Rogagaten 11C

Solgt

5 280 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

5 420 340

P-rom

144 KVM

Antall rom

4 Soverom

Rogagaten 11C (Solgt)

Stor eierleilighet | Sol & nydelig utsikt | Perfekt for en familie eller utleie | Hage | Gåavst. til sentr. | Skole/bhg.

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Rogagaten 11C 5 280 000 140 342 1 500
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 1
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
144 / 144 / 159 KVM Festet fellestomt, 335 KVM 60210244

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje
Entré/gang (7,2 m²), bad (5,5 m²), toalettrom (2 m²), tre soverom (13,3 m², 14,8 m² og 16,9 m²), stue (14,7 m²) og kjøkken (17,4 m²).

Innhold | Underetasje
Entré/gang (5,4 m²), bad (3,2 m²), toalettrom (2 m²), soverom (8,6 m²), gjesterom/kontor (5,8 m²) og stue/kjøkken (19,5 m²).

Takhøyde
Takhøyden på bad er 2,42 m og takhøyden på toalettrom er 2,52 m. Takhøyden i øvrige deler av leilighet er 2,73 m - 2,74 m.
Takhøyden på bad i utleieleilighet er 2,03 m. Takhøyden i øvrige deler av utleieleilighet er 2,11 m

Uteplass
Felles hellelagt oppholdsplass og plen med sameiets møbler.

Lagringsplass:
Leiligheten har tilhørende en bod i underetasjen på 4,7 m² (ikke medregnet i tabell for areal).

P-rom er:
Alle rom i underetasje og 1.etasjen.

Samlet primærareal (P-rom) = 144 m².
Samlet bruksareal (BRA) = 144 m².
Samlet bruttoareal (BTA) = 159 m².

Standard

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/ Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne innholdsrike og flotte selveierleiligheten med ypperlig beliggenhet mellom Danmarksplass og turstiene på Løvstakken.

Tiltalende | Leiligheten i 1.etasje fremstår som velholdt og attraktiv med moderne overflater og tidsriktige fargekombinasjoner. Takhøyden i de fleste rom er rundt 2,74 meter og i kombinasjon med 11 vinduer gir dette mye lys, luft og en god romfølelse. I 2010 ble det utført overflater oppussing med nytt parkett gulv i entré/gang, stue og kjøkken. Samtidig ble flere vegger helsparklet og malt. Det er også utført diverse malingsarbeid over tid, senest i 2019.

Sentralt | I nabolaget ligger er det nærbutikk, busstopp, skole, barnehager og turområder. Et hyggelig miljø for alle. På Danmarksplass kun noen minutter unna er tilbudene mer sentrert med butikker, nisjeforretninger som Solheim Kjøtt og Oliven Mat, treningssenter, et rikt utvalg av restauranter, bybanestopp, kulturtilbud, badeplasser i Damsgårdssundet osv. Det er gåavstand til sentrum og store arbeidsplasser som DNB i Solheimsviken.

Familie | Leiligheten har en funksjonell og god planløsning med store, gode rom og bør passe utmerket for en småbarnsfamilie. Her er det aldri langt til nærmeste lekekamerat og det er et praktisk sted å bo. Rundt om er det bygget mange nye, fine lekeplasser, og på Ny Krohnborg kulturhus og idrettshall skjer det alltid noe, enten det er åpen hall, nabolagsmiddager, forestillinger, konserter, mm.

Felles hage | Utenfor huset er det en felles hage tilrettelagt for grilling og kos. Fin utsikt fra hagen og gode solforhold.

Utleie | Leiligheten har et primærareal på hele 144 kvm. fordelt på to plan. Hovedplan er 1.etasje som måler 96 kvm. og inneholder entré/gang, bad, toalettrom, tre soverom, stue og kjøkken. Med tre store soverom kan en innrede etter behov. Pr. i dag benyttes det ene soverom til stue slik at det er to gode stuer og to gode soverom. I tillegg er kjøkkenet på hele 17,4 kvm. og fungerer også nærmest som en kjøkken/stue løsning. Leiligheten i 1.etasje er tillatt å leie ut og med tre soverom og generelt sett gode brukskvaliteter kan en forvente gode leieinntekter for leiligheten i 1.etasje. Arealet i underetasjen har egen inngang og er pr. i dag utleid. Rommene i underetasjen er i motsetning til leiligheten i 1.etasje, ikke godkjent for beboelse, men selger leier  ut disse rommene for kr. 10.000,- pr. mnd.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Husk å meld deg på visning av denne attraktive leiligheten!

Nærområdet

Sentral og attraktiv beliggenhet i ett etablert boligområde i Solheimsviken. Fra leiligheten er det utsikt over Kronstad, Danmarksplass, Fjellsiden, Fløien, Ulriken og Vidden mm. Området er hovedsakelig bebygd med bolighus. Kort vei til alle daglige servicetilbud. Ny-Krohnborg skole i umiddelbar nærhet. Ca. 5 minutters kjøring til sentrum (gang- og sykkelavstand til sentrum). Fine turmuligheter med bla Damsgårdsfjellet og Løvstakken i området. Leiligheten ligger få minutter fra Dansmarksplass hvor det er flere butikker, spesialforretninger, treningssenter og et rikt utvalg av restauranter og kulturtilbud. Få minutters gang til store arbeidsplasser som eksempelvis DNB i Solheimsviken. Fine turområder langt promenaden i Damsgårdssundet. 

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

El. oppvarming:
Varmekabler på bad og toalettrom i hovedleilighet.
Fire vegghengte panelovner.
Varmepumpe med uttak i kjøkken i hovedleilighet. Produsent: Mitsubishi Electric. Fra 2020 (TG 0).

(Mulighet for ildsted i leiligheten)

Parkering

Biloppstillingsplass i gaten etter gjeldende regler. (Soneparkering)

Tomt

Tomten er festet. Bortfester er Bergen kommune. Sameiet betaler totalt kr. 5.888,- pr. år. i festeavgift. (Denne seksjonens andel er inkl. i månedlige felleskostnader).

Tomten er felles for sameiet. Andel fellesareal: 167,6 m² iht. sameiebrøk. Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med hellelagt oppholdsplass, plen, murer/bed og diverse beplantning.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Adkomst

Fra Bergen Sentrum kjør mot Danmarksplass. Ta av mot Solheimsviken inn Michael Krohnsgate, ta til venstre i rundkjøringen og deretter til høyre opp Vikensgate forbi Cirkle K stasjonen. Følg hele venstresvingen, fortsett opp bakken i starten av Løbergsveien og ta av første til høyre inn Møregaten. Huset ligger i en stikkvei til Rogagaten, rett ved krysset Møregaten-Rogagaten.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/fundamenter i murkonstruksjoner. Ny drenering rundt bygningen i 2008 (opplyst i tidligere takstrapport).

Yttervegger:
Yttervegger er utført i trekonstruksjoner med utvendig liggende enkelfalset trekledning. Yttervegger har begrenset isoleringsevne i h.h.t dagens standard. Det er variabel alder/kvalitet på ytterkledning. Fasadene ble malt i 2014 og noe ytterkledning ble skiftet i den forbindelse. Nye gulvfliser i felles gang v/ytterdør i 2021 (TG 0)

Vinduer og dører
Vinduer: Isolerglass i malte trekarmer.
Ytterdør utleieleilighet: Finert dørblad.
Ytterdør: Hvit dørblad i B-30 kvalitet.
Innerdører: Formpressete slette dørblad, malte tredører.
Alle vinduer i 1-etg ble skiftet i 2016. Vinduene i utleieleilighet ble skiftet i 1996.
Ytterdør til hovedleilighet ble skiftet i 2012. Hovedytterdør i bygningen ble skiftet i 2021 (TG 0).
Ytterdør i utleieleilighet og innerdører er hovedsakelig av eldre årgang.

Takkonstruksjon/taktekking:
Valmtak. Taksperrer er tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Renner og nedløp i stål/metall. Taktekking er sannsynligvis fra 1980-tallet/begynnelsen på 1990-tallet (erfaringsmessig pga. taksteintype/grad av slitasje). Taktekking er sameiets felles ansvar.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 08.10.21.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt iht. vedlagte boligsalgsrapport. Arealet for underetasjen er medregnet i leilighetens areal. (48 kvm.)

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 2D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Takstmannens arealberegning er angitt iht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

Avvik fra originale byggetegninger
Det gjøres oppmerksom på at det i dette tilfellet er avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dette gjelder underetasjen som i dag er innredet som en utleiedel som i dag inneholder entré/gang (5,4 m²), bad (3,2 m²),
toalettrom (2 m²), soverom (8,6 m²), gjesterom/kontor (5,8 m²) og stue/kjøkken (19,5 m²). I de godkjente tegningene av bygget er underetasjen tegnet inn/beskrevet som fellesareal med brenselsrom, matboder og vaskerom. I seksjoneringsgjæringen er underetasjen tegnet inn som felles vaskerom og diverse boder. Sameiet har endret bruksområdet for fellesarealet i Stiftelsesdokument datert 26 mai 2021 hvor det fremkommer følgende "Det foreligger en tinglyst seksjoneringsbegjæring fra juni 1985 og disponert areal refererer til denne. Seksjon 1 disponerer eksklusivt kjellerbodene merket «felles» ved siden av kjellertrapp, samt bod 4-9. Seksjon 2 disponerer eksklusivt kjellerboden merket 1. Seksjon 3 disponerer eksklusivt kjellerboden merket 2, samt på loftet «tørkeloft» og boder merket 11-14."

På bakgrunn av ovennevnte er arealet for underetasjen medregnet i leilighetens totale areal av takstmann. (48 kvm.). Tiltak om bruksendring fra bodareal til beboelse er et søknadspliktig tiltak som krever godkjenning av Bergen kommune. Dette tiltaket er ikke søkt om da pr. definisjon ikke lovlig å leie ut.

Utleiedelen i underetasjen har vært utleid i mange år og er fortsatt utleid for kr. 10.000,- pr. mnd.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2: Taktekking Tg2. etasjeskillere Tg2, bad i 1.etasje Tg2, bad i utleiedel Tg2, kjøkken utleiedel Tg2, VVS Tg2,

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Annet
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Megler har bestilt ferdigattest, men ikke fått denne av Bergen kommune. Kjøper må ta høyde for at denne ikke eksisterer. Dette er ikke uvanlig byggeår tatt i betraktning.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 2/4

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet
Sameiet Rogagaten 11 C består av 2 selveiende boligseksjoner.
 
Forsikring
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Gjensidige (Avtalenummer 81562559). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi
Sameiet er nettopp registrert i Brønnøysund, så har frem til nå ikke ført regnskap. Det er ca. kr. 2.000,- til overs etter månedens utgifter.

Felleskostnad
Felleskostnad utgjør kr. 1.500,- pr. måned og inkluderer: Andel felles bygningsforsikring, festeavgift samt løpende små oppgraderinger.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Forkjøpsrett
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning
Det kreves ikke styregodkjenning av kjøper

Dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter og stiftelsesdokument fra sameiet. Dette ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 181 222,- for inntektsåret 2019.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 4 252 399,- for inntektsåret 2019.

Adgang til utleie

1.etasje i boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

Underetasjen er innredet som en utleiedel. Denne utleiedelen er ikke godkjent av Bergen kommune og derfor ikke godkjent for beboelse. Utleiedelen er utleid for kr. 10.000,- pr. mnd. Leietaker ønsker å fortsette å leie rommene i underetasjen dersom kjøper tillater dette.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Leiligheten har oppnådd karakter oransje G.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann/avløp via private stikkledninger. Utvendige vannledninger ble fornyet/skiftet i 2014. Adkomst eiendom via kommunal vei.

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Tinglyste erklæringer

Pengeheftelser i eiendomsrett:

1967/8305-6/106
FESTEKONTRAKT - VILLKÅR
ÅRLIG AVGIFT NOK 200
MED FLERE BESTEMMELSER
BEST. OM OVERDRAGELSE
UOPPSIGELIG

1967/8306-1/106
BESTEMMELSE OM GJERDE
Bestemmelse om felles vegg
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om veg
Med flere bestemmelser
OVERFØRT FRA: 4601-158/296
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Pengeheftelser i festerett:
1967/8305-6/106
FESTEKONTRAKT - VILKÅR
ÅRLIG AVGIFT NOK 200
MED FLERE BESTEMMELSER
BEST. OM OVERDRAGELSE
UOPPSIGELIG
GJELDER FESTE

2001/3161-1/106
ERKLÆRING/AVTALE
Best. om felles rømningsvei med luke i vegg i loftsetg.
GJELDER FESTE
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 120000
Plannavn: Årstad. Vestre Årstad Og Uren - Kronviken - Solheimsviken
Ikrafttredelsesdato: 04.08.1936
Dekningsgrad: 89,2 %

PlanID: 10270000
Plannavn: Årstad. Solheimsgaten - Michael Krohns Gate - Nykronborg Og Møregaten
Ikrafttredelsesdato: 28.01.1948
Dekningsgrad: 10,8 %

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY2 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Solheim (100,0 %)
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - gul sone (100,0 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
17330000 - Boligområder (92,3 %)
17330000 - Veiareal (7,7 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
10880000 - Årstad. Utvidelse Firdagaten - Løvstakkveien
10510000 - Årstad. Søndre Skogveien Og Blekenberg
4840000 - Årstad. Solheimsgaten Sør

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 158/457
Bygningstype: Ombygging Tomannsbolig, vertikaldelt
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 18.04.2013

Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 5 280 000
Omkostninger 140 342
TOTALT 5 420 340

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF