Kalfarveien 47B

Solgt

12 900 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

13 238 200

P-rom

199 KVM

Antall rom

4 Soverom

Kalfarveien 47B (Solgt)

Elegant villaleilighet på 202 m² | Renovert 2022 | Lite, eksklusivt sameie | Hage | P-plass | Høy teknisk std. | Solrikt

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Kalfarveien 47B 12 900 000 338 192 1 000
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 1
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
199 / 202 / 0 KVM Fellestomt, 0 KVM 60210233

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Underetasje:
Entré/gang/trapperom (17,1 m²), bad (5,6 m²), vaskerom (8,1 m²), soverom (24,8 m²), kontor/gjesterom (15,1 m²) og tv-stue (25,1 m²).

Innhold | 1.etasje:
Entré/gang (5,7 m²), gang/trapperom (3,5 m²), bad (4,3 m²), bad 2 (2,7 m²), soverom (11,3 m²), soverom/kontor (13,9 m²) og stue/kjøkken (50 m²).

Lagringsplass:
I underetasjen er det en bod på 3,3 m², gulvareal 4,5 m²

P-rom er:
Alle rom med unntak av bod i underetasjen.

Samlet primærareal (P-rom) = 199 m².
Samlet bruksareal (BRA) = 202 m².

Standard

Kort oppsummert:
- Lekker leilighet over to plan (u-etg og 1-etg) med fire soverom og tre bad
- 200 kvm. villaleilighet i et av byens mest eksklusive nabolag
- Vestvendt hellelagt oppholdsplass på 10 m² ved boligens inngangsparti.
- Leiligheten er renovert og ferdigstilt 2022. Alt arbeid er utført av firma.
- Høy teknisk standard og meget flotte kvaliteter
- Svært god takhøyde i hovedetasjen
- Felles tomt, sameie brøk 1/2.
- Eneste leilighet med tilkomst direkte fra hagen
- Parkeringsplass med kanal for opplegg til ladestasjon.
- Meget gode solforhold på eiendommen.
- Kort gåavstand til Bergen Sentrum med alle fasiliteter/servicetilbud
- Kort avstand til Haukeland sykehus og Haraldsplass Diakonale Sykehus
- Fantastiske turmuligheter i nærområdet
- Ildsted i stue. Peisinnsats med glassfront. Fra 2022
- Vannforsyningsrør av pex rør (rør i rør system)
- Ferdigattest for ombygging/renovering og oppdeling foreligger.
- Matbutikk i Hansaparken i umiddelbar nærhet.
- Kort vei til badebrygge, kaféer, ny bystrand og ny bybanelinje i Møllendal

Presentasjon | Det er med glede ZMEGLEREN v/Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne særdeles attraktive villaleiligheten sentralt på Kalfaret. Her kommer kjøper regelrett til "duk og dekket bord".

Villa Kalfarveien 47 B | Eiendommen har en diskre fremtoning og ble tegnet av arkitekt Anton M. Kjelland i 1912 på oppdrag fra en av byens skipsrederfamilier. Arkitekten har blant annet tegnet Telegrafbygningen i Starvhusgaten 4 i Bergen.

Eksklusivt | Dette er boligen for deg som drømmer om en gjennomført og flott bolig på beste Kalfaret. Her får man en stor leilighet med parkeringsplass og et bruksareal på 202 m². Leiligheten er betydelig påkostet i 2022 hvilket gjør at kjøper kan flytte rett inn uten å trenge å foreta oppgraderinger. Tomten har en god størrelse, like under 500 kvm, og deles med kun én annen leilighet i bygget. Dette er en særdeles god mulighet til å sikre seg en eksklusiv leilighet i en gate hvor det sjeldent selges eiendommer. Eiendommen har direkte tilkomst fra Seiersbjerget og Kalfarveien.

Tekniske installasjoner | Boligen har høy teknisk standard. Det kan nevnes blant annet rør i rør system, nytt ildsted, renovert pipe, alle hvitevarer fra kvalitetsleverandøren Siemens, elektrisk anlegg fra 2022, balansert ventilasjon i store deler av leiligheten, lekker belysning, gulvvarme i nært sagt hele leiligheten, ny varmtvannsbereder 2022 m.m. Vennligst se bildepresentasjon, tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema vedr. teknisk standard i leiligheten.

Beliggenhet | Vi er på Kalfaret, "midt mellom" Bergen sentrum og Haukeland sykehus. Vi er på solsiden av byen med turterreng, gode skoler, arbeidsplasser i byen og spesielt innen helsesektor innen kort gåavstand.

Skjermet og lite trafikk | Hovedadkomsten til boligen er en lite trafikkert gate med innkjørsel ved nyrenoverte Kalfarveien barnehage via Seiersbjerget. Adkomsten er til kun et fåtall hus i gaten. Her er man skjermet og omkranset av store trær, hekker m.m

Sørvestvendt | Leiligheten er vendt mot vest og med gode solforhold.

"Kalfarhage" | Boligen har en vestvendt nydelig hage, omkranset av prydbusker, trær og hekker. Her er det usjenert, solrikt og en drøm for barna å leke. Plenen er enkel å klippe og hagen egner seg godt for en robotgressklipper.

Ny bystrand og ny bybantrasé | Den nye bystranden og bybanelinjen som bygges i Store Lungegårdsvann ligger i kort gåavstand til leiligheten.

Helse Bergen | Det er gåavstand til "hele" Helse Bergen som ligger i helseparken bestående av Alrek Helseklynge, Haraldsplass Diakonale Sykehus, Haukeland sykehus, Ulriksdal Helsepark, Odontologen m.m

Haukeland skole | Leiligheten kretser til en av byens mest populære barneskoler, Haukeland skole.

Turterreng | Det fineste turterreng i Fjellsiden, Svartediket, Isdalen, Vidden ligger i kort gåavstand fra leiligheten.

Sentrum | Det er kort gåavstand til sentrum. En kan også sykle til sentrum på minutter. Det er også busstopp i Kalvedalsveien med korrespondanse i begge retninger og svært hyppige avganger.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av leilighetens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Velkommen til visning av denne gjennomførte leiligheten.

Nærområdet

Nabolaget er blant byens mest ettertraktede og mest sentrale del av Kalfaret. Dermed er det sjeldent boliger å oppdrive i akkurat dette strøket. Med flere barnehager, "hele" Helse Bergen, butikker, kafeer som Møllendal Fetevare, badeplasser, (Ny bybane og ny bystrand under bygging) og sentrum i "nabolaget", ligger mye til rette for en praktisk hverdag. Boligen sogner til Haukeland skole som anses å være blant byens beste barneskoler. 

Nabolaget består primært av store arkitekttegnede villaeiendommer med parkmessige hager. Noen kontorvillaer i området. Det er svært gode solforhold på tomten og byens beste turterreng begynner idet en går ut døren. Det er gåavstand til sentrum i den ene retningen og sykkelavstand til Haukeland sykehus i den andre retningen. Det er busstopp ca. 50-60 meter fra eiendommen med god korrespondanse i begge retninger. 11 minutters gange til Nonneseter bybanestopp.

Historikk
Kalfaret er et strøk i Bergen i Bergenhus bydel, like sør-øst for byens sentrum, som ble bebygget ved begynnelsen v det 20. århundre. Strøket lå på den tiden i utkanten av byen, og her bygget overklassen sine boliger. Store deler av den opprinnelige bebyggelsen er i dag bevart. Hansa bryggeri holdt opprinnelig til på Kalfaret, men produksjonen ble fra 1980-årene gradvis flyttet til Kokstad. Hovedveiene i strøket er Kalfarveien, Kalvedalsveien, Fjellveien og Ole Irgens vei. Kalfaret omfatter grunnkretsene Starefossen, Kalfarlien, Seiersbjerget, Bellevue, Ole Irgens vei og Nystuen med et samlet areal på 0,73 km². I tillegg ligger deler av grunnkretsen Jernbanen innenfor strøkets grenser.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Oppvarming | Underetasje og 1.etasje:
- Folie gulvvarme i hele 1.etasje. Varmekabler på bad.
- Folie gulvvarme i gang, soverom, tv-stue og kontor/gjesterom i underetasjen. Varmekabler på bad.
- Ildsted i stue/kjøkken. Peisinnsats med glassfront.

Det er mulighet for å montere ildsted i underetasjen.

Balansert ventilasjon
- Flexit romventilasjon/balansert ventilasjon fra 2022 i 1.etasje og på ett rom i underetasjen

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Biloppstillingsplass med plass til én bil tilhørende leiligheten.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Tomten er felles for snr 1 og 2. Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med hellelagt oppholdsplass, plen, murer/bed og div prydbusker/beplantning. Uteområdet er delvis oppgradert i 2022.

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

Fra sentrum: Ta til høyre ved Kalfarveien barnehage og følg veien rundt svingen til huset kommer på venstre hånd.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Grunnmur er oppført i murkonstruksjoner (teglstein). Deler av grunnmur ligger bak påforede kjellervegger og under terreng.

Drenering:
Det er tilfylte masse og steinsatt inntil deler av grunnmur i underetasjen. Eiendommen ligger i et skrående terreng. Ingen store vannansamlinger registrert inntil grunnmur

Hulltaking:
Hulltaking er foretatt i kontor/gjesterom. Relativ luftfuktighet ble målt med lang probe. Den viste relativ luftfuktighet på 77,9 % ved en temperatur på 13,0 grader.
Hulltaking er foretatt i entre/gang, uten å påvise unormale forhold. Relativ luftfuktighet ble målt med lang probe. Den viste relativ luftfuktighet på 71,3 % ved en temperatur på 14,3 grader.

Relativ luftfuktighet under 60 % anses å være tørt.
Relativ luftfuktighet mellom 60-74 % er akseptabelt.
Relativ luftfuktighet mellom 75-85 % anses å være fuktig.
Relativ luftfuktighet mellom 86,5-100 % anses å være meget fuktig.
Relativ luftfuktighet på 100% anses å være vått.

Fuktmåling:
Kjøkken: Ingen forhøyede fuktverdier ble registrert i kjøkkenbenken.
Grunnmur: Det ble påvist forhøyede fuktverdier på innside av grunnmur noen steder. Bla. i entré/gang hvor det er tegn til saltutslag og i nedre del av grunnmur. Det kan skyldes fuktvandring i grunnmur og kapilæroppsug fra grunn. Fuktvandring i grunnmur er normalt iht. byggeår/alder.

Gulv på grunn:
Gulv mot grunn i betong. Betonggulv direkte på grunn. Avrettet i forbindelse med renovering, unntatt entré/gang.

Veggkonstruksjon:
Yttervegger i murkonstruksjoner/teglstein, pusset og malt. Påforet på innside med stålstendere, Rockwool isolasjon og platekledning.

Vinduer:
Isolerglass i malte trekarmer/ enkle/koblede glass i malte trekarmer. Noen vinduer har blyinnfattet glass. Ytterdør u-etg: Malt tredør med felt av isolerglass. Ytterdør: Malt tredør/aluminium med felt av isolerglass. Utv. beslag. Glassfelt over dør. To vinduer ble skiftet i 1990 og flere vinduer er av eldre årgang. Tre vinduer i u-etg ble skiftet i 2017 og tre vinduer i 1-etg er skiftet i 2022. Nye ytterdører i 2022.

Takkonstruksjon/taktekking:
Valmtak. Konstruksjoner av taksperrer. Takkonstruksjon ligger i snr 2. Taksperrer er tekket med sutak, lekter og glassert tegltakstein. Gesims av trekledning. Renner og nedløp i plast. Beslag/takhetter i aluminium/stål.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 08.06.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Tlleggsinformasjon til selgers egenerklæringsskjema:
Det har vært oljefyr i bygget. Dette (tank, brenner, radiatorer) ble fjernet under oppussingen. Kommunen er informert om fjerningen.

I forbindelse med oppdelings og bruksendringssøknader har selger innhentet to eksterne rapporter: Støyrapport og Brannrapport da det har vært krav om dette i noen av søknadene. Kan fremvises på forespørsel.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Avvik dagslysflate:
Vinduer i underetasje gir mindre dagslysflate enn 10 % av bruksareal på rommet.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Denne boligen er omfattende renovert innvendig med oppstart i begynnelsen av 2022. Bad i underetasjen er
fra 2017 og er delvis oppgradert i forbindelse med renovering. Boligen har noen eldre bygningsdeler som bla. eldre drenering, noen eldre vinduer og eldre taktekking. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig | Taktekking: TG2
Avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak.
Tiltak:  Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Utvendig | Nedløp og beslag: TG2
Avvik: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid på renner/nedløp/beslag er oppbrukt.
Tiltak: Overvåk tilstanden, foreta utbedringer v/ behov.

Utvendig | Vinduer: TG2
Avvik: Eldre vinduer bærer preg av elde/slitasje. Ett soveromsvindu i 1-etg har lokal råte i utvendig karm.
Tiltak: Lokal utbedring, ev. utskiftning av nevnte vindu må påregnes. Flere vinduer har begrenset levetid.

Utvendig | Utvendige trapper: TG2
Avvik: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Utvendige trapper fremstår med eldre standard.
Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav.

Innvendig | Gulv entré/gang u-etg: TG2
Avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Tiltak: Fungerer med dagens tilstand.

Innvendig | Radon: TG2
Avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger

Innvendig | Rom under Terreng: TG2
Avvik: Relativ luftfuktighet inni påforet vegg er i øvre sjikt. Påforede kjellervegger, kombinert med eldre drenering, anses å være en risikokonstruksjon. Pga overnevnte forhold og målinger kan det oppstå avvik/skader i konstruksjon. Dette blir først synlig dersom man åpner vegger.
Tiltak: Overvåk tilstanden, foreta utbedringer av drenering v/ behov.

Våtrom | Overflater Gulv | Bad (5,6 m²): TG2
Avvik: Bom registrert i noen gulvfliser. Ingen stor risiko forbundet med bom i gulvfliser.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.

Tekniske installasjoner | Rør i rør system til bad i u-etg: TG2
Avvik: Det er irr på rør. Drensutløp til rør i rør skap er ikke lokalisert.
Tiltak: Overvåk tilstanden i rør i rør skap. Drensutløp bør lokaliseres, ev. bør det tillages.

Tomteforhold | Drenering: TG2
Avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Det er bed inntil deler av bygningen. Det fører til unødvendig fuktpåvirkning.
Tiltak: Dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Tiltak for dredrenering rundt boligen kan ikke utelukkes.

Tomteforhold | Grunnmur og fundamenter: TG2
Avvik: Det er noe slitasje i fuger mellom teglstein. Noen fuger er delvis løsnet.
Tiltak: Overvåk tilstanden, foreta utbedringer v/ behov.

Tomteforhold | Forstøtningsmurer: TG2
Avvik: Forstøtningsmur fremstår med eldre standard. Rekkverk fremstår med eldre standard. Det ble observert lokal råte på rekkverk noen steder.
Tiltak: Rekkverkshøyden bør økes. Trevirke med lokal råte bør skiftes.

Tomteforhold | Utvendige vann- og avløpsledninger: TG2
Avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK
Kjøkken | Avtrekk | Stue/kjøkken (50 m²): TG2
Avvik: Kjøkken har ventilator med omluft (kullfilter)
Tiltak:  Det er ikke behov for utbedringstiltak.

KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT

Våtrom | Fukt i tilliggende konstruksjoner | Bad (4,3 m²)
Hulltaking er ikke foretatt ettersom badet er nytt og ubrukt og reklamasjonsrett foreligger. Hulltaking er heller ikke mulig ettersom tilstøtende vegg i dusjsone vender mot bad 2 og naboseksjon.

Våtrom | Fukt i tilliggende konstruksjoner | Bad 2 (2,7 m²)
Hulltaking er ikke foretatt ettersom badet er nytt og ubrukt og reklamasjonsrett foreligger. Hulltaking er heller ikke mulig ettersom tilstøtende vegg i dusjsone vender mot bad 1 og naboseksjon.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er ny. Vaskemaskin og tørketrommel kan overdras etter avtale.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Planskissene i prospektet er ikke målsatt. Mindre feil og avvik kan forekomme.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Overlevering
Leiligheten leveres tom for møbler, vasket og ledig for kjøper. Leiligheten er vasket av vaskebyrå i forbindelse med salgsprosessen. Leiligheten blir ikke ytterligere utvasket før overtagelse.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Oppførelse av et åpent bilskur
Dato: 15.04.1939

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Ominnredning av stue og kjøkken i 1.etasje
Dato: 17.11.1954

Type: Ferdigattest
Tiltakets art:  Bruksendring fra tilleggs- til hoveddel. Bruksendring i kjeller fra tilleggsdel til hoveddel i seksjon 1.
Dato:.14.07.2022

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Ombygging bolig. Oppdeling av bolig til to enheter samt endring av planløsning i 1.etasje og 2.etasje.
Dato:.14.07.2022

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 1/2

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet
Sameiet består av 2 selveiende boligseksjoner. Styreleder er Gustav Ellingsen til mai 2024.

Forsikring
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Gjensidige Forsikring (avtalenummer: 86382576). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi
Sameiet er nylig etablert. Det er ingen gjeld i sameiet.

Årlig kostnad
Det betales ca. kr. 12.000,- pr. år som hovedsakelig dekker denne seksjonens andel av felles forsikring av bygningsmassen. 

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken som er 1/2.

Forkjøpsrett
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold
Krever godkjenning av den andre seksjonseier.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning
Det er ikke nødvendig at kjøper skal styregodkjennes

Seksjonering
Bygget ble godkjent seksjonert i 2021 til to seksjoner. I forbindelse med nye godkjente tegninger og renovering har selger iverksatt prosessen med å re-seksjonere bygget i tråd med de nye godkjente tegningene. Hilleren Prosjektering bistår med dette og det forventes ferdig utført før overtagelse. Selger bekoster re-seksjonering.

Vedr. rammetillatelse for seksjon 2
Det foreligger rammetillatelse for seksjon 2 for ombygging av loft mm. I denne forbindelse vurderes installasjon av sprinkelanlegg i 2. etasje. Kost for dette og evt. økning av vanninntakskapasitet til sameiet vil bli for seksjon 2 sin regning. Eier av seksjon 1 aksepterer relevante konstruksjons og dokumentasjonsendringer og frasier seg retten til å motsette seg dette.

Dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter, ordensregler og svarbrev fra selger. Sameiet har ellers begrenset organisering. Vedtektene følger som vedlegg til salgsoppgaven. Regnskap/budsjett foreligger ikke.

Formuesverdi

Det foreligger ikke ligningsverdi på leiligheten p.t. Konferer Skatt Vest for spørsmål.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets eventuelle bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Adkomst eiendom via privat stikkvei fra kommunal vei.
- Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikkledninger.
- Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp via private stikkledninger

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Tinglyste erklæringer

1919/910359-1/106 24.10.1919   
Bestemmelse om bebyggelse  
Bestemmelse om benyttelse
Med flere bestemmelser
Overført fra: 4601-166/1135
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1939/1638-1/106 27.02.1939   
Erklæring/avtale  
Bestemmelse om fjerning av et åpent bilskur
Overført fra: 4601-166/1135
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY2 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Kalfaret (100,0 %)
65270000 - Historisk sentrum (100,0 %)
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - gul sone (100,0 %)
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (29,1 %)
Rød støysone:
65270000 - Vei støy - Rød sone (28,2 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (100,0 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15590000 - Annet byggeområde (99,5 %)
15590000 - Veiareal (0,5 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
11070100 - Bergenhus. Gnr 166 Bnr 1156, Hansagårdene - 200111481
11070100 - Bergenhus. Gnr 166 Bnr 1156, Hansagårdene - 200111481
5470000 - Bergenhus. Gamle Kalvedalsveien - 190001233

Byggearbeid i området
Det pågår byggearbeid på Gnr. 166 Bnr. 1253 med adresse Seiersbjerget 12. Gjelder oppføring av 3 stk. leiligheter hvor det tidligere har vært enebolig. Byggeprosess er påbegynt.

Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMEGLEREN kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 12 900 000
Omkostninger 338 192
TOTALT 13 238 200

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF