Fanahammeren 24

Solgt

3 490 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 576 430

P-rom

60 KVM

Antall rom

1 Soverom

Fanahammeren 24 (Solgt)

Attr. 2R | Vestvendt altan | Heis | P-plass | Nytt bad i 2020 | Båtplass | Sjøutsikt | Sol | Idyllisk | Nær Laguneparken

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Fanahammeren 24 3 490 000 5 432 3 628
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Borettslag 4
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
60 / 60 / 66 KVM Fellestomt, 5502 KVM 60210262

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 4. etasje:
Entré/gang (4,7 m²), bad (5,1 m²), vaskerom (2,3 m²), soverom (15,9 m²) og stue/kjøkken (29,4 m²).

Uteplass:
Vestvendt altan på 8 m² med utgang fra stue og soverom. Altanen er overbygd.

Lagringsplass:
Leiligheten disponerer en bod i 1.etasje på 6,9 m² (ikke medregnet i tabell for areal)

Primærareal:
Alle innvendige rom med unntak av innvendig bod inngår i P-rom

Samlet primærareal (P-rom) = 60 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 60 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 66 kvm.

Standard

Presentasjon | Z Megleren v/ Ole Kristian Pahr Alvheim ønsker velkommen til Fanahammeren 24 og det attraktive leilighetskomplekset Stend Mølle. Her vil du bo i et rolig og godt etablert boligområde med nærhet til alt du trenger i hverdagen pluss litt til. Her får du en idyllisk beliggenhet, nærhet til flotte friluftsaktiviteter og et yrende maritimt liv og miljø. Her kan du nyte gode dager i et rolig område med båten din lett tilgjengelig og sjøen som nærmeste nabo.

Leiligheten | Leiligheten har moderne fasiliteter og en arealeffektiv planløsning i 4.etasje. Adkomst via velstelte fellesarealer og heis. Leiligheten fremstår som stilren og har gjennomgående fine brukskvaliteter. Rommene har en gjennomført stilmiks og innredningen er fargesatt i duse nyanser. Nytt, lekkert bad i 2020.

Balkong, sol og utsikt | Med utgang fra stuen har man en stor balkong på 8 kvm. En avstressende sone der man kan nyte solen og sjøutsikten. Det er uttak for gasspeis.

Båtplass| Denne leiligheten har også en båtplass. Ideelt for dem som verdsetter båtlivets gleder med sjøen tilgjengelig i umiddelbar nærhet.

Maritimt miljø | Et urbant bomiljø i sjøkanten på Fanahammeren kan friste de fleste. Her kommer ny eier til duk og dekket bord. Borettslaget har også en gjesteleilighet til disposisjon for beboerne.

Internbeliggenhet | Nærmere sjøen er vanskelig å komme. Leiligheten har en skjermet plassering med fin sjøutsikt fra balkongen.

Lave omkostninger | Det er lave omkostninger ved kjøp av denne andelsboligen, idet man ikke betaler 2,5% dokumentavgift til staten.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Nærområdet

Sentral og attraktiv beliggenhet i ett etablert boligområde på Fanahammeren. Fra leiligheten er det utsikt over nærområde, Stendaholmen og Melkeviken. Området er hovedsakelig bebygd med eneboliger. Det er nydelig å spasere rundt på fellesområdet, langs bryggen eller på de grusbelagte stiene. Alle leilighetene har også en fast båtplass i lagets marina som gjør det enkelt å komme seg ut i Fanafjorden og skjærgården for øvrig. Ved bryggeanlegget er det også lett å bade sommer som vinter, men det er også kort avstand til badeplass i Melkeviken og Sageneset Leiligheten har en flott plassering i bygget. Nærområdet byr også på flere aktiviteter og like ved siden av Stend Mølle ligger Fana Kajakk klubb. Gangavstand til dagligvarebutikk i Krokeidevegen. Man har også kort kjøretid til Fana Golfbane og Fana Golfklubb. En kort tur unna ligger Hordnesskogen med flere turløyper, velegnet til trening eller rekreasjon. Det er få minutters kjøretid til Lagunen Storsenter og stoppested for Bybanen. Fana Kirke ligger ikke langt unna.

Oppvarming

El. oppvarming:
Varmekabler på bad og vaskerom (felles bryter). Fra 2020.

Parkering

En reservert biloppstillingsplass på fellesområde med egen elbil ladestasjon. Produsent: Defa. Ellers er det gjesteparkering på fellesområde. Garasjeplass tildeles etter ansiennitet.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Tomtearealet er felles for borettslaget.

Eiendommen består av gnr. 97 og bnr. 13 og 84.
- Bnr. 13 er eiet og har et areal på 4457,3 m².
- Bnr. 84 er eiet og har et areal på 1044,3 m².
Tomtearealet er tilsammen på 5501,6 m².

Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med kaianlegg, interne veier, grøntarealer og div prydbusker/beplantning. Det er gjestebrygge i Brl. Leiligheten har egen båtplass i båtmarina.

Matrikkel/adresse:
Borettslaget tilhører gnr. 97 og bnr. 13, 84 og har følgende adresser:
- Fanahammeren 24.
- Fanahammeren 24 a-b-c-d-e-f-g-h-i-j-k-l-m-n-o-p-q

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Adkomst

Fra Bergen sentrum kjører man mot Lagunen. Etter passering Lagunen tas andre rundkjøring til venstre mot Stend. Følg veien til du kommer til skilt merket "Fanahammeren" på høyre hånd. Følg veien nedover og ta deretter inn til høyre i bunnen av bakken. Følg veien videre og man finner boligkomplekset lett synlig i front. Følg husnummer til Fanahammeren 24, som ligger lett tilgjengelig i front. Den aktuelle leiligheten ligger i 4.etasje i hovedbygget hvor det er heisadkomst.
På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Ang. byggeår:
Opprinnelig byggeår for Stend Mølle er 1920 ifølge tilstandsrapport. Stend Mølle ble omgjort til 34 leiligheter og det ble oppført to bryggehus med henholdsvis seks og ni leiligheter i 2006. Arkitekt for nye Stend Mølle er Tom Louis Pedersen. Selv om deler av konstruksjonen fra 1920 er benyttet i nybygget, mener setter vi byggeår for Borettslaget Stend Mølle til 2006 i salgsoppgaven, da nybygget ble oppført. Det foreligger ferdigattest for nybygg bolig, datert 2007). I tidligere salg i bygget er det satt opp både 1920 og 2006 som byggeår.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/fundamenter av betong. Gulv mot grunn i betong.

Yttervegger:
Yttervegger i murkonstruksjoner/teglstein, pusset og malt. Påforet på innside med bindingsverk/platekledning. Fasadene ble malt i 2011. Fasadene er Brls ansvar.

Vinduer og dører:
Vinduer: Isolerglass i malte trekarmer.
Altandør stue: To fløyet dør. Dørblad i isolerglass, malte trekarmer.
Altandør soverom: Dørblad i isolerglass, malte trekarmer.
Ytterdør: Hvit dørblad i EI-30 kvalitet. Dørtelefon m/videofunksjon i stue/kjøkken.
Innerdører: Formpressete slette dørblad. Tre skyvedører.
Skyvedør med glassfelt mellom stue/kjøkken - soverom.
Nye vinduer og dører i 2006. Vinduer og altandører har produksjonsår: 2005.

Vinduer og dører er Brls ansvar.

Takkonstruksjon/taktekking:
Flat takkonstruksjon. Tekket er tekket med takbelegg. Taket er ikke besiktiget. Taktekking er fra 2006. Taktekking er Brls ansvar.

Etasjeskillere:
Plasstøpt betong. Gulv ble kontrollert med laser. Det ble ikke registrert vesentlige skjevheter som kan ha konstruksjonsmessige negative avvik.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 21 oktober 2021.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor ingen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2).

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har valgt å tegne boligselgerforsikring. Kjøper plikter å lese alle relevante opplysninger samt vedlegg i salgsoppgaven og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Annet
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg etc.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 12.07.2007
Gjelder: Nybygg bolig

Borettslag/boliglag

Om borettslaget
Borettslaget Stend Mølle (Orgnr: 987091452) er et tilknyttet borettslag som har engasjert OBOS som forretningsfører. Borettslaget Stend Mølle består av tilsammen 49 leiligheter. En av beboerne er ansatt som vaktmester.
For ytterligere informasjon vises til lagets hjemmeside: http://www.stendmolle.no

Båtplass
Ved salg av en andel følger en båtplass i båtmarina med. Samtlige andelseiere blir belastet med kr 750,- for båthavn i januar. I juli blir de som faktisk har båt i havnen, belastet for ytterligere kr 750. Kontakt styret for å undersøke muligheten for å leie en ekstra båtplass om ønskelig.

Forsikring
Bygningsmassen er forsikret i Tryg forsikring. Polisenummer er ikke oppgitt. Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Økonomi
Regnskapet for 2020 er gjort opp med et positivt resultat pålydende kr. 2 758 518. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2020 kr 686 043 og viser borettslagets likviditet.

Felleskostnad
Felleskostnad utgjør kr. 3 628,- pr. mnd. og inkluderer forsikring av bygg, strøm fellesarealer, A konto gass, kapitalkostnader, tv-anlegg/bredbånd, kommunale avgifter, eiendomsskatt, energi osv.

Felleskostnaden fordeles på følgende måte:

Felleskostnader kr. 2.500,-
A konto gass kr. 100,-
Kapitalkostnader kr. 100,-
Tv-anlegg kr. 519,-
Kapitalkostnad lån 2 Nordea kr. 409,-

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i borettslaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av borettslagets styre eller lagets generalforsamling.

Fellesgjeld
Lån 1:
Nordea Bank
Lånenummer: NORDEA- 60098005512
Restsaldo: Kr. 1 349 966,-
Restløpetid: 9 år og 6 mnd.
Terminer pr. år: 4
Avdragsfrihet: Nei
Rente: Flytende rente på 2,25%

Lån 2:
Nordea Bank
Lånenummer: NORDE1-65248102203
Restsaldo: Kr. 2 491 144,-
Restløpetid: 19 år og 9 mnd.
Terminer pr. år: 4
Avdragsfrihet: Nei
Rente: Flytende rente på 2,25%

Lån 3:
Nordea Bank
Lånenummer: NORDE2-65248102998
Restsaldo: Kr. 250 000
Restløpetid: 5 år og 9 mnd.
Terminer pr. år: 4
Avdragsfrihet til og med 01.07.2022
Rente: Flytende rente på 2,25%

Andel av fellesgjeld
Denne andelen har en andel av lån 2 og 3 på totalt kr. 81.000,- pr. 01.10.2021. Når avdragene begynner å løpe på lån 3 den 01.07.2022 estimerer forretningsfører en økning på ca kr. 52,- pr. mnd. 

IN-ordning
Borettslaget har IN avtale - avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld. Det kan innbetales 30.03, 30.06, 30.09 og 30.12. Dersom slik nedbetaling er aktuelt, må andelseier ta kontakt med forretningsfører OBOS.

Sikringsordning
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Dyrehold
Det må søkes til styret om dyrehold.

Forkjøpsrett
Det er vedtektsfestet forkjøpsrett i borettslaget. Det tas forbehold om at ingen benytter seg av forkjøpsretten. Lyses ut på fastpris i etterkant av budaksept.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning av ny andelseier
Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger. E-post stendmolle@styrerommet.no

Generelt
Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Herunder vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Diverse dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt lagets vedtekter, trivselsregler, innkalling til generalforsamling med årsberetning og regnskap for 2020 samt protokoll fra generalforsamlingen fra 2021. Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av dokumentene.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 640 642,- for inntektsåret 2019.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 306 312,- for inntektsåret 2019.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.
Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Boligen har oppnådd karakteren Rød G

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann/avløp via private stikkledninger.
Adkomst eiendom via privat stikkvei fra kommunal vei.
Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

Ingen tinglyste erklæringer på denne aktuelle andelen.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen omfattes av reguleringsplan (16825001). Formål: Bolig.
Planid: 16825001.
Saksnr: 200309848.
Planens navn: FANA. GNR 97 BNR 13, 53 OG 84, STEND MØLLE, ENDRING AV BEBYGGELSESPLAN.
Type plan: Mindre reguleringsendring (31).
Planstatus: Gjeldende plan (Ikrafttrådt).
Vedtak i kraft: 07.11.2003.
Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 3 490 000
Omkostninger 5 432
Fellesgjeld 81 000
TOTALT 3 576 430

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF