Fabrikkvegen 31

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

1 875 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

1 930 310

P-rom

61 KVM

Antall rom

2 Soverom

Fabrikkvegen 31

Flott 3-roms | Balkong | Endeleilighet | P-plass | Kort avstand til Åsane | Lave felleskostnader | Busstopp like ved

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Fabrikkvegen 31 1 875 000 55 312 1 500
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 1
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
61 / 61 / 67 KVM Eiet tomt, 1875 KVM 60210249

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Høy 1. etasje:
Entré/gang (6,8 m²), bad (2,9 m²), to soverom (7,5 m² og 12,7 m²), stue (18,5 m²) og kjøkken (8,9 m²).

Balkong:
Sør/østvendt balkong på 2,8 m² med utgang fra stue. Balkongen er overbygd.

Lagringsplass:
Tilhørende to boder i u-etg og en bod i loft-etg. Godt med oppbevaringsplass.

P-rom er alle rom i leiligheten.

Samlet primærareal (P-rom) = 61 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 61 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 67 kvm.

Standard

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne flotte selveierleiligheten med god plassering i enden av bygget. Masse vinduer, lys og luft.

Planløsning | Boligen har en god planløsning med lyse og trivelig rom. Det er en romslig gang, to gode soverom, fin stue, et godt organiset kjøkken og et tidløst bad. I tillegg er det godt med lagringsplass i leilighetens tre tilhørende boder. Her kan kjøper flytte rett inn!

Balkong | Tilhørende leiligheten er det en koselig balkong med utgang fra stuen. Nye terrassebord ble montert i 2019.

Oppgraderinger | Ny kjøkkeninnredning i 2007 og nye kjøkkenfronter i 2013. Entré/gang, stue og kjøkken ble platet og malt i 2010. Badet ble modernisert i 2010. Soverom 2 ble platet og malt i 2012. Nytt gulv på kjøkken i 2013. Diverse malingsarbeid ble utført i 2017. Ytterdør er skiftet i 2021. Ny taktekking i 2007 (opplyst i tidligere salgsprospekt). Ny strømmåler i oktober 2017. El. anlegg ble oppgradert i 2010. Arbeidet ble utført av Olseth Elektroservice AS. Samsvarserklæring foreligger i sikringsskap

Parkering | Kjøper vil få tildelt en parkeringsplass av styret.

Barnevennlig | Tomten er stor og barnevennlig. Det er felles uteplass samt etablert lekeplass med forskjellige lekeapprater for de små.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Her får en mye for pengene og her kan en flytte rett inn. Leiligheten fremstår som velholdt og moderne. Velkommen på visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Ole Kristian Pahr Alvheim
Mobil: 47 67 08 70
E-post: oka@zmegleren.no

Nærområdet

Landlig beliggenhet i et etablert boligområde i Ytre Arna. Fra leiligheten er det utsikt over nærområde/nabolaget og omkringliggende fjell. Området er hovedsakelig bebygd med eneboliger og bolighus. Kort vei til Øyrane Torg med de fleste servicetilbud/fasiliteter, samt dagligvarebutikk innen få minutters gange i Ytre Arna. Fine turmuligheter med bla. Liafjellet og Sætrefjellet i område. Nærmeste skole er Ytre Arna Skole som er en kommunal barne og ungdomsskole (1-10 klasse) med plass til 450 elever. Skolen ligger i nærområde. Kort avstand til idrettsanlegg (Arna Stadion). Gode bussforbindelser til Åsane/Arna og videre til Bergen sentrum.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

El. oppvarming:
Varmekabler på bad.
To vegghengte panelovner. Fra 2020 (TG 0).
Varmepumpe med uttak i stue. Produsent: Mitsubishi Electric. Fra 2013.

Ildsted i stue. Peisovn med glassfront. Produsent: Jøtul (ukjent alder).
Feieluke er plassert i u-etg.

Parkering

Hver boenhet har tildelt èn (1) parkeringsplass, hvis Sameier har bil. Det er ikke tinglyst rett på parkering, dette betyr at parkeringsplassen ikke tilhører den spesifikke leiligheten i form av eierskap, -det er Styret som forvalter parkeringsplassene, og forbeholder seg retten til enhver tid til å kunne endre/flytte på parkeringssystemet, alt etter hva som er praktisk osv i forhold til fremkommelighet osv.

EL-Bil parkering/Ladestasjon
Per idag har Sameie 1 ladestasjon tilgjengelig for muligheten til å lade sin El-bil, denne deles med 1 annen bruker, flere ladestasjoner er planlagt i fremtiden. Det er et engangsbeløp på 5000,- kroner for tilkobling til ladestasjon, deretter leses strømforbruk av på egen måler i ladestasjonen, og forbruk blir lagt til fellesutgiftene. Detaljene rundt EL-bil systemet får man ved å henvende seg til Styreleder

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Tomten er felles for sameiet. Andel fellesareal: 117,2 m² ihht sameiebrøk. Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med plen, lekeplass, terrasse, murer/bed og div prydbusker/beplantning. Felles terrasse på 24,5 m² v/inngangsparti hvor det felles møblement.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/fundamenter i murkonstruksjoner

Yttervegger:
Yttervegger i murkonstruksjoner, pusset og malt. Påforet på innside med bindingsverk/panel/platekledning. Øvre del av gavlvegger er utført i trekonstruksjoner med utvendig liggende trekledning. Yttervegger har begrenset isoleringsevne i h.h.t dagens standard.

Vinduer og dører:
Vinduer: Isolerglass i trekarmer.
Balkongdør: Hvit tredør med felt av isolerglass.
Ytterdør: Hvit dørblad. Kikkhull.
Innerdører: Malte profilerte tredører.
Dørblad med glassfelt mellom entre/gang - kjøkken.
Dørblad mellom entre/gang - stue er fjernet.
Vinduer og balkongdør ble skiftet i 1987/1988.
Ytterdør er skiftet i 2021. Innerdørene er av eldre årgang

Takkonstruksjon/taktekking:
Saltak. Taksperrer er tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Renner og nedløp i plast. Ny taktekking i 2007 i følge opplysninger i tidligere salgsprospekt. Taktekking er sameiets felles ansvar.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 27.09.2021.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 2D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2: Drenering Tg2, vinduer og dører Tg2 og bad Tg2,

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at hvitevarer på kjøkken med unntak av komfyr medfølger i salget.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Det er usikkert om peisovn er rentbrennende. Peisovn har ikke vært benyttet av nåværende eier. Flammene i bildepresentasjon er ikke ekte.

Varmepumpen er ikke benyttet av nåværende eier. Det er usikkert om den fungerer som den skal. evt. trenger service.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune informerer om at det ikke finnes ferdigattest i kommunens arkiver.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 1/16

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet
Sameiet består av 16 selveiende boligseksjoner.
 
Forsikring
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Sparebanken 1 (avtalenummer:1648747612  ). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Felleskostnad
Felleskostnad utgjør kr. 1.500,- per måned og inkluderer: Andel felles bygningsforsikring samt noe avsetning til løpende vedlikehold, strøm i fellesareal og trappevask. Det er pr. 30.09.2021 ikke vedtatt eller planlagt endringer som kan føre til vesentlig økning i felleskostnader.

Fellesutgiftene betales inn til ktonr: 6524 05 06518

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Økonomi
Iht. til regnskap av 2020 fikk sameiet et positivt resultat med kr. 53.012,-

Forkjøpsrett
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold
Kjøper må søke Styret om hundehold før dem kjøper eller flytter inn. Styret informerer om at det normalt sett ikke er et problem, men styret må ha søknad på dette. Det vil bli behandlet fortløpende (iløpet av samme dag) og det Styret ofte ser på er størrelse og type hund. Det er et eget søknadsskjema for dette.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning
Styret skal iht. sine rutiner godkjenner kjøper som ny sameier. Det er kjøpers ansvar å bli godkjent som ny sameier. Søkandsskjema fås av megler.  Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger.

Dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt kontaktopplysningsskjema beboere, opplysningskjema, praktisk informasjon til kjøper, husordensregler, byggesak Bergen kommune, protokoll årsmøte 2021, sameiets vedtekter og årsregnskap 2020.

Formuesverdi

Ligningsverdi er bestilt av megler. Ikke mottatt pr. 01.10.2021. Konferer megler.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Regulering

Eiendommen omfattes av kommunedelplan (16040000). Formål: Bolig.
Planid: 16060000.
Saksnr: 199701838.
Planens navn: ARNA. KDP YTRE ARNA.
Type plan: Kommunedelplan.
Planstatus: Gjeldende plan.
Vedtak i kraft: 17.09.2001.
Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Pågående bygging på gnr. 302 Bnr. 589 i forbindelse med tunellsikkerhetsforskriften. Gjelder Sætretunellen.
Eksisterende teknisk bygg skal rives for for å erstattes med nybygg med tilhørende murer. Arbeidet er i gangsatt. Dette er et teknisk bygg knyttet til elektro og automasjon. Bispegården sameiet har stilt seg positiv til saken.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 1 875 000
Omkostninger 55 312
TOTALT 1 930 310

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

DJ_storfil

Dag Jonny Johannessen

Partner/Eiendomsmegler MNEF
Erik_storfil

Erik Alræk

Partner/Eiendomsmegler MNEF
OleK_storfil

Ole Kristian P. Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF
Hilde_storfil

Hilde Træen Kallmyr

Partner/Administrasjonsleder
Thea_storfil

Thea Vinnes Skauge

Partner/Eiendomsmegler MNEF
Erlend_storfil

Erlend Hauglid

Partner/Eiendomsmegler