Hatlestadlia 152

Solgt

4 250 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

4 365 690

P-rom

83 KVM

Antall rom

2 Soverom

Hatlestadlia 152 (Solgt)

3-roms toppleilighet | 2 terrasser med eksepsjonell utsikt | Heis og garasjeplass | Lav felleskostnad | Må oppleves!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Hatlestadlia 152 4 250 000 115 692 2 322
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 6
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
83 / 83 / 90 KVM Eiet tomt, 23008 KVM 60210227

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 6. etasje:
Gang, soverom, stue, kjøkken, bad/wc/vaskerom og master soverom med tilhørende garderobe og eget bad/wc.

Solrik uteplass:
Med utgang fra stue er det en romslig terrasse med glassrekkverk (areal 17,5 m²) og fra hovedsoverom samt kjøkken er det adkomst til en annen terrasse/balkong (areal 8,5 m²). Det er fantastisk utsikt over Kalandsvatnet og tilliggende område fra begge uteplassene.

Parkering:
Tilknyttet leiligheten er det fast garasjeplass i lukket garasjeanlegg (merket nr. 50). Det er enkelt adkomst via heis fra garasjeanlegget direkte til leilighetens etasjeplan. Sameiet disponerer også flere utvendige gjesteplasser.

Ekstern bod:
Det medfølger ekstern bod i etasjen under leiligheten (5. etasje). Boden har et areal på 5 m².

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

6. etasje | 83 kvm.:
Entrè (4,2 m²), gang (3,5 m²), mellomgang (3,5 m²), bad/vaskerom (4,7 m²), bad (5,7 m²), soverom (7 m²), soverom (11,4 m²), stue (30 m²) og kjøkken (8,8 m²).

Samlet primærareal (P-rom) = 83 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 83 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 90 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Tiltalende og lys 3-roms toppleilighet
- 2 solrike terrasser med eksepsjonell utsikt
- Usjenert beliggenhet skjermet for innsyn
- 2 lyse soverom og 2 helflisede bad
- Mulig å installere rentbrennende ildsted i stuen
- Fast garasjeplass og heis i bygget
- Egen tennisbane for sameiets beboere
- Vakker bakhage hvor man bl.a. kan se hjort og flere fuglearter
- Få minutters gange til gode bussforbindelser
- Kort avstand til Kiwi og Spar dagligvare
- Kort kjøretid til Lagunen Storsenter
- Nærhet til flotte turområder

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Erik Alræk presenterer denne flotte 3-roms toppleiligheten (selveier), med utmerket beliggenhet på Solvalla Terrasse. Det medfølger fast garasjeplass med enkel adkomst via heis direkte til leilighetens etasjeplan.

Tidløst | Bygget stod ferdigstilt i 2003 og leiligheten har en arealeffektiv og god romløsning. Boligen er en toppleilighet i byggets 6. etasje og fremstår som velholdt. Selger har for øvrig bodd i leiligheten siden den var ny.

Uteplass | Tilknyttet leiligheten er det en deilig terrasse på hele 17,5 kvm., med spektakulær og langtrekkende utsikt, der solen kan nytes til fulle i usjenerte omgivelser. Det er god plass til utemøblement på terrassen. Foruten terrassen er det også en tilstøtende balkong med utgang fra kjøkken og hovedsoverom, der morgenkaffen kan inntas. Denne terrassen har et areal på 8,5 kvm.

Infrastruktur | De aller fleste ønsker en smidig og effektiv hverdag. Da kan det være greit å vite at det er kort avstand til bussforbindelse, Kiwi og Spar på Valle samt flott turterreng. Blant annet ble sykkelturen rundt Kalandsvatnet kåret til Bergens beste sykkeltur i 2011. For den treningsglade kan vi nevne at sameiet har sin egen tennisbane, som kan benyttes av beboerne. Alt innenfor en kort radius fra sameiets område.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Samlet sett en sjelden mulighet til å sikre seg en attraktiv og innbydende selveierleilighet med moderne fasiliteter, solrike uteplasser, heis, fast garasjeplass samt nydelig beliggenhet i et populært område. Denne bør så absolutt ses og oppleves - velkommen til visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Erik Alræk
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 40 40 16 66
E-post: ea@zmegleren.no

Nærområdet

Leiligheten ligger i solrike omgivelser med spektakulær utsikt over Kalandsvatnet, Kismul og tilliggende område. Boligen er en toppleilighet i byggets 6. etasje og har 2 terrasser, der sol og utsikt kan nytes til fulle i fredfulle omgivelser. Stille og rolig beliggenhet i enden av blindvei med gåavstand til Kiwi og Spar på Valle, Vallalia barnehage og Kaland skole (1-7 klasse). Rimelig kjøretid til Lagunen og Nesttun senter med bybanestopp og et stort utvalg av butikker samt ulike servicetilbud. Kort gangvei til busstopp ved Hatlestadlia med linje 73, 74, 600, 604 og 740. Fine naturområder rundt Kalandsvatnet, Bontveit og Smøråsfjellet. Egen tennisbane for beboerne på sameiets grunn. Sykkelturen rundt Kalandsvatnet ble kåret til Bergens beste sykkeltur i 2011. Det er kort kjøretid til Os sentrum og den nye Lysehorntunnelen, som planlegges ferdigstilt i 2022. Tunnelen vil få 2 kjørefelt i hver retning med en fartsgrense på 100 km/t. Stipulert kjøretid til Bergen sentrum, Sandsli, Kokstad og Bergen Lufthavn utgjør rundt 20 minutter.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

- Gulvvarme i gang
- Gulvvarme på begge badene

Selger opplyser at det kommer en summe-/durelyd fra termostaten på det minste badet, når den skrues på full styrke.

Det gjøres oppmerksom på at vedovnen i stuen følger ikke med (denne har vært i familiens eie i ca. 100 år og har stor affeksjonsverdi). Det må således installeres et nytt rentbrennende ildsted av kjøper, som vil bidra til et behagelig inneklima og lavere strømkostnad ved bruk.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

- Fast garasjeplass i lukket anlegg (merket nr. 50)

Ifølge selger er det mulig å installere elbillader i forbindelse med garasjsplassen. Kostnad med installasjon må dekkes av den enkelte sameier. Kontakt styret i sameiet for ytterligere informasjon.

Sameiet disponerer også flere utvendige gjesteplasser.

Tomt

Felles tomt på 23.008 kvm., som eies av sameiet. Tomten er flott opparbeidet med natursteismurer, beplantninger og prydbusker samt felles tennisbane for sameiets beboere. Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Adkomst

Fra Nesttun kjører man via Skjoldskiftet i retning mot Os. Følg veien over Valle/Vallaheiene og videre nedover mot Kalandsvatnet. Ta av til venstre skiltet Hatlestadlia. Følg veien oppover til du kommer til sameiets eiendom. Det er en stor gjesteparkeringsplass på venstre side før man kommer fram til terrasseblokkene. Følg husnummerering til Hatlestadlia 152, som ligger lett tilgjengelig på venstre hånd. Leiligheten er en toppleilighet i 6. etasje med enkel tilkomst via heis.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i tre- og betongkonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med trekledning, fasadeplater og partier med teglsteinsforblending. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som flatkonstruksjon, taket er tekket med papp/folie eller tilsvarende. Taket er ikke besiktiget.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av bygningssakkyndig/takstmann Mats Hansen den 15.02.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandssrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte tilstandsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn. Dette kan medføre at enkelte rom ikke er byggemeldt eller godkjent til dagens bruk.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann der følgende bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn takstmannens rapport og selgers egenerklæringsskjema:

1.1.1 Våtrom Overflate vegger og himling
Merknad/vurdering av avvik:
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Overflatene vil fungere tilfredsstillende.

1.1.2 Våtrom Overflate gulv
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Det ble ikke målt tilstrekkelig fall i henhold til gjeldende forskrifter, badene vil fungere med dette avviket. Det ble registrert bom i enkelte fliser. Når ikke hele flisen har kontakt med underlaget, vil det oppstå luftlommer. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning. Grunnet størrelse på flisene og antall fliser med "bom" vurderes avviket som normalt og tiltak trengs ikke iverksettes.

1.1.3 Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Faste årlige kostnader:
Innboforsikring = Kr. 1.388,- per år
Strømforbruk 2021 = Kr. 11.243,- per år
Felleskostnad kr. 2.322,-/mnd = Kr. 27.864,- per år
Kommunale avgifter = Kr. 10.550,- per år

Årlige kostnader er basert på selgers forbruk og iht. deres egen forsikringsavtale. Avvik vil følgelig forekomme.

Hvitevarer:
Selger opplyser at ingen hvitevarer medfølger i salget.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at gulvebelegget på det største soverommet er noe skadet. I tillegg er døren til hovedsoverommet noe treg å lukke (må justeres).

Brann- og tyverialarm oppkoblet mot alarmstasjon hos Verisure kan eventuelt overtas av kjøper. Ifølge selger kan Verisure tilby gratis alarm i 3 måneder og en pris pålydende kr. 399,- per måned etter denne perioden.

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann-/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 13.06.2008. Ferdigattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 88/7132

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet:
Sameiet Solvalla (org.nr. 985 062 706) består totalt av 71 selveiende leiligheter med størrelse fra 70 til 130 kvm.

Solvalla har en helt spesiell beliggenhet i skrånende terreng som er utnyttet fullt ut. Bygningene følger skånsomt terrenget, noe som gjør prosjektet meget estetisk pent. Leilighetene har fantastisk panorama over Kalandsvatnet. Prosjektet ble oppført i regi av Heldal Eiendom AS og utførende arkitekt var Arkitektkontoret Ulf Røstøen AS. Byggeprosessen startet i mars 2001 og prosjektet stod ferdigstilt i april 2004. Byggene er konstruert i betong og inneholder til sammen 3 heiser. Trappefri adkomst via heis til alle leilighetene og øverste etasje er bygget i tre på betongdekke.

Sameiets eiendom er tilrettelagt med tennisbane, lekeplass og gangveier til "parkanlegg". Pent og velstelt uteareal er vektlagt. I ett av byggene er det felleslokale på over 100 kvm., med kjøkken og WC. Lokalet brukes til private arrangementer som konfirmasjon, fødselsdager eller møtevirksomhet etc. Kontakt styret for ytterligere informasjon.

Sameiets kontaktperson: Torunn Rosenlund Seglem.

Forsikring:
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Frende (avtalenr. 461630). Kjøper må selv tegne innbo- og løsøreforsikring.

Økonomi:
Regnskapet for 2020 er gjort opp med et positivt resultat pålydende kr. 34.008,-. Per 31.12.2020 hadde sameiet omløpsmidler tilsvarende kr. 1.564.767,- (kundefordringer/innestående på driftskonto etc.). Regnskapet for 2021 er ikke mottatt.

Andel formue per 31.12.2020 = kr. 19.362,-

Felleskostnad:
Det betales en månedlig felleskostnad pålydende kr. 2.322,- til sameiet.

Felleskostnaden inkluderer følgende:
Andel utvendig bygningsforsikring, kabel-tv og bredbånd via Telenor (basispakke), strøm i fellesareal, trappevask, vaktmestertjeneste, noe avsetning til løpende vedlikehold og normal drift av sameiet.

Felleskostnaden faktureres hvert kvartal med kr. 6.966,-, som utgjør kr. 2.322,- i gjennomsnitt per måned.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 50 utgjør: 88/7132

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at felleskostnaden i sameiet kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av sameiet.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Dyrehold:
Det er tillatt med husdyr, men husdyret skal ikke være til ulempe eller sjenanse for andre, jf. sameiets husordensregler. Det er båndtvang på sameiets eiendom.

Styregodkjenning:
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger. Ifølge forretningsfører kreves det ikke styregodkjennelse av kjøper.

Ikke sikringsordning:
Sameiet er ikke tilknyttet sikkerhetsordning for tap av felleskostnader. Sameierne hefter for felleskostnader etter sin sameiebrøk. Herav hefter man ikke for andre sameieres ubetalte fellesutgifter, men man kan likviditetsmessig måtte legge ut for nødvendige kostnader som sameiet pådrar seg for å opprettholde forsvarlig drift. Slike utlegg vil i så fall være sikret ved 1. prioritetspant i slik seksjon, som tilhører den som ikke har betalt sin andel av felleskostnaden (ref. punktet under "Legalpant").

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter, husordensregler samt årsregnskap for 2020. Dokumentene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 858 268,- for inntektsåret 2019.

Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 089 765,- for inntektsåret 2019.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. I henhold til sameiets vedtekter kan seksjonseierne fritt pantsette, selge og leie ut sine seksjoner. Ethvert salg eller bortleie av seksjoner skal meldes skriftlig til styret v/styrets leder eller sameiets forretningsfører, med opplysninger om hvem som er ny leietaker.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått energikarakter: Oransje D

Energiattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Ifølge Vann- og avløpsetaten har boligen installert vannmåler. Kontakt VA-etaten tlf. 55566000, for ytterligere informasjon.

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett. Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

2002/25782-3/106
Erklæring/avtale
Tinglyst 21.08.2002
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere

Ovennevnte erklæring er tinglyst seksjonering, som viser seksjonenes planløsning og hvilket tilleggsareal som hver seksjon disponerer. Kopi av tinglyst seksjoneringen kan fås ved henvendelse til ansvarlig megler.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 6840007
Plannavn: Fana. Gnr 82 Bnr 148, Solvalla Terrasse
Ikrafttredelsesdato: 16.01.2001
Dekningsgrad: 98,7 %

PlanID: 6840000
Plannavn: Fana. Gnr 49 Og 89, Valle - Hatlestad, Etappe Ii
Ikrafttredelsesdato: 30.06.1986
Dekningsgrad: 1,3 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
6840007 - Felles grøntareal (63,0 %)
6840007 - Boliger (18,5 %)
6840007 - Felles avkjørsel (5,7 %)
6840007 - Annet fellesareal (4,5 %)
6840007 - Felles lekeareal (4,4 %)
6840007 - Felles parkeringsplass (1,4 %)
6840007 - Felles gangareal (1,1 %)

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 6846101
Plannavn: Fana. Gnr 82 Bnr 238, Hatlestad 199905739
Ikrafttredelsesdato: 11.12.1999

PlanID: 6840008
Plannavn: Fana. Gnr 82 Bnr 195 Mfl., Justering Av Formålsgrense, Bolig - Friområde 199905572
Ikrafttredelsesdato: 26.08.1999

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg øvrig byggesone ØB (98,4 %)
65270000 - Grønnstruktur G (1,5 %)
65270000 - LNF (0,1 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Faresoner:
65270000 - Faresone ras (10,0 %)
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (29,4 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
18010000 - Fana. Gnr 82 Bnr 84, 225 Mfl., Kalandsvatnet Panorama - 200402094
6845100 - Fana. Gnr 82, Hatlestad Hageby - 190411554

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 82/140
Bygningstype: - Enebolig m/hybel/sokkelleil.
Status: Rammetillatelse
Dato: 14.04.2021

Andre opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10.000,- (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at Z Megleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 4 250 000
Omkostninger 115 692
TOTALT 4 365 690

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF