Fabrikkvegen 31

Solgt

1 875 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

1 930 690

P-rom

61 KVM

Antall rom

2 Soverom

Fabrikkvegen 31 (Solgt)

Flott 3-roms | Balkong | Endeleilighet | P-plass | Kort vei til Åsane | Lave felleskostnader | Ca. 2 min til busstopp

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Fabrikkvegen 31 1 875 000 55 692 1 500
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 1
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
61 / 61 / 67 KVM Eiet tomt, 1875 KVM 60210249

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Høy 1. etasje:
Entré/gang (6,8 m²), bad (2,9 m²), to soverom (7,5 m² og 12,7 m²), stue (18,5 m²) og kjøkken (8,9 m²).

Balkong:
Sør/østvendt balkong på 2,8 m² med utgang fra stue. Balkongen er overbygd.

Lagringsplass:
Tilhørende to boder i u-etg og en bod i loft-etg. Godt med oppbevaringsplass.

P-rom er alle rom i leiligheten.

Samlet primærareal (P-rom) = 61 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 61 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 67 kvm.

Standard

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne flotte selveierleiligheten med god plassering i enden av bygget. Masse vinduer, lys og luft.

Planløsning | Boligen har en god planløsning med lyse og trivelig rom. Det er en romslig gang, to gode soverom, fin stue, et godt organiset kjøkken og et tidløst bad. I tillegg er det godt med lagringsplass i leilighetens tre tilhørende boder. Her kan kjøper flytte rett inn!

Balkong | Tilhørende leiligheten er det en koselig balkong med utgang fra stuen. Nye terrassebord ble montert i 2019.

Oppgraderinger | Ny kjøkkeninnredning i 2007 og nye kjøkkenfronter i 2013. Entré/gang, stue og kjøkken ble platet og malt i 2010. Badet ble modernisert i 2010. Soverom 2 ble platet og malt i 2012. Nytt gulv på kjøkken i 2013. Diverse malingsarbeid ble utført i 2017. Ytterdør er skiftet i 2021. Ny taktekking i 2007 (opplyst i tidligere salgsprospekt). Ny strømmåler i oktober 2017. El. anlegg ble oppgradert i 2010. Arbeidet ble utført av Olseth Elektroservice AS. Samsvarserklæring foreligger i sikringsskap

Parkering | Kjøper vil få tildelt en parkeringsplass av styret.

Barnevennlig | Tomten er stor og barnevennlig. Det er felles uteplass samt etablert lekeplass med forskjellige lekeapprater for de små.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Her får en mye for pengene og her kan en flytte rett inn. Leiligheten fremstår som velholdt og moderne. Velkommen på visning!

Nærområdet

Landlig beliggenhet i et etablert boligområde i Ytre Arna. Fra leiligheten er det utsikt over nærområde/nabolaget og omkringliggende fjell. Området er hovedsakelig bebygd med eneboliger og bolighus. Kort vei til Øyrane Torg med de fleste servicetilbud/fasiliteter, samt dagligvarebutikk innen få minutters gange i Ytre Arna. Fine turmuligheter med bla. Liafjellet og Sætrefjellet i område. Nærmeste skole er Ytre Arna Skole som er en kommunal barne og ungdomsskole (1-10 klasse) med plass til 450 elever. Skolen ligger i nærområde. Kort avstand til idrettsanlegg (Arna Stadion). Gode bussforbindelser til Åsane/Arna og videre til Bergen sentrum.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

El. oppvarming:
Varmekabler på bad.
To vegghengte panelovner. Fra 2020 (TG 0).
Varmepumpe med uttak i stue. Produsent: Mitsubishi Electric. Fra 2013.

Ildsted i stue. Peisovn med glassfront. Produsent: Jøtul (ukjent alder).
Feieluke er plassert i u-etg.

Parkering

Hver boenhet har tildelt èn (1) parkeringsplass, hvis Sameier har bil. Det er ikke tinglyst rett på parkering, dette betyr at parkeringsplassen ikke tilhører den spesifikke leiligheten i form av eierskap, -det er Styret som forvalter parkeringsplassene, og forbeholder seg retten til enhver tid til å kunne endre/flytte på parkeringssystemet, alt etter hva som er praktisk osv i forhold til fremkommelighet osv.

EL-Bil parkering/Ladestasjon
Per idag har Sameie 1 ladestasjon tilgjengelig for muligheten til å lade sin El-bil, denne deles med 1 annen bruker, flere ladestasjoner er planlagt i fremtiden. Det er et engangsbeløp på 5000,- kroner for tilkobling til ladestasjon, deretter leses strømforbruk av på egen måler i ladestasjonen, og forbruk blir lagt til fellesutgiftene. Detaljene rundt EL-bil systemet får man ved å henvende seg til Styreleder

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Tomten er felles for sameiet. Andel fellesareal: 117,2 m² ihht sameiebrøk. Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med plen, lekeplass, terrasse, murer/bed og div prydbusker/beplantning. Felles terrasse på 24,5 m² v/inngangsparti hvor det felles møblement.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/fundamenter i murkonstruksjoner

Yttervegger:
Yttervegger i murkonstruksjoner, pusset og malt. Påforet på innside med bindingsverk/panel/platekledning. Øvre del av gavlvegger er utført i trekonstruksjoner med utvendig liggende trekledning. Yttervegger har begrenset isoleringsevne i h.h.t dagens standard.

Vinduer og dører:
Vinduer: Isolerglass i trekarmer.
Balkongdør: Hvit tredør med felt av isolerglass.
Ytterdør: Hvit dørblad. Kikkhull.
Innerdører: Malte profilerte tredører.
Dørblad med glassfelt mellom entre/gang - kjøkken.
Dørblad mellom entre/gang - stue er fjernet.
Vinduer og balkongdør ble skiftet i 1987/1988.
Ytterdør er skiftet i 2021. Innerdørene er av eldre årgang

Takkonstruksjon/taktekking:
Saltak. Taksperrer er tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Renner og nedløp i plast. Ny taktekking i 2007 i følge opplysninger i tidligere salgsprospekt. Taktekking er sameiets felles ansvar.

Generell informasjon:
Det blir ikke angitt tilstandsgrad på felles bygningsdeler i sameier, boliglag eller borettslag. For tilstandopplysninger om bygningsmassen henvises det til borettslaget/sameiets og deres vedlikeholdsrutiner, og ev. tilstandsrapporter. Det anbefales at alle sameier, boliglag og borettslag foretar jevnlig kontroll av bygningsmassen.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 27.09.2021.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 2D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg. Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Bygningssakkyndig vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

TG 3 - Tekniske installasjoner - Varmesentral
Det er påvist andre avvik:
Varmepumpe er ikke benyttet av nåværende eier og er opplyst å være defekt.
Tiltak: Skifte eller reparere varmepumpe.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Utvendig > Dører
Det er påvist andre avvik:
Balkongdør bærer preg av elde/slitasje. Ytterdør er ikke klassifisert som en brann/lyddør. Kostnadsestimat gjelder skifting av ytterdør.
Kostnadsestimat : Under 10 000

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Kostnadsestimat : Under 10 000
Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger

Utvendig > Vinduer
Det er påvist andre avvik:
Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Enkelte vinduer tar i karm. Vinduene bærer preg av elde/slitasje.
Tiltak: Fungerer med dagens tilstand, ev. bør noen vinduer justeres.

Utvendig > Balkonger, terasser og rom under balkonger og terasser
Det er påvist andre avvik:
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er stedvis malingsflass i balkonghimling.
Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at standardens krav til godkjente måleavvik.
Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

Innvendig > Pipe og ildsted
Det er påvist andre avvik:
Det er påvist noe riss i overflate bak ildsted. Feierapport fra 2019 påpekte mindre avvik rundt røykrør. Avvik er utbedret.
Titak: Overvåk riss i overflate/skorstein bak ildsted.

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist andre avvik: Innerdørene bærer preg av elde/slitasje. Det er slark i flere dørhåndtak.
Tiltak: Fungerer med dagens tilstand.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad (2,9 m²)
Det er påvist andre avvik:
Det er noe slitasje/porer i fuger mellom veggfliser i dusjsone
Tiltak: Overvåk tilstanden.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad (2,9 m²)
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under) Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad (2,9 m²)
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen
Det er påvist andre avvik:
Det er ikke membranoppbrett v/døråpning. Det er ikke dokumentasjon på membran.
Tiltak: Installering av tett dusjkabinett anbefales. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Innhent dokumentasjon om mulig, dvs. bilder av membran i sluk og bilder av membran på gulv/vegger og rundt gjennomføringer.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning.
Tiltak: Bedre ventilering må etableres. Det bør monteres flere ventiler i yttervegger om mulig.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år
Det er påvist andre avvik:
Det er benyttet hageslange som avrenningsslange. Hageslange skal ikke benyttes innvendig.
Tiltak: Overtrykksventil til varmtvannstank er drenert/tilkoblet kjøkkenavløp. Allikevel blir ikke dette regnet som en fullgod løsning. Det anbefales å montere lekkasjestopper som vil registrere lekkasje og stenge vanntilførselen til skadestedet. Lekkasjestoppere hindrer ikke lekkasjer i å oppstå, men de kan effektivt redusere vannutstrømningsmengden ved en lekkasje og dermed begrense følgeskadene. Eventuelt bør varmtvannstank flyttes til rom med sluk om det er mulig.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Det er ikke vært utført el.kontroll og det ble sist utført el.arbeid i 2010. Forskrift om elektrisk lavspenningsanlegg anbefaler at det blir foretatt regelmessig ettersyn av det elektriske anlegget hvert tiende år. På bakgrunn av overnevnte forhold anbefaler jeg en
gjennomgang av det elektriske anlegget.

Fukt i tilliggende konstruksjoner
Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Tilstandsgrad er derfor ikke vurdert.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at hvitevarer på kjøkken med unntak av komfyr medfølger i salget.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Det er usikkert om peisovn er rentbrennende. Peisovn har ikke vært benyttet av nåværende eier. Flammene i bildepresentasjon er ikke ekte.

Varmepumpen er ikke benyttet av nåværende eier. Det er usikkert om den fungerer som den skal. evt. trenger service.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune informerer om at det ikke finnes ferdigattest i kommunens arkiver.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 1/16

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet
Sameiet består av 16 selveiende boligseksjoner.
 
Forsikring
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Sparebanken 1 (avtalenummer:1648747612  ). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Felleskostnad
Felleskostnad utgjør kr. 1.500,- per måned og inkluderer: Andel felles bygningsforsikring samt noe avsetning til løpende vedlikehold, strøm i fellesareal og trappevask. Det er pr. 30.09.2021 ikke vedtatt eller planlagt endringer som kan føre til vesentlig økning i felleskostnader.

Fellesutgiftene betales inn til ktonr: 6524 05 06518

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Økonomi
Iht. til regnskap av 2020 fikk sameiet et positivt resultat med kr. 53.012,-

Forkjøpsrett
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold
Kjøper må søke Styret om hundehold før dem kjøper eller flytter inn. Styret informerer om at det normalt sett ikke er et problem, men styret må ha søknad på dette. Det vil bli behandlet fortløpende (iløpet av samme dag) og det Styret ofte ser på er størrelse og type hund. Det er et eget søknadsskjema for dette.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning
Styret skal iht. sine rutiner godkjenner kjøper som ny sameier. Det er kjøpers ansvar å bli godkjent som ny sameier. Søkandsskjema fås av megler.  Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger.

Dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt kontaktopplysningsskjema beboere, opplysningskjema, praktisk informasjon til kjøper, husordensregler, byggesak Bergen kommune, protokoll årsmøte 2021, sameiets vedtekter og årsregnskap 2020.

Formuesverdi

Ligningsverdi er bestilt av megler. Ikke mottatt pr. 01.10.2021. Konferer megler.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Regulering

Eiendommen omfattes av kommunedelplan (16040000). Formål: Bolig.
Planid: 16060000.
Saksnr: 199701838.
Planens navn: ARNA. KDP YTRE ARNA.
Type plan: Kommunedelplan.
Planstatus: Gjeldende plan.
Vedtak i kraft: 17.09.2001.
Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Pågående bygging på gnr. 302 Bnr. 589 i forbindelse med tunellsikkerhetsforskriften. Gjelder Sætretunellen.
Eksisterende teknisk bygg skal rives for for å erstattes med nybygg med tilhørende murer. Arbeidet er i gangsatt. Dette er et teknisk bygg knyttet til elektro og automasjon. Bispegården sameiet har stilt seg positiv til saken.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at Z Megleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 1 875 000
Omkostninger 55 692
TOTALT 1 930 690

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF