Nordre Bildøyna 16

Solgt

2 380 000

Prisantydning

Boligtype

Hytte

Totalpris

2 451 640

P-rom

53 KVM

Antall rom

3 Soverom

Nordre Bildøyna 16 (Solgt)

Idyllisk sjøeiendom på Straume | Oppusset med fine kvaliteter | Naust og egen sjølinje | Kort kjøretid fra sentrum!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Nordre Bildøyna 16 2 380 000 71 642 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Hytte Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
53 / 53 / 60 KVM Eiet tomt, 1808 KVM 60220109

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Gang, toalettrom med Cinderella forbrenningstoalett, 3 soverom og stue med åpen kjøkkenløsning. Fra stuen er det adkomst til et kaldtloft.

Innhold | Underetasje:
Åpent kjellerrom.

Uthus/bod:
I hagen er det et eldre uthus/redskapsbod.

Naust og brygge:
Tilknyttet eiendommen er det et naust med tilhørende bryggeanlegg, som ligger ved sjøen like nedenfor hytten. Det er bygget kai over tidligere slipp, som var ødelagt. Bygging av ny kai over tidligere slipp er ikke byggemeldt eller godkjent av Øygarden kommune.

Parkering:
Det er felles biloppstillingsplass med låst bom, som disponeres av medlemmer tilknyttet Bildøy hyttelag. Det er ca. 8 minutters gåavstand fra parkeringsplassen fram til hytten.

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

1. etasje | 53 m²:
Gang (4,4 m²), toalett (2 m²), soverom (4,4 m²), soverom (3,7 m²), soverom (6,1 m²), stue og kjøkken (30,7 m²).

Soverommene oppfyller ikke kravet til størrelse. Som følge av at dette er en fritidsbolig er rommene definert som soverom (kilde: Tilstandsrapport).

Samlet primærareal (P-rom) = 53 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 53 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 53 m²

Standard

Kort oppsummert:
- Nydelig fritidseiendom med naust og egen sjølinje
- Stor selveiende tomt på 1.882 kvm.
- Hytte og naust betydelig oppgradert
- Rundt 5 minutters kjøretid til Sartor Storsenter
- Ca. 25 minutters kjøretur fra Bergen sentrum
- Umiddelbar nærhet til sjølivets gleder
- Nærhet til flotte og varierte turområder

Følgende oppgradering er utført av nåværende eier:
- Skiftet tak og takrenner (shingeltak) 2019
- Kledd inn skorstein og montert turbowent pipevindvifte 2019
- Skiftet kledning utvendig på tre vegger 2019
- Skiftet alle vinduer (ett vindu i kjeller er ikke byttet) 2019-2020
- Fått innlagt strøm 2019
- Malt hytten utvendig 2019-2020
- Malt alle overflater innvendig 2019
- Skiftet alle innerdører 2019
- Montert forbrenningstoalett (Cinderella Comfort) 2019
- Ny ytterdør med Yale kodelås 2019
- Installert luft-til-luft varmepumpe 2019
- Fjernet parafinovn med åpen peis og montert lukket vedovn (Dovreovn / kjøpt brukt) 2019
- Installert Verisure innbrudds- og brannalarm 2019
- Montert kjøkken (IKEA) med hvitevarer (platetopp, vifte, stekeovn og kjøl-/fryseskap) 2020
- Laget trapp og terrasse samt utekjøkken utenfor inngangsparti 2020
- Installert takvann-system med tank, pumpe og varmtvannsbereder 2021
- Installert panelovner for frost sikring 2021
- Renovert naust 2021
- Bygget kai over slipp som var ødelagt (ikke byggesøkt) 2021

Presentasjon | Det er med stor glede ZMEGLEREN presenterer denne flotte fritidseiendommen på Nordre Bildøyna (Straume), rundt 25 minutters kjøretur fra Bergen sentrum.

Skjærgårdsidyll | Denne sjøeiendommen er et aldri så lite skjærgårdsparadis. Hytten er betydelig oppgradert med nytt shingeltak og pipehette, nye vinduer, ny ytterkledning på tre vegger og nytt Ikea kjøkken med tilhørende hvitevarer. Innvendige overflater er malt i duse og moderne fargetoner. Hytten fremstår som meget sjarmerende og bør oppleves.

Eiendommen | Tomten har god størrelse med et areal på 1.882 kvm. Eiendommen består av naturtomt, naust med kai, utekjøkken, gressplen og diverse beplantninger. Naustet er oppgradert med nye takplater (alu), nye vinduer og ny ytterkledning. Her nyter man i fullt monn den flotte beliggenheten ved sjøen i fine omgivelser. Et lite stykke utenfor storbyen er dette et paradis for dem som verdsetter sjølivets mangfold.

Tilgjengelighet | Hytten ligger vakkert og skjermet til ved sjøen, med kort kjøretid fra Bergen sentrum. Her kan man tilbringe tiden gjennom hele sommerhalvåret og pendle til jobb. Solforholdene, som omkranser eiendommen, anses som gode.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en herlig fritidseiendom med gjennomgående fine kvaliteter, tilhørende naust, umiddelbar nærhet til sjøen og ikke minst en kort kjøretur fra sentrum. Velkommen til visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Erik Alræk
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 40 40 16 66
E-post: ea@zmegleren.no

Nærområdet

Eiendommen ligger i et etablert hyttefelt, med gode solforhold og flott utsikt mot sjøen samt tilliggende område. Det er få minutters kjøretid til Sartor Storsenter, der man finner et mangfold av butikker, restauranter og ulike servicetilbud. Ved Straume terminal finner man totalt 20 ulike busslinjer (ca. 15 minutters gange fra eiendommen). Kort kjøretid til Bildøy idrettsplass og Bildøyhallen aktivitetshall. Nærmeste ladepunkt for el-bil finner man ved Fjell rådhus. Stipulert kjøretid til Bergen sentrum utgjør rundt 25 minutter. Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

- Vegghengt varmepumpe i stuen (ny i 2019)
- Dovre vedovn i stuen (kjøpt brukt i 2019)
- Diverse panelovner (nye i 2021)

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Bildøy hyttelag disponerer en parkeringsplass med bom. Fra biloppstilingsplassen er det rundt 8 minutters gange fram til hytten.

Hyttelaget har gitt følgende oppfordring for dem som parkerer på plassen:

Parker slik at du utnytter parkeringsplassen best mulig - parker tett, men ikke så tett det kan oppstå parkeringsbulker.

Om dere skal parkere flere biler tilknyttet samme hytte: Parker bilene etter hverandre slik at dere likevel bare tar én plass i bredden. I pressperioder bør antall biler per hytte begrenses.

Ikke lagre båt- og tilhengere på parkeringsplassene. Hengerne opptar plasser permanent og reduserer andre hytteeieres mulighet til å finne parkeringsplass i perioder med mange besøkende hytteeiere. I leiekontrakten med grunneier er det også et punkt som tilsier at tilhengere ikke skal hensettes på parkeringsplassen.

Viktig informasjon angående hyttelagets parkeringsplass:
Et forhold som er av betydning for alle eiendommene på Nordre Bildøy (tidligere Hytteområde) er "kravet" fra kommunen om at eiendommene har parkeringsplass/biloppstillingsplass. I dag er dette ivaretatt ved at Bildøy Hyttelag har egen opparbeidet parkeringsplass basert på leieforhold med grunneier.  Del av medlemsavgift pålydende kr. 800,- til Hyttelaget går med til innbetaling av årlig leie til grunneier. Ved oppstart nytt Sotrasamband (nåværende RV 555) / ny vei til Nordre Bildøy, vil Hyttelaget miste sin nåværende parkeringsplass. Statens Vegvesen har skriftlig garantert en ny permanent biloppstillingsplass for Hyttelagets medlemmer når Sotrasambandet over Bildøyna er ferdigstilt (kilde: Hyttelagets leder).

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Eiet tomt på 1.808 kvm. Tomten består i hovedtrekk av naturtomt, terrasseplatting med utekjøkken, naust og brygge.

Tomten er fradelt i henhold til skylddelingsforretning. Det vil si at den ikke er fysisk oppmålt av kommunen. Det tas følgelig forbehold om arealavvik.

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Grunnmur og fundamenter av mur- og betongkonstruksjoner. I kjelleren er det åpent mot grunn, i 1.etasje er det trebjelkelag ned mot kjelleren.

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning.

Vinduer:
Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Vinduene er fra 2019 med unntak av vinduet i kjelleren. Vinduene har normal brukslitasje i henhold til alder. Vinduet i kjelleren er av eldre dato og bør vurderes byttet.

Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjonen er utført som saltakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med shingel. Taket på hytten er tekket med shingel. Taket på naustet er tekket med aluminiumsplater. Taktekkingen på hytten ble skiftet i 2019. Taktekkingen på naustet ble skiftet 2021. Undertaket antas å være i fra 1970 og 2021.

Naust og redskapsbod:
Naustet er oppført med grunnmur i naturstein, murt i betong. Takkonstruksjonen er utført som saltakskonstruksjon av trebjelker. Taket
er tekket med aluminiumsplater. Redskapsboden er i dårlig forfatning. Utbedring må påregnes.

Overordnet faglig vurdering av eiendommen:
Avvik som er funnet på befaringsdagen står nærmere beskrevet under de aktuelle bygningsdelene. Ved avhending av eiendommen gjøres
det oppmerksom på selgers opplysningsplikt og kjøpers undersøkelses plikt iht. Lov om avhending. Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at boligens alder tilsier at det ved ombygning/ modernisering kan fremkomme feil og mangler. En må være klar over at boligen opprinnelig er fra 1970 og at bygningsdeler som ikke er skiftet kan være på slutten av sin levetid. Det er viktig å påpeke at bygningen anses å være oppført i henhold til de forskrifter som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor påregnes et avvik i forhold til dagens standard.

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. BTA er beregnet areal. Soverommene
oppfyller ikke kravet til størrelse. Som følge av at dette er en fritidsbolig er rommene definert som soverom. Takhøyden i stuen ble målt til 3,29m på det høyeste. I naustet ble takhøyden målt til 2,67m på det høyeste.

Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

Vesentlige endringer etter byggår:
Opplysninger fra hjemmelshaver:
- Fjernet Sitkagraner på eiendommen i 2019
- Malt alle innvendige overflater og montert nye innerdører og ytterdør i 2019
- Skiftet taktekking og takrenner i 2019
- Skiftet vinduene i 2019/2020, med unntak av et vindu i kjelleren
- Skiftet ytterkledning på 3 av ytterveggene i 2019. Malt utvendig i 2019/2020
- Lagt inn strøm i 2019
- Montert kjøkkeninnredning fra IKEA med hvitevarer fra AEG i 2019
- Montert forbrennings toalett (Cindarella Comfort) 2019
- Installert luft til luft varmepumpe 2019
- Kledd inn skorstein og montert turbowent pipevindvifte 2019
- Montert vedovn i 2019
- Laget trapp og terrasse samt utekjøkken utenfor inngangsparti 2020
- Installert takvannsystem med tank, pumpe, varmtvann bereder i 2021
- Installert panelovner for frost sikring 2021
- Bygget kai over slipp som var ødelagt (ikke bygge søkt) 2021
- Naustet ble betydelig oppgradert i 2021

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 28.04.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg. Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

1.1 Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet:
Det ble observert sprekk/riss enkelte steder i grunnmuren, disse anses og være normale og indikerer ikke aktive setningsskader, umiddelbare tiltak vil ikke være nødvendige. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke benyttet diffusjonstetting mot grunn og fuktsikringen oppfyller ikke krav til sikring etter dagens forskrifter. Dreneringen bør kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. For utbedring av dreneringen må dreneringen skiftes ut, tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si. I naustet er det observert fuktinnsig enkelte steder.

1.2 Krypekjeller:
Som følge av kjellerens oppbygning vil luftfuktigheten varier ved temperaturforandringer og endringer i utvendig klima, samt at man risikerer avdamping fra grunnen. Relativ luftfuktighet under 60 % anses å være tørt. Relativ luftfuktighet mellom 60-74 % er akseptabelt. I kjelleren vil den relative luftfuktigheten tidvis overstige 74% som indikerer at det vil være fuktighet. Det vil være fuktinnsig enkelte steder i kjelleren. Slik kjelleren fremstod på befaringsdagen vil ikke umiddelbare tiltak være nødvendig. Ved endring av krypekjellerens bruk må det gjennomføres tiltak for fuktsikring.

4.1 Takkonstruksjon, taktekking og skorstein over tak:
Konstruksjonen er fra byggeår, det må derfor påregnes et avvik i forhold til dagens standard. Takkonstruksjonen har en del skjevheter i konstruksjonen. For å utbedre skjevhetene må det skiftes bjelker i konstruksjonen, slik taket fremstod på befaringsdagen vil ikke nødvendige tiltak være nødvendig, tilfellet bør jevnlig kontrolleres. Takkonstruksjonen på naustet ble utbedret i 2021 og vil alene få tilstandsgrad 1.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Faste årlige kostnader (oppgitt for siste år):
Årsavgift Bildøy hyttelag: Kr. 800,-
Bygningsforsikring Gjensidige: Kr. 4.310,-
Strømkostnad inkl. netteleie: Ca. kr. 600,- i snitt per måned = kr. 7.200,- per år
Kommunale avgifter: Kr. 3.180,- per år

Årlige kostnader er basert på selgers eget forbruk og iht. deres egen forsikringsavtale. Avvik vil følgelig forekomme.

Bildøy hyttelag:
Eiendommen er medlem av Bildøy hyttelag, som består av mer enn 60 hytter. Årskontingenten for 2022 utgjør kr. 800,-. Hyttelaget skal ivareta medlemmenes interesser. Blant annet har hyttelaget en felles biloppstilingsplass med låst bom, som er tilgjengelig for medlemmene. Ved Gamle Bildøy bro er det også en flytebrygge tilgjengelig, dersom man skal frakte materialer eller varer til landstedet via sjøveien. For ytterligere informasjon henviser vi til hyttelagets hjemmeside: www.hyttelaget.no

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn. Frittstående hvitevarer kan medfølge etter avtale med selger.

Møbler/innbo:
Ifølge selger kan diverse møbler og innbo følge med etter nærmere avtale.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ifølge Øygarden kommune foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen.

Ansvarlig megler har mottatt godkjente bygningstegninger fra kommunen, stemplet 12.02.1968. Tegningen viser at hytten er innredet med vindfang, gang, 3 soverom, kjøkken og stue på hovedplanet. Kjelleren er inntegnet med matbod, diverse, toalettrom og rom for brensel. I ettertid er planløsningen endret noe ved at toalettrom er etablert på hovedplanet. I tillegg er det laget en åpen løsning mellom stue og kjøkken. Stuen er også gjort større ved at det ene soverommet er fjernet og reetablert ved siden av det "nye" toalettrommet. Disse endringene er ikke omsøkt, men alle rommene på hovedplanet er godkjente som oppholdsrom - ref. tegningen fra kommunen.

På den godkjente tegningen datert 12.02.1968 fremgår det også at det er 4 bygg på eiendommen. Hytte, 2 uthus og naust. Det ene uthuset er fjernet. Tegningen samsvarer med de byggene som ligger på eiendommen i dag (bortsett fra det ene uthuset som er fjernet). Selger har for øvrig ingen opplysninger om hva tidligere eiere eventuelt har søkt om.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Det gjøres særskilt oppmerksom på at kai, som er bygget over tidligere slipp (som var ødelagt), er ikke omsøkt og derved ikke godkjent av Øygarden kommune. Kjøper overtar eiendommen på bakgrunn av denne situasjonen for egen regning og risiko.

Godkjente bygningstegninger følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Formuesverdi for inntektsåret 2020: Kr. 85.158,-

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til fritidsformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne fritidseiendommen har fått energikarakter: Gul F

Energiattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Vei, vann og avløp

- Privat vei (opparbeidet sti) til offentlig vei
- Takvann (800 liters beholder med tilhørende pumpe)
- Cinderella Comfort forbrenningstoalett (ny i 2019)

Det er opparbeidet sti fra hovedvei fram til hytten (få minutters gåavstand).

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei. Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

Ingen tinglyste erklæringer er registrert på eiendommen.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område.

I henhold til kommuneplan (planid: 124620080013 - Spjeldspollen, Småbåtanlegg (28-1 m.fl.), er delareal 72 kvm. avsatt til bevaring kulturmiljø og delareal 1.809 kvm. avsatt til sentrumsformål/framtidig. Delareal 1.797 kvm. er båndlagt for regulering etter plan- og bygningsloven.

I henhold til endelig vedtatt arealplan/kommunedelplan (planid: 124620080019 - KDPL Bildøyna/Sotra Kystby 2013-2024) er følgende delarealer avsatt til sentrumsformål/framtidig (1.809 kvm.), bevaring kulturmiljø (72 kvm.), båndlegging for regulering etter plan- og bygningsloven (1.797 kvm.).

Reguleringsplaner under arbeid:
Planid: 124620140005
Plannavn: 388 RP Straumsosen, Bildøyna, område SE2 (34-6 m.fl.) 20140005
Status: Planlegging igangsatt
Plantype: Områderegulering

Nytt Sotrasamband og Sotra Kystby er under planlegging. Dette vil kunne få konsekvenser for eiendommen som selges. Det anbefales at man kontakter Øygarden kommune for ytterligere informasjon.

Reguleringssvar fra Øygarden kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMEGLEREN kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 2 380 000
Omkostninger 71 642
TOTALT 2 451 640

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF