Våkleivåsen 26

Solgt

3 975 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

4 178 510

P-rom

105 KVM

Antall rom

3 Soverom

Våkleivåsen 26 (Solgt)

Flott rekkehusleilighet over 2-plan | Solrik uteplass | Garasjeplass med elbillader | Populært og barnevennlig område!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Våkleivåsen 26 3 975 000 13 875 5 500
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Borettslag 1
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
105 / 115 / 128 KVM Fellestomt, 18152 KVM 60220046

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Entré/gang med trapp til 2. etasje, helfliset bad/wc, vaskerom, innvendig bod med god størrelse og 2 soverom.

Innhold | 2. etasje:
Helfliset gjestetoalett, soverom, kjøkken og stue/spisestue.

Uteplasser:
Fra det ene soverommet i 1. etasje er det det adkoms til en romslig og sydvendt terrasse, der morgen- og formiddagssolen kan nytes (areal 35,2 m²). Fra kjøkkenet i 2. etasje er det tilkomst til en flott opparbeidet hage med tilhørende markterrasse med ettermiddags- og kveldssol (areal 17,6 m²).

Eksterne boder:
I 2. etasje er det en ekstern bod, som disponeres av denne boligen (adkomst via felles trapp). I tillegg er det en nettingbod tilknyttet garasjeanlegget.

Fast parkering:
Tilknyttet boligen er det fast garasjeplass med elbillader i felles garasjeanlegg.  I tillegg disponerer borettslaget også noen gjesteplasser på oppmerket område.

Primærareal
Følgende rom inngår i boligens primærareal (P-rom):

1. etasje | 47 kvm.:
Entré/trapperom (9,7 m²), gang (3,3 m²), bad (5,3 m²), vaskerom (4,8 m²), soverom (8,7m²), og soverom(12,9 m²).

2. etasje | 58 kvm.:
Stue (36,3 m²), toalett (2,2 m²), kjøkken (11,2 m²), soverom (7,7 m²).

S-ROM:
1. Etasje: Bod (10,3 m²).

Samlet primærareal (P-rom) = 105 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 115 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 128 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Flott rekkehusleilighet (andel) i populært område
- Nydelig opparbeidet hage med natursteinsmur og plommetrær
- 2 solrike markterrasser med god størrelse
- 3 soverom, helfliset bad, vaskerom og gjestetoalett
- Vinduene ble skiftet i 2005
- Ytterkledningen ble skiftet i 2005
- Badet og toalettrommet ble pusset opp i 2008
- Velholdt Ikea kjøkken som ble installert i 2008
- Parkettgulvene ble lagt ned i 2008
- Terrasseplattingen i 2.etasje ble oppført i 2021/2022
- Fast garasjeplass med elbillader og gjesteparking
- Ikke 2,5% dokumentavgift for kjøper
- Gåavstand til Fjellsdalen barneskole og flere barnehager
- Få minutters gange til Bønes Senter og Spar dagligvareforretning
- Kort avstand til bussforbindelse
- Nærhet til Kyrkjetangen badeplass
- Kort kjøretid til Sandsli, Kokstad og Flesland via Knappetunnelen

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Erik Alræk presenterer denne flotte rekkehusleiligheten over 2-plan (andel) med utmerket beliggenhet i meget barnevennlige omgivelser i Våkleivåsen på Bønes. Leiligheten har en gunstig plassering med enkel adkomst. Det følger med fast garasjeplass med elbillader og 2 eksterne boder.

Innholdsrikt | Boligen har en innholdsrik romløsning og egner seg godt for en barnefamilie. Området er pent opparbeidet med gode oppvekstkår for barna i familien. Det er gåavstand til Fjellsdalen barneskole, flere barnehager og gode bussforbindelser.

Uteplasser | Tilknyttet boligen er det 2 markterrasser med god størrelse, der solen kan nytes til fulle. Hagen er meget pent opparbeidet med flott natursteinsmur og 2 plommetrær. Solforholdene, som omkranser eiendommen, anses som meget gode.

Parkering | Det følger med en fast garasjeplass med elbillader (type: Salto). I tillegg disponerer borettslaget noen utvendige gjesteplasser.

Infrastruktur | De aller fleste ønsker en smidig og effektiv hverdag. Da kan det være greit å vite at det er gåavstand til nærliggende busstopp, Bønes Senter med Spar dagligvareforretning m.m. Alt innenfor en fornuftig radius fra borettslagets område. I tillegg er det få minutters kjøretid til Krambua og Oasen Storsenter, der man finner utallige butikker og forskjellige servicetilbud.

Omkostninger | Ved kjøp av andelsbolig, betaler man ikke 2,5% dokumentavgift til staten. Ved kjøp til prisantydning ville dokumentavgiften utgjort kr. 99.375,-. Omkostningene for kjøper er derved forholdsvis lave. Vedtektsfestet forkjøpsrett er forhåndsutlyst via forretningsfører Vestbo.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Samlet sett en arealeffektiv og koselig familiebolig med utmerket beliggenhet i et populært område. Boligen bør seés og oppleves - velkommen til visning!

Nærområdet

Denne rekkehusleiligheten (andelsbolig over 2-plan) ligger i et barnevennlig område med begrenset biltrafikk i Våkleivåsen på Bønes, omtrent midt mellom sentrum og Bergen Lufthavn, Flesland. Her får man nærhet til de fleste daglige fasiliteter. Bønes Senter med blant annet Spar dagligvarebutikk ligger like i nærheten. Her finner du også gode bussforbindelser (linjene 14, 15, 25, 49 og 55). Innen rimelig gåavstand ligger Fjellsdalen skole (1-7 kl.), Bergen Racket Senter og Bøneshallen. Det er for øvrig kort avstand til flere barnehager. For den aktive er det flotte turmuligheter, med Løvstakken og Løvstien som naturlige utgangspunkt. Det er kort kjøretid til Kyrkjetangen offentlige badeplass, flere dagligvareforretninger ved Krambua på Fjøsanger samt Oasen Storsenter, der man finner utallige butikker og ulike servicetilbud. Stipulert kjøretid til Sandsli og Kokstad utgjør ca. 10 minutter via Knappetunnelen. Beregnet kjøretid til Bergen sentrum utgjør rundt 15 minutter via Straumevegen. Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

- Gulvvarme på bad
- Gulvvarme på det ene soverommet
- Gulvvarme på gjestetoalett
- Vegghengt varmepumpe i entré/gang (luft-til-luft)

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

- Fast garasjeplass med elbillader i felles anlegg

Det gjøres oppmerksom på at det er installert 2 elbilladere tilknyttet garasjeplassen. Den ene laderen (Salto) følger med. Den andre kommer selger til å fjerne.

Borettslaget disponerer også noen utvendige gjesteplasser.

Tomt

Opparbeidet fellestomt på 18.152 kvm., som eies av borettslaget. Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og byggenes plassering på tomten.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser.

Gulv på grunn:
Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller av betong.

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning.

Vinduer:
Vinduer med isolerglass i malte flater.
 
Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjonen er utført som saltakskonstruksjon, taket er tekket med sutak, lekter og takstein.

Samlet oppsummering om byggemetoden:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning. Vinduer med isolerglass i malte flater. Takkonstruksjonen er utført som saltakskonstruksjon, taket er tekket med sutak, lekter og takstein.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av bygningssakkyndig/takstmann Mats Hansen den 16.02.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg. Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Vesentlige endringer etter byggeår:
- Vinduene ble skiftet i 2005
- Ytterkledningen ble skiftet i 2005
- Badet og toalettrommet ble pusset opp i 2008
- Kjøkkenet ble montert i 2008
- Parkettgulvene ble lagt i 2008
- Terrasseplattingen i 2.etasje ble oppført i 2021/2022

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

Takstmannens vurdering ved TG2:
1.1 Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet
Det ble observert sprekk/riss enkelte steder i grunnmuren, disse anses og være normale og indikerer ikke aktive setningsskader, umiddelbare tiltak vil ikke være nødvendige. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Dreneringen bør kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. For utbedring av dreneringen må dreneringen skiftes ut, tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si.

4.2 Undertak, lekter og yttertekking (taktekkingen)
Over halve forventete levetid for taktekkingen er oppbrukt. Taktekkingen må jevnlig kontrolleres. På befaringsdagen ble det observert mose på takstein. Mosen bidrar til å holde på fuktigheten, og kan derfor øke faren for frostsprengning.

7.1.1 Våtrom Overflate vegger og himling
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Overflatene vil fungere tilfredsstillende.

7.1.2 Våtrom Overflate gulv
Det ble ikke målt tilstrekkelig fall i henhold til gjeldende forskrifter, våtrommene vil fungere med dette avviket.

7.1.3 Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres.

10.1 WC og innvendige vann- og avløpsrør
Både vannforsyningsrør og avløpsrør er av eldre dato. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på avløpsrør. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. På vegghengttoalett var det ingen synlig drensåpning/spalte hvor en eventuell lekkasje vil kunne oppdages. Dersom toalettet ikke har innebygget drensløsning, bør det etableres drensåpning.

11.1 Elektrisk anlegg og samsvarserklæring
Det elektriske anlegget er av eldre dato. Det bør som et minimum gjennomføres el-kontroll av hele anlegget

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Faste årlige kostnader:
Strøm årlig gjennomsnittlig forbruk siste 3 år = ca. 7.900 kWh
Felleskostnad kr. 5.500,-/mnd. = Kr. 66.000,- per år
Innboforsikring ca. kr. 2.000,- per år

Årlige kostnader er basert på selgers eget forbruk og iht. deres egen forsikringsavtale. Avvik vil følgelig forekomme.

Hvitevarer:
Selger opplyser at det er kun integrert komfyr med koketopp, som medfølger i handelen. Frittstående kjøleskap og oppvaskmaskin følger ikke med. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn av kjøper.

Annet:
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attest:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Nybygg
Dato: 16.05.1983

Ferdigattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Borettslag/boliglag

Om borettslaget:
Vestre Bønes borettslag (org.nr. 955 148 363) er tilknyttet forretningsfører Vestbo.

Vestre Bønes borettslag består av 22 rekkehus og 54 blokkleiligheter. Borettslaget har miljøutvalg som arrangerer 2-3 sosiale samvær per år. Det er også et eget sikkerhet og beredskapsutvalg som blant annet foretar internkontroll og utreder HMS-planer. Borettslaget var rehabilitert i 2005. All kledning på bygningsmassen ble skiftet, samt dører og vinduer (altan og terrassedører) Nymalt i 2005-2006. Fellesrom som kan leies.

Styreleder i borettslaget er Torfinn Wang
E-post: styret@vestrebones.no

Forsikring:
Bygningsmassen er forsikret av borettslaget i IF Skadeforsikring (polisenr. SP615926). Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 5.500,- og inkluderer; Andel kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, kabel-TV og bredbånd via Altibox (basispakke), strøm i fellesareal, dugnad, noe avsetning til løpende vedlikehold og normal drift av borettslaget.

Felleskostnaden fordeles på følgende måte:
- Andel felleskostnader kr. 4.891,-
- Kabel-tv/bredbånd kr. 509,-
- Dugnad kr. 100,-

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i boliglaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av borettslagets styre eller lagets generalforsamling.

Økonomi:
Regnskapet for 2020 er gjort opp med et positivt resultat pålydende kr. 1.383.980,-. Pr. 31.12.2020 hadde laget disponible midler tilsvarende kr. 1.309.586,-. Regnskapet for 2020 følger som vedlegg til salgsoppgaven. Regnskapet for 2021 er ikke mottatt eller godkjent per dags dato.

Andel fellesgjeld per. 31.12.2021: Kr. 189.637,-
Andel felles formue per. 31.12.2021: Kr. 29.632,-

Borettslaget har følgende lån:

Lånenummer: 9522.72.17279
Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 15.02.2022: 2% pa.
Antall terminer til innfrielse: 58
Saldo per 15.02.2022: Kr. 13.300.659,-
Andel av saldo: Kr. 189.637,-
Første termin/første avdrag: 30.03.2020
Siste termin 30.06.2036

Oppgradering/rehabilitering:
Ifølge styrets leder planlegger borettslaget å skifte takene. De har sendt ut anbud, men ikke mottatt noen konkrete tilbud per dags dato. Styreleder opplyser at meningen er at felleskostnaden ikke skal stige på bakgrunn av denne oppgraderingen, men fellesgjelden vil øke når arbeidet er utført og nytt lån er konvertert. Økning av fellesgjelden er ikke kjent per dags dato, ettersom de ikke har mottatt noen tilbud p.t. Det tas også forbehold om at felleskostnaden kan stige som følge av rehabiliteringen. Kontakt eventuelt ansvarlig megler eller styrets leder for ytterligere informasjon.

Sikringsordning:
Borettslaget har avtale om sikring- og forskuttering av felleskostnader hos Vestbo Finans AS. Avtalen kan sies opp av hver av partene med en frist på 6 måneder.

Dyrehold:
Det er tillatt med dyrehold i boligselskapet. Men må søkes styret på forhånd. Det er absolutt båndtvang for hunder i lagets fellesarealer jf. lagets husordensregler.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres forkjøpsrett i borettslaget. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst av eier i regi av Vestbo, med frist for å melde sin interesse innen tirsdag, 22.02.2022 kl. 23:59. Det tas forbehold om at ingen benytter seg av forkjøpsretten.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning ny andelseier:
Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.

Diverse dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt lagets vedtekter, husordensregler, innkalling til generalforsamling med regnskap for 2020 samt protokoll fra generalforsamlingen. Dokumentene følger som vedlegg til salgsoppgaven. Det oppfordres at man setter seg grundig inn disse.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 855 340,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 079 225,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.

Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått energikarakter: Oransje F

Energiattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

Gnr. 20, bnr. 779 i Bergen kommune (borettslagets eiendom):

1981/17339-2/106 
Bestemmelse om gjerde  
Tinglyst 24.07.1981 
Med flere bestemmelser

Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke rekvirert ovennevnte erklæring av Kartverket.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 4220000
Plannavn: Fyllingsdalen. Gnr 20, Bønesområde Felt 3
Ikrafttredelsesdato: 18.01.1980
Dekningsgrad: 100,0 %

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg øvrig byggesone ØB (100,0 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
4230000 - Fyllingsdalen. Bønes Vest Planområde 4

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at Z Megleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 3 975 000
Omkostninger 13 875
Fellesgjeld 189 637
TOTALT 4 178 510

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF