Bønesheien 106

Solgt

4 150 000

Prisantydning

Boligtype

Rekkehus

Totalpris

4 281 810

P-rom

106 KVM

Antall rom

3 Soverom

Bønesheien 106 (Solgt)

Enderekkehus - Tre terrasser og lettstelt hage - Fin utsikt - Solrikt - Usjenert - Fast garasjeplass

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Bønesheien 106 4 150 000 131 812 850
BOLIGTYPE

EIERFORM
Rekkehus Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
106 / 114 / 126 KVM Eiet tomt, 235 KVM 60210235

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Hall (15.6 m²), to soverom (hhv. 11.4 m² og 13.5 m²), bad/wc (3.8 m²), to boder (hhv. 2.6 m² og 4.6 m²).

Innhold | 2. etasje
Gang (5.9 m²), vaskerom (4 m²), toalett (1.3 m²), soverom (8.3 m²), stue (27.1 m²) og kjøkken (11.1 m²).

Terrasser:
Ved inngangspartiet er det terrasse på 22.6 m² med overgang til hagen. Fra kjøkkenet er det utgang til terrasse på 14.8 m² og fra ett av soverommene i 1. etasje er det utgang til terrasse på 13.2 m² som har videre overgang til hagen.

Utebod:
Boden ved inngangspartiet er målt til 4,6 m². Dette arealet er ikke medtatt i den oppsummerte beregningen.

Samlet primærareal (P-rom) = 106 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 114 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 126 m²

Standard

Kort oppsummert |
- Lys og luftig stue med takhøyde opp til 3.89 meter
- Romslig kjøkken med god plass til spisebord
- Helfliset bad og eget gjestetoalett
- Separat vaskerom med egen inngang fra hagen
- God størrelse på soverommene
- Rikelig med bodplass

Presentasjon |
Det er med stor glede Z Megleren v/eiendomsmegler Dag Jonny Johannessen kan få presentere dette innbydende enderekkehuset sentralt beliggende på Bønes.

Planløsning |
Boligen går over to plan. Boligen har et areal som også gir potensial for flere rom ved aktuelle justeringer. Dagens løsning er meget arealeffektiv og gir boligen store og lyse rom. Praktisk løsning med god garderobeplass og vaskerom ved inngangspartiet. Innvendige boder i tillegg til stor utvendig bod med innlagt strøm. Stue med plass til stor sittegruppe og plass til spisebord i tilknytning til kjøkkenet.

Boligens standard |
Boligen er stilsikker og innbydende. Inneholder romslig inngangsparti med fliselagt gulv med varmekabler og plass til garderobeløsninger. Det er også mulig å bruke vaskerommet som alternativt inngangsparti. Lys og luftig stue med plass til både sittegruppe og spisebord, takhøyde opp til 3.89 meter og store vindusflater med praktfull utsikt. Ved trappesatsen i stuen er det montert glassrekkverk med aluminiumsramme og i 2017 ble det installert ny peisovn fra Nordpeis som gir god oppvarming til etasjen og fin stemning til stuen. Hallen i 1. etasjen har tidvis vært benyttet som alternativ stue. Romslig kjøkken med plass til spisebord og innredning som har god skap- og benkeplass. Det er integrert kjøleskap, stekeovn og steketopp. Fra kjøkkenet er det utgang til stor og skjermet terrasse med meget fin utsikt. Baderommet har fliselagt gulv og vegger, varmekabler og nyere innredning. Det er eget gjestetoalett. Huset har med dagens løsning tre soverom, ett av soverommene har utgang til overbygget terrasse med enkel overgang til hagen på nedsiden av huset. Det er to innvendige boder i tillegg til den utvendige boden ved inngangspartiet.

Følgende er oppgradert i senere tid |
- Ytterkledning ble skiftet i 2015 (arbeidet ble utført av FDV Group AS)
- I 2017 ble det installert ny peis ovn i stuen av typen Nordpeis
- Det ble lagt ny 1-stavs eikeparkett i stue og kjøkken i 2017
- Det ble installert nye automatsikringer i 2019 (arbeidet ble utført av GK Elektro AS / Fana Elektrikeren)
- Ny varmtvannsbereder ble montert i 2019

Det var i perioden 2013 / 2014 foretatt oppussing av gangen i 2. etasje og hall i 1. etasje med bl.a. nytt gulv med fliser og varmekabler. Det ble lagt nytt gulv på hovedsoverom (med skyvedrøsgarderobe). Det er installert nyere innredning på bad og vaskerom.

Tekniske installasjoner |
200 liters varmtvannsbereder er plassert på vaskerommet. Sikringsskap er plassert i vindfang. Stoppekran for boligen og husrekken er plassert i boden i underetasjen.

Uteområdet |
Inngangspartiet til eiendommen er skjermet med høy og tett hekk. Det er gangsti lagt med singel som er mellom opparbeidet plen og fint beplantet bed. Det er stor terrasse ved inngangspartiet i tillegg til terrasse med overbygg på nedsiden av huset samt utsiktsterrasse med tilkomst fra kjøkkenet. Dette er et enderekkehus som gjør at du får noe større og mer anvendelig hage. Opparbeidelsen er myntet på god utnyttelse og en videre lettstelt eiendom.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Nærområdet

Eiendommen har en meget attraktiv beliggenhet ved enden av boligfeltet med en praktfull utsikt, usjenert hage og terrasser hvor du kan nyte solen fra morgen til kveld.

Fellesarealet er oppbygget med bl.a. gangstier samt lekeplass og ballbane. Fra boligen er det gangavstand til treningssenter, skole og barnehager samt populære Bønesparken som er et fint rekreasjonsområdet for store og små. Det er kort avstand til fine turmuligheter som Løvstakken og Langeskogen. Badeplassen ved Kyrkjetangen er innen kort rekkevidde og det er "snarvei" til både buss og butikk. Det er ingen gjennomgangstrafikk ved eiendommen.

Dette er et meget populært boligområdet med godt bomiljø og veldrevet sameie. Det er ingen dugnadsplikt, men det arrangeres dugnad to ganger i året som også er en fin sosial samling med hyggelige naboer. Det har også normalt vært arrangert felles aktivitet ved St. Hans-feiring.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Oppvarming | 1. etasje:
Det er lagt varmekabler i hallen og på badet.

Oppvarming | 2. etasje:
Det er lagt varmekabler i gangen. I tillegg er det peisvon i stuen og varmepumpe plassert i stuen ved trappesatsen.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene. Fra 01.01. 2021 ble det forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen. Varmekabler på gjestetoalett fungerer ikke, dagens eier har ikke gjort undersøkelser for å se hva som er feilen.
 

Parkering

Denne boligen har fast plass i felles garasjeanlegg. Det er i tillegg oppmerket gjesteplasser. Det er bom som kan åpnes dersom du ønsker å kjøre bilen til huset for av/-pålessing. I garasjeanlegget er det lagt opp infrastruktur for montering av lader til el. bil. I følge referat fra generalforsamling er det notert at bestilling av lader til el. bil sendes til styret og omkostning er pt. kr 21.750,-.

Sameiet har totalt tre garasjer med til sammen 78 plasser. I tillegg er det 125 plasser til øvrige beboere og gjester.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune). Det gjøres oppmerksom på at hekken ved inngangspartiet er plassert på fellesarealet.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Gulv mot grunn av betong. Grunnmuren er oppført i betong.
 
Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjonene over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner. Det er benyttet stående trekledning.
 
Vinduer/Terrassedør:
Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Vinduene er fra 1982. Altandør med felt av isolerglass.

Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjon er utført som pulttakkonstruksjon av tresperrer. Taket er tekket med sveiset papp/belegg.

Generell informasjon;
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen datert den 27.09.2021.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

1.2 - Grunnmur |  Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder og benyttet byggemetode. Etter datidens byggemetode var det ikke vanlig og bruke diffusjonstetting mot grunn slik det anbefales etter dagens standarder og forskrifter.
1.4 - Drenering |  I bygninger av denne alder bør drenering kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. Eventuelle tiltak kan være: Drensledningen spyles. Kontroll i drenskummen, dersom disse eksisterer. Drensledning og omfylling skiftes ut etteroppgraving. Av- ledning av vann fra bygningen.
3.1 - Vinduer |  Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på vinduene samt for punktert glassrute.
4.2 - Taktekking |  Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på taktekkingen.
6.1 - Terrasser balkonger trapper | Det bør utbedres overgang fra terrasse med utgang fra stuen og ned til terrassen med utgang fra soverom i u. etg. Det kan tidvis komme fukt fra terrassen oppe og ned langs yttervegg til terrassen på nedsiden av huset.
9.1.1 - Våtrom - Overflater | Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på overflatene.
9.1.2 - Våtrom - Membran tettesjikt og sluk | Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk og membran/tettesjikt.
14.1 - Garasje | Utvendig bod. Boden vil ha behov for oppgraderinger. Taket er ifølge eier utett og vil behøve utbedring.

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Sameiet - Bønesheien AS:
Det er pliktig medlemskap i sameiet/Bønesheien AS som er bestående av 125 medlemmer/husstander. Det betales i dag kr 850,- pr mnd. til sameiet. Dette dekker grunnpakke for Fiber/Alt i Box - Dugnad (ingen dugnadsplikt), forsikring av felles garasjeanlegg, belysning av fellesareal, vedlikehold av fellesareal og forretningsførsel.

I forbindelse med oppgradering av fellesareal, da spesielt de tre felles garasjeanleggene, ble det tatt opp et byggelån på kr 4.270.000,- med løpetid til 30.06.2026. Når byggelånet erstattes av et nedbetalingslån vil fellesgjelden for dette bli fordelt på den enkelte andel. Fellesgjelden vil dermed øke tilsvarende.

Eventuelle forespørsler til styret sendes til - bonesheienstyret@gmail.com. Styreleder er Jared Christopher Dale - mob. 9011 9550. Sameiets forretningsfører er Vestbo. Sameiets revisor er Ernst & Young AS. Sameiets forsikringsselskap er IF Skadeforsikring (polisenr. SP0002153425).

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Tak i utebod bør utbedres.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 20.01.1986.
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 885 651,- for inntektsåret 2019.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 188 343,- for inntektsåret 2019.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått energimerke: GUL E.

Vei, vann og avløp

Felles privat vei til offentlig vei
Felles privat vannledning til offentlig nett
Felles privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

1982/14261-2/106  Bestemmelse om bebyggelse  
24.06.1982 
BESTEMMELSER OM ANLEGG OG VEDLIKEHOLD AV LEDNINGER M.V.
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1983/9111-1/106  Best. om vann/kloakkledn.  
14.04.1983 
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om benyttelse
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2020/2795734-1/200  Pantedokument  
27.07.2020 14:01 
BELØP: NOK 3.340.500
Panthaver:NORDEA EIENDOMSKREDITT AS  
Org.nr: 971227222
Elektronisk innsendt

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 5485000
Plannavn: Fyllingsdalen. Bønes, Vestbo
Ikrafttredelsesdato: 13.01.1982
Dekningsgrad: 100,0 %

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Øvrig byggesone ØB (100,0 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
6170000 - Fyllingsdalen. Deler Av Gnr 20, Bønes Øst, Planområde 6 - 190140359

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 20/875
Bygningstype: Tilbygg Tomannsbolig, vertikaldelt
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 20.09.2019

Eiendom: 20/898
Bygningstype: Tilbygg Tomannsbolig, vertikaldelt
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 16.06.2021

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
 

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 4 150 000
Omkostninger 131 812
TOTALT 4 281 810

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF