinglyst seksjoneringsbegjæring.

Formuesverdi

Ligningsverdien for leiligheten vil bli angitt av ligningsmyndighetene, på bakgrunn av gjeldende beregningssystem/regelverk. Normalt vil ligningsverdi for primærbolig beløpe seg til ca 30 % av markedsverdi.

Adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Bygget er oppført etter gjeldende eneergikrav i teknisk forskrift, TEK 17, og vil som minimum tilfredsstille kravene i ddenne forskriften.

Vei, vann og avløp

Fellesarealet grenser til offentlig vei
Felles privat vannledning til offentlig nett
Felles privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Tinglyste erklæringer

1948/3580-1/106 BESTEMMELSE IFLG. SKJØTE TINGLYST
15.04.1948
Rettigheter og plikter iflg. kommunalt skjøte

1949/5011-1/106 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST
27.05.1949
Best. om innkjørsel

1951/11360-2/106 BESTEMMELSE IFLG. SKJØTE TINGLYST
14.12.1951
Rettigheter og plikter iflg. kommunalt skjøte
OVERFØRT FRA: 4601-168/1126

1959/1423-2/106 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST
09.02.1959
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. bygning

1966/193-1/106 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST
12.01.1966
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. lagerskur

1975/2248-1/106 BESTEMMELSE OM KLOAKKLEDN TINGLYST
27.10.1975
Dokumentnummer skal være 22840
Solidarisk ansvar for reperasjon og vedlikehold av
fellesledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
OVERFØRT FRA: 4601-168/1126

1983/5090-1/106 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST
28.02.1983
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. søppelhus
og halvtekketak

2021/1095842-1/200 BESTEMMELSE OM KLOAKKLEDNING TINGLYST
06.09.2021 21:00
RETTIGHETSHAVER:BERGEN KOMMUNE
Org.nr: 964338531
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om bebyggelse i nærhet av anlegg
Bestemmelse om (begrensning av) endring i terrenget i nærheten av anlegg

2020/2149365-1/200 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST
25.02.2020 21:00
:Knr:4601 Gnr:168 Bnr:1125
Bestemmelse om sprening og planere terreng
Bestemmelse om støttemur
Gjelder denne registerenheten med flere

2020/2149415-1/200 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE TINGLYST
25.02.2020 21:00
:Knr:4601 Gnr:168 Bnr:1125
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering


Reguleringsplaner over grunnen
PlanID: 18920000
Plantype: 30
Plannavn: BERGENHUS. GNR 168 BNR 1121, 1125, 1126, 1127 OG 1128, YTRE SANDVIKEN, BREIVIKSVEIEN - ELLERHUSENS VEI
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 23.04.2014
Saksnr: 200501862
Dekningsgrad: 36,3 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner over grunnen)
PlanID: 18920000
Reguleringsformål: 760 - Felles gårdsplass
Dekningsgrad: 36,3 %

Reguleringsplaner på grunnen
PlanID: 18920000
Plantype: 30
Plannavn: BERGENHUS. GNR 168 BNR 1121, 1125, 1126, 1127 OG 1128, YTRE SANDVIKEN, BREIVIKSVEIEN - ELLERHUSENS VEI
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 23.04.2014
Saksnr: 200501862
Dekningsgrad: 100,0 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen)
PlanID: 18920000
Reguleringsformål: 990 - Annet kombinert formål
Dekningsgrad: 57,4 %

PlanID: 18920000
Reguleringsformål: 912 - Bolig/Kontor
Dekningsgrad: 41,6 %

PlanID: 18920000
Reguleringsformål: 710 - Felles avkjørsel
Dekningsgrad: 1,0 %

PlanID: 18920000
Reguleringsformål: 320 - Gang-/sykkelvei
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²)

Begrensninger (Reguleringsplaner på grunnen)
PlanID: 18920000
Reguleringsformål: 640 - Frisiktsone
Dekningsgrad: < 0,1 % (2,0 m²)

Reguleringsplaner under grunnen
PlanID: 18920000
Plantype: 30
Plannavn: BERGENHUS. GNR 168 BNR 1121, 1125, 1126, 1127 OG 1128, YTRE SANDVIKEN, BREIVIKSVEIEN - ELLERHUSENS VEI
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 23.04.2014
Saksnr: 200501862
Dekningsgrad: 48,8 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner under grunnen)
PlanID: 18920000
Reguleringsformål: 730 - Felles parkeringsplass
Dekningsgrad: 48,8 %

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom
PlanID: 65270000
Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018
Ikrafttrådt: 19.06.2019
Dekningsgrad: 100,0 %

Arealformål i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Arealstatus: 1 - Nåværende
Arealformål: 1130 - Sentrumsformål
Beskrivelse: Byfortettingssone
Områdenavn: BY
Dekningsgrad: 100,0 %

Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Hensynssonetype: KpStøySone
Hensynssonenavn: H220_3
Beskrivelse: Vei støy - gul sone
Dekningsgrad: 9,2 %

Temakart blågrønne strukturer
PlanID: 15750000
Plannavn: BERGENHUS. KDP SANDVIKEN - FJELLSIDEN NORD
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 19.02.2001
Dekningsgrad: < 0,1 % (1,3 m²)

Arealformål i kommunedelplan
PlanID: 15750000
Arealstatus: 1 - Nåværende
Arealformål: 150 - Offentlig bygning
Dekningsgrad: < 0,1 % (1,3 m²)

PlanID: 15750000
Arealstatus: 1 - Nåværende
Arealformål: 610 - Veiareal
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²)

Planer i nærheten av eiendommen
PlanID: 18350000
Type: 35
Plannavn: BERGENHUS. GNR 168 BNR 139, NORGES HANDELSHØYSKOLE
Saksnr: 200408629

PlanID: 11380200
Type: 30
Plannavn: BERGENHUS. DELER AV GNR 168 BNR 1158 MFL., BISKOPSHAVN OG EIKEVIKEN
Saksnr: 200504150

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen
Eiendom: -
Bygningsnr: 139334914-1
Endring: tilbygg
Bygningstype: Tomannsbolig, vertikaldelt
Status: Bygningsnummer utgått
Dato: ukjent
Saksnr: 941090

Eiendom: 168/1121
Bygningsnr: 139849671
Bygningstype: Kontor- og adm.bygning rådhus
Status: Bygning godkjent for riving/brenning
Dato: 06.08.2021
Saksnr: 201420663

Eiendom: 168/1121
Bygningsnr: 139849671
Bygningstype: Kontor- og adm.bygning rådhus
Status: Bygning godkjent for riving/brenning
Dato: 06.08.2021
Saksnr: 202110017

Eiendom: 168/1121
Bygningsnr: 139849671-1
Endring: Påbygg
Bygningstype: Kontor- og adm.bygning rådhus
Status: Bygging avlyst
Dato: 01.01.2020
Saksnr: 201420663

Eiendom: 168/1121
Bygningsnr: 139849698
Bygningstype: Annen kontorbygning
Status: Bygning godkjent for riving/brenning
Dato: 09.02.2018
Saksnr: 201739122

Eiendom: 168/1121
Bygningsnr: 139849701
Bygningstype: Annen kontorbygning
Status: Bygning godkjent for riving/brenning
Dato: 09.02.2018
Saksnr: 201739122

Eiendom: 168/1121
Bygningsnr: 300916184
Bygningstype: Store sammenb. boligbygg på 5 etg. el. Mer
Status: Rammetillatelse
Dato: 06.08.2021
Saksnr: 202110017

Eiendom: 168/1121
Bygningsnr: 300916380
Bygningstype: Store sammenb. boligbygg på 5 etg. el. Mer
Status: Rammetillatelse
Dato: 06.08.2021
Saksnr: 202110017

Eiendom: 168/1121
Bygningsnr: 300916411
Bygningstype: Store sammenb. boligbygg på 5 etg. el. Mer
Status: Rammetillatelse
Dato: 06.08.2021
Saksnr: 202110017

Eiendom: 168/1128
Bygningsnr: 9413766-3
Endring: Påbygg
Bygningstype: Annen lagerbygning
Status: Meldingssak tiltak fullført
Dato: 01.01.2011
Saksnr: 200809378

Eiendom: 168/1132
Bygningsnr: 139334892- 1
Endring: Ombygging
Bygningstype: Enebolig
Status: Ferdigattest
Dato: 26.09.2011
Saksnr: 200911350

Eiendom: 168/1133
Bygningsnr: 9426612-1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Tomannsbolig, vertikaldelt
Status: Tatt i bruk
Dato: 01.10.1984
Saksnr: 811933

Eiendom: 168/1133
Bygningsnr: 9426612-3
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Tomannsbolig, vertikaldelt
Status: Ferdigattest
Dato: 10.02.2009
Saksnr: 200611573

Eiendom: 168/1135
Bygningsnr: 139334914- 2
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Tomannsbolig, vertikaldelt
Status: Tatt i bruk
Dato: 13.04.1999
Saksnr: 990552

Eiendom: 168/1136
Bygningsnr: 139334930- 1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Enebolig
Status: Tatt i bruk
Dato: 01.01.2004

Eiendom: 168/1136
Bygningsnr: 139334930- 2
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Enebolig
Status: Tatt i bruk
Dato: 01.01.2006

Eiendom: 168/1177
Bygningsnr: 139335341- 1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Enebolig m/hybel/sokkelleil.
Status: Tatt i bruk
Dato: 21.11.1997
Saksnr: 961270

Eiendom: 168/1181
Bygningsnr: 139335384- 1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Tomannsbolig, vertikaldelt
Status: Bygging avlyst
Dato: 21.10.2016
Saksnr: 201324184

Eiendom: 168/1181
Bygningsnr: 139335384- 2
Endring: Underbygg
Bygningstype: Tomannsbolig, vertikaldelt
Status: Midlertidig brukstillatelse
Dato: 14.05.2020
Saksnr: 201805859

Eiendom: 168/1181
Bygningsnr: 300675489
Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 22.03.2018
Saksnr: 201805859

Eiendom: 168/1184
Bygningsnr: 139335414- 1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Enebolig m/hybel/sokkelleil.
Status: Tatt i bruk
Dato: Ukjent
Saksnr: 200100429

Eiendom: 168/1191
Bygningsnr: 139335503- 1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Enebolig
Status: Tatt i bruk
Dato: 01.01.2005

Eiendom: 168/1211
Bygningsnr: 9428003-1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Kirke kapell
Status: Tatt i bruk
Dato: 22.04.1985
Saksnr: 842141

Eiendom: 168/156
Bygningsnr: 139325028- 1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Enebolig m/hybel/sokkelleil.
Status: Ferdigattest
Dato: 15.02.2013
Saksnr: 201201440

Eiendom: 168/159
Bygningsnr: 139325044- 1
Endring: Påbygg
Bygningstype: Enebolig
Status: Rammetillatelse
Dato: 13.08.2018
Saksnr: 8 201816263

Eiendom: 168/1886
Bygningsnr: 9418040-1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Enebolig
Status: Tatt i bruk
Dato: 01.01.2018
Saksnr: 200917376

Eiendom: 168/2021
Bygningsnr: 20830948-1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Tomannsbolig, vertikaldelt
Status: Tatt i bruk
Dato: 01.01.2006
Saksnr: 2532007

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel. Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Salgs- og betalingsvilkår

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter oppfordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, fortrinnsvis sammen med fagkyndig person. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse. Dette innebærer at avhendingslovens regler om når boligen har en mangel, fravikes til ugunst for kjøper.

Dette betyr blant annet at det kun foreligger en mangel når:
Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.
Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg selv, må det tas særskilt forbehold om dette i bud.

Økonomi

Prisantydning 11 300 000
Omkostninger 282 592
TOTALT 11 582 600

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF