Christinegård 14

Solgt

5 390 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

5 534 190

P-rom

61 KVM

Antall rom

2 Soverom

Christinegård 14 (Solgt)

FANTASTISK 3-roms | Ferdig oppusset 2022 | Privat balkong & dør direkte til felles uteplasser | Utsikt | Sol | Drivhus

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Christinegård 14 5 390 000 144 192 1 980
BOLIGTYPE

EIERFORM
Leilighet Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
61 / 61 / 0 KVM Fellestomt, 257 KVM 60210259

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold
Stue/kjøkken (34,3 m²), bad (3,2 m²), soverom (10,8 m²), soverom 2 (5,9 m²) og entré/gang (4,5 m²).

Vedr. soverom
Det minste soverommet har et volum på 14,3 m³. Normalt volum på soverom er fra 15 m³ og oppover

Uteplass:
Vestvendt, svært solrik balkong på 4,1 m² med utgang fra stue/kjøkken.

Lagringsplass:
Leiligheten har tilhørende en bodplass i utvendig bod på 5,4 m² (ikke medregnet i tabell for areal). Boden ligger i eldre bygg og er uisolert

P-rom er:
Alle rom i leiligheten.

Samlet primærareal (P-rom) = 61 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 61 kvm.

Standard

- RÅLEKKER 3-roms leilighet med enkel adkomst - Totaloppusset 2022
- Leiligheten er pusset opp i regi av Wafa Utvikling AS med samarbeidspartnere
- Flott, ærverdig bolighus i et særdeles koselig smau i Sandvikens fjellside
- Privat balkong og flere felles uteplasser
- Drivhus til beboerne
- Særdeles gode solforhold og nydelige solnedganger
- Store grøntarealer/parker i området.
- Flott utsikt fra stuevinduet
- Felles brannvarsling/sprinkleranlegg i sameiet
- Flotte overflater blant annet med eikeparkett lagt i fiskebensmønster
- Lekker, integrert LED belysning
- Nytt kjøkken hvor alle hvitevarer følger med
- Nytt, lekkert bad
- Nye rør, nytt elektrisk, ny varmtvannsbereder m.m
- Ett stuevindu og terrassedør ny i 2022
++

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/ Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne nydelige og påkostede 3-roms leiligheten med fantastisk beliggenhet i Christinegård, beste Sandviken. Her kommer kjøper til "duk og dekket bord" og kan flytte rett inn i leiligheten uten å foretas seg noen oppgraderinger.

Sameiet | Sameiet Christinegård Hage fikk navnet pga. beliggenheten i grønne, frodige omgivelser like ved byens beste turterreng. Inspirert av nabolaget har selger også påkostet tomten med store, flotte fellesarealer/terrasser, ny gressplen er bestilt og i tillegg har selger rustet opp et drivhus hvor eierne kan dyrke frem grønnsaker og urter etc. Sameiet ligger vendt mot vest og bader i sol. Tomten er oppgradert og uteplassene er tilrettelagt for at eierne her skal kunne nyte late dager i hyggelige omgivelser!

Bygget | Bygget består av 3 leiligheter. Adkomst leiligheter via trappeoppgang. Bygningen er nylig ombygd. Bygget er blant annet påkostet med felles brannvarslingsanlegg. Det er mulighet for å sette inn peisovn i denne leiligheten.

Nyoppusset | Leiligheten er betydelig pusset opp og ferdigstilt i 2022. Her er det perfeksjonert med svært flotte overflater inkl. et nydelig gulv, nytt kjøkken, nye hvitevarer, nytt bad, nye rør, nytt elektrisk anlegg m.m. Alt arbeid er utført av autoriserte firma og dokumentasjon på utført arbeid foreligger.

Privat balkong og nydelige felles uteplasser | Kjøper vil være privilegert med en privat balkong i front (godkjent av kommunen) på 4,1 kvm. Balkongen bader i sol. I tillegg, som en x-faktor, er det direkte tilgang til en felles, superfin terrasse med helt herlig utsikt! Som prikken over I `en er det en øvre terrasse som kan benyttes!

To soverom | I denne leiligheten er det to soverom. En kan bo i leiligheten og samtidig leie ut ett rom. Det er heller ingen hindringer for å leie ut leiligheten på langtidsleie eller evt. leie ut leiligheten på airbnb i ferier og helger. Her er det flere muligheter.
 
Stilfullt | Leiligheten er svært stilfull og det er benyttet fine, moderne farger på overflatene. På gulvene er det lagt et fantastisk enstavs eikeparkett i fiskebensmøter og det er montert lekker, integrert belysning.

Trivelig nabolag | Et strøk det er kjekt å bo. Her er det masse historie i gatene og god stemning. Et urbant område, fine grøntområder, koselig gater, nydelige parker og med det beste turterreng i eget nabolag.

Utsikt | Fra leiligheten, balkong og felles uteplasser det flott utsikt inkl. sjøutsikt hvor solen, utsikten og solnedgangen kan nytes til det fulle!

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av leilighetens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema

Velkommen | Totalt sett en imponerende flott leilighet med sentral og attraktiv beliggenhet mellom sentrum og byfjellene. Leiligheten bør seés - velkommen på visning!

Nærområdet

Christinegård 14 har en luftig beliggenhet i grønne omgivelser og tett på naturen i Sandvikens fjellside. Huset har en meget fin plassering på tomten og fremstår som meget velholdt. Området passer utmerket for de som ønsker å bo sentralt, samtidig tilbaketrukket fra byens larm. Her oppe bader eiendommene i sol og utsiktsforholdene er meget gode. Turløypene starter rett utenfor døren med Fjellveien bare et steinkast unna. En rusler til sentrum på ca. 15-20 minutter, men det er også busstopp i Formannsvei, ved Mulen og Sandvikstorget med avganger mot sentrum og NHH. Det også barnehager, skoler og små lokale matbutikker i Sandviken-området. Også kort vei til NHH

Sandviken:
Sandviken er et strøk i Bergen i Bergenhus bydel og ligger geografisk sett nord-øst for byens sentrum. Bydelen ble skilt ut fra Bergen av lensherre Erik Rosenkrantz i 1561 gjennommakeskifte med kongen. Sandviken ble innlemmet i Bergen igjen i 1876. Strøket Sandviken begrenses mot Ytre Sandvikens grense i nord, gjennom Fjellveien til det gamle grensegjerdet ved Christinegård, så ned til sjøen ved Småmøllen (Slaktehustomten). Grenselinjen i sør er identisk med grensen mellom Bergen og Sandviken før 1877. Strøket omfatter grunnkretsene Munkebotn, Måseskjæret, Wilhelmineborg, Sandvikstorget, Rosegrenden, Kirkegaten og Christinegården med et areal på 0,87 km². Sandviksveien er hovedveien gjennom området, som for det meste består av boligbebyggelse.

Det vises forøvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Varmekabler på bad.

Forøvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Gateparkering i henhold til områdets bestemmelser. (Soneparkering).

Tomt

Meget pent opparbeidet tomt med murer, plen, terrasser, prydbusker og bed. Tomt, uteplasser og drivhus er felles.

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Grunnmur er oppført i murkonstruksjoner, pusset og malt. Deler av grunnmur ligger bak påforede kjellervegger og underterreng, slik at deler av grunnmur ikke er besiktiget/tilstandsvurdert

Drenering:
Det er tilfylte masse og steinsatt inntil deler av grunnmur i u-etg. Det er ikke tegn til knotteplast/fuktsikring inntil grunnmuren. Aktuell leilighet ligger over bakkenivå. Deler av grunnmur ligger bak påforede kjellervegger og under terreng, slik at deler av grunnmur ikke er besiktiget/tilstandsvurdert.

Gulv på grunn:
Trebjelkelag. Gulv ble kontrollert med laser. Det ble ikke registrert vesentlige skjevheter som kan ha konstruksjonsmessige negative avvik. Mindre ujevnheter/skjevheter er normalt ihh. til byggeår/alder. Ca 05 mm - 20 mm skjevheter registrert v/kontroll.

Yttervegger:
Yttervegger er utført i trekonstruksjoner med utvendig liggende enkelfalset trekledning. Ytterkledning er hovedsakelig av eldre årgang. Ytterkledning har normal slitasje, alder tatt i betraktning

Vinduer:
Yttervegger er utført i trekonstruksjoner med utvendig liggende enkelfalset trekledning. Vinduer har normal slitasje, alder tatt i betraktning. Ett stuevindu ble skiftet i 2017.  Ett stuevindu i karnapp skal skiftes før salg av boligen. Nyere vinduer har normal slitasje, alder tatt i betraktning.

Takkonstruksjon/taktekking:
Valmtak. Taksperrer er tekket med sutak, lekter og glassert tegltakstein. Renner og nedløp i plast.

Taket ble observert fra bakkenivå på befaringsdagen (svært begrenset besiktigelse). Taktekking ble skiftet i ca 1995 ifølge tidligere tilstandsrapport.  Dokumentasjon/faktura foreligger ikke. Det er ikke snøfangere på taket.

Generelt:
Takets alder gjør det nødvendig å foreta jevnlig kontroll, ev.  utskiftning av alderssvekkende beslagsdetaljer for å unngå lekkasjer. Taket er sameiets felles ansvar.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 12.01.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Innvendig > Radon: TG2
Avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre
Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000.

AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK
Utvendig > Taktekking: TG2
Avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak.
Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er  vanskelig å si noe om.

Utvendig > Veggkonstruksjon: TG2
Avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon
Tiltak:  Musebånd/lusing må etableres. Det bør monteres bedre lufting i nedre del av kledning og det bør monteres musebånd.

Utvendig > Vinduer: TG2
Avvik: Det er påvist andre avvik: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Noen eldre vinduer tar i karm. Eldre vinduer bærer preg av elde/slitasje.
Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke.
Noen eldre vinduer tar i karm.
Eldre vinduer bærer preg av elde/slitasje.
Tiltak: Noen eldre vinduer bør justeres, ev. skiftes v/ behov

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger og terrasser: TG2
Avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder
Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav

Utvendig > Felles terrasse: TG2
Avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.

Utvendig > Felles terrasse øvre del: TG2
Avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler.
Det er påvist andre avvik: Det mangler rekkverk i utvendig trapp mellom felles terrasser.
Tiltak: Selger har montert rekkeverk.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: TG2
Avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at standardens krav til godkjente måleavvik.
Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må skjevheter rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående  tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres på nytt en gang, kan man vurdere slike tiltak.

Innvendig > Pipe og ildsted: TG2
Avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Det er ikke opplyst om pipefornying. Konferer brannvesen/feier vedr. tilstand på skorstein
Tiltak:  Det bør foretas nærmere undersøkelser av pipeløp. Det bør foretas nærmere undersøkelser av pipeløp pga pipens alder

Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken (34,3 m²): TG2
Avvik: Kjøkken har ventilator med omluft (kullfilter).
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.

Tomteforhold > Drenering: TG2
Avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: TG2
Avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger
Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger kan ikke tegne boligselgerforsikring iht. vilkår, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Overlevering
Leiligheten leveres tom for møbler, byggvasket og ledig for kjøper.

Annet:
Overtagelse og oppgjør kan ikke finne sted før midlertidig brukstillatelse foreligger.

Balkongen er godkjent iht. rammetillatelsen som er gitt av Bergen kommune. Dog må bymiljøetaten gi endelig dispensasjon for balkongen. Selger har fått positive signaler fra kommunen og tilbakemeldingen på at dispensasjon vil foreligge om kort tid, kanskje allerede før visning.

Det tas derfor forbehold for en endelig kjøpsavtale at balkongen blir godkjent av Bergen kommune og midlertidig brukstillatelse foreligger. Først da kan overtagelse finne sted. Tiltakshaver vil søke om ferdigattest når hele prosjektet er ferdig.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Midlertidlig brukstillatelse
Dato: 20.03.1933

Det foreligger rammetillatelse til deler av tiltak datert 01.02.2022

Vedtak:

Det gis rammetillatelse til:
Innlemming av fellesareal i kjeller til eksisterende boenhet i kjeller, og bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel. 6,7 m2 i etasjen forblir tilleggsdel og bodareal tilhørende kjellerleilighet, 34 m2 BRA bruksendres.

Etablering av én balkong i 2. etasje og én balkong i 1. etasje.

Endring av planløsninger i 1. og 2. etasje, samt endring av én av to parkeringsplasser i garasje til boder for leiligheter i 1. og 2. etasje.

Fasadeendring i form av fem nye/endrede takvinduer, merk vilkår til antall, plassering og størrelser.

Vedr. midlertidig brukstillatelse og ferdigattest
Selger vil med første mulige anledning søke om midlertidig brukstillatelse for leiligheten.

Når hele tiltaket er ferdig vil selger anmode om ferdigattest for tiltaket ifbm. rammetillatelse av 01.02.2022.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 61/210

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet
Christinegård 14 består av 3 selveiende boligseksjoner. Sameiet er under etablering. Sameiets navn er Christinegård Hage.

Når leilighetene som skal selges er solgt og overlevert til ny eier, må sameierne/kjøpere holde et sameiermøte hvor det blant annet blir valgt et styre med styreleder etc. I tillegg bør det etableres en sameiekonto i ønsket bank. Sameiet kan også registreres i Brønnøysundregisteret. Dette avgjøres av sameierne.
 
Forsikring
Ved etablering av sameiet må det etableres en fellesforsikring av bygningsmassen. Forsikring for innbo må kjøper selv besørge. Pr. i dag er bygningsmassen forsikring hos IF Forsikring med polisenummer SP3916119.12 og eiendommen vil være forsikret med inntil to uker etter at alle seksjonene er overtatt av nye eiere. Sameiet skal deretter stille egen forsikring.

Økonomi
Sameiet er pr. dags dato ikke stiftet. Det er derfor ikke fellesøkonomi i sameiet.

Felleskostnad
Felleskostnad estimeres av selger til kr. 1.980,- pr. måned som inkluderer tv/internett, strøm i fellesareal og forsikring av bygget.

Når seksjonene er overlevert til nye må sameierne selv beslutte hva månedlig felleskostnader skal være og hva denne skal inkludere. Det normale er at felleskostnader baseres på eierbrøk.

Felleskostnader kan eksempelvis inkludere tv/internett, forsikring av bygget, strøm fellesareal, renhold gang/trapp, diverse vedlikehold, sparing etc. Dette må sameiet ta stilling til når felleskostnadene bestemmes. Oppgitt felleskostnad er et estimat av selger. Beløpet kan settes lavere eller høyere alt ettersom hva sameiet beslutter.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Dyrehold
Dyrehold skal godkjennes i sameiet før husdyr fremskaffes. Husdyr skal ikke være til sjenanse for andre.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning
Det kreves ikke styregodkjenning i forbindelse med kjøp av leiligheten.

Dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt infobrev fra selger samt standard utkast til vedtekter og ordensregler.

Formuesverdi

Ligningsverdien for boligen vil bli angitt av ligningsmyndighetene, på bakgrunn av gjeldende beregningssystem/regelverk.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

1932/912122-1/106 09.08.1932 
Bestemmelse om bebyggelse  
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om gjerde
Forbud mot visse former for næringsvirksomhet
Med flere bestemmelser
Overført fra: 4601-168/706
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1933/901761-1/106 06.01.1933   
Erklæring/avtale  
Bestemmelse om felles vegg
Overført fra: 4601-168/706
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen omfattes av kommunedelplan (15750000). Formål: Boligområde.
Planid: 15750000.
Saksnr: 200001992.
Planens navn: BERGENHUS. KDP SANDVIKEN - FJELLSIDEN NORD.
Type plan: Kommunedelplan (21).
Planstatus: Gjeldende plan (Ikrafttrådt).
Vedtak i kraft: 19.02.2001.

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at Z Megleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon.

Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 5 390 000
Omkostninger 144 192
TOTALT 5 534 190

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF