Gravdalsveien 33

Solgt

1 980 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

2 413 040

P-rom

51 KVM

Antall rom

1 Soverom

Gravdalsveien 33 (Solgt)

Lekker leilighet med solrik altan og fin utsikt - Omfattende oppgradert i 2019 - Gode parkeringsforhold - Veldrevet BL.

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Gravdalsveien 33 1 980 000 5 432 4 260
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Borettslag 2
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
51 / 51 / 55 KVM Fellestomt, 3319 KVM 60210252

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Leilighet beliggende i 2. etasje:
Gang (5,6 m²), bad/wc (2,7 m²), soverom (15,4 m²), stue (17,3 m²) og kjøkken (8 m²).

Altan |
Fra stuen er det utgang til altan på 6,2m²

Boder til leiligheten |
Det er en bod på loftet med et gulvareal på 3,5 m² og to boder i kjelleren på henholdsvis 3 m² og 2,5 m²

Fellesareal |
Det er felles sykkelbod, tørkeloft og vaskeri.

Uteområder |
Borettslaget har pent opparbeidet uteareal. Se vedlagt basiskart for tomtegrenser og byggets plassering på tomten.

Parkeringsforhold |
Tomten er bl.a. opparbeidet med asfalterte parkeringsplasser.

Primærareal |
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

2.etasje | 51 m².
Gang, bad, stue, kjøkken og soverom.

Samlet primærareal (P-rom) = 51 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 51 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 55 m²

Standard

Kort oppsummert |
- Omfattende oppgradert i 2019/20
- Lekkert kjøkken med integrerte hvitevarer
- Lys og romslig stue med nyere vedovn
- Solrik altan med på 6,2 m2 med overbygg
- Fin utsikt fra altanen
- Det er ikke dokumentavgift ved kjøp av leilighet i borettslag

Presentasjon |
Det er med glede Z Megleren v/ Dag Jonny Johannessen kan få presentere denne 2-roms leiligheten sentralt beliggende i Gravdal på Laksevåg.

Leiligheten |
Dette er en lys og innbydende leilighet. Det er i perioden 2019/20 foretatt en omfattende oppgradering av standarden. Leiligheten framstår nå som moderne og stilsikker.

I oppussingsperioden ble bl.a. kjøkken fornyet med lekker innredning fra Epoq med integrerte hvitevarer som kjøleskap og oppvaskmaskin fra Blomberg, platetopp fra Witt, eksklusiv stekeovn fra AEG, mikrobølgeovn fra Elkjøp og ventilator fra Silverline samt kombimaskin (vaskemaskin/tørketrommel) fra Grundig. Vegger på kjøkken er platet opp på nytt, vegger i de øvrige rom (gang, stue og soverom) er helsparklet og malt. I forbindelse med at det ble innfelt ny downlightsbelysning i taket på kjøkken, stue og gangen så ble det også lagt ny himling i taket. Downlights på badet har vært fra tidligere oppussing. Gulvene er lagt med fin 1-stavs laminat fra Berry Alloc. Innvendige dører og lister er også fornyet i forbindelse med oppussingen. Det er også vært en omfattende oppgradering av det elektriske anlegget. Det er fin vedovn i stuen fra 2015 som gir god oppvarming til leiligheten og fin stemning til stuen. Badet ble oppusset av tidligere eier i 2010. Dagens eier har skiftet downlights til nye LED-lys i 2019.

Oppgraderinger av bygget |
Borettslaget virker å være godt driftet. Det har også her vært foretatt betydelige oppgraderinger i senere tid. Vi er gjort kjent med at følgende er utført av borettslaget de senere år:
Fasade ble ble fornyet i 2008, samme år ble det montert nye altaner, skiftet vinduer og altandør. Taket er fornyet i 2019 og det er installert nye porttelefoner i 2021.

Fellesutgiftene |
Fellesutgiftene dekker kommunale avgifter og eiendomsskatt, vask av felles trappegang, strøm til fellesareal, bygningsforsikring, betjening av fellesgjeld med renter og avdrag, forretningsførsel og avsetting til framtidig vedlikehold av fellesareal.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Visning vil bli annonsert på følgende markedskanaler:
- zmegleren.no
- finn.no/eiendom
- Digital markedsføring på sosiale medier (Facebook og Instagram)
- Digital markedsføring på vg.no, bt.no og aktuelle lokalaviser
- Boligannonse i Bergens Tidende sin fredagsutgave

Nærområdet

Leiligheten har fin beliggenhet i byggets 2. etasje med solrik altan og fin utsikt både mot Gravdalsvatnet og i retning innseilingen til Bergen.

Fra bygget er det bare få minutter å gå til dagligvarebutikk og treningssenter samt bussholdeplass med bare 10. minutters kjøretid til Bergen sentrum.

Det er kort avstand til Laksevåg Senter med de fleste fasiliteter/servicetilbud, her er det blant annet to dagligvarebutikker (Rema 1000 og Kiwi), frisør, tannlege, vinmonopol med flere. Vestkantensenter/- badeland ligger bare en kort kjøretur unna. Det er også kort vei til Elixia treningssenter og Nygårdsmyren med sitt idrettsanlegg. Det er fine turområder som bl.a. Nipedalen med badestrand, Kanadaskogen, Damsgårdsfjellet, Lyderhorn og Løvstakken. Flere barnehager, skoler, Laksevåg videregående skole og Sjøkrigsskolen i nærområdet.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Varmekabler på badet og vedovn i stuen fra 2015.

Parkering

Det er stor asfaltert parkeringsplass på fellesarealet like ved bygget.

Tomt

Tomten er felles for borettslaget. Tomten er opparbeidet med asfalterte parkeringsplasser, plen og diverse beplantning.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Bygget ligger ved overgangen mellom Gravdalsveien og Sjøkrigsskoleveien like før Skjeneviksveien.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i betong- og trekonstruksjoner, utvendige er veggene kledd med Stenex fasadeplater, enkelte partier med murpuss og maling. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som valmtak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Taket er ikke besiktiget på befaringsdagen (bare fra bakkenivå).

Generell informasjon;
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport av takstmann Mats Hansen som er datert den 13.10.2021.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:
Bad - Overflater - Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på overflatene.
Bad - Membran tettesjikt og sluk -Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk/membran/tettesjikt.
VVS - Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk og avløpsrør.

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer:
Hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen. Det er i følge eier garantier som gjelder fram mot sommeren 2022.

Annet:
Etter at leiligheten er solgt så har Z Megleren rett til å markedsføre salget. Dog uten navn på kjøper.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 02.09.1953 i forbindelse med oppføring av bygget. Det ble den 13.11.1980 gitt ferdigattest på Vindusendring, boligblokker.
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Borettslag/boliglag

Om borettslaget
Blikkvalseverkets Borettslag (Orgnr: 955483979) er et tilknyttet borettslag som har engasjert BOB BBL som forretningsfører. Bygningsmassen fordeler seg på høyblokk og flere lavblokker.

Styreleder i laget er Jon Magne Sørholt
E-post: Jonmagnevs@hotmail.com

Forsikring
Bygningsmassen er forsikret i If Skadeforsikring (SP0003231354)
Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Økonomi
Regnskapet for 2019 er gjort opp med et negativt resultat pålydende kr. 2 349 419,-.

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 4.260- og fellesutgiftene dekker kommunale avgifter og eiendomsskatt, vask av felles trappegang, strøm til fellesareal, bygningsforsikring, betjening av fellesgjeld med renter og avdrag, forettningsførsel og avsetting til framtidig vedlikehold av fellesareal. Betjening av renter og avdrag utgjør ca 45 % av summen for fellesutgiftene.

Dyrehold:
Det må søkes til styret om dyrehold. Selv om det er vedtatt forbud mot dyrehold, kan styret samtykke i at brukeren av boligen holder dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.

Forkjøpsrett:
Forkjøpsretten er begrenset til bare å gjelde internt i dette borettslaget. Den praktiseres ved at det henges opp informasjon internt i borettslaget så har beboerne fem dager på seg etter salget til å avgjøre om de vil benytte sin forkjøpsrett. Det vil jobbes for en snarlig avgjørelse for denne avklaringen.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning av ny andelseier:
Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.

Borettslagets felles lån:
Lånenummer: 95217486921, Handelsbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 04.10.2021: 1.75% pa.
Antall terminer til innfrielse: 46
Saldo per 04.10.2021: 14 734 614
Andel av saldo: 427 613
Første termin/første avdrag: 30.12.2019 ( siste termin 30.06.2044 )
Flytende rente

Generelt:
Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Herunder vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Diverse dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt lagets vedtekter, trivselsregler, innkalling til generalforsamling med årsberetning og regnskap for 2017 samt protokoll fra generalforsamlingen. Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av dokumentene.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 531 723,- for inntektsåret 2019.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 1 914 204,- for inntektsåret 2019.
 

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.
Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagt rapport for denne leiligheten.

Vei, vann og avløp

Felles privat vei til offentlig vei
Felles privat vannledning til offentlig nett
Felles privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 40070000
Plannavn: Laksevåg. Simonsvik Og Wallem, Regulerings- Og Bebyggelsesplan
Ikrafttredelsesdato: 24.12.1957
Dekningsgrad: 75,7 %

PlanID: 5290000
Plannavn: Laksevåg. Fv 192 Gravdalsvegen
Ikrafttredelsesdato: 06.09.1982
Dekningsgrad: 24,3 %

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 40070008
Plannavn: Laksevåg. Gnr 149 Bnr 122
Ikrafttredelsesdato: 11.01.1966

PlanID: 40070010
Plannavn: Laksevåg. Gnr 149, Ytre Nygård, Simonsvik-wallem, Sjøkrigsskoleveien
Ikrafttredelsesdato: 09.12.1969

PlanID: 5290002
Plannavn: Laksevåg. Gnr 149 Bnr 185, Gravdalsveien 35 200105873
Ikrafttredelsesdato: 09.01.2004

Reguleringsplaner under arbeid:
PlanID: 64150000
Plannavn: Laksevåg. Gnr 149 Bnr 4 Mfl., Simonsviken Næringspark
Saksnr: 201419106
Dekningsgrad: 13,8 %

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Ytre fortettingssone Y (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (36,6 %)
Rød støysone:
65270000 - Vei støy - Rød sone (28,0 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
40270001 - Laksevåg. Gnr 149, Ytre Nygård - 200305161
40270000 - Laksevåg. Ytre Nygård, Endret Regulerings- Og Bebyggelsesplan
40270000 - Laksevåg. Ytre Nygård, Endret Regulerings- Og Bebyggelsesplan
40260000 - Laksevåg. Gnr 149 Og Gnr 150, Nygård - Nygårdsvik - Gledesnes, Regulerings- Og Bebyggelsesplan
40070003 - Laksevåg. Gnr 146 Bnr 6, 56, 77, 82, 115 Og 155, Gravdal - 200024950
9840000 - Laksevåg. Gnr 149 Bnr 4, Idrettsbane - 190140404

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 149/511
Bygningstype: Tilbygg Enebolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 13.03.2018

Andre Opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 1 980 000
Omkostninger 5 432
Fellesgjeld 427 612
TOTALT 2 413 040

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF