Bjerregårds gate 2

Solgt

7 950 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

8 162 190

P-rom

120 KVM

Antall rom

2 Soverom

Bjerregårds gate 2 (Solgt)

Stor bygårdsleil. + eierandel i ny loftsleilighet | Takhøyde | Rosetter & Iister | Uteplass | Parken | Møhlenpris beach

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Bjerregårds gate 2 7 950 000 212 192 2 177
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 4
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
120 / 120 / 132 KVM Eiet tomt, 538 KVM 60210226

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 4. etasje:
Entré/gang (8,9 m²), mellomgang (1,9 m²), to bad (2,5 m² og 3,7 m²), vaskerom (3,7 m²), to soverom (11,5 m² og 23,1 m²), stue (22,1 m²), spisestue (20,7 m²) og kjøkken (13,1 m²).

Takhøyde
Takhøyden på bad v/soverom er 2,44 m.
Takhøyden i entré/gang, kjøkken, vaskerom og bad v/gang er 2,67 m - 2,73 m.
Takhøyden i øvrige deler av leiligheten er 3,10 m - 3,12 m.

Felles uteplass
Felles terrasse på 26,6 m² ble tillaget i 2020 med ettermiddagssol. I tillegg er det en felles forhage med fin beplantning. 

Luftebalkong:
Det er en koselig balkong på 1,6 m² med utgang fra bitrapp.

Lagringsplass:
Leiligheten har tilhørende en bod i underetasje på 7,6 m² (ikke medregnet i tabell for areal). Bod er merket nummer 9. Det er også felles sykkelbod i underetasjen.

Samlet primærareal (P-rom) = 120 m².
Samlet bruksareal (BRA) = 120 m².
Samlet bruttoareal (BTA) = 132 m².

Standard

- Vakker bygård fra 1890 med flere originale detaljer
- Dekorert fasade og flotte elementer fra datidens stilperiode
- Et nydelig ildsted i stuen, Westbo Spisen fra 2016
- Himlinger med originalt massivt listverk
- Flere nydelige rosetter i taket
- Dype vinduskarmer
- Takhøyde på 3,12 meter på høyeste punkt
- Fantastiske originale fyllingsdører
- To nydelige stuer med en antikk atmosfære
- Hovedsoverom på 22 kvm. med eget bad.
- Hovedsoverom kan også benyttes som stue nr. 3
- Eget vaskerom på nesten 4 kvm.
- Varme på begge bad og vaskerom
- Luftebalkong mot bakgård på 1,6 kvm. med utgang fra bitrapp.
- God lagringsplass i leilighetens bod.
- Oppgradert bad ved hovedsoverom i 2014 og 2017.
- Bad ved entré/gang modernisert i 2016 av Wardahl Bygg AS.
- Ny kjøkkeninnredning i 2014
- Romfølelse, karakter og særpreg

KORT OM BYGGET OG OMRÅDET RUNDT
Bygget ble oppført rundt 1890, seksjonert i 1989 og reseksjonert i 2021. Bygget fremstår som et flott eksemplar av den typiske bygårdsbebyggelsen fra slutten av 1800-tallet. Gården består av 11 eierseksjoner. Hele loftet (seksjon 11) eies av seksjonseierne i fellesskap. Møhlenpris er et av byens mest attraktive bydeler med lokale butikker, serveringssteder og et rikt kulturtilbud. Bjerregårds gate er kanskje den fineste gaten av de alle og en gate hvor det sjelden selges boliger. Her er det en tilbaketrukket beliggenhet skjermet fra de travleste gatene og en bor i kort avstand fra Johanneskirken, Det juridiske fakultetet, BI på Marineholmen og ikke minst har en Nygårdsparken som "nær nabo". Her er det forhage, stor felles terrasse og et godt naboskap med høy trivselsfaktor. I dette området er det primært klassisk bygårdsbebyggelse, svært flott arkitektur, store offentlige plasser/tun, god atmosfære og masse historie i gatene.

LEILIGHETEN
Den 120 kvadratmeter store leiligheten disponerer arealet godt. Takhøyden på det høyeste er 3.12 meter som leiligheten gir lys, luft og en klassisk atmosfære. Hovedsoverommet er særdeles stort og kan også brukes som stue nr. 3. Her er det god garderobeplass og en er privilegert med et eget bad. Soverom nr. 2 ligger like ved med adkomst via mellomgang. Det er utført diverse vedlikeholdsarbeid gjennom årenes løp og det benyttet lyse fargenyanser på alle flater. Fargekombinasjonen fremhever det klassiske ildstedet, det flotte listverket, de dype vinduskarmene, rosettene i taket og ellers andre originale detaljer som er bevart som er typisk for denne stilen og som er elementer som gir en rød tråd gjennom hele leiligheten. Alt dette er med på skape en "gammel atmosfære", sjel og karakter. Foruten en fantastisk spisestue og dagligstue med godt over 3 meters takhøyde, ildsted og detaljer i teglstein, er det også et stort og godt kjøkken med ny innredning fra 2014. Det er rikelig med skap og benkeplass og det er god plass til spisebord i spisestuen. Via bitrapp er det også tilkomst til en luftebalkong med plass hvor en kan sitte å trekke frisk luft. Badet på hovedsoverommet ble modernisert i 2014 og 2017, mens bad nr. 2 ble modernisert i 2016 av Wardal Bygg AS. Badet er innredet i en klassisk stil i likhet med resten av leiligheten. Som en sjeldenhet er det også eget vaskerom på om lag 4 kvm. Dette er en leilighet med karakter som skiller seg ut i mengden.

ANDEL I LOFTET
Med på kjøpet medfølger 113/1165 av seksjon 11 i bygget. (loftet). Loftet eies av sameierne i fellesskap. Her foreligger det tillatelse til å etablere en leilighet på ca. 112 kvm. som skal selges av sameiet. Estimert byggelån er ca. 4 millioner kroner og salgsverdi vil være betydelig høyere. Gevinsten ved salg av loftsleiligheten skal brukes til vedlikehold og oppgradering av bygningsmassen og for å gi sameiet en solid økonomi. Dette er en mulighet sameiet har utnyttet på beste måte. Arbeidet med å etablere leiligheten er estimert å starte høsten 2021 og byggetiden er estimert til ca. 6 måneder. Det vil være stillas på fasaden som skal males og og hele hovedgangen/fellesareal skal pusses opp. Sameiet har forhandlet frem en god avtale med sine samarbeidspartnere.

AVSLUTNING
Samlet sett er dette en svært attraktiv bygårdsleilighet på Møhlenpris, med en rød tråd i hele leiligheten og en størrelse som er vanskelig å finne i byen.

I Bjerregårds gate er det rom for både spennende byliv, rolige stunder og ikke minst kort vei til skoler og alt hva Bergen har å by på. Denne leiligheten vil du ikke gå glipp av!

Husk å melde deg på visning!

Nærområdet

Eiendommen har en flott og åpen beliggenhet i søndre del av Møhlenpris ved fotballbanen. Fra leiligheten er det utsikt mot over nærområdet og videre mot Gyldenpris, Laksevåg og omkringliggende fjell. Den flotte bygården ligger et par minutters gange fra Nygårdshøyden med Universitetet sine fasiliteter, lengre ute mot nord ligger det Juridiske fakultet på Dragefjellet. Til sentrum går man på 8-10 min, rett over "haugen". Man har også enkel adkomst med ca 3-4 min gange bort til Bybanestoppet på Nygårdsbroen. Det er også gode veiforbindelser mot sentrum og Danmarksplass. Et attraktivt og etterspurt område, rett utenfor sentrumskjernen, med nedre del av Nygårdsparken som en avde nærmeste naboer. I nabolaget finner man forøvrig barnehager, butikker, kafeer, Vilvite senteret, Høyteknologisenteret, Handelshøyskolen BI og "Møhlenpris beach".

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

El. oppvarming:
Varmekabler på begge bad og vaskerom.
Én vegghengt panelovn
Ildsted i spisestue med peisovn. Produsent: Westbo Spisen. Fra ca. 2016.

(Ildsted i stue er fjernet. men det skal være mulighet for å montere ildsted i stuen)

Parkering

Soneparkering i området. Gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Tomten er felles for sameiet. Andel fellesareal: 47,6 m² iht. sameiebrøk. Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med bakgård, plen og diverse prydbusker/beplantning. Felles terrasse på 26,6 m² ble tillaget i 2020.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/fundamenter i murkonstruksjoner.

Yttervegger:
Yttervegger i murkonstruksjoner, pusset og malt. Påforet på innside med bindingsverk/platekledning. Yttervegger har begrenset isoleringsevne i.h.h.t dagens standard. Fasade mot bakgård ble malt og vedlikeholdt i 2012. Fasade mot gate ble malt i ca. 2007.
Det er planlagt oppussing/maling av fasade mot gate. 

Takkonstruksjon/taktekking:
Valmtak. Taksperrer er tekket med sutak, lekter og skiferstein. Renner og nedløp i plast. Taktekking er av eldre årgang. Taktekking er sameiets felles ansvar.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 08.09.21.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt iht. vedlagte boligsalgsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 2D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Takstmannens arealberegning er angitt iht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2: Drenering, vinduer og dører, taktekking, etasjeskillere, bad v/ hovedsoverom, bad v/ entré/gang, vaskerom, og VVS.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Det gjøres oppmerksom på at det er en malingsflekk på gulvet på det minste soverommet. Det har vært løst ved at det har lagt et teppe over malingsflekken, noe det også gjør på visning.  Konferer megler på visning.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Kommunen opplyser at de ikke finner ferdigattest i kommunens arkiver.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Sameiebrøk

Sameiebrøk for seksjon 9 utgjør 113/1277

Kjøper vil også overta 113/1165 av seksjon 11. (loftet).

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet
Sameiet Bjerregårds gate 2 består av til sammen 11 seksjoner. Adkomst leiligheter via trappeoppgang. Bitrapp mellom underetasje og loftetasje.
 
Forsikring
Sameiets bygningsmasse er forsikret i Storebrand Forsikring med polisenummer 1_1503305144.

Økonomi
Pr. har sameiet oppgitt at de har ca. kr. 37.000,- innestående på sameiets konto. Økonomien i sameiet vil styrkes ved salg av loftsleiligheten når den er ferdig.

Felleskostnad
Felleskostnad utgjør kr. 2.177,- pr. måned og inkluderer felles bygningsforsikring, strøm fellesarealer, kabel-tv/internett fra Telenor og diverse drift av sameiet

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Loftet
Det skal etableres en ny boenhet på loftet i regi av sameiet. Det er sameierne som vil eie leiligheten. Det er vedtatt av leiligheten skal selges når den står ferdig. Se mer info under punktet "Standard".

Byggelån
I forbindelse med byggning av loftsleilighet vil det bli tatt opp et byggelån. Lånet vil bli innfridd ved salg av den nye seksjonen.

Planlagt vedlikehold
Samtidig som sameiet bygget ny leilighet på loftet, er planen å renovere fasaden front/bak, skifte alle altandører bak, ordne tak/oppgradere tekking ikke totalrenovere), renovere piper og renovere hele hovedtrappeoppgangen. Seksjonering og byggeløyve hos Bergen Kommune er gjort. Alle avtaler med håndverkere osv. skal være i boks. I tillegg forventer sameie å sitte igjen med en del millioner og har videre planer om å skifte/renovere ytterdør nede, samt muligens alle ytterdørene til leilighetene. Alt skal startes høsten 2021 iflg. styreleder og nestleder. Sameiet estimerer en bygge tid på 6-8 måneder for dette prosjektet.

Forkjøpsrett
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning
Kreves ikke styregodkjenning av kjøper

Dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt opplysningsskjema fra sameiet, samt kort info om ny leilighet på loftet. Megler har også mottatt vedtekter, regnskap for 2019 og 2020 samt Årsberetning og Protokoll for årsmøte 2020.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 225 508,- for inntektsåret 2019.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 4 411 828,- for inntektsåret 2019.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann/avløp via private stikkledninger.
Adkomst eiendom via kommunal vei.

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold av felles privat vann- og avløpsnett.

Regulering

Eiendommen omfattes av reguleringsplan (15780000). Formål: Bolig.
Planid: 15780000.
Saksnr: 199703814.
Planens navn: BERGENHUS. KDP SENTRUM.
Type plan: Kommunedelplan.
Planstatus: Gjeldende plan (Ikrafttrådt).
Vedtak i kraft: 10.12.2001.
Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Det gjøres oppmerksom på at selger aldri har bodd i leiligheten og derfor ingen kunnskap om eiendommens beskaffenhet/tilstand ut over hva som er beskrevet i tilstandsrapport og egenerklæringsskjema.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 7 950 000
Omkostninger 212 192
TOTALT 8 162 190

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF